Laʻau

Hoya Lacunosa - Eskimo Silver ma Royal Relush Views

Hoya lacunose o se vasa lauiloa i totonu o le fale lea e tosina atu i ai le tele o laʻau ma mea e le masani ai. O le faigofie le tausiga na mafai ai e ia ona ulufale i le fua o laau e sili ona fiafia i ai tagata fai fatu.

O le a le foliga o le aiga

O le aganuu o se sui o vine o le aiga o Kutrov, le fale o Lastovnev.

O laʻau o le laau e lua itu: o le itu sese e susulu, ma le pito i luma o le matte. I le uumi, o le lau e ola e oʻo i le 6 cm, i le lautele - e oo i le 2.5 cm. I le amataga, o se mea lanu mumu-enaena, ona avea ai lea ma lanu lanumeamata.

Hoya Lacunose

O laumei e lanumeamata ma se mumu mumu, o loʻo faʻatusalia e le tele o laʻau. 15-20 lapoʻa ma se paʻepaʻe paʻepaʻe po o le piniki o loʻo i luga o laʻau mimiti. O le manogi mai i le tumutumu o le a faateleina i le afiafi.

I le fale, ua totoina le laau talu mai le 1826. O ituaiga fou e maua ai le fiafia, nai lo le lanu lanumeamata masani.

Faʻalogo! E le fautuaina le aganuu ina ia ola i fale ma manu ma tamaiti laiti, aua o le haya o le oona.

Mea masani masani

O ituaiga nei o loʻo taʻua i le faʻamatalaga:

  • Tove - faʻatasi ai ma sina laititi, o le laʻau e valiina i le lanu viole. O mea o loʻo i ai e maua ai se manogi manaia ma se fatu samasama. Ole maualuga ole tumutumu ile maualuga ile 6 mm.
  • Snow Caps - Laʻau parania e ola e oʻo ile 5 cm le umi ma 2 cm le lautele. Fugalaau o se paolo paʻepaʻe-e paʻepaʻe, e oʻo i le 10 mm. Taumafai e tuputupu ae lemu ituaiga.
  • Hoya Eskimo (hoya escimo) - ma se lanu e foliga mai e pei o taimane, e le o iai ni lanu-lanumeamata. O le Hoya lacunosa eskimo o loʻo i ai le kiona-paʻepaʻe paʻepaʻe e laugatasia mo lenei faʻaitiitiga. Afai o se paolo siliva e manumalo i laulaau, ona faaopoopo lea o le prefix "super" po o le "siliva" i le igoa autu.
  • Lulu lanu - o loʻo faʻaalia i lanu apamemea maamaʻi ma fasi auro siliva. O le pulupulu o Royal Flash e paʻepaʻe, o le tuputupu aʻe o le tamaititi e iai le lanu enaena lanu enaena.

Taua! O se uiga iloga o le ituaiga o lona manogi - i le ao e tutusa ma cloves, ma i le po - mea manogi.

Hoya Lacunosa Eskimo Silver

Tausiga o Fale Tausaga

Hoya - ituaiga ma ituaiga, tausi fale

E manaʻomia e Liana le taʻele ma le faʻamalolo masani.

  • Lulu

I le vaitau o le tuputupu ae, o le fua o le vevela e mai le +17 i le +22 tikeri, i le taumalulu - mai le +12 i le +15 tikeri.

  • Malamalama

E manaomia e le laau le malamalama. I le itu i mātū o le taumalulu, e manaʻomia e ia se malamalama atili.

  • Faʻasa

O le eleele i le tautotogo ma masina vevela e tatau ona tumau sina susu susu. I le taumalulu, o le tele o le faʻainu e faʻaitiitia i le 3 taimi i le masina.

  • Lafoaia

E manaomia e Liana le faʻaaloalo ma le faʻaleleia.

Spraying creeper

  • Totogi

Fofo ile 60%.

