Laʻau

Zinia - galue i fafo ma le tausiga

O le Zinnia o se fugalaau ma se foliga matagofie. O le igoa lauiloa e "tele." O se faʻalauiloa poʻo se faʻalapotopotoga taʻitasi, o se ogalaau laʻau faʻatasi ma le tele poʻo le tasi fuga. O le fugalaau e patino i le aiga o Astrov ma na sau mai South Mexico - o le teritori o cacti. O se fugalaau susulu e manaomia ai le gauai faapitoa i tulaga o le tausiga i laasaga taʻitasi o le atinaʻe, fuaina ma le tuputupu ae.

Zinia - galue i fafo ma le tausiga

E i ai le tele o ituaiga eseese o alii, o ia mea uma e iai ona lava uiga e uiga i le lanu, maualuga o le vao ma foliga o le fuga. O petals e mafai ona lanu uma: lanu mumu, lanumoana, piniki, samasama, moli, fefiloi, ma lavender.

Luga o le vine

Afai tatou te mafaufau i le faʻamatalaga faʻamatalaga, o le lannia o se laau laʻau faʻamalosi po o le laʻau o loʻo i ai foliga o se ato i tafatafa o se fugalaau. Eseesega i le va o ituaiga eseese ma taʻitasi, lea e faʻaaoga lelei e teuteu ai poloka ma togalaau.

Fugalaau i totonu o le togalaau

Zine: totoina ma tausi ile eleele

Tsiniya, togavao ma le tausiga i le malae vaʻaia ei ai ona lava faʻailoga ma faigata, e fiafia i taimi uma i mata ma tosina mai le gauai ona o le i ai o faʻalavelave faʻafuaseʻi. O lenei taunuʻuga e mafai ona ausia e ala i le faia ma le faʻaauau pea tausiga.

Mea e te manaʻomia mo le tulaʻi

O le fugalaau o le a foliga matagofie ma fuga tele i le lumanaʻi, pe afai e te le faia ni mea sese mai lava i le amataga, e taua i le faagasologa o le totoina. O le mea lea, o le tulaueleele e le mafai pe a aunoa ma ia ituaiga masini:

  • totoa faʻatoʻaga;
  • sui;
  • fafaga vai;
  • fua fua.

Faatoaga mea faigaluega

E le gata i lea, atonu e te manaʻomia se suo masani e totō ai fatu.

Filifilia le nofoaga sili: lannia i totonu o le fugalaau

O le Zinnia i totonu o le fugalaau e mafai ona nofo i soʻo se nofoaga, ona o loʻo lelei le vaʻaia ma soʻo se laau totō faapena ma e oʻo lava i laau vaivai. Ae e tatau ona e filifilia se nofoaga e faavae ile moli. E le tatau ona e totoina le laau i luga o moega fugalaau, o aso uma lava i le la. I le taimi pito sili ona manaia o le aso, o le vaega o le paolo e tatau ona paʻu i luga o fugalaau. O le i ai o faʻataʻitaʻiga poʻo avanoa e tapunia mai le ea e le o se filifiliga sili lea.

Tuu i totonu o le fugalaau

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

O lea la e leai ni fesili e uiga i le mafuaʻaga e le totogo ai le matai pe o le a le lelei le tupu o le fale, e tatau ona e faʻatino lelei le faʻatulagaina o le faʻatoaga.

E mafai ona e totoina i le auala lenei:

  1. Muamua saunia le moega. Le faʻaaogaina o fomaʻi faʻasaina i ni mea laiti. Tatalo lelei le eleele.
  2. I le faʻaaogaina o se togalaau togalaau, ia faia ni mea e maua ile eleele.
  3. I totonu o lua ua fausia e fausia ai ni sima o peat ma se sui.
  4. Faʻamuʻu le eleele e matuā suamalie ai.

Totoina o zinnia

Faʻalogo!O le faʻavalea o le suavai e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamafanafanaina o fualaau, ae faʻateleina le faʻavaivai, e mafai ona foia nei faafitauli.

Zinnia Care Tips

Anemones - togavao i fafo ma tausiga

O fugalaau o le Zinnia e sili ona mataʻutia i tulaga o le tausiga ma manaʻomia ai le tele o le gauai ma le tausiga. Faʻasalaga, lalaga pito i luga, aveeseina o vao ma le palapala eleele e tatau ona faia i le taimi faatulagaina. Afai e lelei mea uma i se taimi talafeagai, ona fiafia ai lea o lau fugalaau i lau laʻau vave.

