Laʻau

Myrtle laau - o se faailoga o le filemu ma le toafilemu i totonu o lou fale

Mo i latou e fiafia i le malamalama ma mea masani, o le myrtle e sili ona fetaui lelei: e fesoasoani i le faaleleia o le ea i totonu, faʻaleleia le siosiomaga, ma o ona lau e faʻaaogaina e fai ma vailaau. I le faaopoopo atu i ai, ua tupu e tupu ai se laau talo. Ma i totonu o ituaiga eseese e mafai ona e filifilia e talafeagai mo le amataga ma le au fai togalaau masani: o le tuua e le faigata, ae e tatau ona e manatua nisi o mea.

Myrtle - fualaau laau

O le fanau mai o le myrtle o le Metitirani, ae e tupu aʻe foi i Aferika i Matu (i Europa e toe fua mai pe a uma fulu muamua). E faalagolago i le eseesega, o se laau vevela e pei o le vevela i totonu o nei vaega e oʻo atu i le maualuga o le 3.5 mita, ona o lona tuputupu aʻe o se agalaau faʻatoʻaga i totonu o vaomatua poʻo nofoaga tatala. O le togavao ua teuteuina e tuʻuina atu i le pale le foliga manaʻomia.

O laʻau o loʻo i ai se mea manogi: o lona manogi e manino le faʻalogoina pe afai e gaosia pe tipi i le nofoaga o loʻo i ai veins. O le latina myrtus "myrtle, o se togavao i le itu i saute e aofia ai le suauu taua i totonu o laupepa" na sau mai le Eleni o le "myrrh, mea manogi manogi."

O se sui mamalu o le aiga o le myrtle masani. O se laau toto e tusa ma le 2 m le maualuga ma lanu lanumeamata lanumeamata lanumeamata ma fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe po o piniki. Fualaau aina suamalie - fualaau suamalie uliuli e maua ai se fugalaau fugalaau.

A uma ona toto i luga o le myrtle, fualaau pogisa o se lio lapotopoto pe foliga mai e fatu fatu

E tele ituaiga o laau o le myrtle aiga. E manaia tele le maua o le eucalyptus i totonu. Ae peitai, na o ni nai vailaʻau e talafeagai mo le fale. O le tausiga mo i latou e faigofie, ae manaʻomia ona fatuina tulaga talafeagai, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻalauteleina o le manogi, faʻaleleia ma masani ona faʻasusu.

Vaʻai totonu

E ui i ituaiga eseese o ituaiga eseese, o le filifiliga o le myrtle mo le fale e sili atu ona tapulaa ona o le tuuina atu. O le fofo aupito sili ona lelei e le o le faʻatau i faleoloa, ae ia tupuina mai ni laau e aʻafia ma uo. Afai ei ai se filifiliga, ona sili atu lea ona lelei le gauai atu i ituaiga o loʻo faʻamatalaina i lalo. Latou te eseese i le foliga ma le tele o laulaau, fugalaau, fua, ma ua manatu foi o ituaiga sili ona le lelei ma le laumei:

  1. Alhambra - mea manogi, lau paʻu, fua papaʻe ma fugalaau.
  2. O Microfilla o se laau lauʻau ma lau laititi.
  3. Flora Pleno - eseese fuga, fugalaau faalua.
  4. Tarentina o se laau e vave ona tuputupu ae ma laulaau laititi ma fua tele (mo se faataitaiga, Tarentina Granada, Tarentina Variegada ma isi).
  5. Boethics o se laau e faʻagesegese ona tupu, o lona ogalaau e salalau le taimi ma o loʻo i ai sona malu malu o le kinamona.

E maitauina o nei ituaiga eseese o ituaiga ia o le myrtle masani.

Pusa Ata: Myrtle Home Views

E tusa ai ma tagata atamamai, soʻo se ituaiga o myrtle masani e talafeagai mo bonsai.

Myrtle e mafai ona faʻaleleia, o lea e faigofie ai ona tupu i totonu o se sitaili e masani ai

Ae o uluaʻi laau o le a sau mai le ituaiga o Boethika ma le microfilla o loʻo i luga: e faigofie ona fausia o latou pale ma le ogalaau ona o le faʻagesegese o le tuputupu aʻe ma le faʻaopoopoga o laau.

