Faʻaleleia e tipi

E faʻapefea ona tuputupu ae i totonu o lou fale

O Oleander o se faʻamalosi o le aiga o le ararov. O loʻo i ai ni fugalaau pupula matagofie o lanu eseese ma lanu lanumeamata lanumeamata lanumeamata. E tele tala masani e fesoʻotai ma lenei sui o le laʻau, faailoga faʻasolopito ma talitonuga taufaasese. E ui lava i le matautia o le gataifale, i totonu o vaega laiti o loʻo faʻaaogaina i le mamanu. I le fale, o le oleander i totonu e masani lava ona faʻaleleia.

Tausiga faʻatautaia masani

O Oleander e le taua i le tausiga, ae e tatau ona manatua i le mafaufau o se laau e vave ona ola, e sili ona maualuga le toto laau e tupu ile 2 m le maualuga. E le gata i lea, e iai se malosi malosi.

E taua! E sili le tuʻuina o lenei fagu i se vateatea, susulu, lelei le potu e aunoa ma ni kopi.

Malamalama ma le vevela

Talu ai ona o tulaga masani o loʻo faʻateleina i totonu o le vateatea i lalo ifo o le susulu o le la, ina ia mafai ona ola i le fale, e tatau ona maua ai le malamalama tele. E talafeagai mo le tuʻuina i luga o faamalama i saute. I le taumalulu, i le timuga o le tau ma pe a tuu i luga o faamalama i mātū, e manaʻomia ona e faʻaleleia moliga faʻaopoopo i moli susulu. A le o lena, o le vao o le a gaugau laʻau.

Faʻaauau pea le malulu o le ea mai le 20-27 ° C i le vaitau o le tuputupu ae ma le fuga (spring - summer), ia Setema o le a faasolosolo malie ifo le vevela i le + 18 ° C ona oʻo atu lea i le 15 ° C. I le taimi o le malolo (taumalulu) o le laau, seti le vevela ile + 8-15 ° С. Talu mai le amataga o le tautotogo, ia siitia malie.

Faʻasalaina ma faʻaleleia

I le tautotogo ma le taumafanafana, e manaʻomia e le oleander le tele ma le faʻaauau (o le taimi lava e mimiti ai le pito i lalo) faʻamalosi. I aso vevela o aso vevela e mafai ai ona tuʻu le vai i totonu o le apa. Lafoaia le laau e le talafeagai.

I le taumalulu, o aʻa o le vao e le lelei le susu o le susu, o lea e tatau ai ona e vai i ni nai aso pe a maeʻa le pito i luga o le polo. Afai o le ea o le a faʻaalu ona o le vevela, ona tatau ai lea ona faʻamalolo le oleander, a leai o le a faʻamago le lau o lau.

E taua! Mo le faʻavaivai ma le faʻaleleia, faʻaaoga vavaeese, vaivai, vai mafanafana, 2-3 ° C i luga aʻe o le vevela o le potu. Ae aua le kukaina - faʻafeinu i vai uamea o le a taʻitaʻia ai le eleele ma faʻamaʻi eseese.

Fuga ma teuteuina

E faʻaaogaina le fugalaau i le 2 vaiaso mai le ogatotonu o le tautotogo seia oʻo i le faaiuga o le taumafanafana. Faʻaoga fomaʻi solo ma faʻalavelave faʻapitoa mo fua o laau totō. Fafaga i le malulu, aso puaoa i le afa itula pe a uma le fafaga. I le autumn ma le taumalulu latou te le faʻapalapala.

Talu ai o fugalaau e na o luga lava o pine o tausaga taʻitasi, e aoga le iloa ole taimi ma le taimi e faʻapipiʻi ai le taʻavale i le fale. Totogi faʻaalu tupe pe a maeʻa (masani i le afa lona lua o le taumafanafana). O lala e tatau ona tipi i le afa poʻo le 2/3 foi o le uumi.

E te iloa? O loʻo i ai manatu e faʻamalosi e fufulu le fale, faʻaaogaina le malosi le malosi, fesoasoani i le faia o faaiuga lelei ma fafaguina le malosi o totonu o se tagata, ma teuteu i le foliga o se fuga o le taulaʻau e maua uiga taua ma saofaga i le ausia o sini.

