Aseta

E faʻapefea ona e faia se gaugau i ou lava lima

E faigata ona e vaai faalemafaufau ia te oe lava ia e leʻi asiasi atu i se pabab pe tusa o ni nai taimi ile vaitau. E masani lava, o totogi mo le natura e faigata ona o le leai o se uiga autu - o le faʻamalosi, lea e mafua ai ona osofaʻia na osofaʻiga. I le faaiuga, ua e filifili e fai se meaʻai i ou lava lima i luga o lau 'upega tafaʻilagi, ae e te le iloa po o le fea e filifili ma fea e amata ai. Ona matou fautua atu lea ia te oe e te fusia oe ma le onosai ma suesue i lenei tusiga.

Eseesega o le vaʻaia

O le ituaiga faigofie ma le faigofie o le brazier o se pusa e faia i le laupepa laupepa, e tu i luga o ogalaau, i lalo ifo o le malala. E iai foi i le mamanu e mafai ona faia ni pu ma togalaau mo skewers. Faʻasusu poʻo se mea faʻafeiloaʻi - e masani lava o le fausaga o le uʻamea tutusa. Faatasi ai ma itu i lalo o lenei ituaiga o fausaga e taua le matauina o le vaivai. E le gata i lea, afai o puipui o le fausaga e faia i se laupepa lanu meamata, o le tagata gaoa e mamafa i le faagasologa o le ave.

O le fausiaina o le barbecue e mafai ona matua eseese lava: mai i le tafaoga faʻasalalau i le mea e sili ona matagofie. E tutusa foi le tutusa ma le tele. Pe a filifilia se mea, e le mafai ona faʻamapulaʻaina oe i le tasi: o le tele o taimi o loʻo i ai ni ata na saunia ma fausia i maʻa, piliki ma uʻamea.

E te iloa? E ono masalomia, e tatau ona tatou faia le mea fou e uiga i le agaleaga i tagata Arapi. O le upu Turki "mangal" e sau mai le Arapi "menkal", o se tagata faimalaga. E fia iloa, i le Sanskrit "Mangala" - o le igoa o le paneta Mars ma le igoa o le atua e fesootai ma ia.

Brazier mai le uamea

Braziers e faia i le uʻamea - o le fausaga e masani ai ona mumu. O nei meaʻai e mafai ona faigofie ona faia ma ou lava lima, fuafua le tele e te manaʻomia ma faʻatau mea uma e manaʻomia. Mo le 30 cm lautele lautele, 50 cm le umi ma le 15 cm le loloto ma tasi le mita maualuga (faatasi ai ma vae) o le a e manaʻomia:

  • Pepa laititi (mo pusa) - mafiafia 2 mm;
  • Itū faʻatau 25 (mo vae ma faʻamalosi) - vaʻaiga 3 mm;
  • Pulu uʻamea (mo le fata) - 4 vaega 50 cm le umi.
Matou te ofoina atu ia te oe ni laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le gaosiga o sea kekekeke i ou lava lima.
A e faʻapipiʻi le dacha, e te fia iloa pe faʻapefea ona faia se punavai, pe faapefea ona fai se pa o le gabions, o se moega o maʻa, o le pa laau laupapa, o se vai matutu, o se vaʻa, o se manu fafaga, faʻatoaga o togalaau, o se fesoasoani mo togalaau aina ma togalaau, o se fale apili.
Saunia mea

1. Oti le laupepa i vaega e te manaʻomia:

  • O le pito i lalo e 50x30 cm;
  • Lua puipui 30x15 cm;
  • Lua puipui 50x15 cm
2. Oti le tulimanu:

  • 4 vae 1 mita le umi;
  • Toe faʻamalosia mo le pito i lalo - tolu 30 cm i le lua ma le lua 50 cm le tasi;
  • Au puipui puipui - lua, 30 cm i le lua ma le 50 cm ia taʻitasi.
3. Afai oe maua se pa uʻamea - tipiina i totonu o laau: 6 i le 50 ma le 2 i le 30 cm.

Weld le pusa

  1. Faʻamau se atigipusa ma faʻaputu puipui ma le pito i lalo ole lumanaʻi ole lumanaʻi ma se masini faʻaleleia.
  2. Scorch le taunuuga o le fausaga i totonu o totonu i fafo ma fafo.
  3. Faʻamaʻa pito i fafo ma se miliili.

Weld vae

  1. Faʻafesoʻotaʻi tulimanu o le atigipusa ma vae ma faʻafeiloaʻi faʻatasi i tulimanu.
  2. I le maualuga pe tusa o le 30 cm mai le uamea ua tipi ua faia ai ni fusi i le va o vae faataamilo i le nofoaga ma faaopoopo i le va oi latou. Aumai se ituaiga o fata laau.

