Laʻau

Fiafia i ai - o le apricot sili mo Moscow

Apricot Favorit na maua faapitoa mo le totoina o fanua i tua. Sa feagai le aufaipisinisi a Moscow ma le galuega o le mauaina o se ituaiga lelei, mafiafia ma le faʻaleleia o meaʻai ma fualaau aina suamalie, ma faʻasaoina. O le faʻamasino i iloiloga o tagata fai togalaau, i se tulaga patino, na foia ai lenei faafitauli. E sili ona fiafia le fiafia i lona atunuu ma e sili ona lauiloa.

Faamatalaga apricot Faameaalofa

O le mea e sili ona fiafia i ai na faʻailoa mai i le amataga o le meleniuma, i le 2000, i Moscow, ma i le 2004 sa aofia ai i le Setete Setete mo le Itumalo Tutotonu. Talu mai lena taimi, ua matua manuia lava ma ua aloaia o se tasi o mea aupito sili mo le Moscow Region.

O le laau ei ai lona malosi tuputupu ae, e oʻo i le maualuga o le fa mita. O le palealii e faʻafefe, e seasea lava, e susulu lelei ma faʻalauiloaina. O le fomu o le felafolafoaʻiina, siʻitia lemu.

O le apricot e sili ona fiafia i ai le paleni, pale lelei

E le manaʻomia ni elemene, ona o lona maualuga o ia lava, o se mea taua lea mo nofoaga malulu. Ae i le va o ituaiga eseese e pei o Monastyrsky, Lel, Tsarsky - o le a maualuga le gaosiga.

E le tatau ona faatali le faatoaga mo le muamua o fua mai le Faamealofa - atonu o le a ia tofotofoina i latou i le 3-4 tausaga talu ona totoina, o se faailoga lelei lea.

O fua e foliga sili - laitiiti (30 g), moli lanumeamata, lapotopoto, ma se lanu matagofie ma se mea e le mafaamatalaina fluff. E teuteuina le paluga i se vevela tele i luga o le la. Laʻau matagofie, malie, ae palapalua ma le manaia, faatasi ai ma se ponaivi laʻitiiti e pa'ū mai le pusa pe a gau. E lima manatu - o se iloiloga tofo o le tofo o fua e sili ona fiafia i ai (i le taimi o le resitalaina o le ituaiga, o le fuainumera na maualalo ifo - 4.5 points).

O pipi e lelei ona teuina ma feaveaia. E lelei tele i foliga fou, ma faʻamavae, faʻasaoina ma le faʻasoa mai ia i latou e matua ofoofogia lava. Lelei mo le faʻamago.

Apricot vine Taumafa Orange ma se susulu pupula

O le tuʻuina atu e le o se mea e sili ona fiafia i ai le Faʻailoaina - o le tasi laau e maua mai le 20 kilokalama o fua, lea e manino lava e le lava mo se aiga toatele. O le mea lea, e tatau ona e totoina ni laau apricot e faamalie ai le manaʻomia mo le seleselega mo le taumalulu.

O le fua o fualaau aina atonu o le matua le lelei lea o lenei ituaiga. I tausaga o le vave o le autumn ma ua timuga le taumafanafana, o le a le maua e le fua le taimi e fua ma tumau ai le lanumoana i luga o lala.

O le mea e sili ona fiafia i ai e lelei le taumalulu o le taumalulu o le fafie ma le teteʻe lelei o fugalaau e oʻo i ni fulufulu toe faafoi.

Faʻaleagaina le kleasterosporiosis, e laʻititi ona aafia i aphids (1%).

Apricot totoina

Afai e filifili le fai togalaau e toto ni laau apricot i luga o lana togalaau, ona tatau lea ona i ai i se mamao e fa mita mai le tasi i le laina. I le mataupu pe a sili atu ma le tasi le laina, ona sosoo ai lea ma le tasi le tasi e sili atu nai lo le lima mita mai le tuaoi. O lenei faʻatulagaga o le a maua ai le malamalama lelei ma le faʻaleleia o palealii, faʻapea foi ma le talafeagai o le tausiga o laau.

