Laʻau

Blue orchid - faʻamatalaga, ituaiga, tausiga

O fugalaau o fugalaau fiafia i totonu o fale ma fale fale. E tele ituaiga o ituaiga ma ituaiga o lenei laau i faleoloa puao. E mafai ona e filifili mo mea uma e tofo ma lanu. Talu ai nei lava, o faleoloa ua tumu i oloa fou - sui susulu o le aiga ma lanu uliuli ma lanumoana. O se taumafaiga e faʻatau se tagata faatau pe o se mea moni lava? E faʻapefea ona malamalama pe o lanu lanu moana lanu pe leai? O i ai ni laulaau lanumoana i le natura?

O le a le mea e foliga mai i se lanu moana lanumoana, o le a le aiga

I le natura, e leai se lanu moana lanumoana, ae o loʻo i ai isi sui o le aiga e tusa ma le lanu e latalata ane. E faigata ona malamalama i ituaiga uma. O se pisinisi tele o loʻo galue i le fausiaina o ituaiga fou, e aofia ai le Phalaenopsis Blue.

O foliga vaaia o se inisiu lanumoana

O le faʻatulagaga ma le faʻavasegaga o le aiga e faʻaauau pea. Ua faia e le au faʻatoʻa se galuega sili o le faʻaleleia o fatu, lea e mafai ona tupu i le fale, ma le tausiga lelei ma le faia o tulaga talafeagai ile totonugalemu.

Mea masani masani

O lenei fugalaau masani o le phalaenopsis magic blue eseese ei ai le lilac po o le lanu violē ma le tele o mea susulu. O Cattleya o se sui o le aiga o le orchid ma se lanu masani o pupuʻu. Pe a faatusatusa ia Wanda, o le laau e tau le manaomia ona tausia. E manaia lona manogi. E mafai ona ola i le fale i ipu.

Wanda lilac - teuteuga o soo se togalaau

E taua le iloa! O le faagasologa o le tuputupu ae o Wanda e faigata tele. E le o tagata poto masani uma e mafai ona fatuina le microclimate saʻo mo ia.

Eseesega o togi:

  • Phalaenopsis Royal Blue. Blue orchid e lauiloa i tagata e fiafia i fugalaau. E i ai i le laau se pea paipa, 70 cm le umi, aʻa tetele, lau paʻu lanumoana. O le taimi vavalalata e toetoe lua masina.
  • Phalaenopsis o Aphrodite. Fafagaina e le au faipisinisi Iapani. E maua i Filipaina, Taiuani. Tufatufaina i le itu i matu o Ausetalia. Faʻasologa o le umi - 40 cm, laʻau-lapopoa - 15 cm. E eseese lanu - mai le lanumoana ma le lanu viole.

O le a le mea e foliga mai ai se foliga o le Orchid e maloloina lelei

Faʻamatala puupuu mai le talaʻaga o foliga vaaia

Phalaenopsis Blue na uluai faʻafeiloaia e Silver Vase i se faʻaaliga masani o fugalaau Florida i Ianuari 2011. E tolu masina mulimuli ane, na fiafia le Dutch i tagata matamata o le tauvaga fugalaau Forall Holland i se vavega fou. O le Royal Royal Orchid na tuʻuina atu e le Geest Orchideeёn nursery ma maua ai le maualuga o taui i le vaega o le faʻatauga o le faʻatau.

Fiafia! E le ufiufi e le au gaosi le lanu le masani ai o pusa. O le mealilo o le fusiina e le faʻaalia.

Sa sili atu le fiafia o le Iapani i tagata uma i le 2013 ma aumai le lanu lanumoana. O phalatenopsis o loʻo taʻua i luga o Aphrodite sa avea ma faavae, lea na faʻalauiloaina ai le gutu o le fugalaau o le tagata.

Vaega o tausiga ile fale ma i le taumalulu

Phalaenopsis orchid: o ituaiga autu ma filifiliga mo le tausia o fale

I le taimi o le faʻatau, e le manaomia e le fale faʻapipiʻi faʻafuaseʻi i totonu o se fagu fou. O le aniva lanu moana e fiafia i le tausiga. E tatau ona maitauina mo sina taimi, ma na o le faia o se filifiliga e uiga i le nofoaga e tulaueleele ai, gafatia, ma eleele.

