Lafoaʻia o rosa

O mea e tatau ona e iloa e uiga i le tuputupu ae o rosa maa i le fale

O le tele o taimi e mafai ai ona tatou vaʻaia talavou (pe pei ona taʻua o le "maa na tupu"), totoina i le avanoa i totonu o se moega fugalaau. Ae peitai o le talavou e masani lelei i le nofo i le fale, pe afai e tuu i totonu o fagu ma tuʻu i luga o se fagu. E na o le uiga lava o foliga o lenei lomiga o le totoina o laau toto, o le a tatou talanoaina i lalo.

Filifilia se nofoaga ma le eleele mo se rosa: o le a le alofa talavou?

O le tuputupu ae o le natura e matua ogaoga: o le laau e maua i luga o mauga iti e oo lava i le maualuga o le 3 kilomita, ma o le papa e mafai ona tupu saʻo i luga o maʻa ma solo. O le mea lea, pe a totoina le fanau i luga o le fale, latou te taumafai e faʻamautinoaina tulaga masani. E taua foi lenei mea i le ausia, ma pe a totoina, faʻafefete i totonu o fagu.

Malamalama ma le vevela

E fiafia le Rose i le ola i na o le faamalama o le itu i saute, lea e sili ona susulu i le la. Ae peitai, e aoga le lapatai ia te oe, afai o le faamalama o le pito i saute o lou fale e malu puipuia i tafatafa o laau ola, o le a le mafai ona e ola ae ma se talavou manaia ma matagofie, aua o le a le lava le la.

Ae mo le vevela, i lenei mataupu o le laau e matua gaosi. O le a le afaina i soo se auala e le vevela o le la e siitia ai le vevela o le ea i + 30 ... 40 30С, pe oʻo lava i sina maligi. Mo lenei mafuaʻaga, talu mai le amataga o le tautotogo, e sili atu le tuʻuina o le fagu potopoto i luga o le faletusi, lea o le a sili atu le faʻalelei atu nai lo le fale. I le faaopoopo atu i le susulu o le la, e fiafia foi le laau i le ea fou ma e le fefe i kopi uma, o lona uiga o se isi vaega o le tuputupu aʻe o le maa - o le potu e tu ai e tatau ona faʻaalia i taimi uma e mafai ai.

E te iloa? E tele igoa eseese o Molodil. O le igoa Latina aloaia o lenei laau o le sempervium, e ui i lea, e masani foi ona taua o le "lapisi kabe" e tagata.

O le a le oneone e tatau ona totoina?

E oʻo lava i eleele elemene o le a le taofia ai le tuputupu ae o lenei fugalaau, o lea la e le tatau ona popole tele le eleele mo ia. Tuʻu lelei atoatoa eleele palapala mo le totoina o cacti, ae mo le faʻaleleia lelei, e taua foi le faaopoopoina o le malala i le palapala, lea o le a avea o se eletise o le suavai palapala. O le a le sili atu le manaia e tumu ai le pito i lalo o le ulo ma alavai mai otaota, lea e tatau ona aofia ai le vaetolu o le ulo.

E faʻafefea ona faʻafefe vai ma fafagaina se maa?

Toe faʻafouina le le faʻaleagaina i le totoina ma le tausiga. O se laau talavou ua na ona tuu i totonu o le eleele ua saunia, sina mea itiiti e paʻu i lalo o aa ma i totonu o ni nai aso o le a tuu i le tuputupu aʻe ola.

Faʻasaina tulafono

O le susu e foliga mai o le fili e laʻitiiti nai lo le tuputupu ae e faʻaleleia ai lenei laau. Faatasi ai ma le tele o le faʻateleina o le suāsusu, o le aʻa o le papa maa na amata ona pala, ma afai o lenei faagasologa ua amata ona tupu, e toetoe a le mafai ona taofi.

Mo lenei mafuaaga, o le fafagaina o tamaiti i totonu o se ipu e mafai ona 1 pe 2 taimi i le masina, ma sili atu le suavai e tatau ona pau i lalo i le vaitau o le tuputupu ae. E taua tele le le faatagaina o le susu i le ogatotonu o le pusa, aua o le a mafua ai foi ona pala.

E te iloa? O mea uma lava (50 ituaiga) ua toe faʻafouina e fetaui mo le ola i le fale. O le mea moni mo le toto i totonu o ipu e sili atu ona lelei le le faʻaaogaina o laau totō ua uma ona ola i luga o le auala, e ui lava o le totoina i totonu o le eleele malulu ua uma ona faʻatagaina.

O afea ma mea e fafagaina ai le talavou?

E faʻafefea ona tupu aʻe se maa i le fale o le a taʻu atu ia te oe le gafatia e totoina i le malae. Fpe a tupu aʻe i luga o se faamalama, e le manaʻomia se tele o meaai; talu ai e masani ona latou aumaia le laau na o se afaina, faamalosia ai i latou e agai i luga ma aveesea a latou apoapoaiga teuteu.

O le manatu e faapea o le aʻa o le autalavou e laiti tele ma e masani lava e le tupu, tusa lava pe a mavae le tele o tausaga o le tuputupu ae, e le tatau ona toe totoina, ae peitai, a tumau le laau mo se taimi uumi i le eleele lava e tasi, o le palapala e amata ona tuputupu ae le mativa, lea e mafai ona mafua ai le magumagu o le talavou. O le mafuaaga lena o se laau tuai (i le 4 tausaga le matua) e tatau ona fafagaina laitiiti.

Mo lenei faamoemoe, e talafeagai lelei suauʻu faʻavaomalo lautele ua fuafua mo le cacti. E tatau ona faʻaofiina i totonu o le palapala ile tasi 1-2 masina, e amata i le amataga o le tautotogo, ae faaaoga ai na o le afa o le fualaau na fuafuaina mo le cacti.