E lelei pe a tuʻuina laau i le pa, lea o le a puipuia i latou mai le matagi malulu. E sili atu, pe afai o lenei pa o loʻo i le itu i mātū poʻo matusasaʻe o le tulaʻi mai laiti. Nai lo o le pa, atonu o ni laau mafiafia po o se puipui o se fale. Ia, afai e leai se ituaiga o ituaiga, ona oʻo lea i le tolu muamua i le fa tausaga o le a puipuia oe i laau faʻatautau faapitoa na valiina i le paʻepaʻe ina ia atagia mai ai le la.

O le apricot e le faʻafefeteina i le palapala, o lona fausaga e sili atu ona taua. O le apricot e sili ona lelei i luga o le lafoaʻi, faʻafefe i le vai ma le ea, eleele. Le talafeagai mo le totoina o nofoaga susu, faatasi ai ma se nofoaga lata ane o le vai.

O laau e totoina i le amataga o le tautotogo. O se tagata poto masani o le a filifili se taimi mo lenei mea pe a leʻi oʻo mai le tafe, ae o le a amata. I lenei tulaga, o se laau talavou e ala mai i se nofoaga fou o le a vave ona amataina, alu i le tuputupu ae, ma i le taumalulu o le a sili atu le malosi. O sea ituaiga o laau o le a sili atu ona faigofie le gaosia o gutu o susu.

E faʻapefea ona filifili filifiliga lelei

I le tautoulu, pe a amata e le fale tausimai se fatuga tele o laau mo le faatauina atu, latou te filifilia ni ata sili ona lelei ma ni aʻafiaga lelei ma atiaʻe lelei, ma faʻaoga lelei.

Latou te mananaʻo i fatuʻaga i le matua o le 1-2 tausaga, o ia aʻafiaga e sili ona aʻa ma tuputupu vave.

O nisi tagata fai togalaau e leai ni poto e talitonu e sili atu le totoina o laau matutua, e manatu o le a latou maua muamua le seleselega. O se mea sese lea. O le matua o le laau, o le sili atu lea o le tiga i le totoina. E oʻo i ona tausaga, ua uma ona tupu aʻe aʻa tetele e le mafai ona eliina e aunoa ma le faaleagaina, e masani ona taua. I se nofoaga fou, o se ituaiga o laau e maʻi mo se taimi umi, e faigata ona maua aʻa. O se taunuuga, o ona alo laʻitiiti atonu o le a maua uma i le tuputupu ae ma i le amataga o le fuaina.

E faʻapefea ona faʻasaoina fatu seia oʻo i le tautotogo

Mo se moe filemu filemu, e manaʻomia e fualaau laiti ona tuʻuina atu ni tulaga se lua:

  • Lafoaʻi le siosiomaga mo aʻa. Ina ia faia lenei mea, o le a muamua ona faatofuina i se fofo o le omea ma mullein - le tagata e taʻua o le failauga. Ona tuu lea i ni ato po o atigipusa i le oneone susu po o le vao.
  • Tulaga o le vevela mai le 0 ° C i le +5 ° C. E mafai ona e tuʻuina fatu i le pito i lalo pe eli i le eleele. I le mataupu mulimuli, e tatau ona e tausia lelei le faʻamaunuʻu.
  • O fualaau e tatau ona malolo seia oʻo i le taimi o le totoina. E tatau ona latou ala aʻe i se nofoaga fou.

    A maeʻa ona eliina se fatu, e tatau ona ufiufi mai le kiona

E faʻapefea ona saunia lelei le lua faʻaleleia

Pits mo le totoina e tatau ona saunia muamua, e le sili atu nai lo le 2-3 vaiaso aʻo lei totoina. Ma talu ai o le a faigata ona fai lenei mea i le tautotogo, mo mafuaaga manino (kiona, eleele malulu), o lua e saunia i le tautoulu.

O le tele o le lua e tatau ona lava e faʻaleleia ai le aʻa o le laau ma le aofaiga o loʻo manaʻomia o le faʻafefiloi. E masani lava e lava le eli se pu ma le lautele o le 70-80 cm ma le loloto e tasi. I lenei tulaga, o le vaega lafulemu o le palapala mai lona pito i luga e tatau ona tuu eseese.

