Laʻau

Auala e filifili ai se hacksaw: saili mo fafie sili ona lelei

I totonu o le faleoloa o le matai o le fale, o le ai ai pea se mea faigaluega e faigofie ona faʻaaogaina. Ae ei ai tulaga e manaʻomia ai le vaʻavaʻai i se vaega ma faia se vaega tele o laupapa, ma e leai se taimi poʻo se manaʻoga e faʻaaogaina ma faʻafesoʻotaʻi le iunite. I nei tulaga, o le lima na vaʻaia e sili ona lelei i le faʻaolaina. Ae faʻafefea ona filifili se lima hacksaw mo fafie, ina ia faigofie i le faʻaaogaina ma faigofie ona "vavae" i soo se ituaiga o laau, o le a tatou mafaufau atili i auiliiliga.

Faʻamatalaga o Meafaigaluega

Ua manatu o ia o le tuaa o se aiga toatele o mea faigaluega. Talu mai le fausiaina o le ituaiga muamua o fana mai le uʻamea, ua tele suiga na faia e le silasila, ua mafai ai ona maua le tele o "tuafafine" e mafai ona faia le tele o galuega.

I totonu o le aiga, e le mafai ona faia e aunoa ma "fesoasoani fesoasoani toothy": e taua mo le teuteuina o le togalaau, tamai kamuta ma le kamuta

Faʻavae lima i luga o fafie e eseese i le tele o auala: laula o le lau, sikuea sikuea, foliga o le nifo, faʻailoga lima. Seʻio tatou nonofo i tulaga taʻitasi taʻitasi.

O le a le mea e tatau ona avea ma se taʻavale hack?

O le vaega autu o le meafaigaluega o se pusa hacksaw. O le mea muamua e tatau ona e gauai i ai pe a filifilia se oloa o le umi o le tapoleni. O avanoa o lona faʻaaogaina e tele lava ina faalagolago i lenei parakalafa. I le taimi lava e tasi, o le umi o le tapoleni, o le tele foi lea o punavai, lea e faʻapipiʻiina ai foi le gaioiga, aemaise lava pe a galue i ni paʻu, e pei o le efuefu, ufi poo le oak.

O se uumi umi e mafai ai ona faʻaitiitia le taumafai pe a vaʻavaʻai, ona o le tasi le numera o tipi e faia i le tele o nifo

Mo le vaʻaia o elemene laiti e pei o laupapa vaʻavaʻai, faʻamau po o alalaupapa vaiti, e mafai ona e faia i se hacksaw ma le umi o le 25-30 cm. A fuafua e faʻaaoga le mea faigaluega mo galuega sili atu ona mamafa, filifili se oloa ma le lau o le 45-50 cm.

Pe a fuafua le umi o le hacksaw bladew, mulimuli i le tulafono ina ia sili atu le umi o le silasila i le maualuga o elemene na gaosia ile 2 taimi. Afai e te le mulimulitai i lenei fautuaga, e na o le faʻalavelaveina o lau galuega. O nifo o se hacksaw puupuu o le a oso i totonu o fafie, ma ina ia mafai ona faʻaaogaina le meafaigaluega e faasaolotoina ai i latou mai le seedust, e tatau i tagata uma ona faia le tele o taumafaiga. O le le mautonu o le galuega o le a mafua ai le vaivai vave.

I le masani ai, o le lautele o le upega tafailagi o le oloa e eseese i le va o le 10-20 cm. O faʻataʻitaʻiga ma se upega tafailagi e le faatagaina mo mafuaʻaga faʻapitoa, ona ua latou toilalo i lalo ifo. Ae e taua le mafaufau o le tele o vaʻavili e le talafeagai mo le galuega lima.

O le itiiti ifo o le taua o le mea gaosia o le upega tafailagi, i le matafaioi o le mea e masani ona faia e le silasila uma, ma lona tikeri o le faʻamalosia

Mo taʻavale, o meafaigaluega faʻapipiʻi ua i ai le maualuga o mea e maua i le kilika ma kalama sikuea e faʻaaogaina:

  • 65G, 60 C2A;
  • 8 HF, 9 HF, 9 HS;
  • U7, U7A, U8, U8A, U8G, U8GA, U9A, U10

O le uamea e tineia e ala i le faʻaalia i se isi mea mageta, lea e aliali mai ai eletise eletise eletise. O le salalau i luga o le fogaeleele, na te ufiufi ai luga o le apa o le uamea, lea e faʻamaʻaʻaina pe a uma ona faʻamafanafanaina.

