Laʻau

O le a le laʻau suamalie ma pe fia le tau

O se lanu lanu meamata lanumeamata i luma o le fale o se vaega taua o le mamanu o le laufanua faʻaonaponei. E ui lava i le manino, o le mamanu o se togalaau patino i lenei ituaiga e manaʻomia ai le taugofie o le tau ma le taimi avanoa. Talu ai o le faagasologa e matua faigata tele, e mafai ona e liliu atu i tagata tomai faapitoa. E tatau ona manatua i le mafaufau o le totogiina oa latou galuega e masani lava o le mea sili ona taugata i le faʻatusatusaga.

O le tulaga atonu e faigata i mea taua e pei o le fanua le mafaamatalaina, latalata ane o le vai o le eleele, le lava o meaʻai, ma le eleʻele palapala. O le auala sili lava mai lenei tulaga o se laʻau vai.

O le taua o lenei tekonolosi e faigofie lava: o le fatu e tufatufa atu i luga o le eria e ala i le sasaina i lalo o le mamafa. E tatau ona maitauina o le gasegase o le auala aupito sili lea ona taugofie o le totoina o se kapeta lanumeamata. O le mea autu o le faʻatau mai o fatu maualuga ma tausisia fautuaga uma a tagata tomai faapitoa. E tusa lava pe itiiti le solia o le fuafuaga fuafuaina e mafai ona oo atu ai i se taunuuga leai.

O le a le laʻau vai

O le tekonolosi o le totoina o se mutia na atiae i Amerika. Ua avea ma tagata sili ona lauiloa i le au fai togalaau e le mafai ona maua se laupepa o le taaiga po o le faʻafefe o laau i le masani masani. O le lisi o mafuaʻaga e tele naua: leai se tupe, taimi leai se taimi poʻo le malamalama talafeagai. O se mafuaʻaga taua mo le faʻaaogaina o le lawn vai e masani lava o le le mautonu o le ufiufi eleele ma (poʻo) lona tulaga manaia.

E tatau ona maitauina o le gaogao o loʻo faʻaalia i le tele o foliga, le amanaʻiaina o mea e mafai ona tau atu i le toilalo. Aʻo leʻi amataina le faʻagasologa, e tatau ona e faamasaniina oe lava ia ma faatonuga mo le vao suamalie (mai le gaosi oloa), ae faapea foi ma le fautuaga a le au fai togalaau oe ua uma ona faaaogaina le tomai faatekonolosi fou. Faatasi ai ma se auala talafeagai, o le miti o se laufanua lanumeamata matagofie o le a avea ma mea moni i totonu o ni nai vaiaso pe a uma le galu.

O vaega uma o le paluga e mafua mai i le natura masani, o le mea lea, e matua saogalemu lava mo le soifua maloloina. Aʻo faʻaleleia le teritori, o le a leai ni faʻafitauli i le faʻamatalaga o poloka ua maeʻa ona totoina. O le ai ai se lanu lanumeamata lanumeamata. Na mafai e le au gaosiga ona ausia lenei tulaga e ala i le faaopoopoina o vali faapitoa i le mea toto.

O le a le vaega o le vao lanu

O se laʻau vai e aofia ai vaega nei:

  • mulch (cellulose, vaovao lelei, sawdust) - i ana galuega e faʻamamaina le palapala ma e oʻo lava i tufatufa o fatu;
  • fatu - fatu vao vao ua uma ona gaosia. Ua filifilia i latou, taulai atu i tulaga tau fesuiaiga, meatotino o eleele, mea e fiafia ai le tagata lava ia;
  • fomaʻi faʻapitoa - latou te manaʻomia mo le faʻamalosia o le faʻapipiʻi o le palapala, faʻamalosia le faʻaogaina o le puipuiga ma le tuputupu ae o laau;
  • hydrogel - ua maua ai tulaga lelei mo le tuputupu ae o le mutia, e puipuia ai le tafia o eleele;
  • afaina - "fusifusia" mea uma e tuufaatasia;
  • ma le faʻafiafiaina o le siosiomaga.

E faʻafefiloi faʻafefiloi le faʻafefiloi aʻo leʻi faʻaaoga. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina se masini sima.

Ina ia ausia vave le mea e manaʻomia, e faʻapipiʻi le pipii i lenei masini, lea e faʻapipiʻiina ai le fana.

Faʻatauga ma le Fagaga a le Lawn Suavai

O le lisi o faʻamanuiaga o se mutia e matua lautele lava. O le faʻamalosia o le suavai o se auala lelei lea e faʻafefe ai le tau ma le fufuluina o eleele. I le faʻaaogaina o se faʻafefiloi vai, e mafai ona:

  • lafoaia ni faaletonu e pei o ni mea afu;
  • toe faʻafoʻi le paleni o minerale i le palapala;
  • saunia pe tusa ma le 100% germination i luga o le 'upega tafaʻilagi e aunoa ma ni tupe faʻafaigaluega tetele;
  • taofiofia le tuputupu aʻe o vela;
  • fatufatu se microclimate lelei mo le mutia;
  • puipuia le leiloloa o fatu ona o le faamamaina, le pefu, lalagaina e manulele.

