Faatoaga faatoaga

American chick breed breeds

O le maketi e faʻasalalau ona tulaga i tagata faʻatoʻaga oe na faʻatuina mai i le tausaga ni aano fou, sili atu ona gaosia ma fuamoa fuamoa. I le taimi lava e tasi, e leai se taulaiga e totogi i le tauina o manu ona o le maualalo o le gaosiga o oloa, faapea foi ma tulafono a le tele o atunuu e faʻasaina ai le faʻasalaga. O le asō o le a tatou mafaufau ai i le lauiloa a Amerika e tau ai moa, o le a tatou faʻamatalaina uiga ma tulaga o mea o loʻo i ai.

Le amataga o le ituaiga

O le ituaiga na faia i le 1890 e faavae i luga ituaiga taua nei: Old English, Shamo, Cuban, Peleti, Pasila. O le taunuʻuga o se mea na sili atu lona lelei i uluaʻi moa vao a Asia. "Tagata Amerika" e le gata ina lelei le tauvaga i tauvaga, ae e le o se mea e sili ona faigata i le tulaga o le taofia.

Foliga vaaia ma tino

E tatau i tagata taʻitoʻatasi ona tausisi i tulaga faʻavae o loʻo i lalo:

  • malosi, tele, oval;
  • sternum - moa, faataamilo;
  • tua - muscular, lautele;
  • ulu e laʻititi, ovale;
  • beak - umi, manifinifi, punou i le iʻuga;
  • tautaliga - laiti, mumu mumu;
  • uʻamea - laʻititi, laulaʻau-foliga pe faʻapena;
  • o le fulufulu e lamolemole, e sili ona eleelea;
  • vae - umi, mamana, lanu uliuli.

E te iloa? I nisi o Europa, o taʻaloga e faia i le pese a le moa. Aemaise lava mo lenei mea, i Siamani, o le fanau a Bergenian warblers sa fafagaina, o ona tagata e pe fa taimi e sili atu nai lo pusi o isi ituaiga.

Taʻiala ma amio

O lenei ituaiga o fanau e le o se mea le aoga le sili ona lelei i le lalolagi. O moa uma ma moa e matua leaga ma le le fiafia ia latou au. Latou te le maua le manatu o le fefe, o lea latou te le fefefe e osofaia osofaʻiga e sili atu nai lo le mamafa po o le tele. O manu felelei e feteenai e le gata i "tagata ese", ae faapena foi i totonu o latou lava tagata. Ma afai o le moa e sili atu pe itiiti ifo le toʻa, o le a le mafai e le tagata gaioi ona vaevaeina le malosi ma le teritori, o lea o le a latou tau ai i le mulimuli.

"Tagata Amelika" e le o le atamai, o le mea lea, e mafai ona faamanuiaina lelei i latou, e pei foi ona masani i nisi o faatinoga i se tulaga na tuuina mai. O lenei mea e mafai ai e le moa ona sili atu lona lelei i tauvaga, ma faʻatali ai i mea a le fili.

Faitau foi e uiga i isi ituaiga taua o moa: Azil, Sumatra, Kulangi.

Lanu ma vailaau

O le tulaga faatapulaa e le faatapulaaina ai fesuiaiga i le lanu o le fulufulu, aua o loo i ai le tele o tuufaatasiga eseese o lanu ma ata. O lanu sili ona taatele siliva ma auro.

O fusi e fusi i le paʻu, o le mea lea e foliga mai o le manulele e afaina ma muscular. E tele le fulufulu o fulufulu o loʻo iai i luga o le mane ma le pito i lalo. E le maua e poula le tele o fulufulu i totonu o nei nofoaga, o lea la e foliga mai e laiti ma manifinifi o latou tino, ma o le siʻusiʻu e sili atu lona lautele.

Gaoioiga aoga

Faʻamasinoga a Amerika o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga faʻatino:

  1. E fitu masina le matutua o feusuaiga.
  2. Paʻu mamafa - 2-2.5 kilokalama.
  3. Palu avela - 1.7-2.2 kilokalama.
  4. Gaosiga o fua - 100-140 fasi vaega.
  5. Laʻau mamafa - 50 g
  6. Umi o le gaosiga - 3-5 tausaga.

Hatching lagona

O taumafaiga a le au faifaatoʻaga na faʻamoemoe foi e ausia se natura masani o le fanauina o fanau. E le gata ina lelei le 'avelaʻau, ae o loʻo iai foi se atinaʻeina o le tina, o le mea lea e tausi ai e le matuamoa lana fanau, puipuia mai lona aiga ma tagata ese. O le siva o fanau e 87%.

E taua! O manu matutua ma le tuputupu ae talavou e vave ona fetuunai i tau malulu ma vevela.

Faʻalavelave o le anotusi

Potu O tagata matutua e le faʻasalaga i le vevela o mea o loʻo i ai, o lea i le taimi malulu e mafai ona latou faia e aunoa ma le faʻavevelaina. O le coop e tatau ona faʻasalaga i le tausaga atoa ma le fesoasoani o le faʻamalosi. I le taumalulu, e tatau ona faaitiitia le felelei o le ea i se tulaga maualalo. Laʻau po o vailaʻau faapitoa o le lanu le faʻaaogaina e faʻaaogaina (ina ia le 'ai e moa). Faʻasalaga O lenei ituaiga e matua faʻamalosi, o lea e tatau ai ona vavae ese mai isi meaola (e le gata o manufelelei). Faʻapipiʻi faʻaopoopo i soʻo se lagolago, neʻi latou feteenai le tasi ma le isi.