Matou te faʻamalosi mo le pusa

  1. I luga o le nofoaga o le pito i lalo o le pusa, faʻafeiloaʻi tulimanu, 30 ma le 50 cm le umi, ma le tasi, 30 cm le umi, i le ogatotonu o le pusa o le pusa.
  2. Fai tutusa i le pito i fafo o le pusa.

Weld lima

  1. Gagau ni manoa se lua mai le 50 cm ogalaau umi ina ia mafai ai ona gaoioi le fausaga.
  2. Weld le lima i lalo ifo o le malosi.
O mea uma o totoe o le viliina o vevela vevela i puipui o le atigipusa ma tipiina i totonu o le mea e faʻaaogaina ai meaʻai mo le skewers.

E taua! I luga o se faʻamalosi o lenei lapoa, aua le sili atu i le valu paʻu mo le skewer, a leai o le a latou faʻalavelave le tasi i le isi pe a fuga.

Brazier mai piliki

I luga o le Initaneti punaoa ua tuuto atu i le fausiaina o fale ma le tamaoaiga o le aiga, e mafai foi ona e mauaina ni ata se tele o pusa tuusao na faia mai piliki.

E mafai foi ona e fausia se fale o manu, o se gasebo, o se puipui taofia i luga o le fanua mai le piliki.
O le brazier piliki e faia e ou lava lima e mafai ona avea o se teuteuga uiga ese o lau fuafuaga patino.

Matou te ofoina atu ia te oe se algorithm mo le fausiaina o se fale gaosi lakapi:

  1. Muamua, filifili le nofoaga o le a iai le fausaga. I le faʻatulagaga faʻatulagaina o le brazier o le a tu i luga o le fale o le fale.
  2. Ina ia mafai ona faʻatulaga le fausaga sili ona lelei e tusa ai ma le fale lata ane, fuafua le vaalele lea o le a amata ona e faia ai le faʻailoga. Ave le asbestos nofoa afi i le pito i luga ole pito i lalo. Paʻu se fao i luga o le pito o le paipa ma nonoa se manoa i le maea ina ia paʻi i le fola i le tasi pito. Faʻalagolago i ai, tuʻu se isi laina uʻamea. I le aumaia uma i totonu o le vaalele se tasi, o le ae faamautinoa ua saʻo le tulaga o le brazier e faatatau i le paipa ma puipui.
  3. Fai ni laina se lua o fagu e tusa ai ma le ata.
  4. I le ausia o se maualuga maualuga ma le numera o laina o fagu, fai ni oso mo le tagata fafie mai tulimanu i le atoa o le fausaga o le broiler.
  5. Teuteu le faitotoa o se drovnik, ma vaneina ni mea mai se piliki e talafeagai i foliga ma le tele.
  6. Lafoaʻi se pulu piliki.
  7. Amata ona taatia le mea faʻapipiʻi, faia o masini teuteu.
  8. Fafati le pito i lalo o le nadrovnik ua i ai se paluga faʻafefete poʻo le omea ma taoto puipui e oʻo i le maualuga o loʻo faʻamatalaina e le ata.
  9. A maeʻa ona oʻo atu i le mea e tatau ona fausia ai le tumutumu o le vao, tuʻu i fafo puipui ma se piliki e faʻafefeteina, toe faʻaleleia mai puipui pito i fafo, ma fai se nifo (puipui pito i tua).
  10. Fai ni pupu i puipui mo le skewer.
  11. Faʻamau le faitotoa o le brazier.
  12. Laina le pito i tua o le pa i lalo o le paipa. O le pito i tua o le paipa e tatau ona fai i luga o le piliki.
  13. Faʻamau pito i luma ma puipui i luga o le vavalalata i le paipa, faʻapipiʻi le itu i luga o pa laupapa.
  14. Faʻamau tuʻu i tafatafa o le paipa.
  15. Suʻe le mamanu: siaki le ata ma le asu mai le paluga.
  16. Faʻapipiʻi pipi ma skewers. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faia le valve mo le pito i luga o le fausaga.
E taua! Faʻamau le puipui pito i fafo i le faʻafefiloi oneone, ma totonu - i luga o le taufaasese.

Faʻasalalauga le lelei manatu

Afai e te le fiafia i le lauiloa ma o oe e matua fatufatuaʻi, atonu o le a e fiafia i le fafie mai se kesi vavalavale, laulau lakapi tuai ma tutusa. Matou te ofoina atu ia te oe se filifiliga o manatu manaia i luga o le mataupu o puluvaga.

I le supermarket, e fesuisuiai, e mafai ona e le gata na o meaai mo se tafaoga.

O le gaosia o masini suʻisuʻi e le tumau.

Gothic lagona.

Taʻavale taavale.

I le uiga moni o le "feaveai".

E te iloa? Na mafai e tagata Soviet ona faia ni paʻu e aunoa ma le tuua o latou fale: o le eletise eletise ma uila vevela sa sili ona lauiloa.

Ia musuia ma foafoa.