Laʻau

Sorrel: totoina ma tausi ile eleele

O le Sorrel o loo i ai lona tuufaatasiga o se fuainumera tele o meaola e ola i meaola, meaola micro ma macro e aoga mo le soifua maloloina o tagata. O lona faʻatoʻaga e le afaina i faigata tetele, ae manaʻomia pea le malamalama i nisi o mea faʻaletonu.

Filifiliga eseese o Sorrel

O le mea muamua e tatau ona e faʻalogo i ai o le ituaiga laau. O le taimi e sili ona lauiloa e vave ona aofia ai:

  • Belleville - o le malulu, o le vao e le faʻamalosi. O pito i luga e suamalie ma maua se tofo inu lelei;
  • Nikolsky - vao televave, e uiga i le maualuga o le gaosiga;
  • O le a talisapaia foi e Sangu le tele o lauusiusi, ae o le vailaʻau o loʻo i ai se laumei lau laumei, faatasi ai ma le faʻaaogaina o vemene mumu;
  • O le kiona Emerald o se vao maualuga e maua mai ai le maualuga ma mafai ai ona maua mai lau laʻau lanu meamata.

Eseesega ma se mea suamalie ma e le o foliga mai o le acidity:

  • Malachite;
  • Mekopsky 10;
  • Altai;
  • Fiafia Maria - o lenei ituaiga, e faaopoopo atu i lona tofo malie, ei ai foi se lanu faapitoa o le laulaau, e aofia ai lanu mumu ma veins, o se ogalaau lautele.

Tuʻu faʻasolo taimi

O le lūlūina o le pepelo i le tatalaina o le eleele e faigofie lava, ae o upu nei e ao ona matauina:

  1. I le popofou o le tautotogo, i lenei tulaga o le a mafai ona fiafia i le uluai gutu talavou i le 30-40 aso. O lenei fesuiaiga o le totoina o sela e talafeagai mo le itu i saute ma le sone ogatotonu.
  2. I le faaiuga o Iuni, pe a oʻo ina seleseleina fua muamua o fualaau faisua, e mafai ona e totoina le nofoaga ua avanoa i le vavala. O lea o le a tele le taimi e maua ai e le laau le aʻa ma maua le malosi mo le taumalulu. I na itulagi lea e le o iai i le amataga o le tautotogo, muamua le malulu malosi, e mafai ona maua se togalaau e sili ona lelei i le taimi e tasi. E le fautuaina le totoina o sela i le itu i saute o Iuni - o loʻo i ai se taimi vevela tele, e le aʻafia ai.
  3. O le filifiliga lona tolu o le faʻalelei i le tautoulu. E tatau ona amanaʻia uiga o le vasa o le itulagi. O fatu e tatau ona tuʻu i le eleele pe a oʻo i le muamua le malulu malosi. O le laina pito i lalo o le taofia lea o le fatu mai le tupu ae leʻi oʻo i le taumalulu, ma i le tautotogo o le a amata ona tupu le sorrel i le vevela muamua.

O lea la, ina ia vave maua le malie i le eria ma se tau vevela, e tatau ona totoina le agasala i le taumafanafana. Ma i le itu i saute ma le ogatotonu - i le tautoulu.

I le tulaga o le totōina ile lauʻeleʻele ile masina o le taumafanafana, e taua tele le faʻaleleia o le suāsusu. O le laau e tatau ona iai le taimi e maua ai se laufanua lanumeamata lanumeamata.

O le isi mea autu o le totoina o fatu i le eleele. O le toatele e faia se mea sese matuia e ala i le faia o faʻanoanoa e loloto. O se taunuuga, o le afa o fatu e le mafai ona malepe i luga. Ina ia mafai ai ona tupu lelei le totoga i totonu o le atunuu, ua lava lava le faia o se tamai tootoo, lea o le a faailoa mai ai le itu o le moega. O lona uiga, e tatau ona lūlū fatu i le loloto e le sili atu i le 1 cm. A maeʻa ona tuʻuina i totonu o le uʻu, faʻafefe faʻafefe i le eleele.

