Laʻau

Faʻasalaga laʻau: talosaga, faʻataʻitaʻiga taʻitasi i lea laasaga, tau

O le mutia o se elemene o le mamanu o le laufanua lea e maua ai le fausaga o se foliga mamalu. I le taimi muamua, ina ia mafai ona maua se kapeta vali lanu o le lauusiusi, sa totoina le teritori atofaina ma ni paluga masani. O lenei metotia e le o se mea saʻo: e manaʻomia ai tupe faʻaalu tetele, taumafaiga ma le taimi. O aso nei e mafai ona e faʻaaogaina se laʻau apili. O lea ua taʻua o tapuni vao ua faia i fale tausimai. Ua tupu le lapisi mo le 2-3 tausaga. Ua maeʻa laupepa i uta. E naʻo ni nai itula e faʻaalu ai le mutia. E tusa ai ma le au atamamai, o lenei metotia tekonolosi e sili ona aoga i mea uma e maua.

Faamatalaga o le Laina Papa

Laʻau faʻamalo - o se vao matutu matua e faʻaaogaina se faʻavagaina o togalaau poʻo se mimiti o filo. O le sui e fesoasoani i le fausia o se vaovao, tausia le amio saʻo i le taimi o felauaiga i bays. Laʻau vao ua tupu i fale tausimai, i nofoaga faapitoa.

A maeʻa le 2-3 tausaga o le tuputupu ae, e vavae ese le paluga sasala ma se faʻavae faʻavae, faʻasolo i luga o taʻavale, faigofie mo le felauaiga ma faʻatau. Toto vao e ala i meafaigaluega faapitoa. Faafetai ia te ia, o fatu i le taimi o le totoina e mamao ese mai le tasi. O le iʻuga, e maua e le kamupanī se tuʻuga vao vao e aunoa ma ni faʻafitauli. Laʻau e filifilia, taulai i luga o le laufanua, mausali, tetee i maʻi ma tulaga maualuga o le vevela. O vailaʻau e manino le iloa i luga o le pusa o le lisi pe a maeʻa. O le totoina o fatu e filifilia mo ituaiga taitasi o le mutia.

O le vao vao ua seleseleina pe a uma ona atiae le aʻa. A maeʻa ona aveese, e mafai ona teuina le paluga mo le 24 itula. O le tele o taimi ua tuanai, o le leaga o le mutia o le a mauaa i se nofoaga fou.

O se lisi laʻasaga laʻasaga o loʻo i ai mea nei:

  • lautele - 0.4 m;
  • eria - 0.8 mita;
  • mafiafia - mai le 15 i le 20 mm;
  • uumi - 2 m.

O le faatulagaga o papatusi o le faapitoa ma le eleele e maua i le 5x8 m. O le mafiafia o le laumei eletise e oʻo atu i le 2 cm, o le kapeta lanumeamata e 6-7 cm.

O fasi fusi faʻamalosi e tuʻuina atu i le tau o le faʻatau atu e ala i bays.

Le lelei ma le le lelei o se mutia laufanua

Rolled turf o se faiga faatekinolosi ma vave faʻalelei. O le tuʻuina atu ile vaega sauniuni e tele itula e alu ai.

O le supra supa e tupu i le laufanua lafulemu i le tasi vaitau.

O le laʻau apili e iai itu lelei ma le lelei. Muamua e aofia ai:

  • faigofie ona faʻaaogaina;
  • tetee i le maualalo o le vevela;
  • leai ni faafitauli i le faamamaina o le vao vao;
  • foliga matagofie;
  • e le faʻaleagaina i tulaga tuputupu aʻe.

Lave tausiga e le tele se taimi e alu ai. O faʻataʻitaʻiga faʻatoʻaga faʻapitoa e aofia ai na o le faʻafeinu masani ma le laʻei pito i luga

O se meaola e tupu i luga o se mea gaosia, e talisapaia mo lona ola ola lelei. E mafai ona faʻaleagaina na o le faatauina mai o laei o loʻo taoto i luga o taʻavale ma le matua, tasi le tausaga, e matua lamatia lava.