Ona alu lea i le fagu i totonu o le lua o paluga kulimi. E aofia ai le tutusa o vaega o le eleele na teuina i le taimi o le eliina o lua, oneone ma mea faʻalaʻau (humus, paluga, peatusi). Ma e tatau foʻi ona e faʻaopopo faʻamaʻi faʻamaʻi - 300 g o le superphosphate ma le 1-2 kilokalama o le fafie. E fautuaina e ufiufi le lua seʻia oo i le tautotogo e aloese ai mai le faʻaaogaina o meaʻai.

Auala e totō ai laau laiti

I le tautotogo, o meaʻai e teu ese mai nofoaga e teu ai, suʻesuʻeina, ia mautinoa ua latou faʻamaonia le taumalulu (o le paʻu e lamolemole, susulu, vaega maloloina, malamalama lanumeamata) ma amata ona toto.

O le laau laʻititi e tuʻu ifo i totonu o se lua i luga o se paluga ua saunia muamua o le paluga o le kulimi, faʻasaʻo aʻa ma ufiufi i le eleele, faʻapipiʻi le taʻoto i le papa. I le taimi lava e tasi, latou te mautinoa o le a oʻo i lalo le gutu o le lima (3-5 cm), ma o le nofoaga o le faapipiiina o loʻo i luga ifo o le 5 cm i luga aʻe o le eleele. E i ai se liʻo vavalalata e faʻapipiʻiina ma faʻafefeteina lelei ina ia mautinoa lelei le talafeagai lelei o le eleele i aʻa ma ia faʻaitiitia ai le faʻalavelave lea e le mafai ona tupu pe a faʻatumu.

A o totoina le apricot, ua tumu le lua i le eleele e ala i le faapipiiina o le laulau e ala ile laulau

O le taimi nei e tumau pea le tipiina o le seedling i se maualuga o le 60-80 cm, o le vaega muamua lea i le fausia o le pale o le lumanai e sili ona fiafia i ai.

Vaega o le galueaina ma le faʻaogaina o tausiga

O tulafono o le galueaina ma le tausiga o apricot e sili ona fiafia i ai e faigofie ma sili atu ona mulimuli i ai. I lenei tulaga, i lalo o tulaga lelei tau, e mafai e le fai togalaau ona faʻamaonia se seleselega lelei.

Faʻasa

Ua iloa e tagata uma o soʻo se laau toto e manaʻomia le faʻamafa. Ua naʻo tulafono faʻavaivai mo eseese laau eseese e eseese. Apricot Faʻasagaga e sili atu ona fiafia i fua o le lāmala, e faʻaalia le le lelei o le suavai, faʻavalea. O le mea lea, e na o le 3-4 taimi i le vaitau, ae sili atu. A uma ona faʻamaʻa, e tatau ona susu le palapala i le loloto o le 30-35 cm.

Taʻaloga faʻasalalau:

  1. I le taimi o le fugalaau pe a maeʻa.
  2. I le amataga o le taumafanafana, pe a iai le tuputupu ae malosi o vine ma vine.
  3. A maeʻa le seleselega.
  4. Muamua o le taumalulu e faʻafeinu ai i le tautotogo.

E taua tele le mataituina o lenei faasologa mo laau talavou ma se aʻa o loʻo aʻafia. I le matua o le 7-8 tausaga, o le taua o le fausiaina o se laau e le taua tele ma mafai ona faaitiitia, aemaise lava i le timuga.

Laʻei pito sili

A faʻaaogaina e le laau se vaega taua o meaʻai e totoina i le taimi o le totoina, latou te amata faʻaopoopoina le faʻapalapala. I le avea ai o se tulafono, e amataina lenei mea pe a uma le seleselega o fua muamua.

O le taimi nei o le a manaʻomia e le laau ni faʻasūlaʻau faʻasaina, lea e totoina i le palapala pe a eli i lalo laau i le tautotogo po o le tautoulu. O lenei mea e tatau ona faia i le tasi taimi i le 3-4 tausaga i le aofaiga o le 5 kilokalama o le humus poʻo le faapalaga mo le 1 m2 poloka poloka.