Sola filifilia ma totoina

O le palapala mo le oleander e tatau ona tafe, loma (pe 6 pH). E sili le lelei o le mea e aofia ai le oneone, paʻu, humus, laʻau ma eleele omea i le fua faatatau o le 1: 1: 1: 1: 2. E mafai ona e faʻapipiʻi pulou pu.

E taua le toe totoina i le tautotogo o le tautotogo - i le amataga o le taumafanafana. O laau talavou e totoina i tausaga taʻitasi i totonu o pusa laititi. Ulugalii - e pei ona ufiufi le lalolagi i le eleele (2-3 2-3 tausaga). Aʻo lei faʻauluina le oleander, o ona aʻa e faʻapuupuuina, o vaega e togafitia i le malala, ma o le susu o le susu e faʻaititia. A oʻo ina tele naua le toto i le totoina, e mafai ona e suia le pito i luga ma se mea fou.

Oleander wintering

E pei ona taʻua muamua, o le oleander i le vevela e maualuga atu nai lo le + 15 ° C, ae manaʻomia le malamalama lelei. Afai e le lava le malamalama o le laau, atonu o le a le totogo i le taumafanafana, pe toe faʻafoʻatoa le laʻau. E tatau ona faʻaitiitia le faʻaleleia, ae o le faʻaleleia o le vai mafanafana e faatagaina i le maualalo o le susu. Fertilizers e le saofagā.

Lapataiga i le tausiga o le vao

Talu ai o le juice oleander o loʻo i ai glycosides cardiac, o se vailaau oona, ma e taua tele le aua le faʻagaloina le saogalemu pe a oʻo mai. Aua le tuʻuina le sua i luga o le mucous membranes, tatala ai manua, mata. A maeʻa ona e alu poʻo se faʻafesoʻotaʻiga ma le laau, ia mautinoa o fufuluina ou lima i le fasimoli ma le vai. Faʻaaogā totigilima pe a faʻatulagaina ma teuteuina. O se mea matautia foi le nofo vavalalata i se vaovao totogo mo se taimi umi, ma sili atu foi ina ia faaalu le po faatasi ma ia i totonu o le potu lava e tasi: e le gata ina e maua ai le tiga o le ulu, ae mafai foi ona afaina i le manogi. E sili atu le aua le amataina se feʻau i totonu o se fale e iai tamaiti.

E te iloa? Faailoga o le faʻatala o le oleander e aofia ai tamaiti ua faʻamaʻaʻaina, osofaʻia o le pulupulu, gaioiga, vevela ma le vomia, tiga o le manava ma le manava (toto), ona faʻagesegese le fatu, fai le faʻavalevalea, o le mamafa, ma mulimuli mai le puʻeina o le loto ma le manava.

Faʻaleleia o se potu oleander

O le toe gaosia o le oleander e mafai ona faʻatinoina e ala i le vaʻaia, faʻaleleia o le ea poʻo fatu.

Laʻau

O le tipiina e faia i le tautotogo po o le autumn. O le tipi, e le faʻamaonia le tipiina o le tipi i le 10-15 cm le umi, o le tipi e togafitia i le malala, ona faʻamago. O aʻa e tatau ona i totonu o le perlite ma le faaopoopoina o le oneone ma le malala. E iai foʻi le oneone ma le falesa e faʻasusu ai le aʻa aʻa. E taua le faʻamautinoa o le palapala e le o le manava. E manaʻomia e Shanks le malamalama lelei ma le vevela o le ea i totonu o le 18-20 ° C.

E mafai ona maua aʻa i le vai faatasi ai ma le faaopoopoina o le malala. A maeʻa le 20-30 aso, o le a aliaʻe aʻa, ma o le a mafai ona faʻafeiloaʻi i le mea laʻititi (pe tusa o le 8 cm le lautele) ipu.

Faʻafanua i luga o le ea

Afai e te filifili e faʻaaoga lenei metotia o le toe gaosia o le oleander, ona faʻapipiʻi lea o le lala 2 i le mamao o le 2-3 mm ma aveese le mama o le paʻu. Tuu le aʻa i le oneone susu po o se fagu vai. A maeʻa ona aʻa, ia vavaeeseina ma le faʻaeteete ia laulau mai le tina ma totoina i latou ile eleele.

