Laʻau

Ata ola i le faʻatoagaina o le vaomatua: tulafono o filifiliga filifilia ma totoina tekinolosi

O tagata taʻitasi e faʻaogaina le 'upega tafaʻilagi ina ia ese lona mamanu, e ese mai i tuaoi. O le mea lea, e le faʻaaogaina ni metotia faʻalelei, e le gata o le avanoa e faʻatapulaʻaina ai, ae faʻapea foi le laina. O tagata o le mafanafana o le mafanafana o loʻo ufiufi puipui puipui o fale o le faatoʻaga ma se paolo lanu meamata, o le pa tuai ma e oo foi i le puleaina o le faia o se pa puipui mai laau mo le prying mata o tuaoi. O se taʻiala fou i le faʻasologa o laufanua e mafai ona taʻua o ata o le phyto. O tuufaatasiga o laau ola o loʻo tuʻu i luga o laupepa e foliga mataʻina ma tulaga ese. Faʻafefea ona fatuina se ata ola, o laau toto e filifili ai - o le a matou talanoa atili e uiga i nei mea uma.

E faapefea ona fatu ni ata ola?

O le aano o le itu fou o le liliu lea o laau ola i se mea faitino, suia le tapoleni ma vali i le eleele ma fugalaau. O le "ola" laufanua o le a manumalo pea i luga o le vali, ona e ola i lona lava olaga, taʻalo ma lanu ma suiga faifai pea.

O le tapoleni a le tusiata sili o Van Gogh e susulu i lanu fou ina ua toe fafagu i luga o se pa tele ma le fesoasoani o le ola o laau

O le faavae mo palasitosima o ni laupapa, masi uamea ma plywood, lea ua faapipiiina i se tasi e ufiufi le faavaa. Ua tumu i le eleele ma totō i sulu o le laau ina ia fatu ai se mamanu patino.

I lalo o le faʻavaa, o loʻo faʻaaogaina se faʻavaivai o vai (pe afai e leai se taimi e faʻafeinu ai le vai).

O le laʻau laupapa leaga, lea o loʻo i ai le "face" i matu, e mafai ona avea ma fale ata gaosi pe afai e teuteuina i phytoplanscapes o ituaiga eseese.

Nai lo o le faʻamalosi, e mafai ona e faʻaogaina pusa faʻapipiʻi faapitoa o loʻo tuʻuina i luga o se lagolago. Laʻau totō ua totoina i totonu o koneteina e fatu ai ni fatuga ona o la latou ituaiga, eseese lanu ma lanu, ma i le taimi lava e tasi e mafai ona fesuiaʻi pe a fai e le aoga le ata.

O le a aoga foi i le auala e faʻapipiʻi ai moega faʻaputu: //diz-cafe.com/ozelenenie/vertikalnye-gryadki-svoimi-rukami.html

O le maualuga ma le uʻamea o le faʻavaa ata e mafai ona ese uma. O le mea sili lava, o le faʻavaa e lava le mafiafia e faʻatumu ai i le palapala

O nisi tagata mamanu e le faia ni laupepa i ata o le phyto. Latou te faia ni laufanua i le vaega atoa o le puipui o le fale, puipui, ma isi.

Ae i le tulaga o le faʻaaogaina o fale i lalo o le pito i lalo o atavali, o le a le faʻamamaina puipui ina ia le faʻaumatia e le "susu susu" le fausaga o le mea lea na faia ai le puipui.

Tagata ola pea Ola pea

O le tele o taimi, o laau vavalalata o vaega ia o se mamanu ola. Latou te ola lelei i luga o soʻo se ituaiga eleele, e le fefefe i suiga o le susu ma e masani lava ona tatalia se taimi o le lāmala (pe afai e galo le tagata e faʻafeinu le kulupu i le taimi).

Ina ia fatuina se ata, o le a e manaʻomia:

  • O se mafiafia vavao, maeʻa pe faia e ona lava lima (o le pito i lalo e 4 cm le mafiafia).
  • Plywood pepa, tutusa i le tele i le faavaa.
  • Mea e le susu mo le plywood (ata).
  • Faʻailoga lelei o le uamea tutusa.
  • Soʻo (eleele eleele vaomatua e faʻafefiloi i le afa ma le oneone poʻo le oneone laititi e faʻalauteleina).
  • Sphagnum moss (filifiliga).
  • Faʻafiafiaga, hama, mea faufale.
  • Paʻu pe varnish i luga o fafie.
  • Laʻau vavalalata.

