Laʻau

Fatsia Iapani - tausiga ile

Fatsia Iapani (Fatsia japonica) e lauiloa i tagata fiafia i totonu o le fale, aua e fetaui ma soʻo se totonu. E televave le faʻaleleia, ma o le tausiga lelei, o se vaomatua matagofie o loʻo i ai le palealii pupula. O vaega o lenei fugalaau fale, o ituaiga e sili ona manaia, o tulafono o tausiga i totonu o se fale e faamatalaina auiliili i lalo.

O le a le mea e foliga mai i le Fatsiya Iapani, i le aiga

Fatsiya Iapani e masani lava o le Fatsiy. O le aiga o le Araliaceae, lea e aofia ai laau vao ma lianike. E tele lau lanu meamata ma se umi umi o le togavao.

Fatsia japonica

I fafo, o le laau e talitutusa ma le chestnut. O nisi taimi e valaauina i le fale i Iapani: "fale chestnut", "Iapani fugalaau". Mo se ituaiga igoa, o le laau e mafua ona o ona lau matagofie. E foliga mai e pei o fusi, e na o le laʻitiiti tele.

Petioles ua umi. Laʻau lapoa o loʻo i luga ia i latou, e tusa ma le 30 cm le lautele. O le faamaumauga lava ia e le o atoatoa le mausali. E aofia ai le 5 poʻo le 8, ma o nisi taimi e 9. E le o se mea e tupu mai ai, o Fatsia mai le faaIapani o lona uiga "valu", ona o le tele naua o laulaau e tele lava ina i ai se lau laau. O le mea lautele, o le laulaʻau e pei o se ellipse po o se fatu.

Mo se faʻamatalaga! O le fatsia o se ituaiga o laau totino lea e tasi le ituaiga o meaola ua vavae ese e mafai ona totoina i le fale.

O lanu lanu e matua ese lava. E lua uma ituaiga o le monochrome ma fesuiaiga eseese. Atonu ei ai ni vaitusi ma ni vaitusi i tafatafa o pito sili ona mataʻutia ma eseese.

Laʻau uumi ma lau laʻau laulelei

I le telē o le tele o se vao. Ae o le au e matua manaia lava, e ui lava e oʻo atu i le 1 mita (le maualuga maualuga e 2 mita). I totonu o se laau Fatsia, o le fugalaau e le tutusa le matagofie e pei o lau. O inflorescences i foliga o faamalu mai fulufulu mafiafia ma le tele o fugalaau lanumeamata e masani lava ona tipiina e le au sikola aʻo lei fuga.

Afai e te tuua ia mea, pe a mavae se taimi i le mea e mafai ai ona e mauaina ni lanu lanumoana, e oʻo lava i lanu violē. E le masani ona fua mai fatu i totonu ia latou, o lea e leai se manaʻoga ma le lagona e tuu ai i latou mo le faamoemoe o le toe gaosia.

Faʻalavelave malulu i foliga o faamalu

Mea masani masani

Fatsia fugalaau: tausi fale ma auala e toe gaosia ai

Fatsia Iapani e eseese tele. E tusa ma le sefulu ma le lua ituaiga o meaʻai e olaola mo mea teuteu i totonu o le fale.