Lauluina ma le totoina

O se tagata matua o le myrtle transplant e sili ona lelei ona faia i le tasi taimi i le 3-4 tausaga, ma o laau talavou e totoina i tausaga taʻitasi i le tautotogo. Pe a suia le myrtle, e le mafai ona faʻalolotoina le ua o le laau: o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi eseese poʻo le faʻaleagaina ile pala. I le pito i lalo o le fagu e tatau ona tuʻuina atu se vaega lelei o alavai.

Tulafono lautele mo le myrtle transplantation:

  1. Totoga e oo atu i le 3 tausaga ua totoina i totonu o le fagu i tausaga uma, 2-3 cm lautele (lava e fetaui ma le aʻa) nai lo le muamua, e le faamamaina aʻa mai le eleele, totoina ma faaopoopo sina eleele fou. Ma faʻapea foi le gafatia mo le gafa e mafai ona filifilia e fuafua i le tele o le palealii o le laau: o le maualuga o le ulo e tatau ona avea ma afa o le pale o le laau.
  2. Laʻau i le mavae ai o le 3 tausaga e totoina pe a latou tutupu, pe a aʻafia uma e le aʻa le eleele.
  3. O le gaosiga e faia i le tautotogo, aʻo leʻi amataina le vaʻaiga.
  4. O le myrtle talavou e mafai ona totoina pe a maeʻa.
  5. I tausaga taʻitasi, i tagata totō matutua, ua suia le pito i luga o le palapala, lea e le o aʻafia i aʻa, tipi ese mai lemu ma se naifi ma faʻatumu se vaega fou. Aʻo faagasolo lenei faiga, e le faʻatautaia le aʻa ma masani ona taumafai e le aʻafia.
  6. Myrtle ei ai aʻa maaleale, ma e le mafai ona manua i le taimi o le gafa.
  7. O le ipu e sili atu ona lelei le filifilia o le kulima ma le malamalama, ina ia le mu ai laulaau pe a faʻamafanafana ona pito.

Afai o tulafono o loʻo i luga e faʻaaoga uma mo tagata matutua ma mo le tupulaga laiti, ona na o le laau e sili atu i le 3 tausaga e talafeagai i lalo:

  1. Saunia le eleele.
  2. Tuʻu fua le aʻa mai se vaega o le eleele tuai, ma tuʻu ai sina mea e tumu ai le sili atu i le afa o le eleele fou i totonu o le ulo.
  3. Toto i totonu o se fagu fou. Ina ia aua neʻi faaleagaina aʻa, e mafai ona e faʻamamaina i totonu o le vai mafanafana.
  4. E le faʻalolotoina le laau, o le mea lea latou te faia ai se faailoga o le tulaga tuai o le eleele i luga o le ogalaau.
  5. Faatumu le vavao i eleele fou.
  6. Tuu le laau mo na o ni nai aso.
  7. E mafai ona faʻasalaina pe a maeʻa le 7-15 aso.
  8. Fertilize myrtle amata e leʻi muamua atu i le 1 le masina talu ona faʻauluina.

O fualaau laiti o myrtle ua toe totoina i le itu tutusa, ae tuu ai le tele o fanua i luga o aʻa ma filifilia eleele ile ituaiga eseese: o se paluga o peat ma sand sand

Mo laau totō matutua, e maua pe faʻafefiloi se eleele eleʻele malie:

  • peat;
  • turf land;
  • oneone lapoʻa.

E fautuaina le Mirtu mo sina eleele eleʻele acid Ph 6-6.5, o suauʻu uma e faatauina ile lalolagi e maua ai le eletise. O le mea autu lava o le eleele e vaʻavaʻa, e pasi lelei le vai. E le tatau ona faʻavaivai le vai. Ia mautinoa i le lalo ifo o alavai lelei. E tatau ona puipuia le vai mo le faʻavaivai ma le totoina, pe a faigata, ona mafai lea ona faʻamalolo.