Savalivali Ina ia mafai ona faia le atinaʻeina o le tino i le tulaga tatau, ma mo sui o le ituaiga o le a lafo ai lo latou malosi, e tatau ona tuʻuina atu le ogaoga o le savali e le mafai ona gaoioi ai moa, ae ia 'ai foi. E manaʻomia le lalaga o le savali e ufiufi ai le taualuga ina ia le sola le manulele.

Siaki fautuaga mo le fausiaina o se moa: pe faapefea ona vaʻavaʻa, pe o le a le fola e fai, faʻamalamalamaina, pe faʻapefea ona faʻaauupega - fausia se faʻaofu, perches, fafaga faʻamaʻi (mai PVC paipa, suauu), vai inu (mai le fagu)

O le a le mea e fafaga

Mafaufau i le taumafataga o le fafagaina o moa, lea o le a fesoasoani i le mauaina o se tupe sili ona lelei, ma ia maua ai foi e tagata Amerika le malosi.

Aiga matutua

E taua le manatuaina pe afai e le gaʻo le gaogao o le manulele. Mo lenei ituaiga, o le foliga mai o tupe mamago e le faʻamaonia, o lea aua e te fefe i se taunuuga faapena. O le taumafataga o moa moa e le ese mai le fafagaina o meaola lautele. Latou te manaomia foi le tuʻuina atu o faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasia o loʻo mauʻoa i vitamini ma minerale. I le taimi mafanafana, ia mautinoa e ofoina atu le mutia, faʻapea foʻi ma pito o togavao faʻatoʻaga. I le tau malulu, e maua ai fualaʻau aʻa, ma i totonu o le falesa e fafagaina ai le fua o le vao.

Ina ia aua le faʻaaluina se taimi i le fausiaina o la latou lava tuufaatasiga o le fafaga mo "Amerika", naʻo le faʻatau meaai mo manu matutua matutua o le fuamoa fuamoa. A faʻatau, faʻalogo i le mea moni o le pasene o protein ma gaʻo e le tatau ona maualuga.

Aoao atili e uiga i le fafagaina o le hens: le fua o fafaga i le aso; ituaiga o meaʻai manu, mash, bran ma le saito na totoina i le taumafataga o moa; fafaga mo moa - meaʻai ola, fefete, suāuʻu iʻa, aano o manu ma le ponaivi.

Poula

Mai aso muamua o le olaga, o moa ua fafagaina i se faʻafefiloi o fuamoa ua gaosia fualaʻau ma paluga mamago (wheat, sana, karite). O lea mash e vave ma faigofie ona maua, ma faʻatumu ai foi le tino o le manulele ma meaʻai talafeagai uma.

Ma mai i aso muamua foi e maua ai vitamini ma minerale. Afai e mafai, e mafai ona e ofoina atu lautini poʻo aʻa. I le toesea o nei oloa, o peti laiti ua tuuina atu i ai ni vaegatupe laiti.

Sauniuniga mo le faʻaaliga

Ina ia mafai e le fagafao ona le gata ina tau lelei, ae ia foliga lelei foi, e tatau ona latou faia ni tulaga lelei, e taua, ia aloese mai le faaumiumi o le aafia i le susulu o le la, ia suia ai i taimi uma le pusa, meaai vitamini e faaleleia ai le lanu.

A o lei faia le faaaliga, e tatau ona fai ni toleniga o pusi ma moa. Ina ia toleni vae, e tuu le tagata i totonu uila tetelelea e tatau ona avea ai le manulele ma ni nai itula. E le gata i lea, o loʻo faʻaosoina le au faʻasalalau e tali atu i suiga faʻafuaseʻi i tulaga eseese.

E tatau ona siaki i aso uma le amio saʻo o le paʻu, le soifua maloloina o paʻu ma apaʻau. I le tulaga o le siakiina o manuʻa, pulupulu poʻo le gau, o le faafitauli e tatau ona fofo vave pe musu e auai i faʻamatalaga / taua.

E te iloa? I Iapani, o loʻo i ai se faʻalotu e tapuaʻi i moa. Sa i ai i lenei atunuu na gagau papa, ma o fulu fusi e oʻo atu i le 7 mita le umi. O ia tagata taitoatasi o ni uiga taua matagofie.

Maʻi faʻamaʻi i faʻamaʻi

I lenei ituaiga leai ni faʻamaʻi uigao le mea lea, o le saogalemu o tamaiti laiti e oʻo atu ile 95%. E tatau ona malamalama, afai o le manulele o loʻo i ai i tulaga le talafeagai, e ono afaina i se viral or bacterial infection. O le puipuiga e aofia ai le le faʻaaogaina masani o le potu, tagata inu ma fafaga.

Malosiaga ma vaivaiga

Faʻamatalaga:

  • televave vave faʻatusatusa i isi ituaiga taua;
  • le i ai o se atinaʻeina o le tinā;
  • uiga malosi;
  • lē faʻasalaga i tuutuuga o le taofia;
  • malosi faʻamaʻi;
  • lelei le gaosia o fuamoa (i le tulaga o meaola lautele).

Cons:

  • faʻamalosi e manaʻomia, faʻapea foi ma se potu faʻapitoa ma faʻapitoa;
  • aʻo leʻi fasia, e tatau ona e ulu atu i se meaʻai faapitoa, ma o le a gaʻo le aano;
  • Mai ia Setema i Fepuari e aofia ai, e le faanatinati ia moa.

Vitio: Toa o taua Amerika

O le toa Amerika e tumau pea le talafeagai ma le lauiloa e tusa lava pe a uma ona taofi i le taua, ae o le fausiaina o nei moa ona o naʻo po o fuamoa e le aoga.