E faʻaaogaina fagalaʻau mineral i tausaga taʻitasi. Nitrogen - i le tautotogo, fafie - i le amataga o le taumafanafana, phosphorus - i le tautoulu.

Laulau: ituaiga o fugalaʻau o minerale, o latou fua mo apricot Alofa

FertilizersFaʻasologaMetotia o le talosaga
Nitrogen-aofia ai - urea, ammonium nitrate, nitroammophos30-40 g / m2Mumu, i lalo o le eli
Potash - potassium monophosphate, potassium sulfate10-20 g / m2Faaopopo pe a fafaga i luga o pakete taitasi
Mafuʻe-e aofia ai - superphosphate, faʻalua superphosphate20-30g / m2Mumu, i lalo o le eli
FaʻatasiaE tusa ai ma faatonuga

O le maoaʻe o fugalaau mo le apricot e sili atu ona leaga nai lo le leai.

Trimming

O nisi o fai togalaau e leai ni poto masani latou te misia lenei vaega taua o le tausia o laau taʻitasi, ma e le tatau ona faia lenei mea. O le saienisi o amioga e maua mai i le seleselega e faigata tele i le na o le tepa muamua. I le suʻesuʻeina ma le totoʻa o ituaiga o vavae ma tulafono mo le faʻatinoga, malamalama i le auala e tatau ona saʻo ai le pale, o le a faʻaaogaina e le fai togalaau i le taimi nei ma le faigofie ma faʻatino nei galuega.

Folasaga

Mo le apricot Favorit, e pei o se laau e sili ona umi, o le tolu-tolu le maualuga o le palealii, lea e taua o le laufanua, e talafeagai. O le faasologa o lona faʻatinoga e pei ona taʻua i lalo:

  1. A maeʻa le taumalulu o le talavou, ao le i amata le tafe, e tatau ona e tipi uma lala "i totonu o le mama", sei vagana ai le lua pe tolu, o le a totoe e fai ai le vaega muamua. O le pito i lalo o latou e tatau ona mamao i le 30-40 cm mai le eleele. O isi uma, e aofia ai paranesi o pito mulimuli ane, e tatau ona mamao ese mai le tasi 25-25 cm. E tatau ona faapuupuuina le taitai tutotonu ma lala skeletal e 30-40%.
  2. Faatasi ai ma le vaeluaga o le 1-2 tausaga, e tusa ai ma le polokalame lava e tasi, muamua le lona lua ma le tolu vae tolu o loʻo faia. Pau lava le eseesega o le taimi nei latou te faʻapuupuuina foi lala o le poloaiga lona lua, lea e amata ona tupu mai le skeletal. Ma i le tausaga ua tuanaʻi, o le avetaavale ua vavae ese atoa i luga ole pito i luga o le lala pito i luga. E faia lenei mea e faʻagata ai le tuputupu ae o le laau.
  3. I tausaga mulimuli ane, e tatau ona faʻamautinoa e leai se lala o le skeletal e avea ma taʻitaʻifaga tutotonu ma e le faʻaauau pea le tuputupu ae o le laau i le maualuga. Mo lenei mea, o lala o vaega taʻitasi e tatau ona tutusa le umi ma e le sili atu le maualuga nai lo tuaoi.

    Apricot Favorit ua tuʻuina atu i ai se pale paleni-maualuga

Faʻaleagaina

O le ituaiga faigofie lea o le teuteuina, e iloa e le tagata e leai se poto masani ma e leai se togalaau. A aunoa ma le iloaina o ni tulafono, e malamalama lelei se tagata e manaʻomia le aveesea o lala matutu. Maʻi ma gau, foi. Ina ia faamanino, o lenei faiga e masani lava ona faia i le tautoulu, pe a sauni le togalaau mo le taumalulu ma le amataga o le tautotogo, pe afai o le frostbitten po o lala ua gau ua faaopoopoina i le taimi o le taumalulu.

