Lafumanu

Fox pygmy lapiti: mea faʻapitoa o le tausia i le fale

I aso nei i le lalolagi e 200 ituaiga o lapiti laiti.

O se tasi o sui pito sili ona lelei o le lapiti lapiti lapiti, lea e masani ona taʻua o le fox fog ona o lona lanu ma lona fausaga.

E ui i le mea moni e faapea o le lauiloa o lenei ituaiga ua tupu, ae e seasea lava ona tupu.

Fox pygmy lapiti: faʻamatalaga ma uiga iloga

O lapisi fox lapisi ua fafagaina mai le ituaiga o Angora, o lea la e sili ona manaia. Manatunatu i mea faʻapitoa o fafo o nei meaola. O le ituaiga na fafagaina e le au faipisinisi i Ausetalia i le 1992, toetoe lava a avea ma tagata lauiloa i le fausiaina o le lapiti.

E te iloa? O le natura na tauia lapiti ma se uiga uigaese - o latou mea e tutupu e tutupu i le olaga atoa.

Faʻamatalaga mai fafo

Fox rabbit ei ai uiga nei i fafo:

  • tino malosi;
  • mamafa mai le 850 i le 1500 g;
  • ulu tele, i le talaaga e foliga mai o le aotelega;
  • taliga e tutū i luga ma sooga, 60 mm le umi;
  • mata e lapoa tele, fai si laʻititi;
  • ua pupuu le ua, ua toetoe lava a le vaaia;
  • fulufulu mamoe vavalalata, lona umi - 50 mm;
  • muai paʻu e puupuu;
  • siʻusiʻu laitiiti;
  • lanu lanu - eseese o lanu samasama ma enaena, faapea foi ma paʻepaʻe, uliuli ma siliva.

O le mea sili ona taua o tagata taʻitasi o lanu paʻepaʻe ma le paolo o havan. O loʻo i ai le susu ma le mafiafia o le fulufulu i se maualuga o mea o loʻo puipuia i le falepuipui.

Uiga

O le Fobit Pygmy Rabbit o se peti sili mo le fale, ua maua i le filemu-alofa, faauo, toʻafilemu ma i le taimi lava e tasi o uiga faauo ma le mama. O se taunuuga o lenei mea, e fegalegaleai ma tagata uma e aunoa ma ni faʻafitauli, vave ona tuʻuina atu ia i latou.

E te iloa? E vaʻaia e Rabbits o latou taliga, e le gata ina faʻalogo i le faʻagasolo o faʻalavelave, ae faʻapena foi ona faʻatonutonu le vevela o le tino.

Faʻatauga ma faʻasalaga o mea o loʻo i totonu o le lapiti teuteu

O mea o loʻo i totonu o lapiti teuteu, e pei o isi meaola, ei ai ona itu lelei ma leaga, mafaufau i ai.

Faʻamatalaga o anotusi:

  • manu manaia ma manaia ma se lauulu malu, lea e manaia i le afaina;
  • e manaia le matamata ia i latou;
  • o nei meaola e mama tele, o le nofoaga e vaevaeina i ni vaega;
  • pei o le i ai i tagata ma matamata ia i latou;
  • itiiti le osofaiga, lea e faaalia ai ia lava i le soona osofaia;
  • faigofie o le tausiga ma le fafagaina;
  • otaota e faigofie ona mama.
Faʻamatalaga miti:

  • manaʻomia ona totogi le tele o taimi;
  • manaomia se fale vateatea mo se olaga masani;
  • o se avia e manaʻomia e savali ae le o le faʻaleagaina o puipui poʻo meafale;
  • e le masani ona masani i le fata, o lona uiga o le a latou talepeina i soo se mea;
  • lapiti faailoga o latou teritori;
  • maua se manogi uiga ese e oʻo lava i le faʻamamaina lelei o potu;
  • nei meaola na gaosia;
  • o le aoauli.

A maeʻa le faitauina o le filifiliga e amata se lapiti e leʻi suia, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa a latou masaniga, faʻapea foʻi ma le mauaina o mea talafeagai.

