Laʻau

Rosa Santana (Santana) - uiga o le ituaiga

Rosa Santana o se aga matagofie teuteuina e masani ona faʻaaoga e teuteu ai le togalaau. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei fale, e mafai ona teuteu faga poʻo fao, e pei foi o le mamanu o se pa. Ina ia manuia i le totoina o se seleselega, e aoga le tausiga ma le tausiga lelei. A o leʻi totoina se rose aʻe Santana suʻesuʻe le faʻamatalaga o le aganuu.

Rosa Santana (Santana) - o le a le ituaiga ituaiga, le talafaasolopito o le foafoaga

O le tulaʻi mai o aganuu e fesoʻotaʻi ma le igoa o le fomaʻi o Matthias Tantau. I le 1906, na ia tatalaina lana vasega pepe ma sa auai i le totoina o ituaiga fou. O le rosa o lenei ituaiga na faia ina ua mavae le maliu o le faifaatoaga. O lenei totoga sa faamauina i le 1985. O le tusitala o Hans Jürgen Evenson.

O le aganuu e sili atu ona lelei mea teuteu.

Short description, uiga

Aganuʻu faigofie faigofie i totonu o le faʻataʻitaʻiga o le togalaau. O ona uiga autu e aofia ai mea nei:

  • maualuga le maualuga i le 3 m, ma le lautele - 2 m;
  • o mea faʻaleagaina e faʻaalia i se lanu mumu lanu mumu;
  • Tulu o Roses e ufiufi e le tele o mea leaga, ma le 3-7 fatuga e ulufale i paipu taitasi;
  • o matala matala o le faʻaputu o le ipu ma oʻo atu i le 12 inisi le lautele;
  • o le laau e tetee i le malulu;
  • aganuu e manaʻomia tele le malamalama o le la;
  • faapalepale timuga mamafa ma e le faʻaitiitia ai peti;
  • fugalaau e ufiufi uma lala;
  • ese mai i le tetee atu i vailaʻau ma patho;
  • ma le tausiga lelei, e mafai ona ola faalua i le vaitau.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O mea taua o le laau e aofia ai mea nei:

  • le le mautonu i tulaga tuputupu ae;
  • leai se tasi e alu ese;
  • tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua;
  • matagofie mea teuteu.

O le mea le lelei tele o le manogi vaivai o roses. Ae ui i lea, o loʻo i ai ma e oʻo lava i le mamao e lagona ai.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O le laau e masani ona faʻaaoga mo mea teuteu. O le aʻei luga Santana e talafeagai mo le teuteuina o puipui, arbors, arches. Mai ia te ia e fai ai ni meaʻai ma faʻaaoga e puipui ai fale leaga.

E mafai ona tuʻuina le aganuʻu ma isi laau totō. E lelei tele i isi togavao - mo se faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma le aʻe aʻe Sonata. E le gata i lea, e mafai ona totō le laau i tafatafa o fugalaau poʻo laau tetele.

E masani ona faʻaaogaina se rosa e teuteu ai mamanu

Tuputupu ae o se fugalaau, pe faapefea ona totō ile laufanua

Ina ia ausia le manuia i le totoina o faatoaga, e tatau ona e faia lelei galuega toto.

I le a le faiga e tulaʻi ai

Rose Eden Rose (Eden Rose) - faʻamatalaga ma uiga o le ituaiga

Mo le totoina o fualaau aina e faaaoga ai laau toto. E taua tele le filifilia o laau e aunoa ma le iloa lelei. O le taʻavale ma ni aʻafiaga lelei ua atiaʻeina sili ona lelei. O loʻo iai ni lala malolosi.

O le a le taimi e tau ai

E fautuaina le totoina o se seleselega i le tautotogo - ia Aperila poʻo Me. E mafai foi ona faia lenei mea i le tautoulu - ia Setema poʻo Oketopa.

Filifiliga nofoaga

Ua totoina Roses i totonu o se nofoaga lelei. E taua le iai o le taʻavale atoa i le 'upega tafailagi. I lenei tulaga, o faʻataʻitaʻiga i le laau ua solia.

Taua! O le filifiliga silisili o le a avea ma saute poʻo sautesisifo o le nofoaga. E totoina le togavao i luga o se tamai mauga.