E manaʻomia le faʻatau faʻatau mo le lua tausaga le matua. E puipuia i le solipalaina, e le o mamafa i le susu, e faigata i gutu gusia, ma e lanu lanu.

O tagata gaosiga o laulaau lanu mo tagata lautele o loʻo faʻateleina ituaiga eseese o laʻau vao: lanu moana, ituaiga eseese o fesesa, ryegas. O isi cereal ma moth ituaiga e seasea.

O falaoamata mumu ona o le aʻa o le aʻa e aveesea ai vao, puipuia ai i latou mai le atiina ae.

O le vao e faigofie ona tausia. E tele naua le suāsusu e manaʻomia i le taimi o le taina. O le toe faaleleia e le tele se taimi, e lava lea e sui ai le fasi vaega ua faaleagaina i se mea fou.

E mafai ona faʻaaoga sea peʻafai e le eseese le teritori patino i luga o se laufanua mafolafola. O se ponesi faaopoopo o le tipi tipi o lona gafatia lea e natia mea leaga o le toomaga.

Ua faataatia i luga o soo se mea, slopes, eleele papa. Latou te tuʻuina atu tulaga faʻavae, o taualuga, avanoa i lalo o faasitepu, balconies.

E le gata i lea, e te le manaʻomia le faia o se vaega eleele malulu. E mafai ona faataatia lapisi i luga o geotextiles, e ufiufi i se manifinifi (5 cm) le palapala. E tupu i le faʻafefiloi oneone ma se mea maualalo maualalo humus (e le silia le ¼). Faatasi ai ma lenei mea faapipiʻi, ua faaitiitia ai le lamatia o le taina o laau vao.

O le faʻapipiʻiina o loʻo faʻatinoina mai le amataga o le tautotogo seia oʻo i le tautotogo

O le ufiufi e mafai ona tuʻuina atu soo se foliga: ufiufi i lala o laau, fugalaau fugalaau. O le laulauina o le mutia e maua lelei aʻa i luga o mauga, mauga maumaututu, i pitonuu laufanua, nofoaga o le taulaga.

O le toatele e tosina i le vave o le taunuuga: o le tele o ituaiga o laumei oloʻo faʻaaogaina i le vaiaso talu ona tuʻuina.

O le lanu tutusa o le mutia ua faia e fatuga. O moli masini e taatia fatu i se mamao tumau. O le ufiufi o le vevela e le faigofie i le fausia o patupatu, o mea e afaina. O laina o le vao e foliga i le tasi itu. O le vao e foliga matagofie, teuteu.

Na o le le lelei le mafaufau i le tau maualuga. O le faʻatauina o le vao vao mo le fanua atoa o le fale o le a taugata tele. O le mea lea, o le tele o fai togalaau o loʻo taatia se mutia laufanua i na o vaega e sili ona tosina i ai. I le vaega o loʻo totoe, o le mutia e totoina i le masani masani. Tau o mea, taumafaiga faaletino ma le taimi o le a totogi i le isi 2-3 masina.

Ituaiga o lanu Lanu

O lapotopoto laʻau e iloga i:

  • faamoemoega faamoemoeina;
  • fatu fatu;
  • luga o le sui.

Fuafuaga faʻamoemoe:

