Laʻau

Faʻatoʻaga o le faʻatoʻaga: faʻatulagaina o le teritori + nisi auala faʻataʻitaʻi

O ai na filifili e le mafai e le togalaau ona avea ma teuteuga sili o se nofoaga i le taulaga? O se togalaau teuteu e mafai ona faʻamalieina e le gata o se seleselega tele, ae galue foi o se teuteuga muamua o le saite. I le faʻatinoga o lenei manatu, ua lava le mafaufau i le mamanu o le togalaau ma le togalaau aina, lea o le a foliga mai ai e le sili atu le matagofie o moega o fualaau aina nai lo fugalaau fugalaau. Ma pe faapefea ona fai saʻo, matou te fia taʻuina atu ia oe i le asō.

Fautuaga autu mo le fuafuaina o togalaau

O le faʻalauiloaina o le laufanua faʻaonapo nei e le gata o le faʻatulagaga o se vaega o tafaoga ma se togalaau i luga o le saite. Ua atiae e le au tusiata fanua ni numera o fautuaga, faafetai i le mamanu o le togalaau ma o latou lava lima o le a mafai ona fuafua ma faaauupegaina soo se togalaau.

  • Fuafuaga o le nofoaga. O le mafaufau i le faʻatulagaga o le 'upega tafaʻilagi e leʻi maeʻa ai fale, i le laasaga o mamanu, e tatau ona tuʻuina atu mo le faʻatulagaina o vailaʻau talafeagai uma: muamua, faʻafiafiaga, ma tamaoaiga.
  • Malamalama ma togalaau. O le fuafuaga mo moega mo fualaau aina e tatau ona susulu mai itu uma. O le tele o fualaau faisua e fiafia i le la ma e mamafa i eleele. O le tuʻuina o moega i totonu o se laufanua lafulafu ma eleele lelei, e faʻafaigofie ai le galuega o le matauina o tulaga faʻapitoa mo le totoina ma le fuaina o fua.
  • Nofoaga faʻapitoa vaʻa. Afai e te le tuʻuina oe lava i le sini o le tuʻuina atu o faʻamaumauga o lapisi ma piko mai au lava togalaau i tagata uma o lou aiga ma uo, e sili atu ona faʻagata le faʻatoʻaga. O le tolu poʻo le fa fagasolo gaosia lelei o le a foliga mai e sili atu ona matagofie ma o le a maua ai le tele o faʻamanuiaga nai lo le sefulu ma le lua o solo.
  • Tuʻu le masani ma faʻatulagaga o moega. Pe a talepe moega o fualaau aina, e taua le mafaufau i foliga vaaia matagofie o le laau toto ua totoina i totonu ma manaoga ole laau. O mea teuteu teuteu ma mamanu na fausia mai i luga o moega i luga o le moega e pei o trapezoids, tafatolu ma galu e le talafeagai i taimi uma mo le totoina o fualaau aina. E tafe vave le vai i luga o ia moega, lea e mafua ai ona tupu le tuputupu ae o laau toto.
  • Le fuataga o le lautele o moega ma le vavae i le va oi latou. I le masani ai, o le toatele oi tatou e momotu moega 1-1.2 mita le lautele. E manatu le au faifaatoaga i fafo e le sili atu i le 70 cm le lautele o moega ma ei ai lona lava uiga: e sili atu ona faigofie le tausia o se moega, tausia o foliga matagofie o le totoina ma le faateleina ona selesele lea.

O le a avea foi ma aoga aoga i le auala e totoina ai se vaega laitiiti ma fualaau aina: //diz-cafe.com/ideas/appetitnye-klumby.html

E mafai ona faʻaaoga galuega tau fanua mo le faʻaleleia o se togalaau teuteu, o se vaega taua foi o togalaau faʻatoʻaga

Se faʻataʻitaʻiga o se Farani Faatoaga. O le lautele o le va i le va o moega maualalo e tatau ona itiiti ifo i le 40 cm, ma i le va o moega maualuga - 70 centimita

Faʻafeiloaʻiga mo le faʻatulagaina o se togalaau teuteu

Metotia # 1 - faʻapipiʻi mo moega

Tatou te mananao uma lava i lana togalaau ina ia foliga manaia e le gata i le taumafanafana, pe a teuteuina i se lala o le laʻau, fugalaau ma fua, ae faapea foi i le tautotogo ma le tautoulu, pe a leai ni moega.

O foliga matagofie teuteu, faia i puipui puipui, foliga foliga matagofie ma lelei-teuteuina i soo se taimi o le tausaga

Faʻaaogaina o itu, e mafai ona e sii aʻe i luga le moega, fausia ni puipui maualalo, lea o le a avea ma se faʻaopoopoga faʻaopoopoga i le ata.

Afai o le faʻafanua o le togalaau e aofia ai elemene ma paʻu lamolemole, liʻo ma laina faʻasalalau, o le lau o loʻo i ai mo moega mo fualaau aina e mafai ona faia mai i mea ua saunia.

Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e mafai ona e faʻaogaina suauu laupapa o nai maʻalaʻau laiti, piliki mimiti e tuʻuina i le pito, pe oʻo foʻi i fagu palasitika

E fautuaina foi le faatulagaina o auala i le va o moega e ala i le tuʻuina i laupapa e vaʻaia ni tipi poʻo le ufiufiina i luga o se fasi laumei vali ma vali. E faʻapefea ona faia lenei mea, faitau le tusiga "Faʻafefea ona e faia auala i totonu o le atunuʻu ma ou lava lima: tulafono o taʻaloga + 3 matai vasega".

Metotia # 2 - o se pusa fagu

O le totoina o laau i totonu o koneteina e mafai ai ona e faʻaaogaina e le gata o se galuega matagofie. O se aoga taua o ia koneteina o lo latou gaoioi. O koneteina e totō laau e mafai ona faʻanoanoa i taimi uma, teuteuina avanoa avanoa i luga o le saite.

Pusa fafie ma laau afu ma fualaau suamalie fou e mafai ona faʻafesoʻotaʻia le mamanu o le pitonuʻu, patio ma terrace

Soo se koneteina e mafai ona faʻaaoga e avea ma pusa: masini ma ipu palasitika, ato, paʻu, ipu tuai. E leai ni tapulaa i luga o le filifiliga o pusa mo laau toto, na o le pau lava le tulaga e tatau ona o gatasi ma isi elemene o le teuteuga.

Faʻatusatusa ituaiga eseese o fualaau o tomato, teuteu pepa ma le eggplant e talafeagai lelei mo le totoina i totonu o koneteina.

E le gata i lea, mo le totoina, e mafai ona e faʻaogaina ni fugalaau e tele-fusi ma faʻaleleia, faitau e uiga i lenei: //diz-cafe.com/ozelenenie/mnogoyarusnaya-klumba.html

I se vailaau tele-malosi, e mafai ona totō le tele o fualaau totō i le taimi e tasi, ma faia ai ni faʻavae lanu muamua. Mo se faʻataʻitaʻiga: o laʻau mūmū mūmū mūmū ma le lanu lanu meamata

E mafai ona e faʻaopopo lanu i laʻau faʻapipiʻi e ala i le faaopoopoina o fugalaau taʻitasi ia i latou: faʻafeiloaʻi, paʻu, mapule.

Metotia # 3 - fugalaau ma fugalaau fugalaau

Faatasi ai ma lenei metotia o faatulagaga, o laau totō ua totoina i ni vaega toalaiti, o ituaiga ia e eseese ituaiga motu. Mo se faataitaiga: i le pito i luma, ua totoina laulaʻau i luga o le ala, o le ogatotonu o le tuufaatasiga ua faatumuina i le tele-umi pepa po o laau toto, ma sana po o le sulu, o ona togitogi o fatu pi asparagus, ua totoina o se talaaga.

O lea fugalaau fugalaau e faʻapipiʻiina atoatoa e le kāpeti teuteu, e sili atu i lenei mea e mafai ona maua i le meafaitino: //diz-cafe.com/rastenija/dekorativnaya-kapusta-na-klumbe.html

O moega masani e mafai lava ona suia i uluai fugalaau na teuteuina i fatuga o laau teuteuina fualaau faisua ma fugalaau

Le mamanu o le 'upega tafailagi i le Igilisi ma Falani

O le faʻaleleia o eleele faʻapitonuʻu e masani lava ona faia i luga o le faavae o se tasi o auala e lua: French poʻo le Igilisi. Muamua e faʻavae i luga o se tuufaatasiga o foliga faʻa-geometric. O avanoa lanu meamata i luga o le 'upega tafaʻilagi ma elemene teuteu e fausia ai se mamanu faʻapitoa e mafaufau lelei.

I le avea ai o se tasi o faʻataʻitaʻiga o le Falani fausaga mamanu, matou te fautuaina e mafaufau i le poloketi o le 'upega tafaʻilagi, lea e aofia ai le faʻasologa faʻataʻavale o moega o fualaau aina.

O le ogatotonu o le tuufaatasiga o le lotoa, lea e pei o ave o le la, togalaau ma greens, fugalaau ma fualaau faisua eseese

E sili atu ona lelei le matau ma faamemelo i se togalaau faapena mai le maualuga: mai le faamalama o se fale poo le faletalimalo. Mo le mamanu o moega, o ituaiga laau toto e sili atu ona lelei e le tupu, o lea e solia ai le malosi o foliga o le Falani.

Tuʻu faʻatoʻaga faʻatoʻaga faʻatoʻaga ma kapisi, kukama ma tumatumu tomua auala na faia i papatusi ma piliki

O le mamanu o le togalaau i se laufanua e foliga mai e sili atu le natura. O le mea lea, o le filifilia o laau mo le faʻatumu o moega fugalaau ma moega e sili atu le lautele. Mo le sauniuniga o mea na faia, e mafai ona e faʻaaogaina ni fualaʻau fualaʻau teuteu, faʻapipiʻiina i latou e ala i le totoina o laʻau ma fugalaau.
Ma le mea mulimuli, matou te fautua atu ia e matamata i se vitio ma se faʻataʻitaʻiga o se masini teuteu togalaau:

I le maualuga o le vaitau, o se togalaau teuteuina ma le faaeteete lelei ma foliga lelei e pei o se paka laititi ma fugalaau, o loo taina i laau matagofie o kapeti teuteu, zucchini ma le lettuce.