E faʻapefea ona saunia le palapala ma fugalaau mo le totoina

A o lei totoina le aganuu i le eleele, e tatau ona e uuina i totonu o le vai, ave ese lau laʻau ma togafitia le aʻa ma se mea e fofo ai. E mafai ona faia lenei mea i se vaifofo o le copper sulfate concentration o le 3%.

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga

Ina ia mafai e Santana ona ola lelei, e tatau ona toto lelei:

  1. Muamua eli se malologa. E taua le faaopoopo o le vai ma le humus.
  2. Tui aʻa i le sili atu i le 30 cm.
  3. I le taimi o le totoina o le autumn, e tatau ona e tanu le laau i le 33-34 cm. A maeʻa lena, tanumia le ogalaau o le seedling i le 20 cm. O le a mautinoa ai le masani ai o le taumalulu.
  4. Toto le vao. O lenei mea e faʻaleleia ai lona atiina ae.

E taua le faʻaleleia

Tausiga o togalaau

O Santana ua tulaʻi mai ua manatu o se aganuu sili ona lelei. Peitai, e manaʻomia e ia se tausiga.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

Rose Blush (Susulu) - faamatalaga ma uiga o le ituaiga

O le aganuu e le manaʻomia ai le susu o le eleele. O le mea lea, e tatau ona fafagu i le vaiaso. I lalo o le togavao, sasaa le pakete vai.

Taua! A filifilia se faiga faʻafeinu, e tatau ona e mafaufau i ni mea fetogi. I timuga timuga, o le tele o le susu i totonu o le palapala ua faaitiitia, ma i le vevela o le tau ua faateleina.

E tatau ona faʻafeinu le laau i se taimi talafeagai

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

I le tausaga muamua, e le mafai ona fafaga le laau. A maeʻa ona teuteu i le tautotogo, e tatau ona faʻaopopo faʻamaʻi faʻamaʻi. Urea po o le ammonium nitrate o se filifiliga lelei.

A maeʻa le 10 aso, e aoga le faia o le faapalaga, lea o le a faʻamamaina ai aʻa i mea faaopoopo. I le taimi o le amataina o pulupulu, e faʻaaogāina totoga - moa moa poʻo mullein. Ia Setema, e faʻaaogaina ai meainu vai.

Teuina ma le totoina

E tatau ona tipiina se lapisi maualuga ma teuteuina i se taimi talafeagai. Afai e le faia lenei mea, o le a fausia e le vao vao le lanu meamata. I lenei tulaga, o le a le toto atoatoa le laau.

Trimming o se rosa o sauniuni mo le taumalulu. I le taimi lava e tasi, e aoga le aveeseina o tuai tuai ma faʻapuupuu tamaiti laiti.

O le fugalaau ma le faaumiumi o le fugalaau e tau atu i le mea moni e faapea, i le faaiuga o le tausaga lona tolu o le olaga, o le faavaivaia o le lavelave autu o loo matauina. E tatau ona vavaeeseina, ma tuʻuina atu mea sili ona mamana o le a vavalo. I le tautotogo, e aoga le vavae ese o le pala ma le tuuina atu i le laau o se foliga manaia.

Suʻeina o se rosa seʻi vaganā ua matua manaʻomia e le fautuaina. A faʻapea o loʻo manaʻomia se manaʻoga faapena, ia faia se faʻasalaga ma se fasi fanua.

Vaega o le taumaluluina o se fugalaau

E fautuaina e sauni le fale mo le tau malulu i le tau vevela. Ina ia faia lenei mea, fai mea nei:

  1. I le faaiuga o le taumafanafana, taofi le tatalaina o le eleele.
  2. Aveese lala mai lagolago ma asiasia. I lenei laasaga, e aoga le aveeseina o mea na faaleagaina.
  3. Tuu le togavao i luga o laʻau matutu po o lala toto.
  4. Faʻatasi ma gutu malulu, faʻaaogaina le rosa mai luga.

Taua! I mafanafana mafana, e le manaʻomia se faʻamalaga faaopoopo. O lenei mea o le a taʻitaʻia ai le aʻafiaga o le kesi ma le fesuiaʻiga o le laau.