Folauga o le laulauina o le laulaʻau lanumoana

Lulu

E le fiafia le laau i suiga o le vevela. Fesuiaʻiga faʻapitoa i totonu o le 5 ℃. E tatau ona malamalama o le saʻo le setiina o le vevela pulega o le ai ai sona aoga aoga i le atinaʻe o le fugalaau. I le taimi o le tuputupu ae, e manaʻomia ai le vevela i le lanumoana lanumoana, ma i taimi malolo e manaia.

Taua! Ole vevela poʻo le malulu mo fugalaau e leaga. O le fesuiaiga o le vevela e mafua ai maʻi eseese

O le potu e faʻateleina ai le orchid e tatau ona lelei le faʻaleleia. E moni lava lenei mea mo le taumalulu ma le vaitau o le tautoulu ina ia taofia le aʻa mai le pala.

Malamalama

Malamalama e taua mo fugalaau. O le nofoaga sili mo le tulaueleele o le itu i sisifo o le potu. O lenei mea o le a puipuia ai le susulu o le la. E lelei foi le tuʻuina o le fugalaau i le itu i saute, ae e manaʻomia ona e mataʻituina le laau ma, pe a talafeagai ai, ia faia se paolo malulu laitiiti mo ia i le vevela. E taua le suʻeina o le palapala ina ia le matutu. Afai e tu le laau i le itu i matu - e manaʻomia le faʻamalamalamaga faaopoopo.

E taua le iloa! O le leai o se mumu mumu i totonu o le laʻau o lona uiga e le lava le malamalama o le laau poo le susulu o le la.

Faʻasa

E tatau ona faʻaleleia faʻasusu pe a faʻavave le susu. O le faʻatulagaga e faʻatonuina tutoatasi. E faʻalagolago i le nofoaga, palapala ma le vevela i totonu o le potu. E le mafai ona sili atu le maualuga o le suavai ina ia le aʻa le aʻa. O le laau e faʻafeiloaʻi lelei se isi filifiliga faʻavaivai:

  • i totonu o se pesini ma vai tuʻuina mo le afa itula po o le itula o se ipu o le orchid;
  • ona latou ave lea ma tafe le vai e ala i ni pu faapitoa.

Lafoaia

O le laau e mama, o le mafuaʻaga lea e fautuaina ai e fufuluina laʻau ma se laʻau susu pe a uma ona faʻafeinu, ma faʻamalamalama le totoina o le laau i le vai. I lenei tulaga, o tulaga tuputupu ae o le a sili ona lelei.

O le tausiga o le Orchid e tatau ona Tatau ma Faʻaauau

<

Totogi

Fautuaga i luga o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e fautuaina ai le faʻamamaina o le 70% mo le faʻaleleia masani o laʻau. O le avanoa e faʻafeiloaʻi ai le 5-7%. O suiga faafuasei e leaga i le laau. Afai o le potu e matutu - faʻaleleia poʻo le tuʻuina o fagu i vai poʻo susu susu e mafai ona manaʻomia.

Soo

O vailaʻau faʻamalosi e maua e ala i le valivali o loʻo i totonu o se tulaga faigata. Latou te manaʻomia se mea faʻapipiʻi i totonu o se fagu fou ma le eleele fou. O se filifiliga talafeagai o se sui o le paʻu pine. Mea e manaʻomia muamua - eleele palapala ma se ipu talafeagai, e aofia ai mea e faʻaaogaina. E fautuaina e faaopoopo ni koala i le eleele.

Laʻei pito sili

E lua ituaiga o laʻei pito i luga:

  • mo aʻa;
  • foliar.

E mafai ona faʻatau i latou i se faleoloa fugalaau. I le taimi mafanafana o le fafaga, e lua taimi i le masina e faʻatonuina ai. I le vaitau malulu, e mafai ona e faʻamafanafana faʻatasi i aso uma 30 aso. E taua le vai faʻatasi ma le faʻaofiina o aʻa. O lona suia ma foliar e fautuaina.

Vaega o tausiga o le taumalulu, taimi malolo

Ua fuga e Orchid le mea e fai i le aū: filifiliga mo le tausiga ma teuteu
<

Blue Phalaenopsis ei ai ona foliga teuteuga taimi. I le tau mafanafana, e taua tele le pulea o le eleele ma le masani ona totoina. Aua nei faatagaina le susulu o le la i luga o le laau. Faʻaitiitia le vevela i totonu. O le filifiliga sili mo le puipuiga o le faʻasalalauga matala.

