Laʻau

Faatapulaaina o le eleele i totonu o le togalaau: aisea, o afea ae faapefea foi ona fai?

O le tuputupu aʻe ma le faʻaleleia masani o fualaau 'aina ma fualaau faiva e faalagolago i le tuufaatasiga o le eleele. O nisi o aʻafiaga o le maualuga o lona malosi. E tusa ai ma lenei faʻaaliga, e vaevaeina eleele ile tolu vaega: acidic, neutral and alkaline. Mo le tele o togalaau aina, o eleele ma le maualuga o le eletise e sili ona matautia. I laau totō o loʻo atiaʻe i lalo o ia tulaga, e mafai e se tasi ona vaʻai i le vave oʻo mai o le tuputupu ae ona o le mativa mativa o meaʻai e aofia ai eleele palapala. Ole vaeluaina o le eleele e mafai ai ona e faapaleni le paleni-faavae-faavae, ma aveesea ai le mafuaaga e taofia ai le tuputupu ae o laau.

O a faailoga o eleele palapala?

O le manaʻoga mo le faʻasaʻoina o le eleele e mafai ona maua i faailoga mai fafo ma iʻuga o suʻega suʻega. O le taimi lava e tatau ai le faʻaaogaina o le eleele pe afai o le eleele i luga o le saite ua maua ai se mea paʻepaʻe poʻo le paʻepaʻe sinasina. O le i ai o se taamilosaga 10-centimita i le tafaʻilagi e faʻaalia ai foi le maualuga o le eleʻele o le eleele. O le tuputupu ae o vao e mafai foi ona avea o se faailoilo o le tele o le faʻaaluina o le eleele. E ala i le lanu o pepa o le suʻega, tuʻu ifo i totonu o le eleele faʻapitoa ua faʻafefe i le vai, e mafai ona e suʻeina le ituaiga palapala.

O le a aoga foi i le auala e tausia ai le eleele i le atunuu: //diz-cafe.com/ozelenenie/ot-chego-zavisit-plodorodie-pochvy.html

O le masini o le mita mita lea e mafai ai e le fai togalaau ona faʻamaonia ma vave fuafua le maualuga o le eleʻele palapala i vaega eseese o lana togalaau poʻo lona togalaau

Afai e te fia iloa le tikeri tonu o le eletise palapala, ona tuʻuina atu lea o ana suʻega mo le suʻega i le fale suʻesuʻe.

O a mea e fesoasoani i le eleele?

O le tele o taimi, o le faʻavaivaia o eleele eleʻele e faia i le faʻaaogaina o le lime. Pe a fuafuaina le aofaʻiga manaʻomia o se vailaau tuʻufaʻatasia, ia amanaʻia:

  • palapala eleele i totonu o le togalaau;
  • le maualuga o le elemene o le eleele;
  • Faatusatusa le loloto o le afifi.

I le maualuga maualuga (pH5 ma le lalo), o gaʻo lapoa o le lime e faʻaaoga i le eleele. Mo sikuea sikuea taʻitasi o le omea ma le eleele eleelea faaopoopo i lalo o le 0.5 kilokalama o le mafolafola, ma oneone - 0.3 kilokalama. I le maualuga o le eletise o eleele, o le a faʻaitiitia ai doses i le 0.3 kilokalama ma le 0.2 kilokalama. I eleele oneone ma le maualalo o le eleʻele, e le o faaopoopoina mea e tausi ai, ma i totonu o le eleele ma eleele eleelea ua lava lea e faaopoopo ai le 0.2 kilokalama i le sikuea mita.

E leai se mea e masani ai i totonu o faifaatoaga o le auala lea e faʻavaivai ai eleele ma fafie e aofia ai le 35% o le calcium. Vaʻalele, paluka ma isi microelements o loʻo i ai i totonu o fafie laupapa, o loʻo i ai se aoga aoga i le tuputupu ae o laau.

Le fua faatatau o le faʻaaogaina o le lime, o loʻo faʻaalia i kilokalama i le sikuea sikuea mita, pe a faʻamavae ituaiga eseese ole eleele i le togalaau

O le faatapulaaina ma le faamamaina o palapala o loʻo faʻaaogaina foi ma le vaituloto o le vaituloto (drywall), penisina, pefu peatasi, falaoamata mai le dolomite, lemu fefete, ma isi.

