Laʻau

Matou te filifilia ni pupuni mo se togalaau vao ma se vaʻai: faʻailoga faalilolilo

O se avanoa tatala poʻo se gazebo o se nofoaga e sili ona fiafia i ai mo le faʻaaluina o taimi paganoa mo tagata o le fale. I le vevela vevela, o le taualuga o le taua e puipuia ai i tatou mai le vevela o le la po o le faititili o le vevela, ma o afiafi e maua ai se siosiomaga e manaia mo le fiafia i fonotaga ma uo ma aiga. Ae ina ia mafai ona maua ai le toʻa i le taimi e mafai ai, ma le avanoa lata ane e sili atu le faigofie, e aoga le mamanu o puipui puipui o le fausaga e ala i le filifilia o pupuni talafeagai mo le vaʻavaʻa ma le vaʻa.

Ituaiga o ie puipui mo gazebos

Ua tapenaina pupuni o le auala e le gata o le faia o se galuega matagofie, e avea o se leo o le mamanu o le mamanu, ae faapena foi ona foia ai faafitauli aoga:

  • puipuia mai le susulu o le la ma iniseti iniseti;
  • ma le faʻapipiʻi ma le faʻapipiʻi mamanu mamanu ma faʻamaonia le lelei o ona lelei;
  • faatasi ai ma le amataga o aso malulu, ia mafanafana i totonu.

O pupuni i luga o le maketi e mafai ona vaeluaina i ni ituaiga se tolu: ie, vailaau o le PVC ma puipui faleʻie. I le iloaina o tulaga lelei ma le le lelei o ia mea taitasi, e mafai ona e faafaigofieina le galuega o le filifilia o se filifiliga e fetaui lelei ma mea uma e faamoemoeina.

O pupuni e filifilia lelei e mafai ona faatupuina ai se siosiomaga o le mafanafana o le fale, aʻo tuu ai se avanoa sili e fiafia ai i le matagofie o le laufanua ma le ea fou

Fuʻu

O pupuni tafatafa o laumei masani e lelei atoatoa mo fagu matafaga, faapea foi ma mamanu i fafo. Latou te le faʻalavelave i le faʻaleleia o le natura, ma faʻapenaina ai tulaga sili ona lelei mo le malologa.

O puipui e faia i le siliki, organza, foliga foliga foliga manaia.

Laititi mama ie lafoaia i pupuni po o pupuni i le tulaga o fonotaga faaopoopo se paʻi o le malamalama ma le malulu i totonu o le gasebo poʻo le faletua

O mea lapopoa ma le mamafa, e pei o tapoleni, ie lino poʻo le tek, e sili atu ona faigofie ona tautau pei o pupuni Roma, faʻapipiʻiina i totonu o laʻau faʻamalosi.

O le tafe mai i le matagi, e pei o sailiga, o se teuteuga matagofie o totonu i le Metitirani

O pupuni e faia mai mea masani, e pei o uaea, bamboo, hemp, e mafai ona faamamafa atu le siosiomaga o le fausiaina, e fetaui lelei lava i totonu o le ata. E masani lava o pupuni iloga o mea masani e foliga mai o se faavaa mo arbors ma verandas e fausia i laupapa.

Faʻailoga paʻu-filo, teuteu i paʻu, pulupulu ma laʻau laiti, ma le maua o se faʻalauteleina o le malamalama, e maofa i lo latou le masani ma le matagofie

O pupuni paʻu e fesoasoani e aumai ai se paʻi o le alofa faʻaalia ma fatuina se siosiomaga o le le faalauaiteleina. Ona o le telelayer ma le faʻapitoa o le filo, o mea uma o loʻo tumau pea le malamalama, faʻafeololo le potu e 90-100%.