Tit//forum.homecitrus.ru/topic/3625-mirt-iz-semian/page-4

Faʻalauteleina le laulau e masani ona faʻaaoga e avea ma alavai, ae o le perlite, lea e mafai ona faʻafefiloi i totonu o le eleele, e sili atu le aoga. Aʻo leʻi faʻaogaina, o le palapala ua faʻamaʻiina ma togafitia i mea faʻatemu e aloese mai faʻamaʻi pipisi.

Myrtle Care

O le tausiga o Myrtle e eseese lava mai le tulaga masani. E taua le manatua e alofa o ia i le vevela i taimi o gaoioiga, susu ma le ea fou.

Laulau: O aiaiga Myrtle e faʻalagolago i le vaitau

TaimiFeavega o le eaTotogiFaʻasaMalamalamaFertilizers
Winter6-12 tikeri60-70%itiititulaga masanileai
Tautotogo15-20 tikeri70-90%teletuusaofaʻatasi
Summer20-25 tikeri70-90%teletuusaogaʻo
Pau15-20 tikeri70-90%talafeagaituusaofaʻatasi

Faʻaiga ma fafaga

A tupu aʻe le myrtle, fuga, ona tele ai lea o le vai i le vai vevela. O le chlorine e faʻaleagaina aʻa, ma o sina fesootaiga pupuu ma o le a oʻo atu ai i ni mea faanoanoa. Ole taimi ole fafaga e faalagolago i le tele o mea, ae fuafua lona manaʻomia mo le setete o le palapala: e le faatagaina e faʻamago atoa. Ae ui i lea, o le tele o le suavai e faʻamaonia ai le faʻamaina o le eleele, faʻavasegaina o aʻa: o le a lafoina e le laau lau laʻau ma taofi i le atinaʻe.

O le fufuluina (poʻo le taʻele faʻapitoa) o le a fesoasoani e taulimaina laʻau paʻu, toe faʻafoʻi mai ai o latou gaʻo ma lanu paʻepaʻe. Ma o nei taualumaga foi o le puipuiga lea o le tele o faamai ma meaola faalafua. O le myrtle o loʻo sosolo i le vaitau o le gaoioiga i aso uma poʻo le tele o taimi i le aso. Mo le faʻaleleia o le tausiga ma tuʻuina atu se faʻafefe talafeagai, lea e tatau ona maualuga, tuʻu se mea faʻafiafia i totonu o le potu poʻo le tuʻuina o le omea lautele i totonu o se fata mai le ulo ma sasaa i le vai. O le pulupulu e maua ai se faʻaleleiaiga i taimi pupuu i tulaga: o le taimi lava e aveese ai le susu mai laulaau, o le a lagona e le myrtle lona le lava.

E mafai ona faʻaleleia le suavai e ala i le tuʻuina o se fagu ma se laau i luga o se paʻu ma le susu susu, ia mautinoa o le pito i lalo o le ipu e le paʻi atu i le uamea lautele - o lona uiga, tuu le ipu i luga o se mea e faʻafefe ai, ona tuʻu lea i luga o se paʻu ma le susu. E le gata i lea, pe a uma ona faʻavasegaina, e tatau ona e tausia le fale i lalo o se taga manino. E talafeagai le faia o se pu i totonu mo le mauaina o le ea fou, ma ia mautinoa o le a le fausia se mea.

Ku!//floralworld.ru/forum/index.php/topic735.60.html

O le potu e tupu ai le myrtle e masani lava ona gaoioi, ave le laau totino i se isi potu, lea o le a puipuia ai mai le maalili.

O lenei laau e manaomia ai le ea fou, ae e fefe i le tata ma le malulu.

Myrtle e ola lelei i le susulu o le la. Ae ui i lea, i le vevela i le aoauli i le mafanafana o le vaitau, latou te tuʻuina atu ia te ia le puipuiga, aemaise lava pe a i ai o ia i luga o le fogafale avanoa.

Fertilizers fesoasoani i le laau e ola, ae faʻaaogaina ma le faʻaeteete. Afai e faaopoopo se humus laitiiti i le palapala pe a suia, ona oʻo lea i le taumafanafana e mafai ona e galo e uiga i le tino maeʻa. I isi tulaga, o le myrtle e fafagaina i fugalaau faʻapitoa i le tautotogo, ma pe a uma le amataga o le fuga ma seʻia oo i lona iuga i le vevela. E iloa foi e lenei laau le lalaga pito i luga o aʻa po o laulaau i le faiga o le pulupulu.