Faʻatonu

Fuafua e faʻafetaui le maualuga o le pale. Afai, o le tuputupu ae i totonu, o pupuvao e ufitia le pale, ua tineia. O lenei taotoga e masani lava ona faʻatautaia i le taimi lava e tasi ma le teuteuina mama. E taua le matauina e mafua ona o le mea e sili ona fiafia i ai, o le fausaga laititi o le pale, o lenei ituaiga o teisi e seasea ona faaaogaina mo ia. Ma i le taumafanafana, ia tipi ese le fautuaga a le autalavou, o laʻau taʻitasi i le 10-15 cm. E taua lea mea o le "tulituliloaina," o lona faamoemoega o le uunaia lea o le tuputupu ae o pusa faaopoopo. O le tausaga a sau o le a latou maua fua atili fua.

Aneti-matua

Pe a faʻaitiitia le fua o le laau tuai, o fualaau aina e alu atu i pito o paranesi, e mafai ona e faʻalauteleina le taimi o fualaau aina e ala i le toe faʻafouina.

Muamua lava, e tatau ona e faʻaalia lala uma i totonu o le pale. I totonu o le tausaga, o le a oʻo mai se fuainumera tele o tipu laiti io latou luga. Laʻau tuputupu aʻe e vavae ese, ma e tele fugalaau e tatau ona tupu i luga o le seleselega o le tausaga na totoe.

Ma e mafai foi ona e faia se gaioiga sili atu ona ogaoga - suia lua - tolu skeletal lala ma mea fou. Ina ia faia lenei mea, o le a vavaeina, ma tuu ai se vaega 30-40 cm le umi. I le tausaga a sau, o le a tupu aʻe ai ni aʻa laiti laiti i luga ia i latou, e tipi uma ae tasi i luga o paranesi taitasi - sili ona malosi ma tu i tua o le paranesi matua. O le a avea pea ma faʻaauau pea o tipi tuai.

A mavae ni nai tausaga, i le auala lava e tasi, o le a mafai ona sui isi 2-3 lala.

Aloese mai Faʻatoʻaga o Vaomatua

Soo se teuteuga, e ui lava e aoga ai le laau, pe afai e le talafeagai, e mafai ona afaina, o nisi taimi e taua. O le mea lea, ao lei amataina se taotoga e tipiina ai lala, e tatau i le fai togalaau ona suesue i tulafono faavae.

  • Aua nei e latalata atu i le laau ma se meafaigaluega leaga. Kili, hacksaws, faʻataʻitaʻiga, mea faʻapipiʻi, e tatau ona faʻamalosi malosi i taimi uma. Naʻo le tulaga lenei, o fasi pepa o le a mama, lamolemole. ma o le a faigofie ona faʻamalolo.
  • Ina ia puipuia faʻamaʻi pipisi, e tatau ona faʻamaʻi le meafaigaluega aʻo lei faʻaaogaina. Mo le mafuaʻaga lenei, o le ava malosi, hydrogen peroxide, 1% o vaifofo o le sulfate koko e talafeagai. Aua nei faʻaaogaina le penisini, kerosene ma isi mea gaosiga o le suauu mo le faʻapalapala.
  • Aua le tuua ni nonoa pe a teuteuina. Pe a latou vego, ma tumu i le susu, o le a avea ma sulufaiga mo maʻi o faʻamaʻi eseese, aemaise lava sigi, lea e mafai ona aafia ai le ola maloloina i le taimi atoa, atonu o le a avea ma se mea e leai se mea.
  • O ogalaau mamafa, mamafa e manaʻomia ona vavaeina i vaega.
  • O vaega uma e iai le limasefulu o le sili atu ma le tasi le centimita e togafitia i togalaau. A e faʻatau, e tatau ona e mautinoa o le tuufaatasiga e le o aofia ai suauʻu (kerosene, gasoline, paraffini, petrolatum, ma isi). O se togalaau manaia e mafai ona saunia i luga o le faavae o mea masani - lanolin, beeswax, ma isi.