  • Parterre e iloga i le le mautonu, vaai le veveve. E taʻua i latou o le auga. Latou te le savavali i luga ia i latou; e le mafai ona tuʻuina atu manu i vao. Soo se uta malosi e faʻasaina. O nei seevae e togafitia i se manoa tele. Ua matutua i luga o le pelenozem layer, o filo fiber (screenings) e faʻaaogaina mo le faʻavaeina o le faʻavaeina.
  • Lautele, masani poʻo togalaau faʻatoʻaga e mamanuina mo le savali, e le lelei i latou i le tausiga, faigata i avega masani. O le mea sili ona lelei o nei laʻau e mafai ona faʻaaogaina i luga o laufanua faigata i luga o mauga ma eleele maualalo. Faʻataʻoto i luga o meaʻai ma laʻau vaivai. Pe a totoina, o fatu o laau e faʻaaogaina e le manaʻomia ai le tele o le suāvai ma le tele o le susulu o le la. Ua totoina vao i le maualuga tele e fausia ai se malosi malosi.
  • Taʻaloga mataʻutia e le fefefe i se avega mamafa, o le vao pe a uma le massage e tatau ona vave toe foi i lona tulaga muamua. Taaloga lanumeamata taʻavale e taʻalo i luga o taʻaloga taʻavale, nofoaga taʻavale a tamaiti, auala tetele, alalaʻau i le taulaga. Talia ma le laumei laulamu alalaupapa e iloa ese, e faia i luga o se alavai faapitoa, e iloga i lalo o le vao, e totoina i upega ma maualuga tele.

O vao vao e vavaeina i le tuufaatasiga o le paluga o fatu, lea e faalagolago i le faamoemoe fuafuaina.

Fatu fatu:

  • Mo lawn papaʻe eleele, o le faavae o le faʻafefiloi o le feʻau mumu. O loʻo faia ai se paʻu lanumeamata lanumeamata o le lanu tutusa, lamolemole-laulauina i le fausaga. E ola lelei pe a uma ona tipi.
  • Mo mea teuteu, faʻaaogaina laufanua vao vao vao. E le afaina i le malamalama. O loʻo faia ai se mea e gaosia, uʻamea, lanu. Tetee i le kiona, solipalaina, faʻalavelave masini.
  • Mo le lautele, o se faʻafefiloi o laʻau e tolu ua saunia: lanu moana, ryegrass, fescue. O le mutia e aʻafia i luga o soʻo se eleele, faʻafefe i le matua, faʻafitauli tau masini. O le malulu, faʻapipiʻi se ufiufi puna.
  • Mo taʻaloga, o le faavae o le faʻafefiloi o le ryegrass, faʻapipiʻi le lanu moana i le 35%. O le vao vao e le faigofie ona solipalaina, faʻaalia e ala i le malosi, malosi. E na o soli malu, e fiafia i le malamalama.

E lua ituaiga o mea e fai mo le totoina o se mutia lanu, e totoina se kulimi vao:

  • i luga o se faasologa o le vevela, ufiufi i se palapala eleele 2 cm;
  • i luga o se faʻafefiloi o peat ma eleele lanu uli, tipi 1.5 cm le mafiafia.

O le lisi o le chernozem ua sili atu ona fetuutuunai i tulaga fou; ua tupu ae mo le itiiti ifo i le 2 tausaga. O le Mesh e sili atu ona malosi i femalagaiga, ua saunia mo le faʻatau atu i le 2 masina.

Faʻasalaga le tau o lanu

O le tau e faʻatatau tonu lava i luga o vaega o loʻo taua i luga o le oloa e aofia ai. O le taua tele o laau toto e fai ai se kapeta lanumeamata.

EseeseFatuina o fatu (igoa o fualaau aina,% content)FaʻapitoaTau mo le 1 mita, lapisi.
EconomyLaʻau lanu moana / 100Le mautonu, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, tetee i tulaga o le tau ma solipala.

Faʻaaliga le lelei.

100
TagavaiFugalaau lanu moana 4, o ituaiga autu Kentucky Bluegrass: Granit, Blu Velvet, Langara, Starburst i tutusa tutusa.E le lelei, faʻapupula lelei i nofoaga o le la, faʻasaga i le malulu ma le vevela, seleseleina o lauulu e tasi i le masina, o luga o laei e ono masina.

E le teteʻe i le mamafa o le masini.

120
Elite (Shade-Hardy)Meadowgrass meadow, ituaiga: Everest / 15, Bluechip plus / 15, Nuglade / 20, Impact / 20. (filifiliga lata mai).
Laveʻa mumu, vasega Audubon / 30.
Laʻau sili ona lelei mo vao paolo o le togalaau. Faʻasaga i faʻamaʻi, lamala, maualuga maualuga o le toʻimamafana, sulu, aua le galo e uiga i le moa (tasi i le lua masina).