O uluaʻi filifiliga e maua pe a faʻapipiʻi ie ie eseese eseese, pe a faʻapipiʻiina pupuni Blackout e se veli manino, faia ai le aafiaga o le "ao ma le po"

Ae o pupuni lautele e na o le lelei i le taimi mafanafana. O le a le mafai ona latou laveaʻiina mai gusts o le matagi ma le timu. Ma o le soifuaga o le soifuaga o meaʻai e tusa lava pe faʻaeteete ma le faʻaeteete le taotoga e gata i le 5-7 vaitau.

Ina ia mafai ona faʻaoʻo pupuni mai le laumei ma le laʻau e faʻaleagaina ai iniseti, e fautuaina e tagata atamamai pe a maeʻa ona mulumulu uma lava, e faʻafefeteina i ni vai faʻapitoa e mafai ona suʻeina vai, lea e mafai ona faʻatauina i nofoaga faʻatoʻaga.

Fale puipui puipui

Ou te manaʻo e faʻaalu se taimi faʻamafanafana i fafo e le gata i aso lelei, ae i le leaga foi o le tau. Mo nei faʻamoemoega, o pupuni puipuia mo le vaʻavaʻa ua fetaui lelei.

O pupuni puipui e fai o se ituaiga pa puipui e puipui ai le avanoa i totonu mai osofaʻiga a iniseti, timuga ma isi vaʻalele

I le faʻasalalauga, o pupuni faapena e faʻamautu atoatoa le vevela. I aso malulu, ina ia mafai ai ona maua se siosiomaga mafanafana i lalo o le fao o le taualuga o le gasebo, e mafai ona e sosoʻo saogalemu i luga o le vevela, e aunoa ma le popole o le a vevela le vevela i fafo.

Pupuni e faia i le fagu po o le pa puipui - o le filifiliga pito sili ona lauiloa, lea e tuʻufaʻatasia ai le faʻatinoina o galuega ma le matagofie o le apili

O le faavae mo la latou gaosiga o le tapoleni poʻo le polyvinyl chloride e ufiufi ai le lavsan fabric. O loʻo avanoa foi i luga o le faʻatau atu o vailaʻau vailaʻau e ufiufi i vailaau faʻamaʻi ma keflon. O se faʻaopoopoga faaopoopo e faʻamautinoaina le tetee o le mea i le faʻaumatia ma le faʻaleagaina i lalo ole aʻafiaga o uila o le UV. O le mea ua gaosia e mafai ona faʻafeteina le vevela mai le -25 ° C i le 60 ° C.

O laupepa e masani ona faʻaaogaina i le gaosia o le uila matala - o mamanu faʻatasi ma uʻamea U e maua ai le faʻamalosi i itu

O ie laupepa o loʻo i ai mea lelei o le suasusu. O le mamafa o le meafaitino e 280 g / m2, lea e maua ai e ia le malosi malosi. O ata vali ata e lauiloa foi mo le mea moni e mafai ona latou faʻasalalauina ave o le susulu o le la e ulu atu i totonu ia i latou, fatuina o se malamalama lelei i totonu o le potu. Naʻo le toe foʻi mai o le meafaitino o lona faʻaaogaina. O lenei mea e mafua ai le masani ona gagau ma le teuina o pupuni pe a gaugau, ae le o nofoaga o faapaologa, laupepa ma microcoto.

E le gata i lea, o sea puipuiga e tuua ai se faailoga i foliga vaaia ma teuteuina totonu o le fale. O le mea lea, o le filifiliga o se oloa e tatau ona faʻalatalata lelei, ma faʻaeteete ma le faʻaeteete uma mea lelei ma mea lelei.

PVC puipui pupuni

O lanu vili ma manino PVC i aso nei e teuteuina ai le tele o arbors.

O pulu malulu na faia i mea e maua mai le PVC i tulaga o tafaoga ma fafo atu e tutusa lelei lava ma ie lalaga: e mafai ona afifi, siitia ma nonoa

Pau lava le eseesega i le va o vali lanu ma manino PVC o le faia lea o nei mea e aunoa ma le faaopoopoina o le ie ie.