O le lisi o loʻo faʻapipiʻiina e ia tulaga lelei o tekinolosi fou e pei o le mafai ona faʻaaogaina i nofoaga e iai le tele o laufanua, vave faʻaleleia o le togalaau aina, na o le tufatufaina atu o le fale, mea matagofie, faʻafefe i le aʻafiaga o le gas.

O le tuʻuina o se mutia i le oganuu sauniuni, o le a le tele se taumafaiga. O le kapeta e faigofie ona lamolemole, mafiafia ma susulu.

I lenei tulaga, e le tatau ona galo i le fai togalaau:

  • i le aluga o taimi, o le fua o le vao o le mutia ua totoina i lenei auala ua faaitiitia. O le mea lea, e iai se manaʻoga mo le faʻaleleia faaletausaga o le faʻafefiloi o vao;
  • o le iuga mulimuli e mafai ona iloiloina naʻo le 3-5 vaiaso talu ona totoina. O le taamilosaga laʻau e sili atu ona vave faʻamaonia;
  • o le tele o fatu e lautele. Le maualuga o le mauaina o oloa taufaasese e maualuga;
  • mo le totoina o le eletise, e tatau ona e faatau pe lisiina meafaigaluega faapitoa, mo se faataitaiga, pamu pamu, taavale, pusa o ituaiga eseese, suauu pipi.

Aso ma nofoaga o le faʻaaogaina o le mutia vai

O le vao lafulemu o le filifiliga sili lea mo nofoaga faigata. E aofia ai i luga o mauga, alatele, vaitafe, slopes ma slopes, e matua faigata lava ona maua se 'upega tafaʻilagi e aunoa ma ni faaletonu. O le iʻuga, o aʻafiaga e tulaʻi mai e le gata i le lūlūina o le mutia, ae faʻapea foʻi ma le faʻaofiina o faʻamalolo. O le suavai oona e faia i nofoaga e:

  • o le palapala e masani lava ona faʻaalia i osofaʻiga faʻamaʻi;
  • o le eleele e matua suavai;
  • e leai ni pa puipui i matagi malosi.

E fautuaina le faʻaaogaina o se laʻau vai e fai ai malae taʻaalo ma taʻaloga taʻavale, e teuteu ai laufanua e latalata i malae vaalele, paka, ma laufanua lanumeamata i totonu o le taulaga.

Ina ia maua le manaʻoga e manaʻomia, e manaʻomia ona e filifili le taimi sao mo le totoina o le mutia. O le tau maualalo o le ea e amata i le +10 ° C. E tatau ona mafanafana le palapala. E tatau ona faʻafefiloi le faʻafefiloi i le toʻa o le tau. O le le amanaiaina o lenei fautuaga o le a iu ai i le lafoaia o le mutia.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o se laasaga vai i lea laasaga ma lea laasaga

O le algorithm mo le faʻaaogaina ma le faʻatupulaia o se laʻau tetele e le faigata. E aofia ai ni vaega se tolu: tapenapenaga, tapenaga ma le pulupuluina o le tuufaatasiga. I le faaopoopoga i le paluga, o le pulumu e aofia i totonu o le pusa masani. O le faʻafefiloi o le faʻafefiloi o le a manaʻomia ai se pusa faapitoa

Ua saunia le faʻavaa palapala e pei ona taʻua i lalo:

  1. Filifili se saite.
  2. Faʻamaʻoloto mai lapisi ma vao.
  3. Latou te atinaʻe, faʻasaʻo ma faʻamafanafanaina le eleele.

A maeʻa le sauniuniga o le fefiloi galue. E tatau ona taʻitaʻia e fautuaga a le kamupanī. Ua lisi i latou i faatonuga mo le faʻaaogaina lea na sau ma le laʻau vai. I le tele o tulaga, o le paluga e faʻatau atu i nai taga laiti e tatau ona faʻamamaina i vai mama. O le taunuuga e tatau ona faʻafefiloi lelei. A maeʻa ona fai sina mea itiiti, e mafai ona e alu i le faʻaleleia.

O le aofaiga o le mafaufau e fuafuaina e faʻavae i luga o le tafe o tafe o loʻo faʻaalia ile pusa.

I le tele o tulaga, 1 lita o le lawn vai i le 10 m2.

Faʻatasi ai ma vaega laiti mo le faʻaogaina o le faʻafefiloi o le a lava le manogi masani. Afai o le nofoaga e lolovaia i se vao o loʻo i ai se nofoaga manaia, o mea faigaluega faapitoa o le a manaʻomia.

