Laʻau

E faʻafefea ona faʻaleleia se orchid: i totonu o se fagu ma i le fale

Orchid e matua faigata i le palapala ile palapala. I le taimi muamua ma le taimi o le fugalaau, e tatau ona e iloa pe faʻapefea ona e inu le laau. O le soifua maloloina ma foliga vaaia o le fugalaau e faalagolago i lenei. I le taimi lea, o le faaleagaina o aʻa e le tatau ona faatagaina.

Faʻasologa o Faʻamatalaga Faʻamau i le Orchid

O lenei iloiloga ua fuafuaina i ni mea taua:

  • vaitau
  • olaga faataamilosaga;
  • vevela o le ea ma le vavalalata;
  • moli;
  • palapala eleele;
  • tuputupu aʻe metotia.

E faʻafefea ona faʻaleleia se orchid

Faʻalogo lelei! E sili atu le leaga o le nofoaga o le laau, o le maualalo o le vevela o le ea ma le pito sili ona lelei o le meaʻai, o le itiiti ifo o le vai i le orchid.

Sprayed seedlings totōina i le faʻamalologa masani - 1-3 taimi i le 12 itula. Ma o fugalaau i luga o le poloka e faʻafefeteina i taimi uma nai lo faʻataʻitaʻiga i totonu o ipu. Ae o le fua faatatau o le absorption ma le faʻasiliina o vai e fesuisuiai i va o ituaiga eseese. Le palapala palapala e fetaui lelei mo laau toto: Phalaenopsis, Cymbidium.

E mafai ona e fuafuaina le manaʻoga mo le faʻamamaina i faailoga nei:

  • afai ei ai le faʻasalaga i puipui, ona e le manaʻomia lea e faʻaopopo vai. I se isi itu, o vaega mamago o le laau ua faailoa mai e tatau ona faʻamamaina le palapala;
  • lanumeamata lanu meamata o aʻa o loʻo faʻaalia ai se tele o le susu. Afai e papaʻe aʻa, ona taua lea ona faaopoopo vai;
  • afai e te lagona le tele o le mamafa pe a sii i luga le ulo, e leai se mea e te manaʻomia e faʻafefe ai le fugalaau. Afai e mama, ona tatau lea ona faʻafeinu.

Phalaenopsis

E leai se faʻatulagaga saʻo mo le faʻaleleia. O ia ituaiga vai e talafeagai mo ituaiga uma o orchids: 1-3 taimi i le 7 aso i le taumafanafana ma e oo i le 2 taimi i le vaiaso i le taumalulu. I le vaitau o le vevela vevela, e vave ona paʻu le meaʻai, o lea e tatau ai ona faʻamamaina tele.

Malamalama

E fautuaina le tuʻuina atu o le togi i le malamalama e ala i le tuʻuina i autafa o le faamalama i le maualuga maualuga o le 1 mita. E taua le faʻamautinoa e le o ulu atu le la i le laau.

Phalaenopsis i le faamalama

Afai e le lava le malamalama, o le a le tatalaina le "tumutumu" o totoe, ma o le a tupu vave lau laʻau, lea o le a mafua ai ona latou faamago.

Lulu

Orchid e sau mai le vevela, ae le fiafia i le vevela. I le maualuga o le vevela, o le a amata ona fuga, ae o le a vave ona faʻavaivai le tumutumu ma toʻa. O le mea lea, o se vevela talafeagai mo le laau e 22 ° C.

Tele lapisi

E le tatau ona lapoa le pusa o le orchid. E manaʻomia lou faʻaaogaina o pusa laititi e mafai ai ona e tuʻu uma le aʻa. O pito sili ona lelei o tafaoga o le tutusa tutusa o le maualuga ma le maualuga o le ulo. O pusa lapoa e taʻitaʻia ai le tafe o vai i aʻa, lea e amata ona pala. O le tele ma le vaʻaiga vavae e fetogi ona e leai se fesoasoani masani.

Phalaenopsis i totonu o se fagu

Pe a filifilia le tele talafeagai o le atigipusa, e taua le nofo i luga o le ulo, ma o le fugalaau o le a pei o sina fugalaau.