Afai tatou te taulai atu i uiga lelei, o PVC pupuni e sili atu ona aoga ma faatuatuaina nai lo o latou tauva. O lavalava o meafaitino o le PVC e tele naua:

  • Latou te mama ma umi.
  • Latou te faʻaleleia lelei, ae taofi pea o latou foliga muamua.
  • Tetee i le susu.
  • E faigofie ona galulue ma vaʻai ma i latou.

Ina ia faʻaitiitia le faʻaleagaina, ia fufuluina le pito i luga o se ie ua faʻafefiloi i le vai inu. I le tulaga o le toe faaleleia, o le faaletonu e mafai ona faʻamautuina i le kulupu PVC.

E toatele e filifili pupuni manino, e taulaʻi i luga o mea matagofie. A uma mea uma, latou te tuʻuina atu lelei i le la, ao faia le aafiaga o avanoa avanoa

O ata tifaga manino e tuʻuina lelei i le susulu o le la, e aunoa ma le toe fesuiaʻiina, ma o lea e faigofie ai ona sui le pupula. Faʻaaogāina o vela, e mafai ona e saogalemu e tuʻuina atu se avanoa e faʻapipiʻi i meataalo lapisi ma e te le popole o le a faasolosolo mai le pa'ū.

Afai tatou te faʻatusatusaina uiga o uiga manino ma lanu vali PVC, o le mea muamua e sili atu ona maualalo i le mea mulimuli.

E foliga mai o ni mea mananaia e aofia ai vailaau manino ma lanu. O mea teuteu teuteu e maua ai avanoa e sili atu ona faʻalelei

O se toe faʻaaogaina o mea faʻapitoa uma o le eletise o le taofia lea o le susu ma faʻaleleia le vevela ma faʻalauteleina le vevela. O le i ai i totonu o le vevela i le gasebo, o ona puipui o loʻo fausia i le vali o le PVC, atonu e foliga mai mo sina taimi sa ou i ai i totonu o se fale kati. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, i puipui o le gasebo, e faia i paʻu paʻu paʻu, e le fautuaina e faʻapipiʻi se palukeke ma mea faʻavevela.

Afai e masani ona sii aʻe pupuni mo le ea ma piilima puipui, o le a tumau pea i luga ia latou. Ina ia faʻaumatia ia mea, o nisi matai e fautuaina pupuni tautau i luga o le ao, ina ia faʻasaʻo le mea vevela i ona luga. O le mea autu e le o le toso. A leai, e mafai ona e faʻaumatia mea uma.

Auala Filifilia Alalaupapa

O le filifiliga o lenei ituaiga po o lena ituaiga pupuni e tele lava ina faalagolago i le galuega e valaauina i latou e fai.

Ae i soo se tulaga lava, o loʻo i ai le tele o manaʻoga e faʻaaogaina i pupuni o le auala mo arbors ma vaʻavaʻa:

  1. Mea malosi. O le ie e tatau ona faʻafetaia ai matagi le tumau.
  2. Faʻafitauli i tulaga tau. E tatau ona latou puipuia le saogalemu o tagata mai soʻo se timuga.
  3. Faʻatasi ma isi elemene mamanu. O le faʻamalo e tatau ona o gatasi ma le fausaga faʻatagata o le gasebo ma le mamanu lautele o le saite e latalata i le fale.

Afai tatou te taulai atu i le lanu lanu, ona pupuni ai lea o pupuni e valiina i laumei faalenatura e sili atu ona talafeagai mo le teuteuina o verandas ma arbors. O pupuni o le auala i uila malamalama e le mamafa ai le mamanu ma e le o se vaaiga faʻafefe le avanoa.