I ni nai itula pe a uma ona faʻaaogaina, o le palapala e ufiufi i se mea e pipiʻi, o lona uiga o le puipuia lea o fatu mai aafiaga mai fafo (matagi, manulele, iniseti, ma isi).

Vaega o le tausiga o laʻau

Afai e saʻo mea uma, o le a faʻaalia i luga ole 5-10 aso muamua. O le vao i le lumanaʻi e manaʻomia ai le faʻasusu masani, o lea e fautuaina ai e faʻamama le eleele i aso uma. Ole taulaiga faapitoa e tatau ona totogi i manaoga o laau totō o ona fatu o se vaega o se vao suamalie.

E matua faasaina lava:

  • atina le eleele i le leaga o le tau;
  • faaaoga se aofaiga tele o fugalaau faʻapitoa. O lenei mea e ono mafua ai le le atoatoa o meaʻai, lea o le a aʻafia ai le tulaga o le mutia lanumeamata;
  • vai le vao i aso timu.

O le totoina o mea e le lelei le totoina o se otaota o le taimi. A e faʻatau mai se paluga, e tatau ona e faamasani i aso maeʻa ma le tuufaatasiga. O le nofoaga e tulaueleele ai ma le faigata ona alu e faalagolago i le mea mulimuli. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se vao masani e manaʻomia le itiiti o le gauai atu nai lo le vao vao.

O le a le tele o le vao vao

O le a le tele o lau tupe e faʻaaluina i le teuteuina o le mamanu e faalagolago lea i le eria ma le amanaʻiaina i luga ole saite. Afai o le toomaga e le i ai ni faaletonu matuia, ma o le ufiufi eleele e matua fua, o le a le sili atu i le 30,000 rubles. O nei mea: o le tau o mea, masini, fugalaʻau - 8-15,000 rubles, Mea faʻatau - 4-12,000 rubles, 0-4 mano rubles. - i le vai.

O le faʻatusatusaga faʻatusatusa lea, o le aofaʻiga o le tau o galuega i luga o se nofoaga faʻapitoa, faatasi ai ma nofoaga e le mafai ona taunuʻu ma sopo, e mafai ona oʻo i le 200-300,000 rubles.

Faʻalauiloaina Lawns "Liva"

E le mafai ona tatou fai atu ma le 100% mautinoa o le tuufaatasiga o le Hydro Mousse ma Aquagrazz o ni mea taufaaleaga. Talu ai latou te faʻatau atu ni nofoaga eseese, ma atonu o tagata gaosiga. Ae o le faʻamasinoina e ala i iloiloga o tagata, e tele lava ina latou momoe i se "teteʻa," faʻatau mai nei laʻau vai. O le mea sili lava o le tilotilo i le saite - afai o loʻo ofoina atu ia te oe se "tauvaga i le taimi nei", o loʻo i ai se faʻataʻitaʻi taimi ma o mea uma e leo lelei tele - e foliga mai o se mea sese.

I soo se tulaga, 1000-1500 rubles e laitiiti tele se aofaiga mo se suavai moni.

Faʻafefiloi ma mea e faʻafefiloi ai le faʻafefiloi ma le faʻaleleia

O le faʻatulagaina o mutia vao e mafai ona faia i ou lava lima. O vaega o loʻo taua i lalo o le a manaʻomia (faʻatulagaina i le 100 m2):

  • lūlū mea (fatu) - 2 kilokalama;
  • vai mama - mai le 60 i le 100 l;
  • biostimulants ma mineral fertilizers (aemaise lava, phosphorus ma le nitrogen) - e le silia le 3 kilokalama;
  • mulch - mai le 4 i le 12 kilokalama;
  • afaina - mai le 300 i le 600 g;
  • hydrogel - 100 g.

Ina ia tuʻuina atu le paluga o se lanu paʻepaʻe, e faʻaopoopo i ai le lanu o meaai. E faʻafefiloi mea e faʻaaogaina seia oʻo ina mauaina e le masini le tutusa lelei.

Mo le faʻaaogaina o se laʻau fai-it-yourself, o le tele o taimi latou te faʻaaogaina se masini mai se koneteina mo se mea ua maeʻa, se pulupulu ma se pulumu tusi.

Faʻatau ma faʻatau

O le mutia suamalie mo le vao i le taimi nei ua lauiloa i faʻatoʻaga uma ma faʻalapotopotoga. O le maualuga o le manaoga ua mafua ai ona faʻaseseina oloa e aliali mai i le maketi.

E maua e tagata Fraudsters se mea lelei mai tagata e fia vave ma e leai ni tau faʻalelei e teuteuina a latou meatotino. Ina ia aua nei mafatia mai a latou amioga, o le faatumu o le vao e tatau ona faatauina mai na o sui aloaia.