Taua! A faʻaitiʻitia i le 40% poʻo le faateleina i le 80% mo se vaitaimi patino, o suiga i le setete o le fugalaau o le a le atagia.

  • Soo

Latou te faʻatauina le fanua i se fale fugalaau (mo vine) poʻo le faʻafefiloi o vaega tutusa o peat, humus, oneone oneone ma le eleele lafulemu.

Taua! I le pito i lalo o le ulo e tatau ona tuʻuina alavai.

  • Laʻei pito sili

Faʻaauau le faʻaaogaina o le eleele ma fofo mo epiphytes. I taimi o vaomatua, e faʻaitiitia le aofaʻi o le nitrogen - i lalo o lona aʻafiaga, o le a avea le laau ma suavai ma vaivai.

  • Teuteu

O le teuteuina o fuālaʻau autu e faia i taimi uma - e faʻaolaina ai le tuputupu ae o lala pito. Mo le taimi muamua, o le teuteuina o loʻo faia pe a uma ona fausia le 4 laʻau i luga o le ata tele.

Vaega o le galueaina i fafo

Rosa Fire flash (afi mu) - faamatalaga o le vasega

E le mafai e Liana ona maua aʻa i le tau Rusia. I le tau mafanafana, e faʻapipiʻi atu pusa i le ea fou, faʻamalosia i lagolago ma natia mai le la ma le matagi.

Taua! A o faagasolo lea vaitaimi, o le fausua e faia i aso uma.

O afea ma pe faapefea ona fuga

Hydrangea Silver Dollar (Silver Dollar) - faʻamatalaga

O aganuu fugalaau ei ai ona lava uiga.

Blooming Hoya Lacunosa

  • Ituaiga fugalaau

I totonu o le faamalu o le faamalu, e oʻo atu i le 20 alalaupapa, e le sili atu i le 5 aso le ola ai. E valiina paʻu i totonu o se kiona-paʻepaʻe, kulimi poʻo le piniki, o le tumutumu o le samasama. Fugalaau muamua i Me.

  • Fugalaau fuga

O le puao ei ai se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe ma le lanu tutusa o le pale ma le ogatotonu o le leo o le lemoni. O se fugalaau e faʻaalia i le 6 mm le lautele.

Taua! Pe a tatala, o le gaioiga masani o petals e tupu.

  • Vaitaimi

E toto le laau i Me, o laʻasaga taʻitasi e ola ile 5 aso.

Suiga i le tausiga o le fugalaau

Mai ia Me aso ia Setema, e manaʻomia e le lino le faʻamalamalamaina o le moli ma le avanoa mo pupu (faʻapipiʻi lagolago).

Taua! O elemene fesoasoani e tatau ona faʻaaogaina, mo le faigofie ona aveese pe a fufulu ma fufulu mai le pefu.

E faʻafefea ona tupuga mai

Faʻafouina i soo se auala e pasi e aunoa ma ni faʻafitauli.

  • Fatuina fatu

O le faʻaleleia o fatu e masani ona le faʻaaoga, ona o le lavelave o le faʻatauina o meafaitino.

  • Faʻasogaina o ni afifi

E tipi ese ni laulaau ile tipi 5 cm, faʻasolo i totonu o se meaʻai poʻo se vai. O aʻa muamua o le a fausia i totonu o le vaiaso. Ina ia fatuina le agavaʻa o le susu, o loʻo faʻapipiʻiina le vavalalata i se pulou manino.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

  • Lefi

O le laʻau e filifilia ma petilesi pito umi, ona tuʻuina lea i lalo ifo ile eleele. Ulutala pito i luga i se pusa tioata poo afifi palasitika.

Taua! O le faʻalauteleina o laʻau e 3-4 taimi le umi nai lo le faʻalauteleina e ala i le vavaeina.

  • Isi filifiliga

E toe lelei le lipena a Liana e ala i le taotoga - o pupuu e ufiufi i ituaiga o aʻa. A uma ona faʻamaʻele i le palapala, o le a amata ona latou atinaʻe.