Sili

Tulaga faʻatau

O le manaoga malosi o le suavai. E fiafia matua i le susu. Ae o le suāsusu e tatau ona faʻataunuʻuina le faʻavae nei:

  1. E aoga le fausiaina o le laau i le 2 taimi i le vaiaso. E tatau ona faʻatulagaina le faʻatulagaga.
  2. E fautuaina le faʻaleleia o le suāsusu, lea e faʻamaonia ai le faʻavaveina o le susu e ala i le 20-30 cm le loloto ile palapala.
  3. A maeʻa ona faʻaleleia taʻitasi, e taua tele le tatalaina o le eleele ina ia mautinoa ai le malulu i le aʻa.

Vaega o le faʻamaina o le zinnia

Taua! I le taimi o le faʻaleleia o le vai, e le tatau ona faatagaina le susu e ulu i totonu o fualaau aina poʻo laulaau. O le fugalaau e mafai ona susulu i le la ma suʻeina foliga matagofie.

Afai e faʻataunuʻu lelei le faʻaleleia o vai ma i luga o le taimi faatulagaina, o le aʻa o le a le pala, ma o le a maua e le laau le lava o le susu mo le atinaʻe ma le fuga.

E faʻafefea ona fafaga le kornia mo le tuputupu ae ma le fugalaau

Ina ia maua se vaomatua susulu, e tatau ona e iloa le auala e fafagaina ai vao mo le tuputupu ae ma le tupu. E faʻaalu e le au pule le tele o meaʻai mai le eleele e faʻamautinoa ai le tuputupu ae ma le fugalaau, o le mea lea e tatau ai ona e mulimuli i tulafono nei o le fafagaina:

  1. E ese mai le laei pito i luga i le taimi o le totoina o fatu, pe a uma ona totoina ile laufanua i le maeʻa ai o le 10 aso, e mafai ona e faia le faapalaga poo le humus.
  2. E le gata i lea, o supphosphates, potassium sulfate poʻo nitrophosphate ua faaopoopo. Faʻasusu mea i le vai. O le fua faatatau e 1 teaspoon i le 10 lita o le vai.
  3. E le tatau ona faʻaaogaina fualaau faisua, a le o lea, o le syndrome o le gigantism e aunoa ma le tupu mai poo le pala o le aʻa o le a tupu.

Fertilizers e tatau ona faʻaaoga soo, ae i ni vaega laiti. O le fertilizing e faʻaleleia naʻo le taimi o le vavao.

E tatau ona ou togiina le zinnia

Muamua e tatau ona e filifili i lalo o tulaga e te manaomia e teu ai le laau. E le mafai ona 'aveʻesea tumutumu o aliʻi maualuga, lea e faʻamoemoe mo teu. Afai e faia lenei mea, o le a totoina lelei e le laau toto ni taamilosaga lanu, o lona uiga e mafai ona fausia ni laʻau i le pito i luga o le tasi ogalaau.

Totoina o fatu

Afai e leai ni tapulaa, o le pine pine o le mea e tatau ona faia i le faʻavae o le tausiga lelei. Afai e te le taina le pito i luga o le vao, ona amata lea ona vego. E lamatia ai le ola o le faʻataʻitaʻiga atoa.

E mafai ona e faia le faʻataʻitaʻiga e tusa lava pe i totonu o tulaga potu, pe a uma ona totogo laau ma a maeʻa le silia i le 5 aso, e mafai ona e tipi le pito i luga ae totoe 5 laʻau pito i lalo.

Faʻailoaina o se tagata matua

E mafai ona faia le pine pe a uma le 10 aso o le totoina i le laufanua. Ua lava lea e tipi ai luga o le vao ma ou tamatamailima. Afai e te faimalaga le vaitaimi mo le faʻatinoga, o le a le mafai ona faʻatali le fugalaau, aua o le fugalaau e toe faʻaleleia mo se taimi umi.

Vaega o le tausiga i le vaitaimi o le vavao

I le piriota, e pei o mamnia, e tatau ona e faia ni laei faʻavaiaso i se vaega itiiti. O se filifiliga lelei o le a avea ma faʻamalavai. I le taimi o le fuga o le vevela, o le tausiga e manaʻomia faapitoa faʻaeteete, e faaopoopo atu i le faʻamalosiina, e tatau ona e siaki le tikeri o le mimitiina o pipi ma aveese i le taimi.

Vaega o le tausiga ile malologa

Sauniuniga mo le filemu o le maln, tulaueleele ma le tausia i eleele tatala lea na faia e tusa ai ma tulafono uma, e aofia ai vaega nei:

  • fafagaina taofi;
  • susu e faʻaititia i le 1 taimi i le vaiaso;
  • o vaega uma ua solo o le ogalaau ua vavaeina.

