Fua o le gaosiga

Tuputupu ae o le ulu o le lalolagi i le dacha

Willow brittle globose - o se laau tele mo le faʻasologa o fanua. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona faʻamalosi ai faletupe o vaituloto laiti ma vaitafe, fausia ai se puipui matagofie, se alalaupapa po o se vaʻa. O lenei laau e fetaui lelei foi mo e fiafia i tekonolosi o bonsai - o lona pale e sili mo le teuteuina teuteu ma faia ni foliga eseese mai ai. O le tuputupu ae i foliga o se vaomatua, e mafai ona e ausia se lelei sili ona matagofie i le faʻavaeina o kulupu.

Faamatalaga ma ituaiga taʻutaʻua

E mafai ona tupu le ulu o le lauulu i le foliga o se paʻu, ma i le foliga o se laau ola atoa, o le maualuga e tusa ma le 20 mita le maualuga, e faalagolago lava i le eseesega. O se vaega taua o le laau o le fausia lea o ni vaomatua mafiafia, lauulu lanu meamata, ae o le ogalaau ma le pito i lalo o lala e masani lava ona le toe maua.

E te iloa? Willow o se vave togafiti o le meli. I lenei tulaga, o le totoina o se laau e masani lava ona vaaia i autafa o apiaries.
O lenei laau e matua malulu-e mafai ona faʻafeteina (e mafai ona tatalia le vevela e oʻo i le -45 ° C). E taatele i luga o le teritori o Rusia, e maua i le tele o numera i le konetineta o Euras, o nisi o faʻataʻitaʻiga o loʻo iai i Ausetalia ma nisi vaega o Aferika ma Amerika.

I le faʻaopoopoga i le seleselega, o le momomo o mea masani, phacelia, linden, sunflower, loch, lobelia, samasama acacia, pulu kio, slug-riki, ma le reseda ua i ai ni mea lelei o le meli.

Ua taʻua Willow o le failauga o le tautotogo - o se tasi o le muamua e amata ona soloia laulaau pe a uma le taumalulu. O le a amata ona togi faʻatasi faʻamaʻi ma laulaau. O latou lapopoa e 4-5 cm, ma o fua latou te sili atu ma oʻo atu i le 6-7 cm.

I a tatou latina o loʻo i ai le tele o ituaiga e talafeagai mo le galueaina:

  1. Willow eared - ogalaau 1.5-3 mita le maualuga ma lanu mumu-lanu enaena ma lala o le paolo paʻepaʻe uliuli.
  2. Lulu lamolemole - laʻititi laau iti, e oo atu i le 2 mita le lautele ma lanu violē ma manifinifi. Ulupau - lanu enaena lanu enaena, mai le mea na maua ai lenei laau.
  3. Willow wholegrain Hakuro Nishiki - e mafai ona tupu aʻe i foliga o se vaomatua, ma i le foliga o se tamai laau ma ni lala paʻu laititi. O lau laulaau e lanu piniki-sinasina lanu.
  4. Willow hybrid manatua Bazhova - laau e oʻo i le 13 mita le maualuga. E mafai, e vave ona tupu. O foliga o se pusa mamana, lea e faapaleina i se pale o loimata tagi.
  5. Willow Hybrid Spherical Dwarf - e oʻo atu i le 3 mita le lautele ma le maualuga. Crohn - o le mea e masani ai, o le tino. Lafoa 5-6 cm le umi, 0.6-1 cm lautele.
  6. Willow hybrid Sverdlovsk meandering - o se laau e maualuga lona 4-5 mita. O le pale e lautele lona foliga, o lala e te agai i le eleele, o laulaau e teisi laitiiti.
  7. Willow Hybrid Lighthouse - muamua na mafua mai i le lalagaina o ato. O se togalaau lapotopoto e oo i le 2.5 mita le maualuga.

O fea oi ai le nofoaga sili e totō ai le selesele o le lalolagi atoa

O le laau o le a lelei i soo se mea, o lea pe a totoina i le mea muamua e tatau ona taʻitaʻia e le teuteuga ma le matagofie o mafaufauga.

