Laʻau

Matou te totoina fatulaʻau Lemongrass ma isi auala

O le vine magnolia vine o se teuteuga teuteu ma lanu enaena susulu ma lapotopoto lanu meamata lanu meamata. E mafai e le laau ona teuteu le sioti, terrace poʻo soʻo se laufanua faʻasalalau ma lau laʻau puipui. E le gata i lea, o lemongrass e aoga fua. Ma o le laau lava ia o le vaega o fualaau faasaina. I le masaniga masani, o lenei vine e tupu aʻe i le fesoasoani a fatu ma aʻa. I se faaopoopoga, ua fesuisuiai le togalaau ina ia maua ai laau fou e ala i le vaevaeina o laau ma vavae.

Matou te saunia fatu mai le tautoulu, matou te totoina totō i le tautotogo

O fatu e seleseleina vave lava pe a uma ona piki fatu. O lenei mea e manaʻomia ai fua sili ona fua. O suamalie fou ua uma ona tapunia ma paʻu i totonu o se sieve pe olopalaina i ni nai lanu o gau. E sili atu ona faigofie le vavaeeseina mai le tino o le paluga e ala i le fefiloi ma le oneone, ona fufulu ma faamama ai lea.

Aua nei teuina fatu mamago mo le silia ma le tausaga, a leai o le a matua matitiva lava a latou germination.

O le luluina o fatu e mafai foi ona faia vave pe a uma le aoina, o lona uiga i le tautoulu. Ae ui i lea, o loʻo i lalo ifo o le faʻasologa o embryos e masani ona maua i fua; o le faʻamaʻiina i ia tulaga e masani lava e le silia le 25%. O le mea lea, e fautuaina e toto lemongrass i le tautotogo pe a uma togafitiga faapitoa.

O fatu e leʻi oʻo i lalo e masani ona maua i fua o le vine magnolia vine

O le fatu e manaʻomia ona faʻamaonia. Ua faia lenei mea i le faʻaaogaina o tekinolosi nei:

  1. I le vaiaso mulimuli o Ianuari, o le fatu ua gase i le vai.
  2. E tatau ona suia le vai i aso uma, aʻo lafo i luga fatu fatu.
  3. Laʻau paʻu e faʻafefiloi i totonu o se atigi apa ma le oneone susu.
  4. E tausia i le masina muamua i le vevela o le 18-20 ° C, i le masina lona lua i le vevela o le 3-5 ° C, ile tolu - 8-10 ° C.
  5. Vaitaimi, e tatau ona tatalaina le fagu mo le faʻaleleia ma faʻamamaina le oneone pe a maeʻa.
  6. O le luluina e tatau ona sili atu nai lo le faaiuga o Aperila.

I lenei faagasologa, o fatu e mama, ma le germination e mafai ona oʻo i le 80-90%. E taua le faʻafetaia o vaitau taimi uma, a le o lea atonu e le totogo fatu.

O le luluina e faia i totonu o se mea e saunia faapitoa, e aofia ai vaega e lua o eleele eleele, faapea oneone ma humus, e ave i le tasi itu. O le loloto o le 1.5-2 cm ua faia i luga o le moega i se mamao e 15-20 cm mai le tasi ma le isi, lea e toto ai fatu. O le pito i luga o le lagiga o loʻo ufiufi, faʻafeinu ma mulimuli e peat or humus.

I totonu o itulagi e sili atu le tau, o loʻo fautuaina e lulu lemongrass fatu i atigipusa, lea e ufiufi ai uluaʻi fuālaau pepa. Ona mafai lea ona tuu pusa i luga o le windowsill, ae o laʻau e tatau ona ufiufi mai le susulu o le la. A oʻo i le totogo e maua ai 5-6 laʻau tumau, e mafai ona totoina i le eleele.

Mo le manuia o le atinaʻe o lemongrass seedlings, o le nofoaga mo le totoina e tatau ona filifilia e amanaʻia uma mea manaʻomia

A oʻo mai pula, e manaʻomia ona ufiufi mai le la susulu, e faʻafia ona faʻalaʻoina faalua i le aso (taeao ma le afiafi), faʻafeinu pe a tatau ai, vela ma faʻamalo le palapala i le va o laina. I le tausaga muamua o le olaga, o le a totogo lemu, ma e naʻo le 5-6 cm le maualuga.