Fatu se ata pei o lenei:

  1. Ufiufi le plywood ma se ata tifaga ina ia le faʻaumatia le mea o le palapala lea o le a faʻafesoʻotaʻi ai. O le ata tifaga e mafai foi ona avea ma afifi o afifi i le tele o laulau i luga o le plywood.
  2. I le va o laupapa o le faʻavaa, o se faʻaoga e faʻapipiʻiina ma faʻapipiʻiina i meaʻai po o puipui.
  3. Mai le pito i tua o le faavaa, ua tuitui le plywood ma le itu tauaso i totonu.
  4. Latou te faʻapipiʻi i luga o plywood o le a faia ai le ata (a itiiti ifo ma le 2x).
  5. O le faʻavaa o loʻo vali pe varnish.
  6. Aʻo faʻamalo le faavaa, ua saunia laau: 'otiʻese ma se siʻusiʻu umi ona tipi ina ia sili atu ona faigofie ona tuʻu i totonu o sela.
  7. Lafoaʻi laau i le mamanu o loʻo manaʻomia i luga o le laulau e fuafua ai le tuufaatasiga o le ata.
  8. Ua faataatia le faavaa i luga o le laulau ma ua faatumuina i totonu o sela ma le palapala. Manatua e paʻu i se penitala.
  9. Pe a tumu le palapala i le 'upega, faʻafefete le palapala i vai inu.
  10. Faʻasusu lemu i luga o le palapala malulu ile eleele malulu poʻo le ufiufi faatasi ai ma se vaega o moa e puipuia ai le palapala mai le sasaa i luga o le upega ma amata ona totō.
  11. Laʻau tetele e toto muamua.
  12. Taumafai e faʻatumu le faʻatusa e pei lava ona mafai ona faʻatapulaʻaina, ona o loʻo tutupu lemu le suavai.
  13. Tuu le mea na maeʻa mo le masina e maua ai aʻa i se nofoaga mafanafana lea e leai ni avega saʻo o le la.
  14. Siaki le susu ile eleele i le nifo. Vai vai pe a leai se ala o palapala i luga o le nifo.

O le taimi lava na amata ai ona tupu laau (ma o lenei mea e iloa mai i le tuputupu aʻe o talavou) - faʻatumauina ma le lototele lau foafoaga i se nofoaga tumau. O le mea autu o le aloese mai nofoaga la, o le a susunuina e le galulolo. Mo le taumalulu, o atavali e faʻamamaina i totonu o se potu vevela.

E tatau ona saunia ni mea vavalalata 1-2 aso aʻo lei totoina i le ata, o le mea lea e vavae ese ai le mea na tipi ma e le pala

O laupapa laʻau e le fiafia i le vavalalata o le palapala susu, o lona uiga e tatau ona ufiufiina o latou tino i varnish poʻo le faʻaleagaina o le visepisi muamua

Lapo po o le faalauteleina o le ua faaopoopo i le eleele o le a avea ma vaega o le faaputuga o le susu, o le mea lea, e tusa lava pe le masani ona faasusuina le vai, e faasolosolo ona tuputupu ae le suavai masani

Fanua i puipui ma puipui

Afai e te manaʻo e fatu se ata ola i luga o le puipui atoa pe ufiufi uma le pa tuai i lalo ifo, faʻaaoga le mea teuteu teuteu o le pusa (phytomodules). Latou te fiafia i le lauiloa tele i Europa.

O meaola eseese e ese mai togalaau faʻasalalau i totonu o na mamanu na te faʻatinoina ma le faʻaeteete le mamanu o le faʻaputuina o laau e fatu ai se ituaiga ata vaaia

O le faʻavae o phytowalls o ni faʻalava uʻamea foi. O loʻo faʻapipiʻiina i le faʻavae, lea o le a fatu ai le fugalaau fugalaau. I le itu i saute, o ia puipui ua faia i ni mea e le mafai ona malolo i le taumalulu, aua e leai ni fulu malulu.

I le vaeluagalemu poʻo le itu i matu, e sili atu ona faigofie le fatuina o phytowalls mai tausaga. Latou te le maua ni lanu ma ni lanu maualalo, ae e le tatau ona e popole e uiga i le taumalulu.

