Laʻau

Tuʻuina o filifiliga mo le tuʻuina o paʻu i ata ma ata

O pavali pavali o se mea e faʻaaoga lelei e tatalaina ai avanoa sili mo le fatufatuaʻi. E i ai le tele o ituaiga o paʻu paʻu o ituaiga eseese ma lanu. O lenei mea e maua i le tele o lanu, ae e masani lava e lua lanu e lava e fatu ai se mamanu matagofie i luga o le saite latalata i le fale poʻo luga o le togalaau. Filifiliga mo le faʻatulagaina o paʻu paʻu e ese, e sili ona fiafia - e faalagolago i le nofoaga ma lona faʻamoemoega.

O auala autu o le faʻapipiʻiina o pa

E tolu auala autu:

  • luga o le oneone oneone;
  • luga o le faʻafefiloi oneone;
  • luga o le sima sima.

Aʻo leʻi faia ni tapoleni i soo se auala, e tatau ona e saunia lelei le pito i lalo - aveese le pito i luga o palapala. Afai o le ae faia ni tafola i luga o le palapala eleele e sili atu i le mutia, e faaopoopo atu i le oneone, o le a manaomia foi le kalave e faaleleia ai luga. Pe a uma lena, ona sasaa lea o le oneone (5-10 cm) i luga o le faavae. O le pito i lalo o le faavae e mafai ona faʻafefe, pe mafai foi ona e sasaa vai mai se pulumu ma se paso, e mafai ai ona susu le susu.

I le muamua, o le mea sili ona faigofie, e mafai ona faataatia le tui i luga o le oneone susu. O se auala lelei lea mo le togavao; o le a leai se suavai i luga o latou, o le a tosoina e sulu ma alu i totonu o le oneone, ona i totonu lea o le eleele. Ae o le filifiliga lenei e le mafai ona taʻua lelei.

O le auala lona lua e faigofie ma sili atu ona aoga. Ina ia faia se paluga, faʻafefiloi le sima ma le oneone (ratio 1/5), o le paluga e tufatufa atu i luga o le 'upega tafaʻilagi, a maeʻa ona tuʻuina le taʻale, e tatau ona liligi le palapala ile vai. O le vai o le a tuʻuina atu ai le faʻafefiloi ma se nofoaga lelei, faʻapipiʻi i le va o faʻamau.

O le tuʻuina o tiles i luga o se sima sima e sili ona faʻatuatuaina, ae sili foʻi le faigata. O le sauniuni ma le sauniuni o se fofo e faigata, o lea e fautuaina ai le i ai o se mea faʻapipiʻi vavalalata iinei. O le fua o le sima ma le oneone e 1/5 foi, o le fofo sauniuni o loʻo tuʻuina atu i luga o le faavae, tatou te faʻaaogaina ni mea e faʻaleleia. O le fofo fofo o le 3-4 cm. O le tuʻuina o tafola tatou te faʻaaogaina ai se mallet. Afai o le faʻatulagaga e faia e aunoa ma se taula, ia mautinoa ia faʻaogaina le tafe e faʻafefe ai le vai.

O auala o loʻo i luga o le faʻapipiʻiina o paʻu paʻu o le a fesoasoani i le filifilia o le filifiliga talafeagai, ae na o le afa o le tala lenei. E taua tele le faʻapipiʻi lelei o taʻalo ina ia mafai ai ona faʻamalosia ma faʻaaogaina le faʻaaogaina, ae o le mamanu o le faʻapipiʻi o paʻu paʻu e taua tele.

O le faʻaaogaina o taʻaleni lanu eseese, faʻatasi ai ma se mea e manaia ai le faʻaaogaina o tusitusiga, faʻapipiʻiina e tusa ai ma se mamanu patino e mafai ona faia ai se mea e sili ona manaia ma matagofie le matagofie, malie i le mata ma toe faʻafouina foliga o le fanua ma le togalaau.

Pavali pavali o se auala e teuteuina ai le fanua ma le togalaau

O le faʻaogaina o paʻu paʻu e mafai ona faigofie tele, pe a tuufaatasia ni lanu se lua i se faatulagaga patino, pe faigata foi, lea e mafai ai ona e faia ni ata moni.

Ina ia ufiufi le fanua poʻo le togalaau, e mafai ona e filifilia se fausaga faʻasalalau masani. E ui i le mea moni o lona foliga e faigofie, o faʻamaufaʻailoga o lanu eseese e mafai ona faʻaputuina lelei e fausia ai se mamanu mataʻina. Pe a filifilia ni taʻalo, o le a sili atu le sili atu ona sili atu le muamua o le auala.