Maʻi ma meaʻai

O le mea moni, e tatau ona e iloa faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi. Ae e sili atu ona taua le iloa ma faia ni auala e puipuia ai.

Puipuiga

O se togalaau o loʻo puipuia ai ma faʻamalolo lelei i taimi, faʻamaʻi faʻamaʻi ma meaola faalafua. E manaʻomia e le fai togalaau le iloa o le a le ituaiga o galuega o nei gaoioiga e aofia ai ma le taimi e ave ai i fafo.

Pau

Taimi e faʻapipiʻi ai mea i totonu o le togalaau, aoina paʻu paʻu, tipi lala mamago ma mamaʻi, ma susulu se afi tele, i le mu, o le vevela vevela lea e lelei tele e tao ai pateta. Pe a paʻu le pefu, e tatau ona aoina ma teuina, aua o se mea e faʻaaogaina ai minerale.

A maeʻa lena mea, e tatau ona e faʻafefe le lime fefiloi i totonu o le vai, faʻaopopo le 1% copper sulfate ma faʻafefete ai puʻupuʻu ma lala skeletal o laau. O le togalaau e amata foliga matagofie, ae o le sini e le gata (ae le o le tele) i lenei mea - o le faʻamamaina o le a puipuia le paʻu o le laau mai le malulu o le malulu, ma o le amataga o le tautotogo o le a taofia ai iniseti e mananao e aʻe le pale o le laau e faamalie ai lo latou fiaai e ala i le ' fugalaau fugalaau, laʻau muamua ma ovaries.

Lame whitewash o le a puipuia le paʻu apricot mai le la

Ona e manaomia lea o le suʻeina o se suo ma eli i luga o ogalaau, faʻalavelave i le taimi lava e tasi, siaki, siaki ma isi iniseti leaga ua oʻo i se miti taumalulu, ina ia faʻaumatia i latou i le po.

O le taimi lenei e ave ai le pulumu ma togafitia palealii, lala ma lala o laau, faapea foi ma le eleele o le ogalaau, faatasi ai ma le 3% o vaifofo o le apa o le sulfate (e mafai ona e suʻeina le 5% o le suauu sulfate poo le paluga Bordeaux). O lenei faʻagasologa faigofie o le a faʻafefe ai le paʻu ma le palapala, faʻamaʻapeʻa ai meaʻai o sigi ma iniseti.

Ma le isi, e manaʻomia ona e faʻasaʻoina ni laau talavou mai le kiona i totonu o fale ma afifi ai i luga o ogalaau o tagata matutua matutua ma faʻatasi ai ma mea e faʻapipiʻi ai ina ia le gaoia e le mata.

Winter

E tele taimi i le taumalulu e tatau ona e asiasi atu i le togalaau e na o le faamemelo i le kiona, e ufitia i le uila, ma i le taimi lava e siaki ai o latou tulaga. O le a manaia pe afai o fale o apricot talavou, faapea foi le nofoaga e teu ai le eliina o laau (pe afai ei ai) e faʻaopopoina i se laulau o le kiona e tusa ma le 60 cm.

Tautotogo

I le amataga o le tautotogo, e tatau ona e sosogi le kiona mai le ogalaau, aveese fale, ma togafiti laau i sauniuniga sauniuni mai meaʻai, togi ma isi iniseti. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina le taimi ua leva ona tofotofoina:

  • DNOC, o se sauniuniga faʻapitoa, e puipuia ai le faʻaalia o maʻi faʻaleagaina uma faʻaleagaina ma meaola faalafua, e mafai ona faʻaaogaina i tausaga taʻitasi.
  • O le Nitrafen o se fualaau faʻalavelave foi, e mafai ona faʻaaoga i le tausaga.
  • Copper sulfate 3% fofo.
  • Bordeaux faʻafefiloi 5% fofo.
  • A maeʻa, e mafai ona e alu i togafitiga faʻapitoa i fomaʻi faʻamalosi (fomaʻi faʻamaʻi) ma iniseti (iniseti). E tatau ona faʻaaogaina i taimi vavalalata o loʻo faʻatonuina i faatonuga (masani 2-3 vaiaso), ae maise lava pe a timu. I le faaiuga o fualaau aina, e naʻo sauniuniga ma se vaitau pupuu e mafai ona faʻaaogaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, Horus (faʻaaogaina le itiiti ifo ma le 7 aso ao le i ai fua) poʻo Quadris, o le taimi faʻatali e 3-5 aso.