Faʻamasinoga Filifili

O le faʻasusuina o orchids i le fale e masani ona faia e pei ona taʻua i lalo:

  • e manaʻomia lou tuʻuina o se fagu laau i totonu o le pesini;
  • ave se ipu ma le suavai ma le suavai le tele o le laau, aʻo tuʻu i le vai mo le tusa ma le 15 minute;
  • o le laau e tatau ona i totonu o le vai pe tusa ma le 3/4 o le maualuga o le vaa, ma e lelei pe afai e oʻo atu le suavai i tauau o le ulo, o le 1 cm i le tuaoi;
  • fufulu le paʻu i le maualuga o le maualuga o le vai i totonu o le ulo ma fagogo i le mea atoa e mafai ai. Ua lava lea mo le vaiaso.
Faʻafefea ona vaʻaia se orchid: faʻasaga i lea laasaga taʻitasi i le fale

Faʻasaʻoina le tele o fesili: o le a le vai e sili atu ona lelei e vai ai se orchid, o afea ma pe fia?

I le taimi o le fuga

E tatau ona tuʻuina se faʻasologa o mea e faʻasusu ai, lea e faʻamautinoaina ai tulaga masani. Pe a fuga le togi, e aliali mai fatu. E laʻititi ma faʻalauiloa. O le totoina o se laau i le fale, e tatau ona e sasaa vai i luga o aʻa, ae e le manaʻomia ona e faatumuina seia oo ina aliali mai se puddle.

Faʻalogo lelei! Afai e matutu le potu, e taua le suluina o laulaau, ae ia mautinoa o le vai e le o totonu o le laau. Vai faʻamaʻi le togi ma na o le mea vevela, ma i le taumalulu, ia vaʻaia o le vevela i le aʻa e le o lalo ifo o le 14 tikeri. Afai e malulu matala, ona mafai lea ona e tuʻuina le polystyrene i lalo o fagu fugalaau.

Afai o le a vaʻaia e leai se faʻasalaga i luga o puipui i totonu o le ulo, ma aʻa o le orchid ua avea ma siliva, o lona uiga o le taimi lea e faʻafefe ai le vai.

Faʻasusuina o pepuni. O le umi o le faagasologa e eseese: o fugalaau e lelei ona atiaeina e manaomia ai le gaosiga i ipu e 2 lita. Latou te manaʻomia ona onā i luga atu nai lo tamaiti laiti i ipu e iai le volume 0.3 lita.

Summer ma le taumalulu

E mafai ona e faʻaaogaina le vai i le vevela o le tusa ma le 24 tikeri i le taumafanafana, ma i le taumalulu - mafanafana, o nisi o mea e tatau ona tafe pe a uma le faʻavaivai. E tatau ona e tuu le laau i totonu o se ulo ma sasaa atu mea o totoe ina ia leai se mea e sili atu ona solomuli, pala o aʻa.

Taua! Afai ei ai ni maʻi faʻapipiʻi i le aoina, e tatau ona faʻamaʻese ese mai isi ina ia leai se faʻamaʻi pipisi o meaola ola maloloina.

O le faʻasusuina o vaovao i le taumafanafana ma le taumalulu e eseese. I le taumalulu, i le le lelei o le malamalama, o le physiology o laau e sui, o lea e tatau ona faateleina ai vavao o le susu.

Fautuaga a tagata tomai faapitoa:

  • e taua le faʻamautinoa e leai se susu i le ogatotonu o le laau, o lea e tatau ai ona e aveeseina i se pepa pe punou le laau ma faʻafefe le vai mai le ie;
  • i le tautotogo ma le faateleina o le ao, e faʻaleleia le tuputupu aʻe o le fugalaau, ona faʻateleina lea o le taimi e fafaga ai. Ae afai e le lava, ona avea ai lea o ni vaega o le laau, o laulaau ua tumu. E taua le taofia o lenei mea. O le tikeri o le faamamaina e fuafua i le fausaga o le laau, le tele o le ulo ma le faʻavaeina o le meaʻai;
  • I le tau mafanafana e fautuaina e susu le laau i le 2 taimi i le vaiaso, ma i le taumalulu na o le tasi i aso uma e sefulu (o fautuaga masani ia, ae leai se faasologa saʻo, aua o le manaomia ole suāsusu e fuafuaina taitoatasi i soo se tulaga, e faalagolago i le maualuga ole ituaiga ma le ituaiga fugalaau).

Taua! O se laau ua malolo mo se taimi umi o le a manaomia ai se vaega itiiti o le vai. Orchid e matua faigata lava i le tuufaatasiga o le vai.

Faʻasalaga auala

Auala e totoina ai se orchid: faataitaiga i totonu o se ulo ma i le fale

O le auala sili ona faigofie e mafai ona faʻafeinu. Liligi le vai malulu i le pito i luga ole tuaoi o le ulo. Faʻasolo muamua ae leai se vai o loʻo totoe i lalo. O le orchid e toso le vai o totoe.