Filifiliga o nofoaga ma le faapaiaga

O le laau e faʻapupulaina lona pale i le atoatoa, e oʻo lava i le tuputupu ae i nofoaga paolo, ae peitai, o le a sili ona lelei le totoina o le laau i totonu o nofoaga susulu. O se nofoaga e matala ma le afaina o le a le avea o se mea e taofia ai le tuputupu ae, e pei o le lau o le a le malie ma pipii i lala, lea o le a mafai ai ona latou manumalo ma le manuia i le matagi. E mafai ona faʻaaogaina Willow mo le faʻaogaina o fanua eleele maualalo ma eleele susu ona o le lelei o lona tetee atu i le faʻaleagaina mai le faʻaaogaina o mea faʻapitoa.

Faʻasalaʻau oe lava i ata o le totoina o isi ituaiga o laumei: tagi, 'oti, ma le uʻamea.

Laʻau sili ona lelei

O le eleele sili ona lelei mo le totoina o lenei laau o le a avea ma suauu mataʻu ma oneone oneone. Afai o le eleele e sili atu le eleelea, e fautuaina e faʻaopoopo nisi pakete oneone aʻo lei totoina ma faʻafefiloi uma mea uma. Lapalai palapala i autafa o vaituloto poʻo masima e lelei atoatoa mo fafie, lea o le a laveaʻiina ai le faʻatoʻaga mai le manaʻoga mo le fafagaina masani.

E te iloa? I aso faapaupau, o le willow ua faatusaina i le atua Slavic o Yarilu.

Totoina o toga

O le willow Spherical e manaʻomia ai tulafono faapitoa mo le totoina ma le tausiga. E tatau ona tatou amata i le mea moni e toetoe lava a le mafai ona totoina lenei laau faatasi ai ma le fesoasoani a fatu, talu ai ona o latou mama i tautaliga o lena pau i sina matagi o le matagi ma e talafeagai mo le totoina na o ni nai aso talu ona pau. O le mea lea, o le auala e sili ona lelei e totoina ai - faatasi ai ma le fesoasoani o fualaʻau.

Taimi

O le vaitaimi e sili ona faamanuiaina mo le totoina o le seleselega o le a amata mai ia Aperila i le ogatotonu o le autumn. O le totōina pe a uma le taimi atofaina e mafai ona taʻitaʻia ai le taumalulu le manuia, o se taunuuga o le a oti ai fualaʻau.

Tulafono

Aʻo leʻi tulaʻi tuusaʻo e tatau ona saunia ni lua. E tatau ona oʻo i le 50 cm le lautele ma oʻo i le 30-40 cm le loloto. O le pito i lalo o le lua e faʻaleleia ai e tatau ona paʻu i lalo ma se palapala sauniuni o eleele elemene e mafai ona faia e ala i le faʻafefiloi o peat, oneone ma le faapalaga ile tutusa tutusa.

E taua! Afai e te totōina mai se ato, ona le tatau lea ona e alu ese mai se fatu. Toto saʻo faʻatasi ma ia - o le a maua ai se puipuiga faaopoopo mo le laau talavou.
Afai o le a totoina le laau mai se pusa tioata - faaaoga le metotia o le faʻafefeteina, lea e aʻafia ai le totoina o se eleele i luga o aʻa. O le seedling e tatau ona faatofuina i le eleele ma ni nai pulupulu, lea o le a fesoasoani i le sili atu o le totoina o le seleselega i le lumanai. Afai e totoina le toto i le ogatotonu o le autumn, e aoga le aveese uma o laulaau, o le a fesoasoani tele i le willow i le taumalulu.

Faatoʻaga togalaau

O le tausi lelei o se lalalaʻau i totonu o se togalaau o se galuega faigofie. O faʻalavelave uma o fuataga e mafai ona vaevaeina i aso taitasi, e aofia ai le faʻamalosua, ma isi - laʻei, teuteuina ma le faʻatoʻaina o pale.