Filifiliga nofoaga

O vaega nei o le atuatuvale e tatau ona mafaufauina:

  • e le faʻafefe nofoaga matala lafoaʻi, o le mea lea e sili ai le totoina i nofoaga paolo;
  • faapalepale le malulu ma mafai ona gaosia le lanu meamata e oʻo lava ile vevela o + 2 ... +4 ° C;
  • mataʻutia i le vevela o le tau - ua muta le tulieseina o laulaʻau lanumeamata fou ma faʻaitiitia i le tuputupu aʻe, faʻamalolo vave le aū o le pulou;
  • e fiafia i nofoaga paolo - i ia tulaga e itiiti le faʻafesoʻotaʻi i faʻamaʻi, o lanu e iloga i le suamalie ma sili atu le lelei;
  • manaʻomia le susu o le eleele, ae aunoa ma le faʻafefeina o vai;
  • e le mautonu i le filifilia o le eleele, ae sili atu ona lelei i eleele lafulemu, lea e foliga mai o se siosiomaga oona;
  • mo le tele o vaomatua e manaʻomia le humus faʻamalolo;
  • e aunoa ma ni faafitauli, e tuputupu aʻe i le tasi nofoaga e oʻo atu i le 5 tausaga, mulimuli ane e manaʻomia se mea faʻapipiʻi ina ia faʻaauau pea le tele o fualaau aina;
  • o le maualuga o le maualuga o le vai i le eleele e le sili atu i le 1 m.

E totoina e le laau fugalaau i le tausaga na sosoo ai ina ua toto. Ae i se vevela vevela, na maua ai le luluina i le taumalulu, e mafai e le filati ona tuliesea le lanu i le tausaga o le lulu.

E pei ona mafai ona iloa mai i le faʻamatalaga, e sili atu le mataʻutia o le taulasea i le togavao ma le tausiga pe afai e maua mai i ni tulaga talafeagai.

Sorrel e totō ile laufanua

Pe a totoina se fatulala, e tatau ona manatuaina o loo i ai fatu laiti. Afai ei ai le tele o anufe ma iniseti i luga o le eleele, ona oʻo lea i le taimi o le tau vevela e mafai ona latou toso ese fatu - o le a faʻaitiitia ai le faʻamaina. O le mea lea, e fautuaina e lulu le vao i luga o le eleele i se taimi vave e mafai ai. Ma aʻo lei totoina, siaki le aso o le gaosiga o fatu i luga o le afifi. O le a latou tuʻuina atu le maualuga o le germination ma gaosia, pe afai e le sili atu ma le 2 tausaga.

Ina ia mafai ona e filifilia le taimi sao, e mafai ona e faʻaaoga le kalena o le masina. E tusa ai ma lea, filifili se aso talafeagai mo le totoina. Aso fiafia: Iuni 4, 5, 6, Setema 3, 4, 8, 9, 18. Faʻanoanoa: Iuni 3, 11, 25, Setema 27, 28.

Muamua sauni le palapala, ia eli ma le faʻaeteete ma tatala. Afai e le lelei le palapala, ona tatau ai lea mo faʻalauga taitasi ia 6 kilokalama o le faapalaga poo le humus. E mafai ona e faʻaopopoina i le 20 g o le potassium i le meli ma e tusa ma le 25 g o le superphosphate.

Mo le faafaigofieina o le tausiga o vao, e tatau ona faia le lūlū vao i laina. E fautuaina e taofi se mamao o le 20 cm i le va o vaʻa laina. Afai e te manaʻo e maua le seleselega i le vaiaso muamua, e aoga le ufiufi o laau toto i le ata - o le a latou aliali i le 3 po o le 4 aso. Afai e le faia lenei mea, ona latou tulai lea i le 5-8 aso.

O le mafanafana e le mautonu pe a tuputupu ae ma tausi i le eleele, ua lava lava le vevela. E sili atu le lelei o le fafaga pe a uma ona tipi lau. Fertilizer e mafai ona filifilia faigata, ae faʻatasi ai ma se faʻaituau i vaega o le eletise.

E taua le tuʻuina atu o le sipela ma le tele o vaiinu, aemaise lava i taimi vevela ma vevela. Mo le puipuia o le gaosiga o le vao, e tatau ona vavae ese le aū ma le lanu.

A o leʻi totoina, e tatau ona faʻapipiʻi fatu i totonu o le vai poʻo le faʻamamaina o le palapala.

O fualaau o le Sorrel, e pei o se tulafono, e le o faaaogaina, talu ai o fatu e ola lelei.

Sorrel Care Secrets

E ui lava i le mea moni e faapea e le lelei le taula, e manaʻomia ai sina tausiga:

  • vaʻaia taimi le eleele i le va o laina;
  • e faʻaleleia ai le taumafanafana o le taulaʻele aʻo solo le palapala, a leai o le a tuʻuina mai e le laau sina lanu meamata (aemaise lava i vevela vevela ma le vevela);
  • pe a uma le suavai poʻo le faʻasolosolo, o le taimi lava e faigogo ai le palapala, tatala;
  • faia ni laei pito i luga 2 taimi i le vaitau;
  • e pei o se faʻalalaʻau, faʻaaoga le mullein tincture ua faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le 1:10.