  • Muamua lava, o le Fitsheder Lice ituaiga o loʻo iloga. O le laau e taua tele ona o se fatuga matagofie o le ovy masani ma laau talatala. O se taunuuga, e mafai ona maua e le e ona se vine e lima mita. O lona eseesega sili ona lelei e faapea o le lanu, o le lanu o laulaau e mafai ona sili ona manaia ma manaia. O fugalaau e laiti ma e leai ni mea.
  • Fatsia cultivar Moseri (Mazeri) o loʻo tuputupu ae telegese. O le togavao e paʻu, ae o le pale o laulaau e matua mafiafia ma matagofie. O le laau e sili ona taua, aua e manaʻomia ai le tausisia o le tumau o le fesuiaiga o le vevela, masima. E tele lava ina faigata mo le toʻatele ona tausia faʻamaonia microclimate sili ona lelei mo Fatsia Mazeri.
  • O le ituaiga samurai, e ese mai ai, o se laau umi lava. E maualuga le 1.5 mita le maualuga. O laʻau e foliga matagofie ona o le foliga faapitoa o le fetu ma foliga lelei.
  • Fatsia Spider Uepi saogalēmū ile tausia lelei i se fale mafanafana fale e foliga e le masani ai. O le laʻau o loʻo i ai se fugalaau paʻepaʻe fulafula e foliga tutusa ma se upega tafaʻilagi. O le pale lava ia e lautele, ae tele. E alu i nisi tulaga e afa mita le lautele.
  • O le eseesega o Fatsia Variegata e manaia i lau o loʻo faʻatulagaina laufanua e tusa ai ma le aʻa. O latou lanu e tosina mai ai foi le mafaufau - o le lanumeamata lanu meamata ma mea manogi mimilo mama, stains. Paʻepaʻe paepae i pito.

Fatsia ituaiga Moseri

Iapani Fatsia - Fale tausi

O le a le saʻo le tusia o lena mea mo se laau e pei o le gaogao ile tausi fale e faigofie. E tatau ona mataʻituina e le gata o le puleaina o le vevela, ae faʻapea foi le maualuga o le toʻasama. A le o lea, o faʻamaʻi eseese e faatalitali mo Fatsia.

  • Lulu
Aucuba Iapani (Aucuba Japonica) - tausiga ile

O le mea aupito sili mo Fatsia Iapani ua manatu o se siosiomaga mafanafana. E tusa ai ma tulafono o tausiga, o le vevela o le vevela e tatau ona tausia i le fale e tatau ona tusa ma le 19 tikeri.

Ole maualuga o le vevela e le tatau ona sili atu i le +21 ma lalo ifo o le faailoga o +17 tikeri, pe a tupu ai le sili atu ona leaga o Fatsia, vave ona liliu samasama.

  • Malamalama

I totonu o le fale, o le fugalaau e tatau ona i totonu o se vaega malulu. E mafua lenei mea i le mea moni e le taliaina e Fatsia le susulu o le la.

O le auala pito sili i fafo o le faʻaleleia o le fugalaau i le itu i matu. I luga o faamalama i saute o le ai ai se manaoga faaopoopo e paolo ai Fatsia.

  • Faʻasa

Ina ia matauina lelei le pulega o le vai, e tatau ona iloilo le pito i luga. O le taimi lava e amata ai ona faʻagogo, e tatau ona faʻafefe le laau.

O le susulu tele o le susu i le totonugalemu o le fale e le mafai ona lelei. Mama i le mago ma le oti. O le mea lea, e manaʻomia vai e faʻafefe ai vai, ae leai ni paʻu loloto.

  • Lafoaia

Ina ia tausia le tausiga lelei mo totonu o le fale e pei o Fatsia, e fautuaina oe e fufulu pepa i se sipuni susu.

Faʻalogo! I aso vevela, i le maualuga o le vevela, e sosolo le laau i le vai mafanafana.

  • Totogi

Tuuina atu e faapea o le fanua o fanua uma o laau aralia o vailaau ma vailaau oona, e tatau ona faatumauina le maualuga i le maualuga. O le mea lea, e taua tele le fufuluina o le laau, faʻapea foi ma taimi e fufulu ai laulaau i vai mafanafana. E taua foi mo le puipuia o faamaʻi eseese.

  • Soo

O le faʻafefiloi lelei mo Fatsii o loʻo i ai fanua, peʻa ma oneone. E tatau ona latou i ai i le aofaiga tutusa. O le fanua ua filifilia lapisi poʻo laʻau.

Faʻafofoga i le faailoga o le eletise - e le tatau ona laʻititi i le 5.0 ma e le maualuga atu nai lo le 7.0 pH.