O le mamafa o le mamafa o le 45 HRC ua avea o se tulaga maualuga, ae sili atu ona lelei le filifilia o oloa ma le malosi o 55-60 HRC. O se taʻavaʻave ma le maualuga o le lauulu malosi o le a lava le gafatia, ae i le taimi lava e tasi e maualuga maualuga le nifo. O se suʻesuʻega i fafo o se meafaigaluega e mafai ona fuafua e le pogisa pouliuli o ni nifo ua papaʻi.

Faʻasologa o nifo i luga o le lau

O le faʻamaoniga iloga o le gaosia o le meafaigaluega ma le saʻo o le tipiina o laupapa o le tele o nifo.

O nifo o se taʻavale mo galuega laupapa e lua galuega: latou te tipiina fafie ma i le taimi lava e tasi e aveese le sawdust

O le saʻo lelei o le fuafuaina e le TPI - le numera o nifo i le inisi.

O loʻo i ai se fesoʻotaʻiga vavalalata i le va o nei faʻamaumauga faʻapitoa:

  • O vavae ma nifo lapopoa na faʻatulagaina le maualuga o le saoasaoa o le galuega, ae o le vaeluaina o foliga vaaia e foliga mai e faigata ma faʻafefe;
  • fuʻa-tooth hacksaws e faʻamaonia se taʻavale mamā ma saʻo, ae i se tulaga vave maualalo.

Pe a fuafua le tele o le nifo manaʻomia, e tatau ona e taulai atu i le ituaiga o mea faitino o loʻo gaosia. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le galue i le kesi, pe a manaʻomia le maualuga o le saʻo, e filifili se meafaigaluega e maualuga le TPI o le 7-9, ma mo le vaʻaia o ogalaau ma togalaau pe a le mama le taina - TPI 3-6.

Pe a filifilia le filifiliga sili mo le hacksaw, mulimuli i le tulafono e tatau ona maualuga le mafiafia o le ogalaau i soo se tulaga nai lo le laasaga o nifo se tolu

Afai tatou te faʻatusatusaina le vevela vevela ma le masani, o le eseesega o loʻo i ai i le mea moni, i le uluai faatinoga, i le noatia ma le fai fuafua i le faʻaaogaina o le fale, o le oloa e le valea mo se taimi umi. Ae o se tifaga faʻatasi ma se nifo faʻamalosi e le mafai ona toe faʻamalosi. A amata ona ia tipi, o le a na o le togi ese.

E mafai ona faʻamalosi le nifo masani. O taimi taʻitasi, e mafai ona faia e faʻaaoga ai se faila faʻapitoa e makaina i se faʻalavelave faʻafuaseʻi (mo fusi uila). Ina ia faʻamalosi le tapoleni, ua lava lea e faia ai ni nai gaioiga i luga o nifo taʻitasi.

Faʻalagolago i le ituaiga o nifo na faʻaaoga, e tolu ituaiga o hacksaws e iloga:

  1. Mo se taimi umi. O oloa e faʻapipiʻiina ni nifo i foliga o se tafatolu tafatafa ma foliga pei o matau. O le meafaigaluega e mafai ai e oe ona tipi laupapa ile laupepa. O ia lalaga e faʻamalosi ai itu uma e lua o le nifo, ona o le mea e mafai ona vavaeina uma pe a agai i luma ma i le isi itu.
  2. Mo le tipiina. O nifo o meafaigāluega e faia i le ituaiga o faʻasologa tafatolu. O sea mamanu e faigofie ai ona vaʻaia mea uma pe a uu le pito i luma ma i le isi itu. Ae o lenei ituaiga o nifo e na o le galue ma ni mea faigaluega mamago, ae le o ni laau fou.
  3. Mo vailaʻau fefiloi. O oloa ua i ai se tuufaatasiga tuufaatasi lea ua tuufaatasi ai pito i tafatafaʻi faatasi ma ni nai vaitusi vaeluala. O lenei fofo e mafai ai e oe ona tuʻuina atu nifo o le semicircular pe a faʻagasolo le lima, ma faʻalauteleina le auala pe a toe foʻi mai le tolu, aveese le vaʻaiga ma le sipuni mai ai.