O le vaitau o le fuga ma le foliga mai o fua

O le myrtle e masani ona fuga i le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana. O lenei vaitau e tusa ma le 2 masina. I le amataga, faʻalauteleina le tele o le fafaga ma le faʻafia ona faʻaleleia.

Ina ia mafai ona aliali mai fualaau, e manaʻomia iniseti, ae o le paʻu o le fale i lenei auala e toetoe lava a le mafai ona tupu. O le mea lea, e faia lenei lima ma le pulumu

Faatasi ai ma le teuteuina ma le faapaleina o le pale, e le fuga le lau o le myrtle. Afai e le afaina le pale, ona mafai lea ona faʻaosoina ma faʻamalosia lenei gaioiga: ona faʻasaina lea o le teuteuina ma faʻaaogaina le kulimi ma fualaʻau.

O le Myrtle mo le totoina o fualaʻau e totōina i totonu o se pupuʻu vavalalata ina ia le faʻavaivaia le malosi i luga o le totoina o taina ma le atinaʻe o aʻa.

Taimi e malolo ai

E manaʻomia e Mirtu se taimi e malolo ai i le taumalulu ina ia maua ai le malosi mo le isi vaitau o le saoasaoa o le tuputupu ae ma le totoina o fua. Afai i le taumafanafana ma i le mafanafana mafanafana mo ia o le nofoaga pito sili ona lelei o se faletalimalo, o se loggia, o se togalaau i fafo, ona i ai lea i le taumalulu e sili atu le lagona o se fale matua i le vevela o le 6-12e uiga iFaʻatasi ma aunoa ma se faʻamalamalamaga faaopoopo. Afai e tuua le myrtle i le taumalulu i totonu o se potu mafanafana e iai le moli masani, ona faʻaosoina lea i taimi uma, ae o loʻo faʻaititia pea le susu.

A o faagasolo le taimi umi, lea e amata mai ia Tesema e oʻo i le faaiuga o Fepuari, e faʻaitiitia le faʻafefeteina i le 1-2 taimi i le masina ma e leai se fafagaina e faʻaaogaina. Ua saunia le gasolo malie mo le taimi o totoe: latou amata amata ona faʻaitiitia le vevela o le vevela muamua ma faʻaititia le tele ma taimi ole fafaga.

Ae o nei tulafono e le faʻaaogaina i laau e le itiiti ifo ma le 3 tausaga le matua: i le taumalulu latou te i totonu o se potu mafanafana ma faʻamalamalama ma faʻamalamalama atili.

Le faʻavaeina o le aʻa ma le palealii

Mo le teuteuina lelei o le myrtle, e vavae ese taimi. O faʻatinoga ma metotia mo le faia o se faʻavae po o le pale e faʻalagolago i le ituaiga, ae masani ona fai lenei mea i le amataga o le tautotogo poʻo le maeʻa foi o fua o le fugalaau.

I le tau mafanafana, e mafai ona faʻatagaina le faʻaaogaina o ni lala faaopoopo. Afai e te le teuteuina le pale o le myrtle, ona maua ai lea o se foliga o le pyramid.

E mafai ona punou ma nonoa ni lanu, afifi i le uaea vaivai, ae faʻamautinoa

O le faʻapipiʻi e talafeagai i le tautotogo ma i lālā talavou i le gasologa o le vaitau o le gaoioiga. O le a sili atu ona lautele le pale, o lea e lelei ai le tipiina o lālā talavou.

Vitio: faʻatulagaina o laau

Bonsai i le fale

E toatele e fiafia i lenei galuega tulaga ese, ma o le myrtle e atoatoa mo le faia o se tulafono. E fautuaina e filifili lemu le tuputupu ae ma le tele o ituaiga (faatusa, Boethics poʻo Microfill). Mo le faʻavaeina o le pale, o le faapipiiina o lau pito i luga e faia i taimi uma, e le tatau ai ona vavaeina lala e le talafeagai, e puipuia ai le fuga. O le taimi la lena o le pale o le a matagofie ma malu, ma o lona foliga o le a faʻatusatusa ma talafeagai.

O le mea lea, e mafai ona taitaia le pusa o le boetics i itu eseese: e faigofie tele, ae e le tatau ona tuiina, aua o le ai ai ni mea

O le myrtle bonsai potua e tatau ona faʻasalalau ma lautele, ma le maualalo o puipui. Ina ia alo ese mai le eleele ma ia faaopoopo mea teuteu, o le masi ua tuu i le pito i luga poʻo le mulched.

E le mafai e le vaʻaia ona fai ni faʻalavelave i le masani ai o le faʻaaogaina o le aʻa, lea o le a mafua ai le vave maliu o le laau

E le gata i lea, i le tulaga o se laau e mafai ona e ola ai mo se taimi, faitau e uiga i ai: //diz-cafe.com/rastenija/duranta-kak-vyrastit-nebesnyj-cvetok.html

Mea sese i le tuua

Aʻo tuputupu aʻe le myrtle, e tele faafitauli e tulaʻi mai, e masani ona fesoʻotai ma le faʻaogaina lelei o togavao. O mea nei e sili ona taatele o le "foliga le lelei" o lau laau.

Laulau: tausiga le talafeagai: faafitauli ma fofo

Le faafitauliMafuaʻagaFofo
Twisted
ma o laulaʻau ua matutu
Lafoaʻi o le laAlu i se nofoaga paolo.
Lea ua paʻu
  1. I le taumalulu, o le taimi malologa e faʻalavelaveina.
  2. Le lava o le susu po o le faʻamaina.
  1. Alu i se nofoaga malulu, malulu.
  2. Faʻateleina le faʻasusu, faʻaleleia ma faʻaleleia le faʻaleleia i taimi masani ma faʻamaʻi faʻamaʻi.
Laʻu aʻaTelevave masima
  1. Faʻaitiitia le faʻamalosia e tusa ma le 50%.
  2. Suiga ma se sui atoatoa o le palapala, e aofia ai le faʻasaʻoina o aʻa.
  3. Faʻamala i aso uma mo le 30 minute.

E tele taimi e te manaʻomia ai le toe faʻaleleia faʻafuaseʻi o se laau (aemaise lava, faʻagogo):

  1. Ave lemu le laau.
  2. Faatofu aʻa i le tutu vai mafanafana mo ni nai itula.
  3. Tuu le myrtle i totonu o le ulo.
  4. Ufiufi i pepa alumini.
  5. Faʻasalaga a itiiti ifo ma le 1 le taimi i le aso, puipuia le palapala mai le ulaula.
  6. Faʻaopopo fomaʻi faʻapitoa mo laau toto.

A maeʻa le myrtle, e tatau ona aveese le ata. I le isi, e tatau ona e toe iloiloina aiaiga o lona taofia.

Maʻi ma faʻamaʻi, auala o togafitiga

O Myrtle foi ua faigofie ona maua i meaola faalafua ua solia ai aiaiga o le taofia.

Laulau: lisi o meaola faʻamaʻi ma faʻamaʻi, fua e faʻafefe ai

Faʻamaʻi poʻo le meaʻaiFaailogaTogafitiga
Fungal maʻi
  1. Ua mamae le laau.
  2. O le pito i lalo o le papa.
E le mafai ona faʻamaonia.
Spider mite
  1. Lea pauu ese.
  2. O se upega tafailagi web forms.
Suʻega faʻamaʻi (Fitoverm, Actellik, Sunmight).
Whitefly
  1. Lea lanu samasama.
  2. Faʻateleina le tuputupu ae.
  1. Fufulu ese meaʻai i se vaalele vai.
  2. Faʻamaʻaina le ea malulu (ave i le pusa poʻo le loggia mo le 30 minute i le vevela o le 10-15 tikeri, e ufiufi mai le matagi).
ShieldLaʻau paʻu.
  1. Fufulu ese meaola faalafua.
  2. Soap solution.
Aphids
  1. Lafoaʻi leu e pei o seʻi.
  2. O vailaau lanumeamata lanumeamata po o le enaena, e masani lava e le sili atu i le 5-7 mm.
  1. Fufulu le anufe i totonu o le fagu.
  2. Togafitiga ma le iniseti (Dr Foley, Aktara, Actellik).
  3. Faʻasoʻatoa vaega.

Faʻafanua ata: faʻamatalaga o laau totō aʻafia

Myrtle faʻateleina

O le myrtle e faʻapupulaina e ala i le vavaeina; O le faʻalauteleina o fatu e le manaʻomia: o mea totō e faʻaumatia o latou uiga eseese (paina o laʻau ma fugalaau). I le faʻaopoopoga, o vavaega o se ala e sili atu ona faatuatuaina: o fatu e toesea lo latou gafatia e vave tutupu vave.

Laʻau

Faʻapenaina e ala i tafaoga e tatau ona le sili atu i le faalua i le tausaga: muamua i le taumalulu (ia Ianuari-Fepuari), ona e taulai atu lea i le tautotogo po o le ogatotonu o le taumafanafana (Iulai). Mo le vave aʻafia, e mafai ona e faʻaaogaina mea e faʻamalosi ai.

Ina ia taofia le faʻaleleia o le susu, o le a aveese lau mai le pito i lalo o le ala, ma o mea o loʻo totoe o loʻo faapuupuuina.

Tulaga o le faʻaleleia e ala i le vavaeina:

  1. Taʻu teuteuga. O latou umi e tatau ona tusa ma le 5-8 cm. Mo le toe gaosia e sili atu ona faʻamalosia le faʻamalosia o le faʻaaogaina.

    O selemole e tatau ona ave mai le ogatotonu o le laau

  2. Faʻapipiina o le eleele: peʻa faʻafefiloi le peʻa i le afa ma le oneone poʻo le perlite (vermiculite).

    Afai o le filifiliga i le va o le vermiculite ma le perlite, ia sili atu le fiafia i le muamua: e le o le efuefu ma ei ai elemene aoga mo mea taumafa

  3. Laʻau e totoina i totonu o se tamai ipu (o ipu lanu violisi e talafeagai lelei) ma eleele palapala.

    Laʻau toto i le loloto o le 2.5-3 cm, e le faʻagaloina e faʻatusatusa le eleele i lalo

  4. O se fagu e tipi ese i totonu o le potu e iai se paolo malulu, ma o le ea vevela e tusa ma le 20e uiga iC. Aua nei galo e ufiufi atoatoa i se ata tifaga, faia ni pu laiti i totonu ina ia i ai le ea.

    Faʻaaogā foʻi ipu mo le faʻaaogaina o fanua nai lo le ata

  5. Faatalitali i le taina o gaʻo i totonu o le 1-2 masina.
  6. A oʻo mai pupu, latou te aveeseina le ata ma tufatufaina atu i totonu o se potu ma tulaga masani mo myrtle.
  7. I le taimi o le tautotogo, e totoina ai selesele i ipu eseese (diameter - 10 cm).

    O le eleele mo aʻafiaga totogo mai myrtle ua saunia mai se paluga o paʻu (70%) ma le perlite poʻo le vermiculite (30%)

  8. A o lei amataina le ola o le myrtle talavou ma ola malosi, e teuina i le vevela o le 15-20e uiga iC.

I le avea ai o se tulafono, o laau totō e tupu aʻe mai mea e seleseleina na tupu i le lua poʻo le tolu tausaga.

Vitio: fautuaga mo le tuputupu aʻe, faʻaleleia ma teuteu myrtle

Fanauina o fatu

Myrtle laau, e maua mai i fatu, o le a fiafia oe i fugalaau e leʻi muamua atu i le 4 tausaga.

E le gata i lea, e tatau ona manatuaina o fatu e iai le malosi e faaitiitia le germination ina ua mavae le tausaga e tasi o le teuina.

E faapefea ona ola laurtle mai fatu:
  1. Faʻaleleia eleele. Saunia le mea e sui mai eleele palapala, peʻa ma oneone (2: 2: 1).
  2. O fatu laiti e totoina i luga o le palapala eleele, ma fatu tetele, muamua faʻatapulaʻaina, o loʻo ufiufi i se tamai palapala o palapala.