O isi togafiti e faia e faʻatatau i le tulaga o le vao.

Sauniga o le taumalulu

Tsiniya, o le faʻatauina lea o loʻo faʻatinoina e tusa ai ma tulafono, e manaʻomia le gauai aʻo leʻi oʻo i le taumalulu:

  • e tatau ona vavaeeseina le vaega o le eletise, ma tuʻu ai ni nai cm mai le eleele;
  • tatala le eleele i le pito i lalo o vaega eletise;
  • e ufiufi ai le eleele ma laʻau e sasaa atu i vao tuitui mai laau Kerisimasi;
  • faataatia i luga o mea i luga ma se mea e le matagi.

Laʻau tele i se fugalaau

O le mea masani, o ituaiga faʻalauiloa e faʻapipiʻiina i fugalaau, lea e faʻaopoopoina i potu mafanafana.

Zinina: tausaga taʻitasi pe faʻalauiloa

I lo tatou atunuu, e masani lava o ituaiga o ituaiga taʻitasi ua ola, lea e fuga ma le vao i le taumafanafana ma feoti faatasi ma le oʻo mai o le malulu. Mai ia tulaga, e aoina e tagata totō fugalaau fatu o loʻo faʻaaogaina e faʻaleleia ai le laau. O le mea lea, o le taʻamilosaga faʻaletausaga faaletausaga e faʻaauau mai lea tausaga i lea tausaga

Toe gaosia o le zinnia

E taua tele le taua. O ia ituaiga vaega toto e mafai ona ola i fugalaau i luga o le auala i le taumafanafana ma i totonu o se kiona i le taumalulu. E mafai ona sili atu le matagofie o aliʻi sili ona lelei mo se faʻamanatuga poʻo se faʻatoʻaga.

Uiga o le kopiina o le Zinnia

Tsiniya e toe faʻapitoa i se auala gafa (fatu). Afai e te vaʻaia lelei le totoina o meaʻai ma mataʻituina tulafono uma o le germination, ona fai lea i ni nai vaiaso, e le gata o se mea e mafai ona e maua, ae o se fualaau eseese foi.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Sprechelia - togavao i fafo ma le tausiga

O nisi o fai togalaau e taumafai e faʻaleleia masini i le fale e ala i le vavaega. O le filifiliga e le talafeagai mo lenei aganuu fugalaau. O le tulaga mo le atiina ae o aʻa mai se paranesi e le o faataunuuina. E foliga mai, o le a faʻaleago pe pala le fatu.

Zinnia: Fatu Fatuina

O se metotia e faʻaleleia ai se fugalaau e ala ile fatu o le filifiliga sili lea. O le laau e atiina ae masani, fuga i le taimi, ma o laʻau e lapoa ma lūlū. O le a tuputupu ae fua ma atiina ae lelei pe afai e muamua totoina i totonu pusa, ae le o le avanoa.

O le taimi e totō ai fatu o le aniia mo fatu

O le totoina o pusa e faia i le faaiuga o Mati poʻo le amataga o Aperila. O le tele o galuega ma umi o le sauniuniga lea o le fatu ma lona aʻafia (2-3 vaiaso). E tatau ona i ai le vevela o le potu i le 19-22 i luga o le zero. O le faʻamalamalama ma le faʻafeinu e tatau ona faʻalelei. Ona sosoo ai lea, pe a mavae le 5-6 aso, o le a aliaʻe ai le fuʻa muamua.

Faamatalaga faaopoopo! O le totoina o fanua i fafo e faia i le ogatotonu o Mei. O le taimi tonu e fuafua i tulaga o le tau - e sili atu le lelei o le totoina o laau pe a uma ona toe fofo.

Fatu mo le totoina

A maeʻa le fuʻa muamua, e mafai ona e lūlūina ni fatu o le a tupu mai i se taimi mulimuli ane. Faʻafetai i lenei metotia, e mafai ona maua mai ai fatu o vaitausaga eseese. O lenei mea o le a talafeagai i le taimi o le fugaina, pe a faʻatusatusa le taimi o faʻatasiga taʻitasi ona o taimi eseese o le luluina.

O le a le mea e foliga foliga mai ai le vavaia o vao

A maeʻa le fatuina o fatu, e mafai ona e vaʻaia le muamua o tupu e pei o kukama poʻo tamato, ae faʻatasi ai ma laʻau lapotopoto ma lauolaola. A maeʻa le tolu o laupepa, e tatau ona e faia se togi - tuu mea taʻitasi i totonu o se pusa faletalimalo.