Lime sili ona lelei taimi

Ua fautuaina e faapea i le taimi o le faataatiaina o le togalaau e faia ai uluai fuafuaga mo le faatapulaaina o le nofoaga. E fautuaina le faʻaitiitia o le laupepa i le tautoulu, faʻaofiina o le faʻamalolo faʻasamaʻi faʻatasi ai ma fugalaʻau faʻasaina ao lei eli le eleele. O le kiliina o le 'upega tafaʻilagi e mafai ai ona e le tuua mea na faʻaofiina i luga o le eleele. Afai o nei mea na tutupu e fuafuaina mo le tautotogo, ona faia lea i totonu o le tolu vaiaso aʻo lumanaʻi le amataga o le totōina o fualaau faisua. E mafai foi ona faia le faʻaitiitia o le palapala i le taumalulu, ao sasaa atu le falaoamata i le luga o le kiona. O le mafiafia o le ufiufi o le kiona e le tatau ona sili atu i le 30 cm. E le talafeagai le faaopoopoina o le lime faatasi ma le manure, talu ai ona o a latou fegalegaleaiga faʻamalosia e faʻaaogaina.

I lalo o ia fualaau faisua e pei o beets ma kapisi, e tatau ona faaopoopo saʻo mea o le lime i le tausaga o le luluina. E ala i le fesuisuiai o fua o laau toto, o isi fualaau faisua ua totoina i vaega o le togalaau i le tausaga na sosoo ai. O le faatapulaa o le nofoaga e masani ona faʻaaogaina mo le totoina o pateta e naʻo le autumn.

Peraimeri ma toe faʻavae

I le taimi o le autu (tanu) faʻaitiitia, o vailaʻau uma o mea e faʻaleleia ai le pH i se tau faʻamuamua e faaopoopo i le palapala ma maualuga maualuga. O le faʻamoemoega o le faʻasolosolo (lagolago) faʻaitiitia o le puipuia lea o le maualuga o le maualuga o le tali atu i le siosiomaga i totonu o le eleele. I le taimi lava e tasi, o le faʻaofiina o tamai tootoo o le faʻamalolo faʻamalosi e faʻamalieina ai le leiloa o le lime mai le eleele na tupu i le vaitau.

Ina ia maua se seleselega lelei, i le tautotogo e te manaʻomia e fai ai fugalaʻau. Faitau e uiga i ai: //diz-cafe.com/ozelenenie/vesennie-udobreniya.html

O le falaoamata lanu e mafai ai e oe ona aumai le maualuga o le eletise palapala i le mea e manaʻomia, ia amanaʻia manaoga o mea totō ua tupu i lenei nofoaga

O se taunuuga o le faatapulaaina o le saite, e mafai:

  • faʻaauau le gaoioiga taua o se numera o microorganic benefits (nodule bacteria, etc.);
  • faatamaoaigaina le palapala ma meaʻai e maua mo togalaau aina;
  • faʻaleleia mea totino o le eleele (faʻafefe o le vai, fausaga, ma isi);
  • faʻaleleia le faʻaogaina o vailaʻau faʻasaina ma mea faʻasaina i le 30-40%;
  • faaitiitia le aofaʻi o elemene oona i oloa gaosi (aemaise lava mo togalaau faʻatoʻaga e lata ane i nofoaga tau alamanuia).

O le mea lea, o le faʻaitiitia o le faʻafitauli o le sili atu o le eletise o le palapala e mafai ai ona taʻe. O le faʻaaogaina o le lime fertilizers o loʻo i ai se aoga aoga i luga o le tuputupu ae, atinaʻe ma le fuaina mai o fua o loʻo tupu i luga o le 'upega tafaʻilagi. O le toe faafoi o tau na faʻatupulaia e le fai togalaau e faʻatau mai ai minerale ma organic fertilizers e faʻateleina. I luga o eleele le mautonu, o le faaputuputuina o mea leaga i fualaau faisua ma berries e faaitiitia. O le faʻamapulaʻaina o le 'upega tafaʻilagi e mafai ai e oe ona aoina se togalaau e faʻaleleia le siosiomaga