Faatoaga faatoaga

E mafai ona tuʻuina anisi anila

O faifaatoaga e le i ai ni meaola moa e filifili e fafaga moa, latou te manatu e fafagaina i latou i fua o fatu. Ae ui i lea, e le saʻo lenei mea, talu ai o nei manulele e 'aina le tele o meaʻai eseese.

Mafaufau po oa meaai e tatau ona i ai i le taumafataga, ina ia ola lelei manufelelei, ma o a latou meaʻai e maualuga lona lelei.

E mafai ona tuʻuina moa

Mo le tino o le tagata, o le sipuni o se fualaau aoga tele, lea e le gata o le puipuia o le tele o faamai, ae faapea foi a latou togafitiga. Ae e mafai ona tuʻuina atu lenei fualaau aina i manulele o lenei meaola, o le a tatou iloiloina i lenei tusiga.

E te iloa? I totonu o Amerika i Saute o loʻo ola ai moa mai Araucana. Na lauiloa i latou i le lalolagi atoa ona o le mea moni o le atigi o latou fuamoa e lanu moana. O se mea talitutusa faapena e mafua ona o le faʻaleagaina o manulele e maua ai le retrovirus, lea e oʻo atu ai i se faʻaopoopoga o mea o le biliverdin pigmenti i le atigi.

Aluga

Oona - o se punavai o le vaitamini C, lea e fesoasoani i le fausiaina o puipuiga, ma ei ai foi mea e puipuia ai antibacterial ma anthelmintic. O eleni e avatu ai manufelelei i soo se tausaga, muamua e pasia e ala i se fai meaʻai. O le mea e maua ai le paʻu ua faaopoopo i le mash poo isi meaʻai. E taua le faʻamautinoa e le tele se mea, e pei o le manogi e mafai ona fefefe ai manufelelei mai meaʻai i le lautele.

Aniani aniani

Tuuina atu o aniani lanu meamata ma e tatau ona tatau. E amata ona tuʻuina mai mai le 5 aso le matua. I lenei taimi, o lona aofaiga e le tatau ona sili atu i le 1 g mo le moa. I le aluga o taimi, o le aofaiga e mafai ona matua faateleina. Ua faʻamaonia e le gata ina teuteu le fugalaau o le sipuni, ae e avea foi ma puipuiga o le tele o faʻamaʻi.

Saili pe mafai ona e tuʻuina atu moa falaoa, pi, masima, oisa, kele.

E le gata i lea, latou te aofia ai le tele o vitamini aoga, e aunoa ma le faʻamalosia lelei o le tino o se moa. I le taimi o le avoraminosis, o aniani lanu meamata ua faʻafeiloaia i totonu o taumafa a moa matua matutua, lea e muamua le eleele.

Onion Husk

E leai ni moa vao. O le tele o taimi, i luga o lona faavae, ua saunia ai se gaʻo faapitoa, lea e fafagaina ai moa i aso muamua ina ua maeʻa.

Contraindications ma le afaina

E leai se faʻasalaga i le faʻaaogaina o lenei oloa, talu ai afai e leaga le oloa i manulele, latou te le faʻaaogaina lava. O le faʻaleagaina e mafai ona faia pe a na vave ona tuʻuina aniani pe na togafitia i ni ituaiga o vailaʻau, o le faʻaaogaina e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli i le tino.

E te iloa? Ina ia faʻaleleia le aofaʻi o le calcium i le tino, o le moa ua tuʻuina atu i ai le atigi o a latou fuamoa. Aua e te fefe ina ua mavae lena, e faafuasei lava ona amata ona latou 'ai i fuamoa o loo afaina. Ua faʻapipiʻi le atigi i se isi fafaga, aʻo leʻi maeʻaeʻa faʻamalo muamua.

O le a se isi mea e mafai ona fafaga ai moa

I le faaopoopo atu i oloa autu, o isi atonu o iai i le taumafa a manufelelei o lenei ituaiga.

Potatoes

O palu paluga lelei e lelei mo moa. Seiloga ua uma togafitiga, o le solanine e lafoaʻi le aʻa, o se mea matautia o loʻo i ai i totonu o le peel. O lenei oloa o loʻo faʻaofiina i le taumafataga, e amata mai i le 15 aso o le olaga. Muamua, e le silia le 100 g i le aso e tuʻuina atu e le tagata lava ia, ona faʻateleina lea o le vaega. E le gata i lea, e mafai ona faaopoopoina lenei oloa i masimusu susu.