Fatu

Talu ai o lenei laau toto e itiiti lona aʻafia, e tatau ai ona totoina fatu fatu vave i le maeʻa ai o le seleselega. O le fatu o loʻo faʻataʻitaʻiina: faʻamaluluina mo le 30 minute i se vaivaiga vai vaivai o le potassium, ma mo le itula ile tuputupu ae o le tuputupu aʻe. O fatu e totoina i luga ole palapala ile oneone, o loʻo iai oneone, vermiculite ma malala. O potu e teuina i se nofoaga mafanafana (+ 32-35 ° C).

A maeʻa ona totoina laau toto, e tatau ona faʻamalamalamaina i le mumulu o moli, ia faʻaleleia le eleele ma susu mai mai lea taimi i lea taimi. Pe a aliali mai le 2-3 muamua, e amata ona fetuʻunaʻi laau toto i tulaga o loʻo i totonu o laau matutua; pe a uma ona aliali mai le 4-5 laulaʻau, latou te toso i ni vasa eseese. Talu mai le faʻalauteleina o fatu e ala i varietal uiga e le faʻasalalau, o lenei metotia e le lauiloa.

Faamalologa o meatotino o le oleander

O Oleander o se vailaau togafitiga, ona o ona laulaau ma fugalaau e aofia ai le tele o mea e gaoioi ma malolosi - flavonoids, tulimanu, numera, oleandrin, ursolic acid ma le saponin carobin. O loʻo faʻaaogaina i le gaosia o vailaau faʻatauina i le togafitiga o le gasegase o le gaosiga o le tino ma le IOM, tikeri, le faʻaitiitia o le toto, faʻaleleia le galuega o le ate, faʻaleleia le puipuiga.

O faʻafitauli faʻapitoa o le faʻataʻitaʻia masani ma metotia o le feutagaʻi ma i latou

O Oleander e masani lava ona aafia i le miti mumu, mealybug, ma le talipupuni.

O le mea aupito sili ona matautia o le faʻamaʻi faʻamaʻi o le apogaleveleve. O se puluvaga moli vevela e molimau i le toilalo o le laau, o laulaau e foliga mai e avea ma maamora, lanu samasama ma paʻu. Ina ia foia lenei meaʻai, e tatau ona aveese uma lau o loʻo aʻafia i le siaki, solo le meaʻai ma se vaifofo fasimoli po o se vai inu suamalie ma tuʻu le oleander i lalo o se vevela vevela (+ 50 ° C). I tulaga ogaoga, o le faʻaaogaina 0.15% o vailaʻau faʻapitoa, pei o Aktellika, e faʻaaoga.

Afai e te vaʻaia se faʻapipiʻi faapitoa o le pala i luga o laulaʻau e pei o se paʻu paʻu, o le laʻau e lanu samasama ma e paʻu, ma luga o fugalaau meli, o le oleander e afaina i se mealybug. Ina ia faʻaumatia, e tatau ona e fufuluina vaega ua faaleagaina o le fale ma le ava poo le kerosene poo le aveesea. Mo le tauiviga, e mafai foi ona e faʻaaoga le fili masani o le moa mealy - o le tamaʻitaʻi. E faʻatautaia togafitiga faʻapitoa e faʻataʻitaʻia ai le faʻaleagaina.

O le faʻaleleia lelei o luga o le oleander o se faailoga o le faaleagaina o lona talita. O lau e lanu samasama, ufiufi i se mea suamalie. Ina ia faʻaumatia lenei iniseti, o le auala lava lea e tasi e faʻaaogaina mo le tau faasaga i mealybugs (sei vagana ai tamaʻitaʻi).

O Oleander o se mea oona, ae o le faʻamalolo ma le matagofie o mea faʻasolosolo. E faigofie ona e ola i totonu o lou falemautotogi pe afai e te mulimuli i fautuaga uma o loʻo i luga ile auala e tausi ai, faʻalautele ma puipuia le oleander. Aua nei galo e uiga i lapataiga, ma o lenei togavao o le a maua ai na o lagona lelei.