Vaʻai le paʻu o laau. Afai e maua ni vaʻa e mafai ona tupu i taimi o fulufulu e masani ona fesuiaʻi i le vevela, e tatau ona fufulu mama, faʻamaʻi ma le 1% faʻafoʻi o le paʻu sulfate ma faʻafefiloi ile varnish.

Maʻi ma meaʻai

E ono le mafai e le fai togalaau ona feutagaʻi ma i latou pe afai na te faia ma le faʻaeteete galuega tausi. Ae i le mea tonu lava, e tatau ona e iloa po oa ituaiga o laau mama ma meaola faalafua e foliga mai, o a faailoga autu o la latou faaaliga.

Kleasterosporiosis (faʻapipiʻi solo)

Fungal maʻi. E afaina ai laulaau, fualaau aina ma fualaau o laau toto. E masani lava, o faailoga muamua e maua i le tautotogo, faatasi ai ma foliga vaaia o le laiti (1-2 mm) lanu mumu-lanu enaena i laulaau, lea e vave lava, i le 1-2 vaiaso, tupu i le lapoa 5-10 mm. Mai totonu, e malogo le meaʻai ma lava ai le moe, faia ai ni pu. A maeʻa lena, o lau e lanu samasama, mago ma pa'ū. Faatasi ai ma le tele o le toilalo, o le mea e taʻua o le lauiloa, o le lau o le taumafanafana ua tupu. E foliga tutusa, lanu mumu-enaena ma afaina i luga o fualaau ua afaina, i mataupu sili atu ua avea ma se sosolo tumau. Togafitiga ma fomaʻi e tusa ai ma faatonuga.

Moniliosis (monilali mu)

E masani ona faʻafeiloaʻi mai le gaga o le galo i le taimi o fugālaau. I le mulimulitaia o le fugalaau ua afaina, o aʻa ma lala laiti e aafia. Latou te felafoaʻi e pei o se mu ma sag. I le puipuia o le gasolo atu o le malie, e tatau ona vavaeina tipu, e maua 20-30 cm o laupapa ola maloloina, masalo e aveese atoa le lala.

I le tau mafanafana, o le manua e afaina ai fua o le lauulu enaena ma mimamomo ma uliuli. O ia fualaau aina e tatau ona aveesea. O togafitiga faʻamaʻi e togafitigaina i fomaʻi.

Cytosporosis

E afaina ai le paʻu o se laau e ala i le faaleagaina. O le malie, ulu i lalo o le paʻu, mafua ai lona fulafula, o le fatuina o tubercles ma wrinkles. O le vaega o loʻo afaina o le paʻu e momotu ese ma ua ufitia i vavave, lea e amata ona alu ese le gutu. E le gata i lea, lau, fugalaau, ovaries e tautau i luga o le laau e aunoa ma le pa'ū matutu i luga o le laau ua afaina. Ua faʻaitiitia le togafitiga i le aveeseina o lālā aʻafia ma togafitiga faʻamaʻi. Puipuiga o le masani masani lea o loʻo faamatalaina i luga.

Pusa Ata: Maʻi Apricot Diseases

Weevil le vao

Manua i vavae i le paʻu o se laau, i pito i luga o le eleele. I le amataga o le tautotogo, e alu i luga i le pale ma amata ai ona 'ai ni buds, o pulumu, ovaries, leaves. I le taimi lea, e mafai ona aoina faʻamalosi manu. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le ie lea e salalau i lalo o se laau ma lulu ai iniseti moe. Talu ai ona o pusi o loʻo i ai i lenei setete i na o le maualalo o le vevela (e oʻo atu i le 5 ° C), o le amataga o aso mafanafana o le a misia ai lenei avanoa. Ma e tatau foi ona faia togafitiga ma iniseti, mo se faataitaiga, Decis.