Faʻamauina se fugalaau e mafai ona faʻafeinu

Fautuaga mo tagata e le fiafia i ai mai le komnatnie auaunaga: e taua le faamasani oe lava i foliga o le tausia o le ituaiga o laau e te manao e te ola ai. Afai e tele ni tolisi e ola, e sili atu le suavai ia i latou. O lenei mea e faʻaitiitia ai le faʻafeiloaʻiga o meaola ninii mai le tasi laau i le isi. E talafeagai le amanaia o suiga i le tuputupu aʻe o phalaenopsis ina ia malamalama pe faapefea ona tuʻuina atu ia i latou se faigamalo mo le masani ai ma le alualu i luma.

E tatau ona manatuaina o le aʻa o nei fugalaau e le o iai i le eleele, ae i totonu o se meaʻai paleni e aofia ai vaega o le cortex, o le mea lea, e tafe le vai i luga o le meaʻai ma tafe i lalo. A o leʻi teuteuina le fugalaau, atonu o le a leai se taimi e aʻafia ai le suavai ma tumu ai.

E ala atu i le palatusi

E taua le filifilia o le tele o le lapoa o lenei koneteina ma faʻatulaga fugalaau i totonu. E tatau ona faʻafeinu mai le faʻafeinu i luga o le tuaoi o le fagu pe tu saʻo i totonu o le apa. Liligi i ai se talafeagai talafeagai o le faʻamalositino muamua.

Faʻalogo lelei! O ia faʻafeinu e faigofie i le faʻaaluina o le taimi ma e le manaʻomia ai le tausiga. E i ai le faʻafefe i le auala. Afai e maʻi le fale, o le a pasi le faʻamaʻi i isi fugalaau ile vai. E mafai ona maʻi maʻi uma i le paʻu.

Tele timuga

Ia auauai e aumai ia laau i totonu o le faletaele ma le taʻele i se vaitafe. O lenei metotia e aoga tele mo laʻau. E faʻatusatusa ai timuga faʻavevela ma aveese le pefu mai laulaau, tatala gutu ma pores. A maeʻa le 5 aso, e mafai ona faʻamamago phalaenopsis, o lea e tatau ai ona toe faʻafeinu.

E taua le tuʻuina o fugalaau e faʻatautaia, ina ia latou maua atili ai le susu i totonu o le faletaele, ona toe faafoi atu lea i latou i lo latou nofoaga. A maeʻa le faʻatinoga, e leai se vai e tatau ona tumau i vaega o le laau. O le auala vevela i le taimi mafanafana e fautuaina ina ia faʻatino i le tasi aso i le 30 aso.

Metotia faatofu

Pe tusa ma le tasi i aso uma 7, e mafai ona e faʻafeinu i lenei metotia. Ina ia faia lenei mea, sasaa vai inu i totonu o le atigipusa i le vevela o le 24 ° C, ona faatofuina lea o le fagu fufulu ina ia le mafai ona fesootai le vai ma le ua o le laau ma tuu ai i lenei setete seia oo ina tumu.

A uma ona faʻamaʻa, faʻafefe le tele o le vai. E mafai ona e toe faafoi le togi i lona nofoaga. Fai tutusa ma le isi vaega o fugalaau. E faigofie ona faʻaaoga e faʻamama ai ipu. E tatau ona filifili ni oloa manino e sili atu nai lo le ulo. E mafai ona e faʻafeiloaʻi le orchid i le faatofu tuusao i totonu o lenei totō, ona faʻamalo ai lea o le vai totoe.

Faʻasaga i le fale i ipu taʻitasi

O lenei metotia o le faasūsūina o Phalaenopsis e saogalemu pe'āfai e tele mea totō. Liligi sina vai i le pito i lalo o le ipu (o lona maualuga e le maualuga atu i le 2 cm) ma faʻasaʻo le fugalaau. O le fugalaau o le a tele le suavai pe a manaʻomia, ma o le sili atu o le susu o totoe i le pito i lalo e le tatau ona afaina aʻa ma le laau lava ia.

Faʻalogo lelei! Aʻo leʻi teuteuina fugalaau orchid i le fale, e taua le filifilia o se mea totō, lea e laʻititi tele nai lo le ulo mo le ea. O lenei metotia e ese mai i isi filifiliga i lena mea e itiiti ifo le vai i totonu o le vaa ina ia mafai ai ona aʻafia le aʻa i totonu o se vaa. Ua lava lea e faaopoopo ai le vai i aso uma e 7.

