Laʻau

Cherry Vladimirskaya: faʻamatalaga, nuances o le totoina ma le tausiga, iloiloga

O Cherries Vladimirskaya ua lauiloa mo le tele o seneturi, ma e le gata i le au faifaatoʻaga. Ua tupu i luga o se tulaga tau alamanuia. O le ituaiga o loʻo i ai i tagata tuai o Rusia, lea e le gata ina aoga i le togalaau, ae e manaia foi: faʻafefea ona le mitamita i se tala faʻataʻitaʻi i ou tuaoi!

O le tala

O le suafa o le Vladimirskaya cherry e fesootaʻi ma le igoa o le aai o Vladimir. E talitonuina o faʻataʻitaʻiga muamua na aliali mai mai le 7 i le 12 senituri faafetai i faifeʻau na latou aumaia fatu mai Eleni. E tusa ai ma se isi lomiga, na aumaia e Prince Andrei Bogolyubsky le laau mai Kiev, ma faataatia le Faatoaga Peteriaka. I le seneturi 19, o le aai o Vladimir sa lauiloa i totonu o Rusia mo ana togalaau aina, o le numera e oo atu i le 400.

I le togalaau a le Peteriaka, e 5 ituaiga o Vladimir cherry ua tupu: Roditeleva, Sayka, Levinka, Bel ma le lauiloa Vasilyevsky, faapea foi pears, apple and other fruit and berry crops.

O aso nei o Vladimir Cherry o se tasi o faatusa o le aai. I le ulufale atu i le laumua Tamaʻitaʻi Peteriaka o loʻo i ai se maafaamanatu i le pi i foliga o fualaau lanu meamata o 'apamemea.

I le ulufale atu i le Faatoaga Faatoaga i Vladimir na fausia ai se maa faamanatu ia Vladimir Cherry

O le ituaiga na lafoina i le 1947 ma talu mai lena taimi ua lauiloa i le au fai togalaau.

O le togalaau na faʻavaeina i luga o laau peleni, aemaise le pele o Vladimir

Faailoga o le vasega

O le laau paʻu e oʻo i le 5 mita le maualuga. O le pele faapelepele e faia ai se togavao. O le palealii e foliga mai, e vaivai lona lauulu, o ona lala o loo i lalo o le skeletal, ua toto i luga i le maualuga o le 60 °. O laulaau i le foliga o se ellipse ei ai se mea faʻasolosolo, o le pito o ia mea o le bicapillary (e pei o se faʻataʻitaʻiga, ae faʻatasi ai ma nai mea laiti laiti). Le uumi - 8 cm, lautele - 3 cm, lanu - lanu uliuli.

O le matua Vladimirskaya Cherry e oʻo ile 5 mita le maualuga

O le fugalaau e amata ia Me. Aʻo lei oʻo i le gaʻo o vine e tusa ma le 2 masina (60 aso). O fua laʻitiiti e aoina mai i vaega o le 5-7 vaega.

O le pele o Vladimirskaya e faatatau i ituaiga vao

O vine ei ai le uliuli ma le mumu, o fatu e laiti. O le tele o le fua o le fuataga ma e fuafua i tuutuuga (e mafai ona laiti). O le tofo o fua o sua suamalie ma suamalie, malie. O le ituaiga e taua i upu gastronomic, meaʻai, o se tasi o mea sili ona suamalie: lelei ma fou, ma mo ituaiga uma o gaioiga.

Peri vine cherries ituaiga eseese Vladimir i le tele

O le eseese o le vave vave. O le paʻu e tupu i le ogatotonu o Iulai. O le le tutusa le matuʻaiga ua manatu o se vaega, o le mea lea e mafai ona paʻu ai vine. O fua e lelei ona feaveaia. O le gaosiga o le aofaʻi, e faʻatatau i le taumalulu ma le itulagi (i lalo o tulaga lelei, e mafai ona oʻo i le 20 kilokalama mai le tasi laau). O fua ua faapipii e amata ona vave fua mai - i le 2-3rd tausaga.

