Fua o le gaosiga

O le soifua maloloina o lau o le orchid o le ki i le umi o le laau. E faapefea ona tausia se fugalaau ese?

Orchid o le mitamita ma le miti a soo se tagata fai fafaga. O lenei fugalaau manaia e mafua mai i le epiphytic vasega ma e manaʻomia se tausiga faapitoa.

E tatau ona totogia faapitoa ile laʻau o se laau tele. A uma mea uma, latou te faia se vaega malosi i le faagasologa o le taua tele o le aganuʻu tele.

O le mea lea, e taua le iloa le auala e maua ai le tausiga sili ona lelei mo le tuputupu aʻe o laʻau o le orchid.

Totogi o le olaga

O le faataamilosaga o le ola o se togi, pei o isi lava fale, e lua vaitaimi - tuputupu aʻe ma malologa. O latou taimi e faalagolago i tulaga tau le siosiomaga.

O aganuu faʻasalalau e lua vaega o le malolo - ola maloloina ma faʻamalosi. A tupu aʻe se fuʻa fou, e fuga le fugalaau i se vaega ole malologa. I le taimi lea, e tupu aʻe ai se vaovao, tuputupu aʻe ma tupu ae ma o nisi taimi e fuga ai fugalaau ma faʻavaeina. A maeʻa nei faʻagasologa, ona sauni lea o le fale mo le tuputupu ae.

E taua! Afai e le ausia ni tulaga faapitoa - vevela, susu, moli, ma isi, o le fugalaau e alu i se nofoaga malolo, e faatalitali mo ni tulaga mafanafana mo le tuputupu ae o ni paʻi fou, laʻau ma fugalaau.

O laʻau e matua taua lava mo agaifanua epiphytic. Faafetai i papatusi lapisi ma rhizomes, o le kulimi e faatumauina le faapaleniina o le vai, faʻamalu le susu ma maua ai meaʻai. I le faagasologa o le manava o photosynthesis o le lau laau e avea ma vaega taua.

O le fausaga o laʻau e faʻalagolago i le maota o se tu ma aga. O kulupu e ola i laufanua valevalenoa o loʻo i ai laʻau manogi ma laʻau. Fugalaau e tupu aʻe i le la susulu, faʻasalaina lau, ma i le paolo - manifinifi, afifi.

Faamatalaga o lau

O se laʻau ola maloloina o se orchid e malosi, mafiafia le fausaga ma tumau mausali i luga o le ala. O le lanu sili ona taatele o lau o lenei laau o se pale lanumeamata lanumeamata. Ae o le laʻau o le tele o sui o pepeti o loʻo i ai se lanu eseese.

O nisi ituaiga o tu ma aga masani e tutupu saʻo lava ona o foliga teuteu o laulaau, ma o latou uiga e le lelei uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻafeiloaʻi, vaʻaia, faʻaoga. E masani ona taua i latou o "mechids faapelepele" po o "maa teuteu teuteu."

O le a le lanu ua manatu o se vavae ese mai le masani?

  • Soo se eseesega mai le lanu meamata poo le motonei o se faailoga lea o le afaina o se fale toto.
  • Lanu samasama e mafai ona faʻaalia ai le vevela poʻo le faʻamagoina o laʻau, tausiga le talafeagai poʻo le faʻasolosolo faʻatasi ai ma faʻamalaʻau.
  • Lanu viomole o se faailoga o le faaleagaina o laulaau e le la.
  • O le sili atu o le malamalama o loʻo faʻaalia e se lanu mumu, lanu enaena o laʻau.
  • O le lanu enaena po o lanu uliuli foi e iloa ai se maʻi pipisi o se fuga, mo se faataitaiga, pala.

Faʻatau pe faʻalavelave?

O lau o le Orchid e faigofie, e ese. E mafai ona maua uma pe sili atu le tele o laau soʻo. O le mea moni o loʻo latou atoatoa ma atoatoa. O le laulaʻau laʻau i fugalaau e faigofie, o le venc venc.

O le a le nofoaga o le fugalaau?

O le tele o laʻau o loʻo i ai le lua-laina, o le faasologa masani o laʻau.

E toʻafia e tatau ona i ai?