O le fausaga uʻamea o le vaega autū lea o phytowalls, talu ai o loʻo i ai luga o le mamafa atoa o le ata lanumeamata, o le mauaina o le masini i lea aso ma lea aso

Tulafono Faasao

Mafaufau i manatu autu:

  • Faʻamamaina uma o le fale.
  • I le va o le faavaa ma le faavae e tatau ona 2-3 cm le avanoa mo le ea.
  • E faʻapipiʻi le faʻavaa i le puipui e faʻaaoga ai faʻamau laupapa tetele, tuʻuina i le va o le uamea ma le fale.
  • O loʻo faʻapipiʻi se pito mo le faʻavaivai i le pito i luga o le faʻavaa. E tatau ona pamu le vai i totonu.
  • O le gafatia o laau toto e mafai ona avea ma se mea e pei o se mea e pei o se mea e pei o se mea e pei o se mea e foliga mai, e le fefe i le pala ma faʻaleleia lelei le susu.
  • O pusa o le mea lava lea e tasi o loʻo viliina i luga o se ie, o le a ola ai laau.
  • E le mafai ona e lalagaina ni taga, ae faʻasili i sikuea lua pepa lapopoa o lagona, ma pe a totoina, fai ni meaʻai i le ogatotonu o sikuea ma totō laau i ai.
  • O laau taʻitasi e afifiina pe faʻafefe muamua aʻo le i totoina i luga o le puipui e taofi le eleele i se tulaga malulu.

O faʻalapotopotoga faʻapitoa mo phytowalls e faʻaaogaina ai le faʻavaivai, faʻapipiʻi se paipa i laau taʻitasi. Ae o se mea faigata tele e manaʻomia mo faʻaletonu o fale.

Ma i luga o le auala, ua lava lava le faʻapipiʻiina o le suavai mai luga, talu ai o le a salalau le vai i luga atoa o le ie ma fafaga fugalaau taʻitasi. E tusa lava pe e te maua se tele o vai - o le a faʻavaivai mai lalo ma o le a le faaleagaina le laufanua.

O se faʻataʻitaʻiga o se masini faʻavaivai e mafai ona maua i totonu o le meafaitino: //diz-cafe.com/tech/sistema-kapelnogo-poliva-eteplice.html

O meafaitino jute e maualuga le malosi ma le totogo, o le mea lea o le susu uma e tafe ifo mai luga o le a faasolosolo solo i luga o pusa o le tapoleni ma sulu i totonu o aʻa

O le lua o laulau na ufiufi na maua ai foi le malulu lelei, e oo lava i laau totō matutua ma sina tamai eleele pe ola aʻe i luga o le palukalo e mafai ona totō i totonu.

I le faaopoopo atu i fausaga o le taga o loʻo faia i le ie, o le phytomodules faʻapitoa plastics o ituaiga pusa e mafai ona faʻatau i faleoloa faapitoa. Mo nisi faʻamatalaga e uiga i nei faiga, tagaʻi i le vitio.

Phytoideas o Patrick Blanca

O le tagata sili ona lauiloa-o le Farani o Patrick Blank. Sa ia tuulafoaia le auala na teu ai le teuteuina o puipui, ma sau ai i luga o le eletise. O laau uma e teuteuina ai puipui o loo ola i totonu o papatusi.

I le faʻaaogaina o se vai inu vai, e fafagaina ai i latou i fofo o vai. Mo le soifuaga masani, e le manaʻomia e fanua ni fanua. Latou te ave le okesene mai le ea, ma meaai mai vai.

O ata o le pagala a Patrick Blanc e tosina atu ai mata i le amataga o le fatuina o fatu, aua e fiafia tagata uma i le auala e amata ai ona fausia le eleele i luma o tatou mata

Ua faʻaaogaina e Patrick faʻavae faʻavae e fai ma faavae. O latou o le sootaga i le va o puipui ma ata o ata. O loʻo faʻamaluluina i luga o le laupapa ni faʻapa. Latou te avea o se pa puipui i le susu i puipui ma puipuia ai le fale mai le faʻaumatia.

I fafo o le faʻavaa o ni mea tuʻufaʻatasi ua faia i le polyamide - o se mea lapoʻa e tumau ai le malū lelei. O totonu o le a tupu ai fugalaau.

O se vaega o le manatu a Blanc e le o totoina laau i luga o le puipui e tagata matutua, ae i le tulaga o fatu. E tusa ma le 30 fatu i sikuea mita. O le mea lea, e tatau foi ona tupu le laufanua phytop. Ae o nei laau toto e vave ona fetuutuunai i tulaga o le ola i luga. E le tatau ona latou faia se vaitau fetuutuunai.