E taua! E ui lava i le mea moni o le aʻa o le fualaʻau e aoga, o le pele e faʻafeagai ma uiga lelei. E tatau ona tipiina muamua aʻo leʻi kuka, aua e matua vevela lava mo le galalaina ma le suimui.

Peni

Legumes o se tasi o puna sili sili ona maua mai o le protein mo moa. I la latou tuufaatasiga e toetoe lava o le faʻalavelave atoa o mea taua o le amino. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e susunuina pi i le vai malulu mo le 2 itula, ona kuka ai lea i le vevela vevela seia oʻo ina vaivai. I le avea ai, o lenei oloa e faigofie atu ona eli. E le gata i lea, o lekiu o pateni sili ona lelei o le tuʻuina i le tuʻuina o lens. I le taimi nei, ia tuʻuina atu lenei oloa 0.5 kg i le 4 tagata taitoatasi.

Kapisi

Kapisi, i le manatu o faifaatoaga ma le poto masani o le tausia o moa, e tatau ona faʻatagaina i le taumafa o nei manulele. E faatagaina e aofia ai kāpeti i le fafagaina o moa e lima aso. O loʻo i ai vitamini K, lea e talafeagai mo manufelelei, ae le o iai i isi oloa. A o lei tautua, o le fualaau faisua ua maeʻa ona tapena pe sapalai i luga o se fatu. Tuuina atu i le aofaiga o le 10 g i le 10 ulu. Ua faaopoopo le Kapisi i le mash poo le cereals.

Faitau pe o a laau e mafai ona tuʻuina i moa, ma mea e le tatau ai, faʻapea foʻi ma meaʻai e manaʻomia mo le tuʻuina o launi mo le gaosia lelei o fuamoa.

Ma o le fualaau faisua e le faʻaumatia, e mafai ona faʻafefe. Ina ia faia lenei mea, pi tila i laulaau atoa, ma aʻo leʻi seleina, fufulu lelei i lalo o le vai tafe ina ia leai se masima. E le gata i lea, o nisi tagata o loʻo umia se kāpeti i laʻau vaivai i se mamao. O le a faasolosolo malie ona totia e poula fualaau faisua ma maua ai vitamini talafeagai.

Iʻa

I totonu o se taumafa atoa o moa e tatau ona i ai meaʻai manu. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, o manulele e maua ai amino faʻamalosia taua e faʻaititia ai le gaosia o manulele.

E taua! O iʻa e tatau ona kuka. E le mafai ona tuʻuina saʻo, e pei o siama o helminths e mafai ona ola i totonu o masini, o moa e faigofie ona afaina. E le gata i lea, o ponaivi e mafai ona faaleagaina le manava.

O iʻa e aoga mo le tuʻuina o laumei, faatasi ai ma lana fesoasoani o loʻo i ai le faateleina o le gaosia o fuamoa, faʻamalosia o ponaivi ma le saoasaoa o le maua o maso maso. Ae ui i lea, o le fafagaina o lenei oloa e tatau ona faia ma le faʻaeteete ina ia le afaina. Aua nei aofia iʻaʻai i le meaʻai. E le gata i lea, o lenei oloa e masani ona le fautuaina. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, pe a uma ona inu se fia inu malosi, e aliali mai, ma i le leai o se vai, e mafai ai ona faʻalavalaina. E lelei le tuʻuina atu o iʻa i le vaiaso.

E pei ona mafai ona iloa mai mea na muamua atu, e mafai ona fafagaina moa i le tele o oloa, o le mea autu o le faia saʻo. Ona mumu vave ai lea o moa, maua se fuamoa lelei po o le maualuga o le faateleina o aano o manufasi.

Faʻamatalaga

E tele mea aoga i le sipisi sili atu nai lo le aniani lava ia. Ou te kukaina i fualaʻau, pateta ma saito, o le manulele uma e taumafa ma le loto i ai.
Zinka
//www.kury-nesushki.ru/viewtopic.php?t=467#p3071