E le fiafia o ia i masini eletise ma e manaʻomia le faʻaola.

135
UmaLaʻau mumu: Audubon / 20;
Bluegrass: Impact / 40, Everest / 40. (Eseesega o loʻo taʻua e le lamala ma le faapalepale faapalepale).
Teuteu, faʻafefe i le masini masini. Vave vave ona faʻaaogaina soʻo se eleele, sun poʻo le malulu, faʻafefe i vanu o le tau, e le mafatia i le solia. Faʻatasi ma se pulou pupuu e mafai ona faʻaaoga e avea ma papa taʻavale mo tamaiti.145
Parterre (Tupu o le Elites)Laʻau mumu (kuluga vao) / 45;
Laʻau vavalo lanu moana / 25;
Laʻau o le suamalie (kuluga vao) / 30.
Teuga.

E le fiafia o ia i le taimi malogo, palapala eleele-eleele. O le manaʻo e faʻafefe ma tipi (2 taimi i le vaiaso, e le sili atu i le 5 cm). Le manaʻoga mo le faʻaauau pea ona faʻaleleia faʻamaʻi faʻamaʻi.

150
TaalogaLago mumu: Audubon / 30;
Meadowgrass faʻalaʻau: Bluechip plus / 30, Impact / 20, Nuglade / 20. (Eseesega e mafai ona taofiofia ai le mamafa o auala).
Fuafuaina mo taaloga malolosi. Tetee i le tau leaga.170

Le maualuga o le faasologa o le lisi (vasega), le itiiti ifo o vao i totonu.

O le tau o le tasi taaiga e fuafua e faʻavae i luga o le vaega o le vao tipi.

Tulafono mo le filifiliina o se laumei laufanua mo le saite

Pe a filifilia se mea mo le ufiufi o le mutia pito i luma, e le fautuaina e faʻagalo e uiga i foliga o ituaiga taitasi.

E mafai ona faataatia se laulau papaa laugatasi e aunoa ma le fesoasoani a tagata tomai faapitoa.

O le tapoleni lautele o loʻo taʻua o se fanua faʻamaonia, o le a mautinoa e afaina ai lona tau. E mafai ona faamatalaina lenei mea ona o le leai o se manaʻoga mo le faʻaaogaina masani o le ufiufi o le mutia.

Aʻo leʻi faʻatau se kapeta lanu meamata, e tatau ona e fuafua le aofaʻi o taʻavale e manaʻomia. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e:

  • Iloilo le vaega o le teritori ua atofa mo le mutia.
  • Faʻaopoopo i ai 5% o le faʻamatalaga ua maua pe afai o le nofoaga e faʻamafola, pe 10% pe a iai ni faaletonu.
  • Faʻasologa le numera o bays, ma mafaufau o le vaega o le lisi faʻataʻavalevale e 0.8 mita.

Pe a faia ni faʻatusatusaga, e le tatau i se tasi ona galo e uiga i mea fuafuaina fuafuaina, auala ma pini. O se taunuuga o le latou resitalaina, o le faateleina o otaota o le a tupu.

Iloiloina le lelei o le mutia

Aʻo leʻi faʻatau se lisi tusi e fautuaina e faʻaoga, asiasia. Ina ia filifilia se mea e sili ona lelei, e tatau ona e gauai i mea e pei o le umi, lautele, vaega. O le mamafa o le faga e 25 kilokalama. E tatau ona "lalagaina" le pepa taʻi laau mai laau toto ma ona togitogi e oʻo atu i le 7 cm. O le mafiafia o le faʻavae o le aʻa o le 2 pe sili atu le cm o loʻo taʻu mai ai le lelei o le mea.