O Cherries o Vladimir Vladimir ituaiga o le faʻaleleia e le tagata lava ia, o lona uiga o le totoina o nei laau o le a le aumaia ai se seleselega, e manaʻomia se ituaiga eletise lata ane.

Ituaiga o cherries ituaiga Vladimirskaya

Talu ai o cherries ei ai se talafaasolopito umi, ma o le tele o faifaatoaga amateur sa auai i lana filifiliga, e le o se ituaiga o ituaiga ituaiga. O le mea moni, o le faʻafefiloi o cherries e fesoʻotai vavalalata, e tutusa tutusa ma isi. E mafai ona e mauaina ia igoa:

  • Gorbatovskaya;
  • Vyaznikovskaya;
  • Roditeleva;
  • Izbylevskaya;
  • Dobroselskaya.

Laulau: Vladimirskaya fiafia i le au palota

CherriesO uiga sili ona taua o le togavaoFaiga FuaGaioiga
LyubskayaLaʻau iti, e oo atu i le 2.5 mitaLaititi ma lapoa, suamalie ma suamalie oona, faʻamoemoe - lautele, talafeagai mo le gaosiga o fale gaosi oloaE oʻo atu i le 25 kilokalama, vave fua mai, i le 2-3 tausaga, faʻaleleia e le tagata lava ia
Amorel pinikiLaʻau laʻitiiti, e oo atu i le 3 mLaʻu tino, suamalie suamalie, talafeagai mo na o le taumafa fouE oʻo i le 18 kilokalama, fua i le 4th-5th tausaga
Fualaau MichurinaO laau e maualalo - e oo i le 2.5 mita, o le pale e lautele, e salalauO loʻo mafai ona faʻaleleia lelei le vailaʻau i nisi vaega o Rusia tutotonuE oʻo atu i le 30-45 kilokalama, o le tagata lava ia, e fua mai i le 2-3 tausaga, e lelei ia Lyubskaya

E lelei foi le eletise e:

  • Turgenevka;
  • Griot o Moscow;
  • Vole;
  • O le fagu e piniki;
  • Vasilievskaya;
  • O le ofu mafanafana e piniki;
  • Rastunya;
  • O oloa gaosi e lanu uliuli.

O Vladimirskaya lava ia o se tagata palota lelei, o se tasi o mea sili mo Turgenevka, le Chocolate Girl.

O le faigata o le taumalulu o le ituaiga e maualuga, ae e le talafeagai mo le galueaina i le itu i mātū o le Malo o Rusia: o le maualalo o le vevela e faaleagaina ai le gafa. E le mafua ai le oti o le laau, ae aafia ai lona gaosiga. I tulaga o North (Siberia, the Urals), e le sili atu i le 5-6 kg le mafai ona maua mai i le tasi laau. Ae peitai, i itu i mātū, o le ituaiga e mafai ona avea o se faʻatauga (o lona uiga, o isi laʻau e faapipiiina i ai), ma o le tuaa foi o nisi ituaiga o le malulu, faʻataʻitaʻiga, Kersa Severa cherries.

Filifiliga o mea e totoina

E mafai ona e faʻatauina ni fatu i toetoe lava o soʻo se vasega pepe, ae i totonu o faifaatoaga, e talisapaia mea mai le aai o Vladimir.

E faʻapefea ona filifili se seedling:

  • Sili atu le ave faʻasolo tausaga. O le a maua vave le aʻa nai lo se lua pe tolu-tausaga le matua, o le a amata ona fua mai muamua.
  • E taua le filifilia o se aʻafiaga lelei ma atinaʻe, e aunoa ma ni uiga o iniseti. O le filifiliga pito sili ona lelei o ni nai lala i luga o le laau lava ia ma aʻa mamana.
  • Faatau mea e tatau ona i ai i le tautoulu.