  • Laʻei pito sili

O le laau e tali atu ma le faʻafetai i fugalaʻau. O le mea autu e le o le faʻaaogaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taumalulu, e le manaʻomia tele lava le laei. Ae i le taumafanafana, e tasi i le vaiaso, e mafai ona e faʻaopopo faʻamaʻi faʻamaʻi.

  • Vaega o tausiga o le taumalulu, taimi malolo

I le taumalulu, tausi lelei le togalaau. E manaʻomia le faʻamalamalamaga faʻaopopo e ala i le faʻaaogaina o moli uila poʻo le moli.

Faʻalogo! O le tau o le vevela e fesuisuiai - e sili atu ona lelei le tu i tulaga e le sili atu i le +16 tikeri.

  • Teuteu

O le faapipiiina o le pito i luga o pupu e fesoasoani i le lala laau. O lenei mea e teu ai foliga matagofie o le palealii o le laau.

O le laau e faapaleniina le tui. O le mea lea, o le teuteuina e mafai ona faia i le tele o taimi i le tausaga.

E faʻafefea ona faʻaleleia le fugalaau Fatsiya Iapani

Fugalaau Iresine: tausiga o fale ma ituaiga masani

E tolu auala. O i latou taitoatasi e faigofie i lona lava ala ma ei ai tulaga lelei ma le le lelei.

Fatuina fatu

O le tulaga autu mo le faʻaaogaina o lenei metotia o le toe gaosia o le faʻamaoni ma le faasaoina o fatu. E tatau ona i ai ni aʻafia lelei.

Muamua e te manaʻomia e filifili le mea saʻo. Ina ia faia lenei mea, ave se vaega o le eleele, vaega o le oneone ma se vaega o le turf. O le a avea lenei mea ma mea aoga mo Fatsia. E tatau ona tuʻu i totonu o pusa ma faʻaleleia lelei.

Fatsia faigofie lava ona tupu

O fua e tele, atoa. Latou te lūlūina e seasea, ona ufiufi ai lea i se fasi manifinifi o le eleele lanu. E tuʻuina pusa i se mea mafanafana, e ufiufi ai se ata tifaga (tioata e mafai ona faʻaaogaina).

Pe a totogo laau ma 2-3 lau o foliga mai i luga ia i latou, latou te amataina le faagasologa o le suavai. O le isi laasaga o le totoina ese o le laau i totonu o se ulo.

Faʻasogaina o ni afifi

Mai togavao o le faʻaleleia, o le masani masani ona faʻaaogaina ni mea e seleseleina. O le vaega pito i luga o le laau e tipi i le tautotogo. E tatau lava ona i ai pea le tipi, e sili atu i le aofaiga o le 3. Mo le saoasaoa, e mafai ona e togafitia i latou i se tuputupu aʻe tuputupu ae faapitoa.

O se faʻafefiloi o peat ma le eleele o loʻo tuʻuina i se pusa. E mafai foi ona e faaopoopo iai sina oneone iina. E faʻamalosia le ua maeʻa i lenei eleele, e tusa ma le 2 cm le loloto. O le maualuga o le vevela o le +26 tikeri.

Faʻalogo! Ina ia faia se gaosiga o le kiona, o le fagu e iai le au e ufiufi i se fagu.

A aʻa le aʻa, e mafai ona e totoina se laau fou i se isi ipu.

Vaalele i le ea

O le faʻaaogaina o le auala o loʻo mulimuli mai e manaʻomia le umi ma sili atu ona faigata. Ae i le taimi lava e tasi, e aoga ma aoga.

Muamua e te manaʻomia se lua vaʻaiga latalata ane i luga. O le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o mea e faʻaogaina i le itu i luga.

Faʻapipiʻi i masi susu. E sili atu pe afai e faʻamalūina i le perotomones poʻo isi mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae. E mafai ona e faʻapipiʻi le puʻu i le ogalaau i le pepa. O se isi mea e pipiʻi ata.