O nisi ituaiga o meafaigaluega faʻaonaponei o loʻo iai ni nifo e faia i foliga o se trapezoid. O lenei fofo e mafai ai ona e faia ia tapoleni e sili atu le tumau ma faʻaogaina.

Ae e taua le manatu o le faafitauli tele le faʻaleleia o lea lauulu, talu ai e faigata ona tuʻuina atu le manaʻoga i nifo o le trapezoidal. O lenei mea e faʻaitiitia ai le soifua auaunaga o le oloa, pe a maeʻa e tatau ona sui le tapoleni pe faʻatau se meafaigaluega fou.

Mo le vavaeina o lala fou, e sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o laumei e faʻapipiʻiina ni nifo faʻasolosolo e gaosia ma tutusa lelei, lea e faʻamalosia ai elemene taʻitasi i le tasi itu ma paʻuvale

E masani lava i luga o le maketi e mafai ona e maua se vaaiga faʻaonaponei o hacksaws.

O le faʻaleleia o togavao e mafai ona faigofie ona iloa e vaega o nifo o loʻo i luga o le tapoleni, i le va o vaʻa e manino le iloa

O le faʻaleleia o laupepa lima e lelei tele mo le tipiina o fafie. O le vavao i le va o vaʻa i le va o nifo i le faagasologa o le tipi vave e sau mai le tipi, e aunoa ma le faalavelaveina o le gaioiga o le meafaigaluega.

Ituaiga o sulu lima i luga o fafie

Filifiliga # 1 - Faʻamatala

O se tamai vaiti vaʻaia o se fausaga e aofia ai le saʻo, lafola ma le lima. E faia e ia se galuega mataʻutia: e ala i le oti, e vaeluaina vaega o le talimalo.

O lenei ituaiga meafaigaluega ua fuafuaina mo le tipiina o fasi laupapa laupapa, o lona mafiafia e le sili atu i le 8-10 cm, vaaia o lala laiti ma galuega laiti i totonu o le togalaau

I le gaosia o ata vaapiapi, e gaosia ai e le au gaosi ni laulaau ma ni nifo faʻalua tafatolu, pe faʻatasi foi ma le faʻamalosi tutusa. O le le lelei o le meafaigaluega, pe a paʻu i le taimi o le taotoga, e mafai e le tapoleni ona aluese mai se faatonuga.

Filifiliga # 2 - Tulaga Masani

O se lima masani lima e mafai ona faʻapipiʻiina i soo se ituaiga o nifo ma e masani lava ona faʻapipiʻiina i fesuiaiga eseese o ituaiga eseese ma mamanu.

Ina ia mafai ona e vaʻavaʻai i mea faigaluega i se tulaga patino e faʻaaoga ai se faʻamau lima lima, e tatau ona e faʻatauina ni pusa pusa faapitoa

Peitai, e ui lava i le faʻalauiloaina o le lautele o le latou faʻaaogaina, e le fautuaina e faʻaogaina nei sulu o lenei ituaiga i le gaosia o meaafale.

Filifiliga # 3 - ma se pickaxe

O tamaʻi vaiti ma vaʻavaʻa e masani lava ona faʻalogo i le faʻateleina o le mamafa o mea na gaosia. I nei tulaga, e aoga tele le faʻaaogaina o vaʻaiga ua faʻapipiʻiina i se fusi e galue o se ituaiga faʻamalosi.

O lima faʻapipiʻi ua faʻapipiʻiina i se mailei ua mamanuina e faia ai ni mea e le lelei i luga o se laupapa laupapa o soʻo se matāua

O le i ai o se pickaxe e le mafai ai e le saw ona faia se loloto loloto e sili atu nai lo le lautele o le lau, talu ai e taofia ai le seleseleina o le lau mai le alu atu i totonu o le laau.

Filifiliga # 4 - aniani

O faʻamatalaga o le laʻau mūmū e sili atu masini masini, e fai o se analog o se jigsaw.

O le autu autu o lenei ituaiga o lalaga o le faia lea o se mea saʻo saʻo pe a galue ma luga o vaega o loʻo iai i soo se itu

Ona o le mausali ma le faʻaogaina o sooga o manoa, e mafai ai e sulu uʻamea ona faigofie ona foia ai ni manoa e ala i le tipiina i luga o le radii ma sitaili taufefe.