Tauina nofoaga

E tatau ona e mafaufau ma le totoa i le filifiliga o le nofoaga, talu ai o le ai ai iina le laau mo le isi 15-20 tausaga. O le palealii o se laau matua ua salalau, lapotopoto, o lona latalata ile taʻi 2-3 m.

O se mea taua o le fuaina o fualaau maa e latalata le tasi i le isi pe a mafai ai. E ui lava o lenei mea o se finauga (e talitonu nisi e sili atu le lelei), e le talafeagai le tuu o Vladimirskaya cherries i se mamao e sili atu ma le 3 m le tasi mai le isi, ma mo se lelei lelei le felafolafoai e sili atu ona lelei le mamao.

I le faagasologa o le filifilia o se nofoaga, iloilo:

  • le i ai o pa ma fale lata ane;
  • eleele palapala ma amioga a le eleele;
  • le i ai o isi fanua.

E lelei tele le faʻaleleia, o eleele lafulemu ma mea e talafeagai lelei. Ituaiga - loam oneone ma se mea e le faaituau. O le nofoaga e tatau ona susulu, sili ile itu i saute. Pa puipui, puipui, fale e manatu o le tuputupu ae o le pale e manaomia. O le faʻamalosia o le a faafaigofieina ai le faʻavaeina o le kiona i le taumalulu, ma mo le taumalulu vaivai o le Vladimir Cherry e taua tele.

A o lei totoina, ua totoina le saite, faʻafeiloaina le laʻau (e oo atu i le 15 kilokalama i le 1 m2), superphosphate po o le falaoamata phosphoric, fugalaau paluga 100 g ia taʻitasi.

O Cherry e nofouta i le tele o le susu. O le vavalalata o le vai o le eleele o le a taofia ai le tuputupu ae o le laau, e aʻafia ai fua o le seleselega. Siaki le mea na tupu i le vai - e le tatau ona latalata atu i le 1.5-2 m mai le eleele.

A o lei totoina, oti le tumutumu o le laau i le 60-80 cm. I le itu i saute, ua totō le laau i se nofoaga tumau i le tautoulu, i le malulu - i le tautotogo. Afai na faatauina mai le fatu i le tautoulu, mo le saogalemu, latou te faaopoopoina (Fig 1 ma le 2) i totonu o moa 35 cm le loloto, tuu i le maualuga o le 40 °, tuu le pale i le itu i saute, faatumu aʻa, faatusatusa le eleele, ma suavai. O le vaega eleele o le laau e ufiufiina i lala laau vevela - o le a puipuia ai lala mai le malulu ma rodents.

Mo le taumalulu, e tatau ona eliina fatu laau e puipuia

I nofoaga malulu (Siberia, Ural) Vladimirskaya na totoina i le tautotogo.

Laupapa: taʻiala i lea laasaga taʻitasi

O le totoina o le tautotogo e suia e le itulagi. I totonu o tuafanua, e faia i le tautotogo, i le taimi lava e liusua ai le kiona. Ina ia faia lenei mea, filifili se aso malogo, filemu ma mafanafana. Ua saunia vave lelei - o le masina muamua aʻo lei totoina, eli lua 60 cm le tele3 i se mamao e 3 m mai le tasi. O se vaitaimi o le 3.5 mita e tausia i le va o laina. O le uʻu ua tulia i le ogatotonu o taimi malolo taitasi - o le a lagolagoina ai se laau talavou. Totoina o lua e fufulu pe afai e leʻi faia lenei mea i le taimi o le eliina. Ina ia faia lenei mea, ia faia:

  • efuefu - 0.5 kg;
  • fugalaau fugalaau - 300 g;
  • mea faʻamalolo - 80 g;
  • manua - 15 kilokalama.