E tatau ona faʻamautinoa o tulafono faʻavae o tekinolosi tau faʻanatura, tipiina o tekinolosi (leai se tosoina), ma le taina o loʻo faʻaaloalogia. O le tulaga o le mutia ma le turf ua fuafuaina e ala i le faia o se itu e oti.

O le a le mea e te sailia:

  • o le faʻamaoni o le meaola ma le vao e tu ai ina ia leai ni mea e gaogao, e le mafaʻasalaina itu, ni mea paʻu;
  • o le i ai o vao vao, o le vao e tatau ona tutusa;
  • o le lanu o le mutia, faʻatasi ai ma le teuina o taimi uumi, o le lanu i totonu o le faga e faʻamaʻa;
  • le lanu o aʻa, o le laupepa lanu e tatau ona sinasina, samasamanoa faʻaalia le umi o le teuina;
  • i le itu siaki le mafiafia o le suauu.

E mafai ona siaki pe na faʻatautaia le tekonolosi o le gaosiga i le siakiina o le faʻapipiʻiina i le pepa e leʻi faʻasalalau.

O le tutusa o le mafiafia o le faatanoa i itu uma o loʻo faʻamaonia ai le faia o le laumei solo i le tausisia atoatoa o tulaga manaʻomia.

E masalosalo e uiga i lenei mea pe afai:

  • e faaopoopo atu i mutia vao, vao o loo iai i le lisi o le faasologa o igoa;
  • e le o le fasi pepa;
  • i nisi vaega o le vao e leai lava;
  • o le aʻa e le mafai ona atiaʻe.

E mafai ona e faʻamaonia le mea mulimuli e ala i le tosoina o le pito o le pepa o le vao i ou luma. A maeʻa ona tuʻuina atu ia ituaiga o mea, faʻafitauli ua i ai lona tusiga. Le avanoa maualalo avanoa i le va o aʻa, o le lelei.

Tuʻuina o se laʻau tusi

E mafai ona e taatia le mutia pe e tuʻuina atu i tagata tomai

Fai oe lava ia

A e faʻatau pepa, e tatau ona e faʻaeteete i le faʻatauina o faʻamaumauga. O le a manaʻomia e le fai togalaau ia mea e pei o se laʻau gaosi, o se talo talafeagai, o se paʻu, o se uila.

E amata uma i sauniuniga.

O le manaʻomia mo le vave faʻatonutonuina o le 'upega tafaʻilagi e mafua mai i le mea moni e tatau ona faʻatalanoaina roll roll i le aso lava e tasi pe a tuʻuina atu. Ina ia maua se paʻu, faʻapipiʻi e tatau ona faia i le taimi

Faʻalagolago i le lelei o le sauniuni o le fanua.

I lenei laasaga, ia faagasolo e faapea:

  • Faʻamalo le nofoaga mai mea leaga ma vao leaga. E fautuaina le faʻamaluina o le eleele i fualaau aina mo lo latou faʻaumatia. O le filifiliga lona lua - faʻapipiʻi geotextiles i le tupuina o le mutia. I lalo o le palapala, o aʻa o vao leaga ua leai.
  • 'Oti le eleele, i le taimi lava lea e faʻaumatia ai aʻa.
  • Fausia se alavai faʻaleleia. O le laumei ma le oneone ua sasaaina i luga o le palapala i totonu o le lua na fausia ina ua maeʻa ona aveese le palapala lafulemu. A maeʻa, e toe faʻaleleia le eleele ua seleseleina i lona nofoaga. I luga o laufanua, e togi ni pu ile eleele ma sasaa ai le paluga i totonu.
  • Ona tumau ai lea e na o le maualuga o le fogaeleele, e taulai i luga o le maualuga. Ina ia aua le faaseseina, ua fusia le masaga i pine na eli i tulimanu o le togalaau. Ina ia faia lenei mea, ia maitau le nofoaga o faailoga na faia muamua. O le mea lea, latou te le gata ina lafoai le tele o le susu i luga o le saite, ae ia faʻasaʻo foi. I le taimi lava lea e tasi, e le tatau i se tasi ona galo e uiga i le malifa lea e taofia ai le faʻaleagaina o le vai.
  • O le palapala e lelei le lalagaina i ni taʻaloga faapitoa. Ona faʻatautaia ai lea o le faʻagasolo faʻamago ma le upega mai le moa.
  • Ona amata lea ona latou faataatia.
  • E fautuaina e taitaia i le tautotogo po o le tautotogo i le matutu, timu malulu.