O le faʻasusuina o pepuni i potopotoga fugalaau taitasi e sili atu le saogalemu i totonu o papa ma totonu o le pesini, e ala i le vai, o faʻamaʻi e le faʻaaogaina i isi fugalaau, ma o laau uma ei ai a latou lava fagu fugalaau.

I totonu o se polokalama tapuni

Afai o le fugalaau o loʻo i totonu o se ipu ua tapunia e aunoa ma ni totoa faaopoopo, ona susu lea i le auala lenei: sasaa le vai i le pito i luga o le laau ma faʻamaʻa pe a uma le afa itula. O le koneteina o le a aofia ai le tele o le vai e faʻafefe.

Faʻalogo lelei! Mo vavave o loʻo ola i le paʻu, o soʻo se tasi o nei metotia e talafeagai, sei vagana ai le fufulu.

Greenhouse i le fale

O se pusa polycarbonate manino. O le a faʻamalamalamaina lelei le malamalama, tipi i vaega. I le eseesega, o le tioata e mama, vevela.

O le fale kuka e faia i lenei mea e fetaui lelei ma le mamanu o le potu, pe afai e te filifilia le saʻo saʻo.

Le filifiliga sao o le auala e faʻavaivai ai

E faʻapipiʻi se orchid pe'ā uma ona tupu: o filifiliga i le fale

Ina ia filifilia le auala talafeagai, e tatau ona e mafaufau i itu eseese.

  • le mea e tupu ai le fugalaau, ma lona fatuga;
  • ituaiga o laau;
  • le pusa o lo o ola ai le fugalaau;
  • susu i le potu;
  • vaivai malosi.

Faʻalogo lelei! O le vai tumau i le vevela o le potu mo se taimi umi e faʻaaoga mo le faʻasusuina o orchids e le talafeagai. I le taimi o le vevela o le chlorine, o lenei vai o se mea vevela o le microflora pathogenic: ua lava e manatua ai le lanumeamata lanumeamata i luga o le vaa lea o loʻo i ai le vai mai le vai. Ma afai o nisi fugalaau e mafai ona iloa lenei cocktail masani, o le orchid e mafai ona tali leaga i lenei vai.

E tatau ona e amanaʻia mea sese masani a le au faifaatoaga, mo se faʻataʻitaʻiga, e masani ona faʻasusu. E le talafeagai lenei mea, ona o aʻa e leai se taimi e malogo ai, ae latou te pala mai le tele o vai.

O le hydrogen peroxide o se sulu

E mafai ona e faʻaaoga le peroxide concentration o le 3%. Ina ia faʻaleleia le aoga aoga o le vailaau faʻasaina, faʻaaoga microsprays i le 50 ml o vailaʻau ma se pulumu. O lenei masini o le a maua ai se tamai vaitafe.

Faʻalogo lelei! O vaega uma o vegetative o le laau e tatau ona liliuina: lau laau, aʻa, aʻa. Le faʻaalia o le vaega vaaia o le mea e sui ai. E taua muamua le faʻamautinoa e leai se pefu o le fale.

O le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina i le timu e le o timu poʻo le taeao-afiafi, ina ia leai ni mu. O le malulu o le ea e tatau ona i totonu o le 22 tikeri. I le faagasologa o le faagasologa, e taua le taumafai ina ia aua nei tafe ifo i lalo le ala, aua le pauu i luga o fugalaau. A uma le pulupulu, asiasia le laau mo le vai i totonu o laulaʻau ma laʻau. Aveese le tele o le suavai i se solo pepa.

O le mea pito sili ona taua e tatau ona e iloa ina ia mafai ai ona manuia le tuputupu aʻe o vaovao, o lo latou aʻa e ese mai aʻa o, mo se faataitaiga, o le cactus, ma o lea e manaʻomia ai se auala ese ese e faʻafeinu ai.

Succinic acid

O le pito sili lea o laei, faʻaaoga e na o le fesoasoani pe toe faʻafoʻiina ai le laau i ia tulaga:

  • leai ni fugalaau;
  • togafitiga phalaenopsis;
  • faailoga o le atuatuvale (e leai ni sima poʻo ni fualaau vevela);
  • faʻaolaina o fugalaau fano.

Faʻalogo lelei! I le faaiuga, e mafai ona matou fai atu e masani ona e le manaʻomia le susu o se orchid. E fautuaina le mataʻituina ma le faaeteete le tali atu o le laau i le gaioiga o luga o laei. O le tele o togafitiga ma le acidic succinic e oʻo atu i le lua taimi i le vaiaso mo le toe faʻaleleia ma tasi i le masina mo le puipuia.