HO se soifua maloloina, fuga o le orchid ei ai se laʻau suamalie, matagofie, lanu. Laʻau pito i lalo e tupu ai le matua, liliu samasama ma malogo ona o se taunuuga ole faagasologa o le physiological. Nai lo lena, e tupu mai se totogo talavou mai le sola. O le fuainumera o laʻau e faʻalagolago i le ituaiga o togi. Phalaenopsis, mo se faʻataʻitaʻiga, mo le tausaga e tatau ona faʻatupulaʻia e tusa ma le 2-3 laulaau.

Ata

Matou te valaauliaina oe e faamasani oe lava pe o le a foliga o le lau o le orchid i le ata.




Tausiga

I le fale, e manaomia e le fale o le vaomatua se tausiga faapitoa.

E taua! O laʻau lalelei matagofie e tatau ona faʻamamāina i taimi uma i se 'ie susū, faʻaitiitia le pefu. O le fugalaau e tatau ona sosolo - sili atu ile 5 taimi i le aso, e le aofia ai le vaitau o le vavao.

Suavai mo le faʻavaivai e fautuaina ia faʻaaogaina, faʻamamaina, ma le vevela o le 35-40ºС. O kulimi e pei o le susu, pe a ma le 50-60%. O le tuʻuina o se fagu fugalaau e le fautuaina i luga o le la. Taofi le susulu o le la e mafai ona tuua se mu i luga o lau.

O vaiaso taʻitasi e tatau ai ona asiasia le laʻau mo faʻamaʻi iniseti.

O faafitauli ono ma fofo

I luga o laulaau o aganuu masani e tatau ona vaʻaia lelei. E tele faʻamaʻi eseese e fesootaʻi ma i latou. Le fiafia ma leai se ola - o se faailo manino o le le tausia lelei.

Rot

O nisi faʻamaʻi e mafua ai se suiga i le lanu o le laulau lau. I le taimi muamua e amata ai sina tamaititi, ona maua ai lea o lanu mumu pe lanu enaena - o le pala. I lenei tulaga, e talafeagai le tipiina o vaega ua faaleagaina i se manoa malosi, solo ese manua i le koale palu ma togafitia le laau i se mea e aofia ai le uʻamea.

Anthracnose

Laititi, lapotopoto, o lanu enaena mafiafia o se faailoga o le anthracnose. O le laʻau e faʻapouliuligia ma avea ma nifo. Pe a tamoe, e mafai ona fuga mai se fugalaau samasama po o le piniki. E tele taimi e mafua ai le maʻi ona o le maualuga o le vevela o le ea ma le faʻavaivaia o le vai i totonu o le laʻau.

O nofoaga afaina e tatau ona vavaeina ma susunuina. O mea e gaui ai e tatau ona togafitia i le koale poʻo le pefu. E tolu taimi faʻatasi ai ma se malologa o le 10 aso e te manaʻomia e faʻaaogaina ai le fugalaau faʻamaʻi pipisi. Ona faaitiitia lea o le vai ma taofi le fafaga.

Mealy dew

Paʻepaʻe papaʻe luga o laʻau ma pulumu e fautua mai ai o le faleplant e aʻafia i le paʻu palapala. Mulimuli ane, o nofoaga faaleagaina ua amata ona mago, ma e le pine ae mate le fugalaau. Tuuina atu le faʻamaina o le faʻamalama - o le maualuga ma le maualuga o le vevela. O togafitiga e tatau ona vave amata. O le fofo o le colloidal sulfur ma fualaau faasaina Scor or Topsin-M ua tauivi lelei ma le paʻu palapala.

Frostbite

O faʻataʻitaʻiga ma le maualalo o le vevela e mafai ona mafua ai le maalili. I lenei tulaga, o laulaau o loo lalagaina i totonu o le ogaoga. Ina ia aua le atiaʻe le faaleagaina o eria ua vavae ese.

Le laʻau o se laumei lanumeamata lanumeamata ma se laʻau mumu susulu leai ni mea e faaleagaina pe faaleagaina. Soʻo se vavaeesega mai lenei faʻamatalaga o le faʻamaoniga lea e le lelei le faʻalapotopotoga poʻo ua aafia atoa i le faʻamaʻi.