I le lona lua ma le tolu tausaga, o loʻo aʻafia malosi le aʻa, i le tautoulu o le tausaga lona tolu, e mafai e laau ona oʻo atu i le maualuga o le afa mita. I le fa tausaga, e mafai ona totoina ni manu laiti i nofoaga tumau. E talafeagai le tuʻuina atu o ni fofo ma le lagolago mo le osofaʻia o le osofaʻiga o le feʻaʻei. O fualaau e amata ona fuga ae leai muamua nai lo le 5-6 tausaga.

Schisandra o loʻo afifiina mausali soʻo se lagolago ma e talafeagai lelei mo faga eleele faʻaputu po o arbors

O le faʻapupulaina i fatu o le auala e sili ona fiafia i ai, talu ai o laau ola e tasi ua tupu fua e sili atu ona lelei.

Faʻaleleia fua

I le faʻaopoopoga i le faʻalauteleina o fatu, o loʻo i ai isi auala e maua mai ai laau talavou o le vine magnolia vine. Sei o tatou mafaufau i togalaau o le gaosia i auiliiliga atili:

  1. Laʻau. E selesele selesele i le amataga o le taumafanafana mai vine mama-lignified e iai lanu lanumoana-enaena. E tatau ona tofu le togi ma le itiiti ifo ma le 3-4 fatuga. A maeʻa ona taofi i totonu o le vai mo aso e lua, ona totoina lea o le seleselega i totonu o se fale mafiafia ma fufuluina i se mafiafia o oneone. I lenei tulaga, o le laʻititi pito i lalo e tatau ona i ai i le eleele, ma o le pito i maualuga e 5 cm le maualuga nai lo le eleele. O le mea lea, o le togavao e ufiufi i soo se mea totino ma e le tatalaina seia oʻo i le pau. O le faʻasalaga e faia i totonu o le ie. Mo le taumalulu, eliina ma vaʻai i totonu o se atigipusa ma sefe malulu, lea o loʻo teuina i totonu o le fogafale poʻo le potu.
  2. Laasaga faʻavae. Faʻapenaina e aʻa o aʻa e masani lava o le auala sili ona aoga. O faagasologa i le tautotogo e teli ese ma le totoa mai le tina tina ma totoina mo le tuputupu ae.
  3. Vaega o le vao. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e eli se togavao tina. E sili ona lelei le faʻatinoina o lenei faiga i le tautotogo, o le vaeluaga o autumn e mafai ona afaina i le laau. Mai le rhizome autu, o vaega o aʻa e tusa ma le 10 cm le umi ua vavaeese, ma le itiiti ifo ma le lua fagu. O aʻa e totōina ile eleele lafulemu ma lafoaʻi i luga o se moega poʻo totonu o se lau. O le a mafai ona toto i le tausaga a sau.
  4. Tuʻu. O taameni laiti i le tausaga ua teʻa ua punou i le eleele i le tautotogo, eli i luga ma paʻu i pine. O le pito i luga e tatau ona nonoa i le lagolago. A maeʻa le 2 tausaga, ona vavae ese lea o le fanau ma faʻafeiloaʻi i le mea saʻo.

Vitio: faʻalauteleina o le vine magnolia vine

Filifilia se nofoaga ma le taimi o le tulaueleele

O le vine magnolia vine o se laau e le taua. E tatau ona totōina i ni nofoaga lelei. E fiafia o ia i le susulu o le la, ae i le taimi lava e tasi e tatau ona i lalo o le paolo le vaega pito i lalo, talu ai o le togalaau e matua nofouta lava i le masini ese mai le palapala. Matou te maitauina foi o lemongrass e sili atu lona lelei i nofoaga e puipuia mai le matagi.