Aphids

E masani ona tauaveina i luga o le laau i vavae. E faʻamautu i le pito i totonu o laulaʻau, ona oʻo ai lea i luga o lauʻau. Faʻatasi i le vasega o suʻe. Pe a 'aina le tino vaivai o laulaʻau, latou te feʻalo, lea e faʻaitiitia ai le aoga o le pulupuluina ma iniseti (Decis, Fufanon). O le mea lea, ao le i gaosia, e tatau ona vavaeeseina uma laulaau uʻamea.

Khrushchev

O fualaʻau ia o vao eseese, e aofia ai sovils (o loʻo ia i latou laiti, mai le 4 i le 6 mm), Me (20-25 mm) ma isi. Faanatinati i le amataga o Iuni mai fuamoa o loʻo faʻapala i le eleele. Latou te fafaga i aʻa apricot, lea e mafai ona mafua ai ni faʻalavelave matuia. Ina ia mafai ona tau ma khrushchah, e tatau ona togafitia le eleele ma Diazonin. E galue mo le tolu vaiaso, e le faʻaputu i le palapala ma e le pa'ū i totonu o le fua.

Faʻasologa o ata: Apricot Faʻailoga sili ona fiafia

Iloiloga Aʻoaʻoga

Ou te faʻasoa faʻamatalaga i le taumalulu taumalulu o nisi o ituaiga apricot e taatele i le eria a Moscou. I le 2012, na faʻatau mai ai ituaiga o mea e fiafia iai ma Aquarius i luga o le maketi ma totoina i luga o le saite. I le taumalulu o le 2012/13, sa latou mafatia lelei: o le Faamealofa sa fai sina pisa, ma o Arisirio sa le maalili. O le taumalulu o le 2013/14 na faia se mamafa mamafa i nei ituaiga e lua: e toetoe lava o le pale atoa na tuusao mai le Faamealofa, ma o se vaega na pa'ū mai le Akarasi. I le tau mafanafana, na mafai ai e vaega ona toe faʻafoʻisia le pale, ae o lo latou faigata o le taumalulu e masalosalo.

Gartner

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=880&start=1575

O loʻu fiafiaga i le itu i saute o le itumalo o Moscou na ola ae i se laau matagofie, o le tuputupu aʻe na vave televave i le taumafanafana o le 2010 ma lenei taumafanafana, 120-150 cm i le averesi. O le laau na fuga i le tautotogo, ae na o le tasi le fua (suamalie) na matua vevela i le taumafanafana, ma i le amataga o Setema na gau ai i se matagi malosi e toetoe lava latalata i le eleele, o le a tumau ai se pou e 20-30 senetimita. I le latalata atu i asiasiga, o le fafie i le ogatotonu o le ogalaau sa maitauina le malulu.

aprel

//www.websad.ru/archdis.php?code=707723

O le Moscow Region e tutusa lava le 4 climatic zone, ae o le taumalulu e alu i le 20 aso mulimuli ane ma taunuu i le 20 aso muamua atu, o lea la e le tupu tele i nisi o taimi le apricot Favorit. Eseesega mo le itumalo o Moscow, e pei o igoa oi latou e maua mai - Tsarsky, Favorit ma isi. Le mea e sili ona fiafia i ai i lenei tausaga, e tusa lava pe itiiti lona mamafa, 5.0 pecked le tofo e tusa ai ma nisi punaoa, e tusa ai ma isi - 4.5.

peappl

//vinforum.ru/index.php?topic=1648.0

E sili atu le fiafia i isi mea lelei, e tu i fafo atu o isi ituaiga o mea e vevela, o le tofo lelei o vine. Mo lenei meatotino, o tagata nonofo i Moscow Region e faʻamagaloina o ia ona o le le lava o le gaosiga ma o le mea moni o nisi o tausaga o le a leai se taimi e gaosia ai ana fua ao leʻi oʻo i le pau. O le ituaiga ma le mautinoa e mafai ona fautuaina mo le galueaina, i isi, muamua, lea o le a mautinoa i le vaitau leaga.