Ua totoina laau toto (asiasia ma filifilia):

  1. I tafatafa o le pi, ua sasaa le eleele, ma fausia ai se mauga e 50 cm.
  2. O aʻa o le fatu laau ua salalau solo i luga o le fogaeleele atoa, ua sausau i le eleele i le pito i luga, ma le faaeteete, ae ua faatusatusaina lelei.
  3. Fai se tamai pu latalata i le laau.
  4. Suavai lelei (mo se fatu e tasi - 3 pakete vai, lea e tatau ona maua ai le vevela o le vevela).
  5. O le eleele faʻafefeteina e faʻafefeteina solo i le eleele, o le laau ua nonoa i se lagolago.

    A uma ona totōina, e tatau ona nonoa le siaki i se pine e faʻapipiʻi i le lua

Vitio: auala e totō ai se peleni

Nuances o le tausiga

A o faagasolo le tuputupu ae malosi, o ia ituaiga o fuafuaga o le a manaʻomia:

  • Faʻasalaga - 3-4 pakete mo tagata totō matutua. Afai o le taumafanafana e timuga, e naʻo lou manaʻomia o le faʻaleleia o le faʻaleleia.
  • O le faʻaofiina o fugalaʻau-potassium faʻamalosi e fuafua mo fua o fua.
  • I le tautoulu - faʻaleleia o vai.
  • Faʻaleagaina o le eleele. O se mea taua i le tausiga o laau. E tusa lava pe maualalo eleele palapala, o le a tupu le tupu o cherries, ma o fua e le mafai ona faamoemoeina. A o lei totoina i le eleele, o le lime e tatau ona faaopoopo. I le taimi faaopoopo mea faaopoopo e faʻamautuina le eletise: potassium ma le calcium.

O le ituaiga o loʻo faʻaalia i le taumalulu taumalulu tauleleia, o lona uiga o le malulu mo le tau malulu o le a le sili atu. O le lio o le lio o loʻo ufiufi i le paʻu, vao, pala (ae le o le fou) laʻau.

Ina ia puipuia mai i meaola, o le vaega pito i lalo o le ogalaau ma lala o loʻo afifiina i le afifi poʻo soʻo se pepa mafiafia (e mafai ona e faʻaaoga nusipepa, ae sili atu le afifiina poʻo le afifiina o pepa). Mai i luga luga o ie ufiufi ie. E le o se puipuiga sili ona faatuatuaina e faasaga i roi, o lea e mafai ai ona e mafaufau i mea e pei o: paʻu palasitika, keke birch, ruberoid, uʻamea uʻamea, tuni tine, uila.

Toto ma teuteuina

Tulafono faavae:

  • O le teuteuina o siela o se mea e leai se mea. Afai e leai se talitonuina o ou tomai, e sili atu le aua le tauaveina.
  • I le tautotogo, e le faia le faʻataʻitaʻiga pe'ā uma le fulafula o fatugaʻo, ona o le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi ma fatu.
  • Ia mautinoa ia aveese lala o loʻo tutupu i totonu o le pale, mago, faʻamaʻi e faʻamaʻi.
  • O le teuteuga e faia i le tautotogo ma le autumn. I le tautotogo - mo le faʻamoemoe o le faʻavaeina, i le tautoulu - o se faʻamaʻi faʻamaʻi. O le teuteuina o le taumafanafana e naʻo luga lava o laau ua totoina. I le taumalulu, e le taliaina le taualumaga.

Vitio: Cherry Pruning

Faʻatauina o Maʻi Maʻi

O faʻamaʻi masani masani o le peleni, pei o moniliosis ma coccomycosis. O togafitiga o faʻamaʻi tutusa e tutusa, ona e maua uma ei latou se siama faʻaleagaina ma le natura. E sili atu le taulai atu i le puipuia, talu ai o se siama ua mamanuina e sili atu ona faigata ona togafitia.