Tausiga mo talavou - e leai se mea e sili atu ona faigofie: teuina, toe suia, taumalulu

Sempervium e le manaʻomia se tausiga sili atu i le fale nai lo lona faʻatoʻaga ma toe gaosia ile fanua. Aemaise lava, o ia taualumaga e pei teuteu, toe totoina ma le faʻauʻuina e faʻatatau mo ia nai lo le faʻamalosia.

  1. E te le manaʻomia le vavae ese ma na o na o le eleele mago ma laulaau tuai, lea e masani ona masii i le pito i lalo o le laau, e tatau ona aveese.
  2. O le toe gaosia e le talafeagai foi mo talavou, lea e faigofie ona tupu i le eleele lava e tasi poʻo le ulo mai le 4 i le 7 tausaga. Pau na o tuusaunoaga o ituaiga ia e tupu tele tele ma latou maua sina avanoa i totonu o le ulo.
  3. O le taumalulu o le laau e tatau ona faia i totonu e tusa lava pe o le a lelei le malosi o le kiona. I lenei tulaga tatou te talanoa e uiga i se mea teuteu, ae le o lona uso vao.

E mafai ona faʻalautele se maa i luga o le fale pe i le ofisa?

O le papa o loʻo i ai se fatuga faigofie, lea e faʻavae i luga vaʻaia vegetative o faʻaalia mai masani mai ona laupepa, pe i luga faʻaaogaina o fatu. O le mea moni, o le metotia mulimuli e le talafeagai lelei mo totonu o laau.

Vaega o le tuputupu ae o rosa i le fale

O le molodilo, pe a tupu mai fatu i le fale, vave ona tupu ma atiina ae, ae pe a faʻapipiʻi i totonu o se ulo mai le auala - e le mafai e le fale ona faʻafetaui i le tele o susu ma mea leaga, E le gata i lea, e le mafai i taimi uma ona maua se fua mo le gaosiga.

Ae peitai E toetoe lava a le mafai ona maua ni fatu na o oe. O le mea moni, o le vaitaimi o le vavalalata o lenei laau, o le taimi lava e amata ona mamae ai ona fugalaau, e tatau ona vave tauina. Afai e te le faia lenei mea - o le fugalaau ma fualaau aina ma fatu o le a amata ona magoto sina mea itiiti i sia mea itiiti, ma o le rosette uma o le laau e mafai ona faamago pe a uma. O le mea lea, e tusa lava pe e tele lau fatu, e tatau ona lafoina le laau, e le o se mea lelei atoatoa, talu ai e mafai foi ona faʻaleleia i se auala vegetative.

E taua! O le lūlūina o fatu e toe faʻafouina, e taua le faʻatino i le faaiuga o Fepuari. O mea toto e totogo ai ua sasaaina i luga o le faʻafefiloi o eleele lanu ma oneone, ma afai e mafanafana le tau, o le a aliali mai pupu i totonu o le 1-1.5 masina. O le tele o laupepa e totoina ma totō i ipu eseese.

E faʻapefea ona faʻasaina le talavou?

O le tuputupu ae ma le tausiga o le tupulaga talavou i le ofisa ua saunia foi mo lona toe gaosia, talu mai lea taimi i lea taimi o le a tutupu pine laau i luga o le laau. I le taimi muamua latou te ola i luga o laulaau, ae i le aluga o taimi latou te maua ai a latou lava aʻa, lea e mafai ai ei latou ona maua aʻa. O le taimi lenei e mafai ona latou teuina mai le fale autu i ni ipu eseese. O le faʻamalosiina o se mea e faʻafeiloaʻi e le aoga, talu ai ona o le tele o laau i totonu o le ipu e tasi o le a latou matua faʻaleagaina ai le palapala ma o le a tele lava ina suia.

E te iloa? Ina ia faʻamalosia ai le talavou i fafo atu o afafine, e tatau ona e faʻaopopo le faʻamalama i le laau. O nisi taimi e mafai ona e faʻaaoga faʻapitoa faapitoa mo lenei mea, lea o le a faia ai se malamalama sili ona lelei.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pepe i le fale

O le tausiga o aiga mo tagata talavou e faigofie foi, aemaise lava le mafaufau i lena mea O lenei laau e masani ona le afaina i meaola faalafua ma faamaʻi. O le maʻa na tu i luga o le ea e ono aʻafia ai Me atonu e afaina pe o le a mafatia mai le tuputupu ae malosi o vao, ona tupu ai lea i totonu o se ulo e le lamatia ai.

Pau lava le mea e mafai ona afaina ai tamaiti i le fale solo mai le sili atu o le susu. O le mea lea, e sili atu le faʻafefe o se vai inu, nai lo le sasaina o se fugalaau ma faʻaumatia. Ina ia mafai ona vevela le eleele ma sili atu ona lelei ile tuʻuina ile susu, e taua le vaʻaia mai lea taimi i lea taimi, ae tatau ona faia ma le faʻaeteete ma alu ese mai aʻa.

E taua! O nisi taimi o le laau e foliga mai e lanu enaena po o le uliuli, lea e taʻu mai ai le atinaʻeina o se maʻi afaina. O le mafuaaga autu o lenei mea matautia o le tele o le palapala o le eleele.
Afai e te mulimuli i faatonuga na matou faasoaina i luga, e te maua avanoa uma e ola ai i luga o le windowsill o se fugalaau matagofie, lea, e fuafua i le ituaiga, o le a fiafia i lona ola aʻe mo se taimi umi lava. Aua neʻi galo o lenei fale o loʻo i ai vailaau faʻaleagaina, o lea e mafai ai ona e totoina se pusa fesoasoani muamua i lau faamalama ma au lava punaoa.