Oona faamai ma meaola faalafua

E mafai ona aʻafia le afaina o le Sorrel e ituaiga o faʻamaʻi.

O faafitauliFaʻaaligaFaiga faʻavae
Malosiaga malosiE foliga mai e masani lava i luga o vao laiti, e le silia ma le tausaga. Ua afifiina le pito o le ie, ua avea ma seu, mago ma pala.Ina ia puipuia le foliga mai o le paʻu paʻu, e tatau ona aveese uma mutia vao mai le togalaau. A oʻo mai uluaʻi faailoga, ia mautinoa e togafitia le togavao ma se paluga Bordeaux. Fufulu e tusa ai ma faatonuga o loʻo faʻaalia i luga o le afifi.
RotoO lenei faamai e masani lava ona aliali mai i le ogatotonu. E faigofie lava ona iloa e le lanu samasama-lanumumu tubercles i luga o le lau laulaau.Ina ia aloese mai le gaogao, e tatau ona faʻamamaina le togalaau mai laʻau paʻu ma e tatau ona eli mo le taumalulu. I le tautotogo, e fautuaina e lulu le eleele saoloto o le eleele ma mulch. Afai e iai se lanu tutusa i luga o le laau, ona tatau loa lea ona aveese ma susunuina ia vaega o le tipu.
AphidsO le iniseti e fufulu uma vai mai le laau, ma o lona taunuuga na maliu ai.E mafai ona e faʻaumatia aphids e ala i metotia a tagata, togafitia le togavao ma le faʻafefeteina o keleka poʻo tomato. Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga, e mafai ona e faʻaopopo sina fasi fasimoli vai i le tincture.
SawflyO 'auʻau o lenei iniseti e tafe ai le lanu meamata o le lau laulaau, ma e na o ni mea e ola ai.Ina ia puipuia le pupula mai le aliali mai, ua lava lea e aveese ai le mutia vao ma puipuia ai le paʻu oti i luga o le palapala. Afai e aliali ni vaega i luga o le sila, e tatau ona togafitia le vao i le fulu o le chamomile o le vailaau, faaopoopo i ai se vaega itiiti o le fasimoli vai.
Wireworm - Nutcracker Beetle LarvaAfai e aliali mai ni vaega nutimomoia i luga o le laau, aemaise lava i luga o le mea e latalata i le aʻa, ona aoga ai lea ile tausia o le uaea.E taua le eliina o le eleele mo le taumalulu i le loloto o se suo bayonet. Ae ia faia muamua - i le auala lea e aumai ai fuamoa o le paluga i luga o le mea e le o ola ai ni gutu.

Aotelega o togafitiga a tagata e faʻaitiitia

E toetoe lava o soo se ituaiga faʻamaʻi i le taulasea e faigofie lava ona faʻaumatia faʻasologa o tagata.

FaʻaaogaMauaO le a le faafitauli e fesoasoani
Lafu uilaTincture o le fafie ma le vai i se fua faatatau o le 1:30.Busu e aʻafia e se tamaʻi, aphids, siaki, anufe faʻafefe.
Tusa tapaaO le tapaa le asu e pefu ai laulaau.O lenei vailaau e aoga e faasaga i le thrips, sawfly, aphids.
Onion peel250 g o le aniani sisi, mausali i le 10 lita o le vai i le aso atoa.Fesoasoani lelei e faʻaumatia faʻamatalaga, laʻau ma aphids.
AtaTotoina i totonu o le kulimi, faʻaitiitia i le vai i se fua faatatau o le 1: 1. Faʻamalosia 8 aso. Mo le gaosi, ave le 20 g o le paʻu ma faʻafefe i le 10 lita o le vai. Used for irrigation.Fesoasoani i le faatoilaloina o siama, anufe, aphids, thrips, fuʻa.

Ua faailoa mai e Mr. Summer resident: le auala e maua ai fatu fatu

Ina ia mafai ona maua lau fatu, e tatau ona e tuʻuina atu 2 vao e fuga mai - o le a tupu pe tusa o le masina o Me. Ona faatalitali lea seia oo ina pogisa le panicles ma na o le oti ese. Ave ese, sasa ese le pefu ma tuu fatu.

O le tuʻuina atu o Germination e faʻaauau pea mo le 3-4 tausaga. Ae e le tatau ona e aoina mai ni fatu mai le fila, o lona igoa e o faatasi ma se faailoga F1, o se ituaiga o ituaiga eseese ma e le maua ai se fanau.