E le faigata le faʻatinoga. Ua amata ona latou taoto i le mea na faataatia ai le lisi. O lenei mea o le a aloese ai mai le faʻaumatia o le aʻa, leai se taimi ma foliga matagofie.

Faʻamau ia pepa taʻavale ina ia maeʻa ona tuʻuina papatusi e le tatau ona laʻa i le mutia.

Afai e manaʻomia le gaioiga, e ufiufi le kapeta gaogao i talipupuni paʻu ina ia mafai ai ona tufatufaina atu le uta.

E sili atu le tufatufaina atu o papatusi i se mamanu siaki, ona foliga lea o le lanu.

Latou te taʻalo le paluga e aunoa ma o latou lima, ae i le lautele o laulau. O le tuʻuina atu e faia i le pito-i-le-gata, e aunoa ma ni laupepa ma ni faʻaofuofu. O pito pito i luga o le laupepa e mulimulitaʻi ma se faʻafefiloi palapala.

E tatau ona manatua e faapea:

  • e tatau ona tatalaina le fasi pepa i se laina saʻo;
  • liliu, punou ma le fesuiai o le lisi o faasologa o igoa e matua faasaina;
  • sili atu e tatau ona aveʻesea i se manoa malosi;
  • o laina lata ane e le tatau ona fetaui ma sooga;
  • feeseeseaiga e le mafai ona sili atu i le 1.5 cm;
  • lapisi o lona umi e le itiiti ifo i le 1 m e tatau ona faataatia i le ogatotonu;
  • mo le soloina o le laina muamua ua faatagaina e faʻaaogaina se ala laupapa;
  • e tatau ona ufiufi faʻamau i se paluga faapitoa.

Tomai Faapitoa, tau

Afai e te vaʻaia galuega mai tagata tomai faapitoa, o le a latou tauina tau nei:

  • Faaumaina o le eleele ma faʻapipiʻi - 150 rubles 1 mita.
  • Faʻatinoga eleele i rubles i le 1 mita: faʻatoʻaga - 30, aveeseina o vao i le rake - 15, faʻavasegaina ma le faʻatusatusa - 25.
  • Alavai vaʻaia - 1400 rubles. taʻavale mita.

I totonu o le 2 vaiaso talu ona faia, e tatau ona faʻamalo le vao (mai le 10 i le 20 lita i le 1 mita). O le palapala eleele e le tatau ona tumau mago. A leai, o le aʻafia i aʻa o le a umi se taimi. Mo le faʻaleleia o vai e sili ona lelei le faʻaaogaina o sprinklers. Punaoa: www.autopoliv-gazon.ru

E tatau ona filifilia fualaʻau, ma mafaufau i uiga o le palapala ma le taimi o le tausaga. I le tautoulu, o le a manaomia ai fualaʻau-phosphorus, i le taumafanafana - vevela.

A uma ona totoina e le tatau ona galo ia i tatou le veleina. O le vave ona selesele vao, o le itiiti ifo lea o le a mafatia le vao. O le lauulu muamua e mafai ona faia i le masina talu ona maeʻa.

E tatau ona vave aveeseina le moa. Mo le lelei o le mutia i le taumalulu, o le maualuga o le ufiufi o le mutia e le tatau ona sili atu i le 4 cm. O laʻau pa'ū ma otaota mai le faʻavaa e tatau ona aveeseina. O le vao e tatau ona masani ona ufiufi i se rake.

O le au fai togalaau e sili atu ma le faatasi i le tausaga ona fufuluina le vao i se tuufaatasiga ua saunia mai le palapala, oneone ma le peʻa (oneone).