    O le tele o ituaiga o myrtle ei ai ni fatu laiti, i se fua e tasi e mafai ona oʻo i le 15 fasi vaega

  3. O se koneteina e iai palapala ma fatu e tuʻu i se nofoaga lanu ma ufitia i tioata. Salu le palapala i le vai mafanafana i aso uma.
  4. Glass 2 taimi i le aso e aveeseina mo le 20-30 minute mo le ea ma solo mai le condensate.

    E tusa ma le 7-10 aso talu ona totoina, o le a amata mai fua muamua o le myrtle

  5. Pe a lua laulaau moni, ona totoina lea o fualaau i totonu o ipu e ala i le auala e faʻafefe ai.

Myrtle e tupu mai fatu e tupu lemu.

Fuga vine

E toʻaitiiti e faʻaalia fatu laau e faʻamalosi, e ui lava e masani ona manaʻomia lenei mea. O le a la lenei "manu"?

Stratification o le sauniuni lea o se atigi laau mo le alualu i luma i le lumanaʻi e aunoa ma se gau: tausia le laau i se siosiomaga malie i le maualalo o le vevela ma toe totoina i se eleele mafanafana. A aunoa ma le faʻamafanafanaina, o le fatu e mafai ona pala i le eleele.

E masani lava, o lenei sauniuniga o fatu e faia e pei ona taʻua i lalo:

  1. Sogi le fatu i le vai mafanafana mo le 24 itula.
  2. Saunia se atigipusa o loʻo i ai ni fuga susu poʻo ni fasi pepa, lea e tuʻu ai fatu.
  3. O fatu i lenei fomu o loʻo tuʻuina i totonu o le pusaaisa; vevela e tatau ona i le va o le 1-5e uiga iC.
  4. Taofi 1.5-2 masina i lenei tulaga.

Ina ia faʻaleleia atili le malosi, ua faaopoopoina le Zircon i le vai mo le faʻaoʻo muamua (1 le pa'ū i le 300 ml o le vai). O lenei fofo e tatau ona faʻaaoga mo le itiiti ifo i le 16 itula. E talafeagai mo le na o le 3 aso i le vevela o le ea e 18-25e uiga iC.

Aʻo leʻi aveina fatu, o le pusa faʻatasi ma le Zircon solution ua luluina.

Faʻamatalaga faʻafitauli o le germination

E masani lava pe a tupu aʻe laau mai fatu, o le tele o fesili e tulaʻi mai le vaega o le "pe a fai":

  • fatu fatu e le tupu;
  • mamafa mamafa na mafua ai ona afaina;
  • totogo, ma isi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, atonu o le a le totoina fatu mo ni mafuaaga se tele: e le mafai ona faʻaaogaina ni mea totino, faʻatoʻa totoina, malulu, susu susu, ma isi mea. Afai o le mea muamua e te le atoatoa, o le lona lua ma le lona tolu o galuega a ou lima: ia faʻapitoa i le totoina o fatu myrtle Aua neʻi galo e uiga i le alavai ma le faʻaleleia o le kiona.

Afai o mamanu i lalo o le tioata, ia faia vave loa se mea:

  1. Faʻaitiitia le faʻamalosia e tusa ma le 30%.
  2. Faʻamama le eleele ma minerale.
  3. Tausia togalaau, palapala ma tioata ma mea oona.

Masalo o le tulaga ua faateteleina i eleele elemene. Ona faaopoopoina lea o le penisina i le eleele i le fua faatatau pe a ma le 50 g i le 1 kilokalama o le eleele (e mafai foi ona toe suia i le afi i totonu ole vaega tutusa).

I soo se tulaga, taumafai e usitai i fautuaga mo le tausiga ina ia aloese mai le faafitauli "mea e fai" i le lumanai.

Myrtle, na auina atu i le tele seneturi talu ai i Europa, ua mauaa aʻa i totonu o fale ma lagona ai le lelei. I le taimi nei o loo i ai pe tusa ma le selau momo o le myrtle, o le myrtle masani ma ituaiga uma e talafeagai mo le ola i le fale. Mo le matagofie o laau toto ma se tala matagofie ma le tamaoaiga e faafiafia ai mata, e tatau ona e taulai atu ia i latou: tausiga faigofie i le tele o vaiinu.