Fai mea nei:

  • A amata ona fuga mai pupu (amata lanu meamata), e togafitia le laau ma le Bordeaux liquid 3%.
  • O le taimi lava e maeʻa ai le fugalaau, toe faʻaleleia le laau i le Bordeaux (1%) poʻo le fualaau faasaina (Skor) (mo le 10 lita o le vai - 1 ampoule). Toe fai lenei faiga i le mavae ai o le 3 vaiaso.
  • I le autumn, ua aveeseina laulaau paʻu, o le laau ma le eleele o loo siomia ai ua togafitia i le 7% o vaifofo.
  • Aveese fualaau le fua, aloese mai lo latou pa'ū. Ua gaosia ma faaleagaina fua o vine ua afaina.
  • Faʻafoe mama le teuteuina. Faʻaleagaina o mea leaga, e fai ma faʻataʻitaʻiga, mai le faʻamalosi, e vavae ese pe faʻamaʻavaʻa i ni mea ola maloloina, togafitia i lau lanu meamata poʻo se vaifofo o le sulfate copper (3%). A maeʻa le faʻamagoina o manua, e faʻaaogaina se togalaau.

Laulau: faʻamaʻi autu o le peleni

Le faʻamaʻiFaʻamatalaga
CoccomycosisMuamua, o lanu mumu mumu o loʻo i luga o le pito i lalo o le laʻau, ona faʻafefiloi lea i ni mea
Kleasterosporiosis (faʻapipiʻi solo)Laʻau i luga o laʻau, fualaau aina, vine. I le aluga o taimi, latou te liu ai: o le pele o le fualaau aina, o le suamalie o vine, ua faaleagaina le paʻu i le maeʻa o le gutu
Moniliosis (monilali mu)O meaʻai i le taimi o fugālaʻau i totonu o stigmas ulufale i totonu o fafie, lea e mafua ai faʻalavelave i meaʻai o lālā ma laʻau, na vevela le totogo
AnthracnoseE aʻafia fualaʻau: faʻapipiʻi afua muamua ia i latou, ona oʻo mai ai lea o le toto. O le pulup ua paʻu i luga. 80% o le aofaʻi o fualaau aina e afaina i timuga
GummosisO le igoa taatele mo le mutaaga o le gum mo mafuaaga eseese, o le taatele o vaeluaga ona o le malulu, ogaoga le faaleagaina o moniliosis, faaleagaina faʻainisinia, o mea e afaina ai gaʻo poʻo siama

Faʻaaliga: ata i fafo o faʻamaʻi

Cherry Pest Control

O nisi o meaola faalafua e tutusa lava le faiga o le pulea:

  • O le faaputuputuina o tusi pepa o anufe e faia i le malulu, pe a afaina iniseti. E lūlūina i luga o se mea e faʻasolo ai, ona faʻaumatia ai lea.
  • I luga o ogalaau e faʻamalosi ai fusi paʻu.
  • O togafitiga e faia faʻatasi ma sauniuniga saogalemu mo tagata, e pei o Actara poʻo Fitoverm. Latou te faʻagasolo ona matala matala, toe fai le faʻataʻitaʻiga pe a uma le fuga.

Laulau: metotia mo le faʻaaogaina o faʻamaʻi pipisi o cherries

Ituaiga o meaolaAuala e tau ai
Aphid cherryFaʻagasolo i le faʻafefiloi o Fitoverm ma le fasimoli (1 tbsp L. Faʻatulagaga mo le 10 l o le vai, 1 taimi i le 2 vaiaso)
Cherry WeevilAoina mai o tagata matutua, togafitiga o togalaau
Cherry seeflyAoina mai o tagata matutua, togafitiga o togalaau
Cherry tipiti mothTotoina o togafitiga o tagata matutua, togafitiga punavai a Fitoverm

Pusa Ata: Faʻaaliga o Cherry Orchard Pests

Faʻamatalaga ma faʻasesega o le ituaiga

Faʻamatalaga:

  • Laʻau suamalie ma se kulimi lelei lelei, talafeagai mo taumafa eseese.
  • Ua maeʻa ona feaveaia.
  • Tausiga e tutusa le faigata.
  • Ata matagofie, matagofie, matagofie. O le laau o le a teuteu le togalaau.