Fualaau o Zinnia

O le faʻaleleia atili o fualaau o le a faia faʻapitoa mo tulaga taʻitasi. A maeʻa le togi, e mafai ona e amata amata faʻamalosi le fua. E lava le 2-4 taimi i le vaiaso e ave ai mea totō i le auala poʻo le faletalimalo. O le taimi o lea faigata e amata mai le 10 minute ma o taimi taʻitasi e faʻaopopo ai i le 5 minute.

Totoina o fualaau o le zinnia i nofoaga tatala

O le taimi sili mo le tulaʻi i luga o le fugalaau o le tautotogo, e pei o le faaiuga o Me. O le mea taua lava o le auala e mafanafana ma o vaomatua ua lelei le vaitau. E tusa ai ma le totoina, e tele mea taua, o le le tausia lea e mafai ona oo atu ai i le oti poo le le lelei o le seleselega o fugalaau.

Laʻau tele mo tipu, pe a toto i luga o se moega fugalaau ma pe faapefea:

  1. Muamua e tatau ona e filifili po o le a le ituaiga o mea e tupu ae - puupuu pe umi.
  2. Afai o se umi umi, ona vaʻaia lea o le mamao i le va o fualaau pe a ma le 40 cm.
  3. Pe a totoina laau toto, e mafai ona faatumauina le va i le 20 cm.

Totoina o toga

O le mamao i le va o laina e tatau ona 30 ma le 15 cm, i le faasologa. A o lei totoina, e tatau ona e saunia le palapala - saunia le mea saʻo ma fafaga le palapala. Filifili se nofoaga lafulemu ma fai ni palu papaʻu poʻo ni moega. Afai e saʻo mea uma, ona maeʻa lea o le 10-12 vaiaso, o le fale o le a faatumulia i lanu uma o le nuanua.

Vaʻaia o le Zinnia: Faʻafefea ona togafitiga

Coleus Fugalaau - Tausiga i fafo ma le tuputupu ae

Le totoina o se fugalaau maloloina e manaʻomia ona e saunia e puipuia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O faafitauli taatele:

  • Mea manogi - aʻa rot, fusarium, paʻu paʻu. E mafai ona fesoasoani le fungicide (Bordeaux liquid).
  • Virus - o se mosaic e faʻaalia i se suiga o le taulaʻi lau. E tatau ona aveese atoa ia vaega poʻo le fale atoa.
  • Rot. O le faafitauli e manaʻomia ai faʻamatalaga faʻamalositino - o le faʻaumatiaga o le faʻasologa. O le mafuaʻaga o le faʻaalia o le susu tele i le palapala. E foliga tutusa le foliga gutu.
  • Alternariosis - faʻaalia i foliga vaaia o lanu enaena i laulaau. Aveese vaega na aafia ma togafitia le togavao ma se togafitiga faʻapitoa.
  • Malosiaga palapala - se paʻu paʻepaʻe luga o laulaau. E tatau ona faʻamavae se mea na tupu ina ia le aʻafia ai le isi. Fufuluina vaega ua aafia i le vai mafana ma togafitia i se vaifofo faapitoa.

Faataʻitaʻi faʻamaʻi

I le faʻaopoopoga i faʻamaʻi, e aʻafia ai le togavao i ituaiga uma o meaola faalafua - aphids, slugs, spider mites, sikuea. Afai e te le taulimaina le faafitauli i se taimi talafeagai, o le a le totogo ia laau.

Aisea e sui ai le lanu samnias ma le mea e fai

O le faʻafitauli e mafai ona iloa pe o fea laʻau e amata ona liu samasama. Ina ia aloese mai le samasama o laulaau e tatau ona e iloa tonu pe faapefea ona fafaga le zinnias. O faʻamalosi faʻasaina po o mea e le talafeagai e filifilia e mafai ona mafua ai le veleina o laulaau.

Faʻalogo! O laʻau maualalo e mafai ona lanu samasama pe afai e le talafeagai le inu. O le tele o vai e mafai ona taitai atu ai i le paʻu malie o laʻau i le pito i lalo o le ogalaau.

Sili i le fugalaau

<

E faigofie ona tupu le zinnias pe afai e te totogia lelei le fugalaau ma mulimulitai i faatonuga mo le faʻafeinu, faʻamaina ma tausia le palapala. O le tele o le a faʻafetai mo le tausia lelei ma le ulu vave i le fugalaau.