Ina ia maua le tuputupu aʻe talavou, ua lava lea e faʻalelei ai le fana i totonu o se atigipusa o loʻo tuʻu i tafatafa o le tina. A maeʻa se taimi puupuu, ona maua ai lea o se laau vaʻaia, lea e vavae ese mai le autu autu.

Suiga

O loʻo faʻaaogaina faʻatulagaga o gaioiga i soʻo se taimi o le tausaga. I ni nai vaiaso ao le i faia le taotoga, e aveese le laau mai le ulo, faʻafeiloaʻi i le eleele vevela ma e leʻi faʻafeinu seia oʻo i ai ni faailoilo. A maeʻa lenei, e mafai ona totō le hoya i se koneteina fou.

Taua! O se gaioiga e faia i le 24 masina.

O faafitauli ono tutupu i le tuputupu ae

Pe a faatusatusa i aiga, o le aganuu e lelei le puipuiga ma e seasea lava ona maʻi.

Pests

O le iniseti autu o loʻo osofaia le vine o:

  • vaʻavave mite;
  • aphids;
  • mealybug;
  • faʻailoga.

Afai e maua se meaola faalafua, o le laʻau e faamamaina faʻafouina i se vailaau faʻamalosi ma faʻapipiʻiina i se vailaʻau insecticidal. O le faʻagasologa e faia i le tele o taimi - seia oʻo ina faʻaumatia atoa le parasi.

Mealybug

Isi faafitauli

E le mafai e Liana ona talia le vevela tele o se coma. A maeʻa ona aliali, e le tatau ona toe faʻaleleia pusa. O le fafaguina o le laau pe a uma le faimalaga, e tatau ona e faia se taele ma le faatofu mo se itula ile vai (30 tikeri). O le faʻamalosia o faʻamaʻiloga e faia i le teuteuina o pateta.

O faʻamaʻi masani o le aganuʻu e aofia ai:

  • faʻamaʻi faʻamaʻi - mafua ai le faʻamaluluina, laʻauina o laʻau ma tipu, manaʻomia togafitiga faʻatau oloa faʻatau oloa ma le 'apamemea;
  • viral - fuafua i le vevela ma le laulaau i luga o le laʻau, e masani lava e le tali atu i togafitiga, e mate lemu le laau ma e manaʻomia ai le faʻamaʻi;
  • fungal - faʻaosoina le fesuiaʻi o aʻa ma le pala, e manaʻomia ai le sui o eleele ma togafitiga o aʻa ma le paʻu carbon dioxide.

Taua! O le lanu samasama o laulaʻau e faʻaalia ai le soliga o tulafono o le tausiga: le tele o le suavai poo le faʻamagoina o le palapala, mumu i luga o laulaʻau mai le la, tumau mo se taimi umi i totonu o se potu malulu i lalo o pepa.

Fugalaau fugalaau

Ua tuʻuina atu e le tausimai ni ituaiga aganuu eseese:

  • Hoya lacunosa aff. (tutusa) - ei ai sina eseesega itiiti i le tele ma le lanu o le laulaau;
  • Hoya lacunosa v. luʻu lanu kiona - o lanu lanumeamata lanumeamata ma lanu o le siliva e ola e oʻo i le 12 cm le umi ma le 2 cm - lautele, ma le papaʻe paʻepaʻe papaʻe;
  • Hoya lacunosa v. pallidiflora hook f. - fuafuaina e lau laʻau laʻitiiti, sili atu ona taatele i Taialani ma le Malaysian eria.

Hoya Lakunoza Eskimo e fiafia tele e le gata mo le au faʻapitoa, ae faʻapea foi mo le au fai togafitia. E vave ona fulafula le liana le lelei ma e seasea lava ona maʻi, e le manaʻomia ai le vaavaaiga faigata poʻo tomai faʻapitoa. I lalo o le tulafono o le galueaina, o le a fiafia le laau i lona manogi masani i le vaitaimi atoa o le taumafanafana.