O le ata ua maeʻa e mafai ona ola i luga o le puipui mo le 10 tausaga. O le fano o laau e suia i mea fou.

Mosff Graffiti - Phytoring

Mosff graffiti e foliga lelei i se auala faʻaonapo nei. E mafai ona latou valiina soʻo se laina i totonu o le paolo. Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le puipui pito i luma o se fale, faia lona numera poʻo le igoa o le auala. O mataitusi lanu meamata o le a tosina mai ai le tosina atu o tagata uma e pasia.

O tusi ata a Mosis e matua leaga lava. Latou te le manaʻomia luga o laʻei, teuteu, faʻafefe. I nofoaga malū, e ola ai tagata e aunoa ma se tausiga

Faatonuga lautele

Ina ia faia se mamanu faapena, e tatau ona e tusia muamua le ata manaomia ma se penitala fausaga ma faapipii i luga o le itu i luga o le faapipii i luga o le lipine ina ia le alu ese ai mai le ata.

Mo le faʻamaʻi, e sili atu le faʻaaogaina o meaola o loʻo tutupu i la outou eria, ona o lo latou maualuga maualuga o le ola nai lo le teu oloa

Le isi, e manaʻomia ona e faia se vali mai le puʻu:

  1. Matou te oi totonu o le vaomatua ma tipi ese se aluga o moa manaia (Afai e leai se vaomatua lata ane, faatau le galu i le faleoloa).
  2. Matou te faʻafefiloi mea e le masani ai i totonu o se mea faʻapitoa: aumai moa + 2 ipu o kefir + se ipuinu pia + 2 teaspoons o le suka + 3 teaspoons o siponi sana (e mafai ona suia i soo se sipuni fua).
  3. O peʻa ua maeʻa e tatau ona mafiafia. Afai e tafe mai le fofo mai le pulumu, ae e le o le togi, faʻaopopo atili moa ma taia.
  4. Faʻaaoga ma le filemu le mea e tupu ai le faʻafefiloi togafiti i le puipui. Afai o le puipui e le o tele naua - muamua fufulu ma le fasipepa. Laʻau malosi aʻa i luga o luga o luga o luga o luga.
  5. Ufiufi le pito i luga e aunoa ma se mea e lalagaina, faʻamaonia i tua o le faʻavaa ma le mea faapipii.

I luga o le galu ua lelei ona nofo i lalo - faʻaalu le pala.

O a ituaiga o mea e talafeagai mo graffiti?

O ituaiga uma o moa e ola i luga o se maota patino. Mo le faʻamau, e tatau ona e filifilia na ituaiga e aofia ai le eleele poʻo tulimanu o nisi o fale mafolafola tuusaʻo. Mosese mai laau i luga o puipui e le mauaa.

E tusa ai ma tagata atamamai, o le faʻamautuina e fetaui lelei mo ituaiga meaola e pei o le aluga - Racomitrium poʻo Leucobryum. Latou te ola e oʻo lava i le itu i mātū ma atinaʻe masani i luga o papa papa.

1. Rakomitrium iti-fruited (Racomitrium microcarpum). 2. Rakomitrium woolly (Racomitrium lanuginosum). 3. Leucobrium gray (Leucobryum glaucum). 4. Dicranum paniculata (Dicranum scoparium Hedw)

Mossy furniture

Afai e te manaʻo e le fatuina le ata, ae o le faʻapipiʻiina o le togalaau tuai, teuteu meafale tuai ma ni meaola.

O Moss na tuuina atu le lagona o le lafoaia ma le taimi anamua i le togalaau, o lea e mafai ona latou ufiufi ai soo se mea - mai ata vane i seevae tuai

Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia:

  1. Fufuluina se nofoa fafie umi.
  2. Pasia i luga o laupepa o nusipepa (e pei o pepa-mama). O nusipepa ua na o le vai lava susu.
  3. Suauu mai le pamu moli i luga o le fogaeleele atoa ma le paʻu o le PVA ua faʻafefeina i le vai.
  4. Uu le nofoa i le uaea vaivai ina ia i ai se mea e pipii i ai.
  5. Aoina pusi i totonu o le vaomatua (pe leai, uʻu se nofoa i le vaomatua, o loʻo i ai le mea o loʻo i ai le fale).
  6. Ina ia faamama aʻa o le eleele, ia fusi i latou i le kelu ma faapipii i luga o le nofoa.
  7. Faʻapipiʻu le puʻu ina ia leai se lumbago.
  8. Mo se faʻamau mausali, faʻaaogā ni nifo e mafai ona pipii i puʻupu taʻitasi ma faʻamau i luga o se uaea. Ae ia pipii i se tulimanu ina ia le nofo se tasi i luga o le pito o se nifo. A maeʻa le aʻa, e tatau ona aveʻesea ia puʻupuʻu.