O le tulaga autu o le taofia lea o le galu mai le mago. Pe a maeʻa le 30-60 aso, e aliali mai aʻa i le nofoaga o faʻasaga. A mavae le 30 aso, ua mafai ona totoina le laau i lalo o le aʻa ma le totoina. O le mea lea, ua toe faʻafouina le laau Fatsia.

Suiga

O le taimi sili mo le suia o Fatsia o le faaiuga o le tautotogo poʻo le amataga o le taumafanafana. E talitonuina o le tele o le tele o le 1 taimi i le 2-3 tausaga.

Faatasi ai ma le tele o taimi e gaosia ai, o le lamatiaga o le faaleagaina o le aʻa e sili atu i le manaoga ma le manuia.

O le manaʻomia mo le faʻaaogāina o loʻo fuafuaina i le faʻavaivai. Afai e aʻafia aʻa i totonu, ona oʻo loa lea i le taimi e gafa ai le fugalaau Iapani.

O le koneteina fou e tatau ona 5 cm le tele nai lo le muamua. O se laau e tuu i ai iina, lea e faʻamalo ese mai le eleele tuai, vavae ese maʻi poʻo aʻa pala.

Maʻi ma meaʻai

Mo lea ituaiga o laau toto, e pei o Fatsia, tausiga ile tausiga e manaʻomia ma le maeʻaeʻa. O le le tausisia e mafai ona mafua ai faʻamaʻi eseese ma faafitauli.

Faʻavave faʻafuaseʻi ona paʻu i luga o se fale vaivai. E matua faigata lava ona aveese pusa. I fafo, o nei mea lanu enaena i luga o lau, latalata i "veins". Latou te pipii atu i le laulaau, fafaga i vai ma pisia siama. O se taunuuga, o le pepa e amata i le muamua e le maualalo, ona liliu lea o le samasama ma faʻapala. E le toe fuga le laau, amata ona tiga. Afai e te le faia se mea, o le a maliu Fatsia.

Ole moli vavave o se isi meaola e mafai ona maua ile laulaau ma ogalaau o Fatsia ma le le lava o le ea i totonu o le fale. O laulaʻau e ufiufi i paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe - o se faʻamaoniga mautinoa o le i ai o le parasite. A maeʻa sina taimi, e lanu samasama, faʻagogo ma pauu ese, ma ufiufi i lanu enaena uliuli.

Mo se faʻamatalaga! E faʻafeiloaʻi ai iniseti, e faʻaaogaina iniseti, e mafai ona maua i faleoloa faʻatoʻaga.

Faailoga ma talitonuga taufaasese

I le Iapani Iapani, o le igoa o le laau o lona uiga "valu." O se faʻamatalaga lea i le numera o laulaʻau i luga o se laulaau. O lenei igoa o le fugalaau e leai se isi uiga.

I le fale, ua talitonu Iapani o le fugalaau e puipuia le fale mai agaga leaga. O aso nei, e faʻaaogaina Fatsia i potu e manino ai le tele o le malosi le malosi. E fesoasoani i le aveesea o mafaufauga le lelei ma le le lelei. Afai e te talitonu i faʻamatalaga ma talitonuga, o laulaau o le fareniseni Iapani e faʻaaogaina uma mea le lelei ma faʻavalea uma.

Afai ei ai feeseeseaiga i totonu o le aiga, fefinauai faifaipea, taufaaleaga, Fatsia Iapani e faʻaleleia le aiga. Na te aumaia le toʻa, malamalama i le fale.

Iapani fugani o se fugalaau oona. Ae ma le faʻaeteete lelei, e sili atu ona aoga ma faʻamaeʻaina ai soʻo se tali i totonu. E taua tele le puipuia o faʻamaʻi ina ia le faʻafuaseʻi ona oti le fale.