Saili po oa ituaiga o lapiti teuteu o se tasi e sili ona lauiloa, pe faapefea ona tausia lapiti teuteu i le fale.

Tuutuuga o le taofia

Mai i tulaga o le olaga e faalagolago i le soifua maloloina o le fagafao. Mo le olaga masani, e manaʻomia e le fagafao se potu tele mai mea lelei, faʻapea foʻi ma mea uma e manaʻomia.

Filifiliga o le Cell

Aʻo leʻi faʻatau le manu e manaʻomia ona faʻatau se fale. O lona tele mo lapiti laiti, lea e mafai ona savali 4 itula i le aso, e manaomia ai le itiiti ifo o le 45x80 cm. I se isi tulaga, latou te manaʻomia se fale e tusa ma le 50x100 cm pe sili atu. O le maualuga o le siva e tatau ona pei o le manu e faigofie ona tulaʻi i luga o ona vae, ma e amata mai i le 35 i le 50 cm. E le manaʻomia i luga, a leai o le a oso le fagafao.

O le manaʻoga autu mo le masini masini - saogalemu ma le talafeagai i le taimi o le fufulu. O le faailoga muamua o lona uiga o le leai o ni elemene elemene ina ia le afaina ai le pepe. O le fola o le fale e le tatau ona afaina, ina ia le manua le manu.

E sili le tuʻuina i luga o se moli paʻu mūmū i nai sela laiti. O mea lelei mo le fale e faʻamalosia le uʻamea. E taua e le afaina le vailaau i le vali, o le e manaʻo e faʻataʻitaʻi i le nifo.

E taua! O le faitotoa i totonu o le pa puipui e tatau ona telē tele e alu ese ai le manu e aunoa ma ni faafitauli. I se tamai avanoa, o le a faigata le gaʻo, ma o le a ia faʻavaivai pea.

Filifilia se nofoaga

Taofi lapiti o lenei ituaiga e tatau ona i ai i totonu o se potu e i totonu o le +19 tikeri le vevela. E taua le le susulu o le la i luga o le potu, ma o le nofoaga o le ola o le manu e tatau ona susulu. E le gata i lea, e tatau ona puipuia mai le matagi, tele le susu, ma le vevela ma le malulu.

Cell totonu i totonu

O le nofoaga ola i totonu o le potu e tatau ona lafo. Ua vaevaeina le vaega i le 'aiga' ai, potumoe ma avanoa mo se faletaele. Afai o le a fafagaina le manu, e tatau ona i ai se pesini inu pupuʻu ma se pea o fafaga. Lelei - mea inu vai inu ma se valve.

E taua le faʻamautinoa o le vai e mama i taimi uma. I totonu o se pusa e tasi, lea e pei o se pesini loloto, fefiloi meaʻai, fasi fualaau aina ma fatu. I se isi mea fafaga, lea e pei o se paʻu palasitika, tuʻu le vao, vao ma le letus.

E taua! O le mea e le faʻafefeteina ai le fafaga ma mea latou te le faaleagaina ai le suauʻu, e lelei tele le filifilia o vailaʻau poʻo ipu vai tioata ma le loloto.

Lafoina o le otaota pe leai - o le faaiuga a lē e ona. E mafai ona avea ma vaomago po o vao e salalau solo i le fola. E mafai foi ona e faataatia se laumei vaivai o le polymer lea e mafai ona maua i totonu o le faletaele, o lona fausaga e mafai ai ona lele le ea ma otaota e paʻu ai.

O le isi filifiliga o le tuʻuina lea o se kata pepa faʻasolosolo, e mama tele, i le taimi lava e tasi e gauai ai le susu ma faigofie ona suia. Talu ai o le lapiti o se mea e leai se puipuiga, e manaʻomia se fale malulu, lea e tatau ona pei o se masi. Atonu o se pusa laau poʻo se pusa kata, lea e tuʻu i totonu o se fale. O le lapiti o le a togiina lana tamai mea itiiti, o le mea lea, i le taimi e tatau ai ona sui.