Saina lemongrass toleni le paolo e masani lava, ae na o fua lelei lava e fua mai ai ma malamalama lelei

Schisandra nofoaga talafeagai i tafatafa o fale, pa, arbors ma isi fale mafanafana. I le itu i saute, e fautuaina laau e tuu i le itu i sasae, ma i itulagi o loʻo maualuga atu le aʻei luga, o loʻo i ai i le itu i sisifo o fale o togalaau e sili atu ona talafeagai mo i latou. E tatau ona totoina se vine i se mamao mai le 1 m mai puipui o fale, talu ai ona o le timu o le timu mai luga o le taualuga o le a lolovaia ai aʻa, lea o le a afaina ai le lelei o le laau.

O le totōina e sili ona lelei i le tautotogo, faʻaaogaina laau 2-3 tausaga le matutua mo lenei mea, latou te manatu e sili ona aoga. O loʻo aʻafia lelei la latou aʻa, ma o le tuputupu aʻe e laʻititi lava (e sili atu i le 10-15 cm). I le itu i saute, oʻo mai le tau o le tau o le tau, lea e faia ia Oketopa, e talia foi.

Vitio: totōina vine magnolia vine i sisifo ma sisifo

Matou te totoina se liana i se nofoaga tumau

E faigofie le faʻatinoga:

  1. Faʻasalaina o vaʻai po o lua i le loloto pe tusa o le 40 cm ma le lautele o le 60 cm.
  2. O se alavai faʻavaivai e le itiiti ifo ma le 10 cm le mafiafia e faataatia i le pito i lalo, e aofia ai piliki malepe, faʻalauteleina o le oneone po o maa maʻa.
  3. O le meaʻai e fai i palapala palapala, palapala laulaʻau ma humus, e maua i le tutusa tutusa. E fautuaina le tuufaatasiga e faʻapipiʻi le pefu laupapa ma superphosphate. O le paluga e tumu ai nofoa, pe a totoina ai ni laau laiti. E le tatau ona faʻalolotoina le ua aʻa.
  4. A maeʻa ona faʻasūsūina, e tatau ona mulimulitaʻi laau i le humus poʻo le peat.

O le tausiga o le a puipuia mai le susulu o le la, fafaga vai masani, aveeseina o vao, faʻamalo ma faʻaleleia pei ona tatau ai. E fautuaina e le au fai togalaau le totoina o le totōina o le totoa o le tolu laau i se mamao e tusa ma le 1 m le tasi mai le tasi, o lea o le a sili atu ona eleelea ma fua tele ai fua.

Faitau atili e uiga i le tuʻuina atu i la tatou tusiga - Schisandra chinensis: faʻamatalaga o le laau ma fautuaga mo le tuʻu.

E tatau ona e totoina se vao lalelei i luga o se pa puipui

E taua tele le vave tuʻuina atu o le liana ma se lagolago malosi lea o le a oso aʻe ai. O le lagolago e tatau ona i ai ile 2.5-3 mita le maualuga ma faʻafetaia le tele o lau o le lumanaʻi.

O paranesi e pau i le eleele pe o loʻo i ai pea i lalo o le paolo o le a le fua mai.

Faʻapitoa faʻalelei i Ukraine

O le mea e sili ona lelei mo le tupu aʻe o le vine magnolia vine o loʻo manatu e le o se mea e gaogao, susulu ma lafulemu. E mafatia o ia i le lamala ma maualuga le vevela ma le faigata, o le mea lea, o le totoina o lenei fualaau aina i Iukureini ei ai nisi o mea. I le itu i sisifo ma le itu i mātū, o tulaga talafeagai mo le faʻatupulaia o lenei laau, ma i le itu i saute ma sasaʻe o le a tatau ona faia ni taumafaiga sili atu. O le eleele lea e totoina ai le liana e tatau ona vaʻaia ma palasi. O Sand, humus, compost ma mineral fertilizers e tatau ona faaopoopo i ai. O le laau o le a manaʻomia le faʻaleleia ma le faʻaleleia o le pale.

Faʻatasi ai ma le faʻatulagaina o tulaga talafeagai ma le tausiga lelei, o le vine magnolia vine o le a sili ona teuteuina o se togalaau poʻo se fale mafanafana. O le a fiafia ai foi ona tagata ma le tele o seleselega o fualaau maloloina lelei ma maua ai le avanoa e te fiafia ai i le lauti manogi, manogi mai laulaau vaivai.