I taimi o le taotoga ma le taumalulu-taumalulu, e taua le tuʻuina atu o le laau i le malamalama. Mo lenei mea, e faʻaaogaina ai molī faapitoa-moli poʻo isi masini faʻaleleia. O le tau i le taimi nei e le taatele, ae ia mafaufau i le puipuia o le masimasi mai le eleele.

Phalaenopsis e ola i le fale ile windowsill

<

O afea ma pe faapefea ona fuga

Cattleya Orchid: togafitiga ile fale ma auala e faʻaleleia ai
<

E masani lava, i totonu o se aganuu ua tupu, e fuga mai le fuga i le vaitau manaia. E faʻalagolago i ituaiga, ituaiga ma tuutuuga o le taofia. Mo se orchid, masani o le a amata mai ia Novema ia Mati. O le lanu lanu o Cattleya orchids e fai i le tautotogo ma e tumau seia oʻo i le amataga o le tau malulu. O fuʻa faifai pea e mafai ona oʻo atu i le ono masina, ma i nisi ituaiga e oʻo i le 8 masina.

Teuteu

O le teuteuina e tatau ona faia i se meafaigaluega faʻapitoa. Ua vavae le uʻamea mago. Ina ia mafai e ia ona avatu fugalaau fou i le tausaga a sau, e tatau ona tuu se umi pe tusa ma le 3 cm mai le fuga. I lenei tulaga, o tulaga mo le toe faaleleia o laau i le lumanai o le a ausia.

E faʻapēfea se ituaiga o lanu manulele lanumoana?

O le toe gaosia o se mea lanu lanumoana e le ese mai masani masani. O fuʻa nei e vavae ese ma foliga o aʻa. E taua tele le i ai o le "pepe" i laulaau ma le 3 cm le lautele, ma o le umi o aʻa na ausia i le 5 cm.

Faamatalaga o le faagasologa:

  1. Vavaeese le sola ese.
  2. E faʻamaʻaina paʻu i le paʻu carbon.
  3. "Pepe" o loʻo tuʻuina i totonu o se fagu manino.
  4. E fautuaina e sasaa vai inu i luga o le mea e sui ai mo ni nai minute.
  5. O le meaʻai na faʻamafanafana pe a uma ona faʻauluina le "disinfection" i totonu o le pusa faila ma pipiʻi.
  6. Tausiga mo "tamaiti" e tatau ona pei o tagata matutua matutua.

Suiga

E le tatau ona e faanatinati ma se fesuiaiga o se fugalaau lanumoana. Afai o le orchid na muaʻi valiina, o lea ua uma ona i ai i se tulaga faigata ma e le manaʻomia ai ni faʻataunuʻu maoaʻe. Mataʻituina le fugalaau mo sina taimi. Afai o maʻi fugalaau, o le a amata ona paʻu mai. I lenei tulaga, o le a e manaʻomia:

  1. Otioti le puipui puipui.
  2. Uʻu aʻa o le meaʻai ma fufulu i le vai i le vevela o le potu.
  3. 'Otiʻoti ni paʻu pisia pe pala.
  4. Faʻamaʻi le faʻaaogaina o meaʻai faʻamaʻi ma le paʻu moli po o le namamoni.
  5. Fufulu le laau.
  6. Saunia se pusa mo le totoina ma se mea fou fou.
  7. Toto se vailaʻau lanumoana fou.

O le faʻamautuina o le gaosiga o le orchid o le ki lea i lona soifua maloloina

<

Pests ma faʻamaʻi

Faatasi ai ma meaʻai faʻamaʻi faʻamaʻi o vao, fuga, ticks ma rot e masani lava ona maua. Manua E mafai ona aliali mai i laulaʻau ma i le mea e sui ai. E togafitia i togafitiga faʻatasi ma se vaifofo faʻaleagaina, e pei o le phytosporin.

E vave ona faatelevaʻa tiketi i le fafagaina o le laʻau o le laau; e mafai ona latou tosoina uma le "taua" o le fugalaau i se taimi puupuu. E fautuaina ia faʻaauau pea ona pipiʻi i se vaifofo faapitoa, pe sola ese le fugalaau faatasi ma aʻa mo le 10 minute i se iniseti.

O le laulaau lanumoana e manaʻomia tele le tausiga ma le faaeteete i le taumafanafana, ona o le pala o loʻo tupu malosi i lenei vaitau. Ua vave ona salalau le siama. Ina ia aua neʻi galo se laau matagofie, e tatau ona faʻagasolo aʻa ma aveese nofoaga pisia. Ona fufulu ai lea o vaega ma se mea faapitoa - foundationazole.