Fugalaau rosa

Rosa Swany - faamatalaga ma uiga o le ituaiga

O lenei lili o loʻo faʻaalia e le tele o le lauolaola. I lenei vaitau, e manaʻomia e le aganuu se tausiga faʻapitoa.

Vaitaimi o gaoioiga ma malologa

O le Buds e mafai ona ola faalua i le vaitau. O le taimi muamua na tupu i le amataga o Iuni, le lua - i le ogatotonu o Aukuso. O le fuga e tumau seia oʻo i le faaiuga o Oketopa. O laʻau e tele ma susulu i le lanu. I le taumalulu, e amataina e le laau se vaitau malolo.

Tausia i le taimi ma pe a uma le fuga

I le taimi o le fuga, e manaʻomia ona faʻamaʻaina le fale. A maeʻa le pau, ona tatau lea ona vave aveese. A leai, o fugalaau fugalaau o le a aveesea meaʻai. E taofia ai le atinaʻeina o aganuu.

Faatasi ai ma le tausiga lelei, o le rosa e fuga i luga

O le a le mea e fai pe afai e le fuga, mafuaʻaga mafuaʻaga

Le leai o se vaitau e afua ona o le solia o tulafono mo le tausiga o le seleselega. O le tele o taimi e mafua ona o le le lava o meaʻai, vai inu le talafeagai, solia o tulafono teuteu. Ina ia ausia le vave toto, e aoga le faia o fetuunaiga i le faʻatinoga o galuega faʻatoaga.

Fugalaau fugalaau

E fautuaina le faʻalauteleina o le aganuu i se auala laau. I lenei tulaga, o nisi uiga e tatau ona amanaia.

Pe a faia

Faʻapenaina e ala i le tipi e tatau ona faʻatinoina pe a uma le galu muamua o le fugalaau. Faʻatoʻaina aganuʻu agaʻi faʻalauiloa i le tautotogo.

Auiliiliga auiliiliga

O le filifiliga sili mo le toe gaosia o le a vavaeeseina. Muamua e te manaʻomia le asiasia o lala pito i luga ma filifili le umi o le umi. Ona taua lea o le teuina o le aʻa. O le vaega pito i luga e tatau ona saʻo saʻo mai le fatugaʻo, ma le pito i lalo i le pito i tafatafa o le fatugaʻo. E tatau ona totō le fatu i le oneone ma ufiufi i se fagu. E manaʻomia le susu ile palapala.

Pe a totoina ni fualaau aina e ala i le taoto, e fautuaina e fufulu le pito i lalo i le oneone ma le oneone ma le vai tele. O le isi tausaga, ia tipi ese mai le laau ma totoina i luga o se nofoaga tumau.

E mafai ona e faʻateleina le aganuʻu e ala i le vavaeina

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

O lenei aganuu e teteʻe i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ae ui i lea, o nisi taimi e iai se faʻafitauli o faʻamaʻi. O le tele o taimi, o se aganuʻu e mafai ona aʻafia i ia ituaiga faʻamaʻi:

  • Pisipisia gasegase - o aʻa o le laau e mafatia, e ufiufi i tui. Ina ia puipuia le faʻamaʻi, o le togafitiga e togafitia i le copper sulfate.
  • Malosiaga palapala - faʻatasi ma le faʻaalia o se paʻepaʻei paʻepaʻe luga o le laʻau. O aʻafiaga afaina e tatau ona vaʻaia ma susunuina.
  • Nofoaga lanu uliuli - i lenei tulaga, o laulaau ma le au o loʻo ufiufi i le lanu uliuli. O laau afaina e tatau ona aveese ma susunuina. O le maʻi e mafua mai i le le lelei o le potassium ma le phosphorus.

Taua! O le laau e mafai ona pagatia i meaola faalafua - aphids, ticks, ma bear. I lenei tulaga, e faʻaaogaina iniseti.

Santana o se aga lauiloa lauiloa lea e avea o se teuteuga matagofie o le togalaau. O lenei laau matagofie e fiafia i ai ma le matagofie o le totoina o taumafanafana uma. Ina ia mafai e le aganuu ona taofi ona mea teuteu i le umi e mafai ai, e tatau ona faʻafeinu, teuteuina, fafaga i le taimi.