Faʻalagolago i le faʻamoemoe ma le mamanu o le see e mafai ona:

  • faʻafeiloaʻi - mo le paʻu;
  • felafolafoaʻi - mo le lalagaina o mea faigaluega i luga o fiva laupapa;
  • taʻavale - mo le tipiina o pu, faia o lapotopoto ma foliga vaaia;
  • tenon - mo le vavaeina o pulou, faʻapea foi ma le tipiina o foliga faʻataʻitaʻi faigofie i luga o le mea faigaluega.

E na o se hacksaw o le laʻau ituaiga e mafai ona tipi i luga ma lalo le mea, ma vaʻai avanoa i laina faigata ma i le taimi e tasi e fai ai le galuega e aunoa ma le aofia ai o se fesoasoani.

Fautuaga o Galuega

O le faʻatinoga mo le filifilia o se hacksaw mo fafie e faigofie lava:

  1. Iloilo le mafuaʻaga o le a faʻaaogaina ai le meafaigaluega. Mo galuega faakamuta, filifili ni oloa ma ni nifo laiti e maua ai le faʻamautuina o le saʻo, mo le faakamuta - laʻau ma ni nifo tetele.
  2. Tele taimi e faʻaoga ai. Afai o le lima e vaʻaia o le a faʻaaoga mo na o le tasi le taimi faigaluega, filifili se meafaigaluega i nifo mumu-vevela. O le soifuaga o lenei ituaiga oloa e tele tele. E le gata i lea, e le tatau ona e popole e faʻamalosi ma tipi nifo i le taimi o le taotoga.
  3. Le laugatasia o le tapoleni. Vaʻaiga i le meafaigaluega, taumafai e faʻagasolo lelei le lau, faatulaga le laina i le 30-45 °, ona faʻasaʻo lea. Toe toe asiasia le laupepa: o sina mea itiiti i le pito i lalo o le 2 mm o loʻo taʻu mai ai le le lelei o le uʻamea.
  4. Le tau o le oloa. E pei lava o le filifilia o isi meafaigaluega, ia manatua o ituaiga sili ona maualuga o faʻataʻitaʻiga o taimi uma o se faasologa sili atu ona taugata nai lo oloa a tagata faatau. O lenei tupe totogi faaopoopo o se ituaiga o faʻamaoniga o le faʻaogaina o le vevela ma le tumau o le see. Ae mo le tasi taimi galuega, e leai se lagona e faʻaalu tupe i se mea taugata.

O lima masani e faia i le palasitika. O pulu palasitisi na muaʻi faia na faia i ni afa se lua e le lava le mamafa. E sili atu ona talafeagai le galue ma se meafaigaluega e iai se fasi 'au e tasi, lea e faʻapipiʻiina ma se mea faʻapipiʻi mo tamatamailima. O le i ai o se mea faʻapipiʻi e mafai ai ona e fusi mau, puipuia le fatuina o sana i totonu o lou alofilima.

Faʻalogo lelei i le mamanu o le meafaigaluega: mea e manaʻomia e i ai se foliga elemene e mafai ai e oe ona tuʻu saʻo le malosi i le lau

I luga o le faʻatauga o loʻo i ai oloa e iai ni laasaga masani ma faʻaoga. O le filifiliga lona lua e faigofie i lea mea e mafai ai e oe ona suia le tapoleni ua faʻaaogaina i se fou pe a manaʻomia.

Ia manatua e le o faʻamalosi uma lima e faʻatau atu ua maeʻa. Ma mai lenei mea e foliga mai e faatauvaa, e tele lava le faalagolago i le vave e mafai ona e galue ai.

O le tele o kamupani hacksaw o loʻo faʻaalia i le maketi. I le iloiloina e le iloiloga, na latou fautuaina ai i latou lava: o se "hack" o le "Bison" o le gaosiga o fale, o Gross Piranha o le galulue soofaatasi a Siamani-Saina, o Irwin Xpert na faia i Amerika. Latou lauiloa mo latou uiga lelei ile tau maualalo, lea e eseese i le va o le 10-20 cu

Ma le mea mulimuli, matou te fautua atu ia te oe e matamata i se vitio ma fautuaga mo le filifilia: