Laʻau

Bromeliad family - tillandsia, pineapple, bromelia ma isi

O totonu o laau e le gata ina teuteu ai totonu o se fale poʻo fale mautotogi, ae faʻamamaina ma toe faʻaleleia le ea. Fans o fugalaau fugalaau o le a fiafia e aoao e uiga i ituaiga laau eseese mai le aiga Bromeliad.

Family Bromeliad

Laʻau mai le Bromeliad aiga e afua mai i vailaʻau, ma o le tele o ituaiga o meaola ua maua i totonu o le American undertropics ma le tasi i Aferika i Sisifo.

O bromeliads o epiphytes, o lona uiga, latou te ola i luga o laau, maa poʻo isi laau toto ma maua vai ma meaʻai mai le ea ma le timu. E le pei o le tele o laau totő, latou te le mauaina mea e tatau ai mai le aʻa. O o latou aʻa o se auala o le auai i le lagolago tuputupu ae.

Bromeliad

Toeitiiti lava o sui uma o le aiga o Bromeliad e faʻamalamalamaina i le i ai o se laumei pupuu ma le umi o lau o laau e faʻapipiʻi le tasi i le isi ma fausia ai se fao. O le fausaga o laulaau e faigofie lava: i nisi o sui o le ituaiga o meaola e lautele ma lapopoa, o isi e manifinifi ma se fausaga lanu. Faʻalagolago i ituaiga, o le faʻaleagaina e mafai ona puʻeina, taʻavale poʻo le faʻalavelave.

Ituaiga ma foliga o laau i totonu ole aiga Bromeliad

E tusa ma le 3,000 ituaiga eseese o nei fugalaau, i totonu ia i latou: cryptanthus, vamania, vriesia, pineapple interior, echmea, siamaelia, bilbergia, acantostachis, nenelaelia, nidularium ma le tele o isi.

Faʻalogo lelei! O le faʻalogo i le igoa o le bromeliad de Zapata ma e manaʻo e faʻatau lenei fugalaau e tatau ona e iloa e le o iai, o le faʻataʻaloga lea a Aperila Fool.

E faʻapefea ona tausia nei laau toto i le fale

Bromeliad - tausi fale, fafaga ma toe gaosia

E toetoe lava o talatala uma e fesuisuiaʻi i se mafanafana, susu, mafiafia. O lo latou nofoaga muamua o le agamalū ma latou ola i lalo o le paolo o laau pe faʻapipiʻi ia i latou.

Taua! E le mafai ona talia e Bromeliads le tele o le susulu o le la.

Lafana, susu, malamalama

O le maualuga o le vevela mo bromelia e pei ona i ai i le va o le 15-26 º, ae e mafai ona latou ola i vevela vevela.

O fale o le Bromeliad o loʻo manaʻomia ai le 60% le maualuga o le ea. O lenei vaega e faigata ona faʻamautinoa, aemaise i le taumalulu, pe a vevela le fale.

Auala e faʻafefe ai le ea:

  • tuu se tagata e faamamaina mea latalata i tafatafa o le laau;
  • tuʻu se fata i le susu, mo se faʻataʻitaʻiga, tuʻu laumei, mea teuteu i totonu o se ipu lapopoa ma sasaa vai;
  • aveese nisi laau e lata ane i le bromelia, ona o le faagasologa o le suimui, o le a atili ai ona maualuga le susu i tafatafa ane;
  • masani ona fuga se fugalaau mai se fagu ma se pu arosio.

Le malamalama

E le o ituaiga uma o bromelia e sili atu le malamalama manino, o nisi e sili atu le tuputupu ae i se ata faifaipea. I le taumalulu, e manaʻomia ona toe faʻaleleia i le faamalama o le itu i saute.

Le mea e sili ona lelei mo le bromelia

Mo nei sui o le fauna, e talafeagai le eleele palapala, lea e masani ona aofia ai solofanua solofanua ma le faʻaopoopoga o eleele lanu ma oneone. O le eleele mo le Bromeliads ua faʻafefeteina i le paʻu, koala, fanua faʻasalalau, sphagnum gaosi.

Tillandsia - o se laau e leai ni aʻa

Hatiora - tausiga o le fale: faʻamamafana ma isi manaʻoga

Tillandsia le ea poʻo le ea o se laau tele o le aiga bromelia. Le tagata sili ona lauiloa o le ituaiga, e manaʻomia se tausiga faigata.

Tillandsia

O le auala autu e maua mai ai le susu mai tillandsia e aunoa ma ni aʻa, e ala lea ile laulaau e manaʻomia ona suʻeina e le aunoa. Ina ia totoina lenei fugalaau, e tatau ona maua se siosiomaga malulu faatasi ai ma le faʻasalalauina (e tusa o le 14-15 itula i le aso), e aunoa ma ni faʻailoga, ma le ea fou. O le maualuga o le taumafanafana mo lenei sui o Bromelievs o le 20-25 º.

Faʻafefea ona vaʻaia

Tillandsia rootless e manaʻomia se mea e faʻaaogaina i le tasi pe a maeʻa ona faʻatau i le faleoloa. A pala le laau, e mate, o lea e le manaʻomia ai se suiga o palapala.

Eseese ituaiga o ituaiga

E tusa ma le 500 ituaiga o lenei sui, e aofia ai: Tillandsia albida, lanu violē, teleleaf, moss-like, lapoa, lua-fuga, Butts ma isi.

Pineapa e fai ma totonu o le fale

Le aiga nightshade - faailoga o nightshade

O le pineapple homemade o le a faateʻia ai e le gata o malo i le fale, ae o le a fiafia foi le mata o le tagata i le tausaga atoa. Pineapple totonu ole fugalaau teuteu.

Pineapple Home Plantation

Fafagaina le pineapa

E mafai ona e ola i le pusa i le fale i totonu o se fagu, pe a fai o ia tulaga uma na faia mo ia, ma le tausiga e le manaomia ai le tele o taumafaiga. O lenei laau e le manaomia le teuteuina, na o le toe totoina i le tautotogo ma le taumafanafana. Ina ia totoina se falaoamata, e tatau ona e tipi le pusa, lea e fufulu i se vaifofo o le manganese potassium. Ma le isi, e tatau ona e fufuluina le fasi pepa ma le efuefu ma faʻamago. Ona faʻapipiʻi lea o le pusa i totonu o se ipu (0.4-0.6 l), pe a fai o se alavai faʻavaivai ma se faʻafefiloi o le eleele o le humus, eleele turf, oneone ma le peat e sasaa (ratio 1: 2: 1: 1).

O se faʻamatalaga o le auala e ola ai pineapa i le fale o loʻo tuʻuina atu i lalo.

Lafana, susu ma le malamalama

Pineapple interior is a plante thermophilic, o se tulaga tulaga ese o le malo fugalaau. I le taumafanafana, e tupu lelei i le 25-28 ° C, ma i le tau malulu 22-24 ° C.

E leai se mea e manaʻomia ai le taumafataga o le susu, e lagona lelei i le tau vevela. Manaomia le suʻeina i taimi uma i le vai i le vevela o le potu.

Taua! O lenei sui o le Bromeliad e faʻapitoa, ae e le manaʻomia ona faʻaalia le susulu o le la.

Tulaga faʻatau

O le falaoamata e tatau ona faʻavasegaina e le aunoa, ma faʻafeinu foi i vai inu i le vevela o le potu i aso uma.

Taua! I le taumalulu, e tatau ona faʻamago le fugalaau, e le manaʻomia ona fufulu ma faʻafefe tele.

Soʻo ma le faʻasusu

O le palapala mo le laau e tatau ona aofia ai le faalauteleina o le omea, malala, piliki piliki ma palapala.

Mullein infusion (i totonu o le 4-5 aso) e mafai ona faaopoopo i le paluga i le taimi o le tuputupu ae malosi o le laau.

Faʻalogo lelei! Aua neʻi faʻaopoopo faʻamaʻi alkaline ma lefulefu laupapa.

Guzmania (gusmania): faʻamatalaga o le laau ma fugalaau

O le a le mea faʻatulagaina? Guzmania o se faʻatoʻaga tele o le aiga Bromeliad. E matua faigofie lava le ola i ni papalua, ma o le a teuteuina e le latou fale le fale i le tausaga atoa.

Guzmania

Faamatalaga faʻapitoa o ituaiga taʻutaʻua taʻutaʻua

E silia ma le 120 ituaiga laau eseese o gusmania e tagatanuu i Amerika i Saute. Mo se faataitaiga: o le toto toto, mosaic, Donnella-Smith, Tempo, ma isi.

Tausia Tulaga

O le laau Guzmania bromeliad e manaomia ai se potu lelei, o lea e tatau ona e tuu i luga o faamalama o sasaʻe ma sisifo.

Taua! Aua nei faatagaina le susulu o le la.

O le vevela o le ea e talafeagai mai le 25 º i le taumafanafana ma le 18º i le taumalulu.

E manaʻomia lou faʻafeinuina o le fale ma le vai mafanafana i fafo i aso uma i le taumafanafana ma faalua i le vaiaso i le taumalulu.

A mate le fugalaau o le tarmania, e vavae ese le laʻau ma laʻau malogo.

Faʻalogo lelei! E le manaomia le fafagaina o le laau.

Cryptanthus: tausiga ile

Cryptanthus o se laau o le aiga o Bromeliad e leai se aʻa, ae na o ni laulaau umi e aoina i se rosette. O le mea lea o le igoa "star star".

Cryptanthus

O lenei fugalaau e manaʻomia ai le vevela o le ea o le 22-24 º i le taumafanafana ma le 18-20 º i le taumalulu.

O le tuputupu aʻe o cryptanthus e le mafai i le ea vevela, o lea e tatau ai ona lelei le susu. E sili le tuʻuina o se mea faʻamaualalo latalata ane.

O le tau o Bilbergia

O le bilbergia pa'ū o se lauolaola lauolaola, o ona lau e talitutusa lava ma cereals.

O le tau o Bilbergia

Laʻau ile tausiga o faleplanti

O lenei laau o le aiga Bromeliad e le lelei ma e le manaomia ai se tausiga faigata.

O le vevela o le ea mo le tuputupu ae o le bilbergia e manaʻomia pe a ma le 12 ºС.

O lenei laau e le manaʻomia ai se moli susulu, ma ola lelei i le malamalama leaga.

E tatau ona faatumauina le suavai e ala i le susuluina o laulaau.

Tulaga faʻatau

E manaomia e Bilbergia le masani ona inu i le taimi mafanafana (e puipuia ai le faʻasaina o le susu). E tatau ona faʻamago le kululu i le 2 cm, ona toe faʻafoʻi lea o le laau. I le taumalulu, o le faʻaleleia o le vai e faʻaalia i le vaiaso.

Soʻo ma le faʻasusu

O Bilbegia e le o galo le palapala, o lea e mafai ai ona e filifilia ni vai ma manava e le manava.

Fafagaina e lua taimi i le masina. E faʻaaogaina faʻamalolo mo le paleni.

Taua! E le mafai ona e faʻaopoopo le fuʻalaʻau i le maualuga o le kulukoni.

Fugalaau Ehmeya: tausi fale

O le laau e tatau ona tu i totonu o se nofoaga susulu, mo se faataitaiga, i le faamalama i saute.

I le taumafanafana, e manaʻomia se vevela o le 22-26 º, ma i le taumalulu - 15-18 ºС.

E tatau ona faatumauina le maualuga o le suavai nai lo le averesi.

O se fugalaau e manaʻomia ai le susulu malamalama.

Ehmeya

Tulaga faʻatau

I le taimi mafanafana, e manaʻomia ai le tele o faʻasuina vave pe a uma le faʻamamaina o le palapala palapala. Sasaa le vai i totonu o le faʻaloloa mai le lau. I le taumalulu, e faʻaititia le vai i le 1 taimi i le 2 vaiaso.

O le tuufaatasiga o le eleele mo le fugalaau e tatau ona aofia ai oneone, laʻau ma peat.

Fertilize le laau o se vaifofo o le fofo o le mineral mo le talatala.

Vriesia Astrid: faʻamatalaga faʻatoʻaga ma le tausiga

O Vriesia ei ai se fausaga e le masani ai - e aofia ai se rosette o laʻau i foliga o se pale. Laʻau maualuga mai le 40 i le 80 cm. Vriesia e maua ai ni paʻu susulu tutusa ma fulufulu. I le fale, e le o se mea e teu ai.

Vriesia Astrid

O le vevela o le ea e tatau ona iai mai le 24 ° C i le 28 ° C i le taumafanafana ma e le tatau ona laʻititi i le 18-20 ° C i le taumalulu.

E manaomia le maualuga o le suavai (mai le 70%). E manaʻomia e le fugalaau le faʻaleleia masani.

Suavai le laau pe a uma ona faʻagogo le pito i luga ole palapala ile 2-3 cm ile vai mafanafana. I le tautotogo-tautotogo, e faalua ona faia i le masina le vai.

Faʻamuʻu le eleele ma se vaifofo faapitoa mo le Bromeliad.

Brilliant poʻo Vriesia Splendans

O le tele o aiga Bromeliad e sili ona talafeagai mo le ola i le fale. I luga o laulaau, o le fugalaau ei ai ni faʻapipiʻi lanu samasama ma ni fua laʻititi e faʻafefe ai le susu. E fuga mai ia Fepuari ma Iuni.

Vriesia Splendans e fiafia i le vevela (25-28 ° C), o lea e tatau ai ona mafanafana le ulo i le taumalulu.

Faʻalogo lelei! O le malamalama e matua malosi lava, e fafagaina ai le taumafanafana i le tau mafanafana ma faʻalelei i le taumalulu.

Neoregelia: tausiga ile

Neoregelia - o se laau maualalo o le aiga o Bromeliad, o loʻo i ai se aʻa tele e aunoa ma se aʻa, e aofia ai le tele o laʻau. E oʻo atu i le 20 cm. O laʻau ei ai uiga lanu meamata lanu meamata, ma i le taumalulu latou te suia ai i le mumu. O se faʻapuupuuga pupuu ma le mafiafia e tupu i le ogatotonu o le fugalaau.

O le natura masani mo le neoreligia o loʻo tafe mai ai vaomatua o vaomatua ma mauga papaʻe.

Neoregelia

<

Ituaiga ma ituaiga mo le ola i le fale

Faatasi ai ma ituaiga o neorelia, e tusa ma le 60 sui ua lauiloa. I le fale, o meaola e ola e pei o Carolina, maamora unavelia, matagofie, le fiafia, tigā, ma isi.

O se fugalaau e manaomia le malamalama, malamalama masani. Aloese mai le susulu o le la.

E tatau ona faʻaleleia le tala o le vai 2-3 taimi i le vaiaso, i le taumalulu - 2 taimi i le masina.

Maualuga maualuga (e le itiiti ifo ma le 60%) e manaʻomia. Fufulu ma solo le laʻau i taimi uma.

O le vevela vevela e iai i le va o le 20-25 ° C i le taumafanafana ma i le taumalulu e tusa ma le 16 ° C.

O le faigata o le totoina o sui o le aiga Bromeliad e faalagolago i ituaiga. O le tele o ituaiga e masani lava ona fetaui lelei i tulaga o fale. Pe a filifilia se fugalaau, e tatau i se tasi ona amanaia ona mea e fiafia i ai mo le vevela, susu, moli, faʻavaveina o le suāsusu, faʻaleleia, faʻaleleia o le palapala, ma isi. Ina ia mafai e se laau ona mauaʻa, e tatau ona faamalieina ona manaʻo uma, ona fiafia ai lea o le mata i le tausaga atoa.