O se laʻau matagofie o loʻo faia i piliki "piliki" ma lanu mumu e faia ai itu o le ala. O se faasitepu i le leo, o se auala e faia i teuteuga teuteuina i foliga o fugalaau e maua ai lenei vaega o le faatoaga atoa

O mamanu eseʻese o mea teuteu i luga o paʻu paʻu ua faia e faʻaaoga ai le lanu, foliga ma fesuiaiga o taʻaleʻa i se mamanu patino.

O pepa faʻamaonia o se filifiliga lelei lea mo le togalaau, e mafai ai ona e fatuina mamanu ma mamanu muamua. O lona lanu e mafai ona o gatasi ma le lanu o le eleele, lanu lanumeamata. I lenei tulaga, o le mamanu o laulaau ile luga e talafeagai i le togalaau.

Kerisimasi ma le wicker

O mamanu lauiloa mo le faʻapipiʻiina o paʻu mafolafola e aofia ai le herringbone ma le wicker. E mafai ona maua le ituaiga vao e ala i le tuʻuina atu o taʻaleni i se tulaga - 90 ° poʻo le 45 °. O le faʻamalosi o se eseesega lea o le laau o le Kerisimasi, pe a foliga mai o le fesuiaʻiina o taʻaleni e tutusa ma le vavalalata. O le faʻamalosi e faia e ala i le fesuiaʻiina o le umi umi ma le felauaiga.

Faʻataʻitaʻiga faigofie e fatu ai mamanu i luga o paʻu paʻu o faʻamaufaʻailoga faʻasalalau ma faʻamalosi. Ina ia faia se mamanu ofoofogia, e mafai ona e faʻaaoga na o le lua lanu. I le laina muamua i le ata lona lua - herringbone, i le laina lona fa i le ata lona lua - wicker

Chaos poʻo se faʻafefiloi faʻafefe

O se metotia faʻailoga faigofie o le a foliga lelei i luga o le ala o se vevesi poʻo se paluga faʻafefe. Ina ia fatuina se mamanu mataga, e mafai ona e faʻaaoga ni taʻaloga o lanu eseese ma lapopoa, ma teu i le faasologa faasolosolo. E le faigata lenei, ae o le taunuuga e mafai ona manaia.

Faʻasologa o lelei

O se faatafafa e lua-lanu-foliga ua faataatia i totonu o se mamanu siaki e masani lava ona foliga ese. E mafai ona e faʻaogaina faʻamaufaʻailoga e lua e fai ai sela.

O le auala i le togalaau, lea o loʻo faʻataoto ai faʻamaufaʻailoga i totonu o le lua i totonu o se siaki siaki, e faʻamaonia sikuea sikuea. O laau toto e ogatusa ma le lanu o le auala

Faiga faʻasalalau

Faatasi ai ma faataitaiga o le faataatiaina o paʻu laau, o se lio faataamilomilo o loo i ai i se nofoaga faapitoa. O le mamanu o le "mamanu mamanu" o le a fausia ai se fausaga matagofie i luma o le fale, o se nofoaga malolo i totonu o le togalaau. Afai e galue se tagata foafoa i le fatuina o se mamanu mai se tui, e mafai ona e sola ese mai mamanu masani, faia ni mamanu matagofie e foliga manaia i le tulaga masani pe mai se maualuga.

O se faʻataʻitaʻiga o se tuufaatasiga o se mamanu faʻatalanoa ma se "faatulagaga faʻapitoa", pe a faia se faʻataʻitaʻiga, o le taʻaloga ua faataatia ese i le lanu, o liʻo o lanu eseese, o liʻo o loʻo faʻapipiʻi i paʻu o lanu lava e tasi, ua faataatia i se faasologa faasolosolo

O le ata na faia e tusa ai ma le "leaflet" template, o le taunuuga o se mea matagofie i luga o le vaega o faafiafiaga, e sili atu ona mataʻina ona o le fausaga o le ata i le oneone i le tasi itu

Tile ma laʻau (fuga)

O se tuufaatasiga manaia e fai ai se tui ma se vao pe a fausia se vaega o le mutia e se pulu po o se tamai fugalaau i le ogatotonu o le ala po o le fausaga. O se elemene lenei o le faʻataʻitaʻiga o le laufanua, e faʻaaoga ai lea o le a sili atu ai lou matagofie o lau 'upega tafaʻilagi.

Tile ma laʻau - o se tuufaatasiga matagofie. E le masani ai foliga o le tui, e lautele le vaʻaia o foliga o le mutia lanumeamata

I le ogatotonu o le ala uʻamea, o tamai fugalaau e tilotilo muamua i ai, ma avea o se auiliiliga matagofie i foliga vaaia o le togalaau ma le lotoa

E i ai ni nai faʻaoga o le faʻapipiʻiina o paʻu paʻu, o meafaitino e le taugata ma o le a le manaʻomia tele mo se tamai togalaau, ma faʻatasi ai ma isi mea teuteu o le a fesoasoani ia te oe e faia lau fanua ma le togalaau cozier ma sili atu ona matagofie.