Cons:

  • O le gaosiga i le aso e le maualuga ma e faalagolago i le itulagi.
  • Le manaʻoga mo palota e faʻamaonia.
  • Faʻaitiitia le teteʻe i faʻamaʻi.
  • Faʻaitiitia le teteʻe o le kiona. O le ituaiga e le talafeagai mo le galueaina i itulagi ma malulu le mautonu pe i ni laueleele malulu malulu.

Faʻamatalaga

... sa i ai se tamai Vikiki, ae ou te le faapea atu e manaia, ou te fiafia i ai.

S-alek

//dacha.wcb.ru/lofiversion/index.php?t12818.html

Na matou totoina Vladimirka, Shubinka, Lyubskaya. E le gata i lea, o le lanu e masani lava ona taia e fulufulu, o vine sa - faalua pe faalua ma sese. Ma, i le iuga, o tagata uma lava e lanu i le malulu malulu. :( Cottage 60 kilomita i luga o le auala tele o Yaroslavl

kisa

//www.forumhouse.ru/threads/46170/page-2

Ua faʻasalagaina i tatou e Vladimir mo le tusa ma le 15 tausaga. O nisi o laau e mate, o isi e sau mai le fana - o se faʻavae tumau. Ae afai ei ai se laau ua lava lona matua-ei ai fua. E moni, e faigata ona taʻua o vine - o le ponaivi e ufitia i paʻu. O le taupulepulega i le Vladimir, i tala atu o le Koloa, o loʻo i totonu o le maulalo.

SSV

//www.forumhouse.ru/threads/46170/page-2

E i ai au cherries e tolu e ola i le eria o Yaroslavl - Zhukovskaya, Vladimirskaya ma Moscow Griot. Vladimirskaya e sili ona tofo i ai, Zhukovskaya e sili atu, o vine e uliuli, ae o le Moscow Griot o le peleni sili lea ua ou maua!

Lilith

//www.forumhouse.ru/threads/46170/page-7

Ae mo Vladimirskaya, e le o se ituaiga, ae o se seti o ono, ma e ese lava. O lenei mea na mafua ona o le le faʻaogaina ma le faʻateleina o le faʻaleleia i le lūlūina o fatu. E le gata i lea, e le o se mea e faʻamalosi ai, e le faʻasao i coccomycosis, sina taumalulu-malosi, leai se mea sili ona suamalie.

Andrey Vasiliev

//www.forumhouse.ru/threads/46170/page-13

Sa ou taumafai i nei ituaiga eseese uma mai Dessert Morozova i le Amerika Nord Star ... pe afai e ifo le Vladimirka ma le Pride o Tataria i le mavae ai o le 3 tausaga, ona latou le toe ola ai lea i lenei tausaga. Ma o nei mea uma faatasi ai ma le 3-fold annual processing Bordeaux. Na ou tuulafoaia le peleni, atoatoa.

Horseradish

//www.forumhouse.ru/threads/46170/page-26

E i ai se togalaau tuai o Vladimir cherries, ua silia ma le 70 ona tausaga. O le peleina e matagofie, tele, pouliuli, ou te fiafia i ai.

Sonya Makarovka

//www.forumhouse.ru/threads/46170/page-30

Cherry Vladimirskaya o loʻo i ai pea i se nofoaga talafeagai i le togafaʻamea. O lona lelei o le taimi e tofotofoina ai. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai foʻi ona le lelei: faʻaitiitia le teteʻe o le kulimi, faʻafitauli o le ituaiga - nai lo vine tetele, e mafai ona e maua ni mea laiti ma e le o se mea lelei.