O le teuteuina o le galu e sili ona matagofie o le felafolafoai i le vai ma tuu i totonu o se mea malulu. Taʻu le nofoa e tatau ona faia i aso uma, mo le masina.

Mo le faʻapipiʻiina o meaafale, o le ituaiga o moa e talafeagai - sphagnum, lea e tupu i soo se mea, ei ai le maualuga o le ola ma se laʻau matagofie matagofie

Carpets, atavali i luga o moega fugalaau

Faʻapipiʻi e tagata mamanu vali vali ma teuteu e le gata i luga o luga o luga, ae faapea foi i fugalaau. O mea e taʻua o kapeta moega o loʻo i ai se foliga matagofie, o mea o loʻo tutupu ai laau ma a latou faʻatulagaga e pei o le 'ato o le kapeta.

O le faia o lenei mea e faigofie. O le autu autu o le filifilia lelei o laau. Mo togalaau kapeta, o laau e maualalo le ola ma lau laau e mafai ona faʻaaogaina, e mafai ona faʻatumu atoatoa le teritori ua atofaina ia i latou.

Ina ia faia se ata, e tolu ituaiga o laau ua tuufaatasia:

  • o loʻo faʻasalalau i lalo (maʻaʻau, lili o le vanu, ma isi). Latou te tusia le mamanu autu;
  • o loʻo faʻasolosolo ona totoina tausaga taʻitasi (ageratum, alisum, marigolds, ma isi). Latou te faia ni lanu lanu;
  • mea e ufiufi ai eleele (malosi, pulu). Faʻaaogaina mo le lautele lautele o le ata.

O le a avea foi ma aoga aoga e uiga i laau aupito sili ona lelei e maua ai le eleele mo le togalaau: //diz-cafe.com/ozelenenie/pochvopokrovnye-rasteniya-dlya-sada.html

A fai le tapeti, e gata i le 4-5 ituaiga o mea totō. O le numera tele e vaeluaina le ata, faʻamalo le ata tele. E mafai ona e faʻaaogaina le iliili, oneone, laʻau teuteu, vali vali, paʻu, ma isi.

O le teuteuina o le fugalaau kapeta ei ai le foliga moni tupu, o le mafuaaga lea ua mamanuina ai auala autu ma fugalaau tutotonu i le togalaau

Auala e fatu ai se kapeta:

  1. Latou te momotu le moega o fugalaau e aunoa ma le faʻaaogaina o le faʻamaʻi ma le humus. O le mativa eleele o le a taofia ai le saoasaoa o le tuputupu ae o laau ma tausia le maualuga tutusa o le kapeta.
  2. Tusi laina ma se fasi laau, ona faatumu lea i oneone lelei mai le fagu.
  3. O limite (tapuni tuaoi, tipi tilati, ma isi mea) o loʻo faʻapipiʻiina i luga o laina o le mamanu ina ia le mafai e luga o laau ona aʻe i se isi tagata. E loloto lo latou loloto, ma o le 2-3 cm le maualuga i luga o le eleele.
  4. O le isi, sasaa ese tuʻufaʻatasi o mea teuteu (pe a faʻaaoga se tasi).
  5. O le vaega mulimuli o le totoina. Latou te amata totoina mai le ogatotonu i pito, tuʻuina o fualaau e pei ona mafai ai. O le tele o laufanua e fausia ai le kapeta o le fugalaau.

Ina ia mafai e le fugalaau ona ufiufi le ata, e tatau ai ona tipi pito i luga o laau mai lea taimi i lea taimi, vavae ese foi ata uamea ma aua nei galo e uiga i le suāsusu.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le avea ma se tusiata e faigofie. O sina mafaufauga laitiiti - ma o lau 'upega tafaʻilagi o le a avea ma se ata gaosi ata.