Ona o mea aoga o le ulu o le'oti, e masani ona faʻaaogaina i vailaʻau masani.

Faʻasa

E tatau ona faʻafeinu le laau talavou i aso uma, pe a oʻo i taimi o mafanafana o le tausaga, ma seia oʻo ina malolosi. O le fua o le vai mo aso nei e na o le 10-12 lita. E manaʻomia foi e se tagata matua le tele o le totoina i taimi o vevela, ae le o taimi na e faʻaalia ai le susulu o le la.

E taua! Afai e te totoina se laau i le nofoaga o le faaputuputuina o le vai o le eleele, o le suavai e mafai ona faʻaaogaina atoatoa, fesoasoani tele i le tausiga e le maʻaleʻale.

Laʻei pito sili

Afai o le palapala lea na faʻatupu ai le faʻatoʻaga o loʻo faʻamaonia i se fuainumera lelei o le fausiaina o fualaʻau, ona lava lea o se laei pito i luga i le faagasologa o le totoina.

Ae peitaʻi, afai e le lelei le palapala, e sili atu le faʻaleleia atili o meaʻai mai lea taimi i lea taimi seia oʻo ina malosi atili le gaosiga. I lenei tulaga, e tatau ona faʻasaina le laau i le 2-3 taimi i le vaitau o le mafanafana. O le mea moni o soʻo se suauu suauu i le aofaiga o le 200 g i le tasi faʻaopoopoga o le a talafeagai mo nei faʻamoemoega. Fertilizer e tatau ona i le aʻa.

Paʻu ma le faapaleina o le pale

O le teuteuga e faia faʻapitoa i le vaitau o le tautotogo seia oʻo i le vaeluaga o le pusi. E mafai e le laau ona faapaleniina lelei lenei faiga, ma o se taunuuga o lea ua fausia ai se pale mafiafia ma susulu. E mafai ona amata amataina le pale mai lou pale pe a uma le laau i le 1.5 m. Aʻo lei oʻo i lenei mea, e aoga tele le vavaeeseina o le tele o le faʻalavelave ma le manino o lala. E mafai ona toe faʻafouina faʻasalalau vao paʻu i totonu o le paʻu palatini. Laʻau e faʻafefe lelei ai lenei togafitiga, e tuʻuina atu ai ni aʻa fou ma maloloina. Aua le teuteuina le ulu o le mutila i le tautoulu.

Faʻapenaina o le paʻu ulu

O le lauulu lauulu o se laau lea e mafai ona toe gaosia ma mafai ona selesele ma le faʻaaogaina o fatu. O le metotia o le fua e faigata ona o le totoina o mea totino e tupu mai i tautaliga e pau mai le laau i sina manava itiiti, ma talafeagai mo le totoina, e tumau mo na o ni nai aso. I lenei itu, o le filifiliga aupito sili ona lelei o le toe gaosia e ala i le faʻaaogaina o meaʻai. O le tipiina o le mea mulimuli e tatau ona faia ao le i tafe le suavai i totonu o le ogalaau. O le seleseleina e tipiina i le 30-40 cm, e tatau ona aofia ai i le 4-6 ia meaola. 'Otiʻoti le' au e tatau ona fai. Ona faʻagasolo lea e tusa ai ma le algorithm nei:

  1. Fagogogo le selesele ma faʻagasolo i le pusa moli.
  2. Sasaa le oneone oneone tunu i totonu o se fagu ma faʻamamaina tele.
  3. Faʻamau i totonu o le oneone i le mamao o le 10 cm.
  4. Vai vai i aso uma.
  5. Pe a ma le 30 aso, o le ae maua ni laupepa ua saunia mo le totoina.
O le willow e pei o le lalolagi o se laau totō mo soo se tagata fai togalaau o loʻo fuafua e fai le fanua. O le tausiga faigofie o se finauga sili ona lelei mo le tuputupu ae. Pau lava le faigata o le mauaina o musumusuga mo le faʻaalia o le fatufatuai i le faagasologa o le faʻavaeina o pale.