I le faaopoopoga, ina ia le vave ona faaleagaina le fale, e fautuaina e tuu se fata e taʻe ai le manu. O iina e mafai ona e tuʻuina ai ni fasi pepa poo ni fasi pepa.

Savalivali faataamilo i le fale

Mo le olaga masani, e manaʻomia le lapisi, e le lava le tele o sela mo lenei mea. E manaʻomia e le meaola aso taʻitasi mo le itiiti ifo i le 2 itula. Talu ai o lapiti e masani lava ona tosoina se mea i le tele o taimi, e taua le nanaina o telefoni, nusipepa ma mekasini atonu e te manaomia mulimuli ane i le taimi o la latou faigamalaga.

O le taliina o fesili lauiloa e uiga i lapiti: pe faapefea ona fuafua le gaioiga o le lapiti, o le a le umi e tumau ai ma le auala e fuafua ai le maitaga mo le lapiti, o le a le umi e ola ai rabbiti, o le a le umi e totoe ai le lapiti mo lapiti, auala e fafaga ai lapiti, ituaiga ituaiga mutia e mafai ona avatu i lapiti, auala e fesoasoani ai i le lapiti ma le la ma le vevela .

Tausiga ma le tumama

Ina ia fufulu le pusa pe a manaomia, i le averesi, fai 3 taimi i le masina. E inu faʻafefeteina le 'ava ma fafagaina i le vaiaso. Litter le suiga e pei o le filogia, e faʻalagolago i mea e aofia ai.

Soo se tasi e masani i le teuteuina o lapiti lapiti, e iloa ai o manu mama lava. E faavae i lenei mea, e leai se mea e manaʻomia e fufuluina ai. O tuusaunoaga o mataupu o le manava ma le vevela tele. Mo lenei faiga, ua fautuaina e faaaoga le maualuga o le zooshampoo, o ona meatotino o le a aafia ai le lelei o le fulufulu mamoe. A uma le fufuluina o le fulufulu mamoe ma faʻafefete. E sili atu le tausiga o le lapiti o le faʻamamāina o taliga ma mata ma faʻapipiʻi manoa.

E tatau ona faia lenei mea i vaiaso uma. E sili atu le tuʻuina atu o lenei mea i se tagata tomai faapitoa ina ia aua neʻi faʻaleagaina se manu.

E taua! I lauulu matagofie o le soifua mālōlōina ma i se tulaga atoatoa, e tatau ona e sosoʻo soo. E tatau ona avea lenei mea o se faiga faʻapitoa mo le tausiga o le lapiti.

O le a le mea e fafaga ma le auala e fafaga ai

E iloa e tagata uma e masani ona 'ai le lapiti, e mafai ona latou alu i meaai e oo atu i le 30 taimi i le aso. O meaʻai e tatau ona i ai i taimi uma lava.

O fua masani o lapiti o lenei ituaiga e aofia ai mea nei:

  • vao fou;
  • vaovao;
  • fafaga;
  • sefe;
  • fualaau faisua ma fua;
  • maʻalaʻau, maʻa ma le ponaivi.
E taua tele le tuʻuina atu ia i latou e faʻailo ai lala malolosi e tatuʻi ai nifo lea e tutupu i le olaga atoa.

E faasaina le tuuina atu o nei manu:

  • lanu mumu;
  • fatu saito;
  • kepu papae e tatau ona tapulaa.

I le taimi lava lea e taua ai o vai mama e masani ona i ai i le tagata inu.

O le tausisia o tulafono uma o le tausiga o le a mafai ai e lau fagafao ona ola mo le tusa ma le 7 tausaga. Mo le soifua maloloina, latou te manaʻomia auala e le gata i totonu o le fale, ae i totonu foi o le ea fou. Manatua o le lelei o lo latou olaga e aafia i le siosiomaga i fafo, o se paleni paleni o taumafa ma le faʻaogaina, ma o lau fagafao o le a na o le fiafia ia te oe i lona i ai.