Ina ia eseese le totonugalemu o le potu ma i le taimi e tasi e fetaui i totonu ole laufanua lata ane, e mafai ona e filifili pupuni i mea teuteu fugalaau

Afai e foliga mai e le manaia ie laumei mama, o le eseesega o mamanu e mafai ona fesoasoani i le aumaia o paiga paga i le siosiomaga.

O pupuni lanu o lanu paʻu o le a faia ai se lagona faʻafiafia faapitoa, ma faʻamalamalamaina totonu ma sili atu ona tumu

E sili atu le filifilia o ia leo o le a ogatasi ma isi elemene susulu o le mamanu o le nofoaga. A leai, o le a vaʻavaʻai le gasebo i luga o le 'upega tafaʻilagi o se mea ese mai fafo.

O i latou o loʻo taumafai mo ni vaifofo masani e mautinoa o le manatu o le teuteuina o avanoa ma pupuni faʻama.

E pei o ie puipui a Roma, o pupuni pulu e mafai ona lafoaʻi malie le malamalama o le la, e maua ai se lagona fiafia i totonu o le potu.

I le avea ai ma se isi mea i pupuni faʻalautele, o mea tauaso e faʻatapulaʻa ma faʻamalama.

Afai e te moemiti i le fatuina o se "parataiso," e aoga le mafaufau i le teuteuina o le arbor ma se pulou.

O le teuteuina o le fale faʻatasi ai ma se faʻavaa, faʻapipiʻiina o ie puipui o ie, o le a maua ai se aafiaga lelei, o le faia o le arbor foliga e pei o se fale failotu

Afai e avanoa le avanoa, faʻatau le faʻapolopolo lua ituaiga pupuni: mo le malologa i aso uma ma mea faʻapitoa. Ma, i se mea malie na faia i totonu o puipui o se pusa malulu, e mafai ona e maofa tagata e ala i le tuu lelei o faʻamaufaʻailoga ma le fesoasoani a le ie puipui ie.

Faʻasologa Faʻapipiʻi Faʻasologa

O le auala o le faapipiiina o pupuni o le auala e faalagolago tele i mea o le gaosiga ma foliga vaaia o le fale.

O pupuni e faʻamaonia e ala i ni fusi faapitoa ma matau, lea o le a viliina i sikulima i tafatafa o le avanoa o le gasebo

E tautau pupuni, faʻapipiʻi faʻamau, e mafai ona faia i se tasi o filifiliga e lua:

  • elemene elemene;
  • faiga faʻavalea;
  • puipui faʻamau.

O se faʻaoga e faʻaaogā ai faʻamau faʻataʻavalega ua manatu e sili ona faʻatuatuaina. Mo le faʻapipiʻiina e ala i mata, e tusa lava pe vavalalata i le nofoaga o tapoleni, faʻapipiʻi ia faʻamau e faʻapipiʻiina i masini e sui ai le tautotogo. A faʻapipiʻi le faʻamau, o le pupuni e faʻapipiʻi i le tulaga faʻalauteleina, ma faʻaloloa le tapoleni.

O le faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma paʻu paʻu e mafai ai e oe ona uʻamea le mamafa, ma e le mafai ai ona latou vaeluaina i le tau vevela

E ala i le tuʻuina o mata i tafatafa ane o le tapoleni, o le a mafai ai ona e tatala saoloto le pupuni i le atoa poʻo se vaega, ma a maeʻa ona e faʻaaogaina, ia faʻamaʻamilo solo i totonu o se tusi taʻavale.

O le vevenda poʻo le gazebo o avanoa avanoa ia e faʻaalia i siosiomaga faʻasalaga i aso uma. O le mea lea, pe a filifilia ni taʻiala mo le faʻapipiʻiina o pupuni, e aoga le filifilia o oloa mai mea e le mafai ona faʻamalosi.

Leai se mea e sili atu ona talafeagai o le faiga faʻaogaina mo le faʻapipiʻiina o pupuni o le auala i le faletua. O le metotia e aofia ai le faʻapipiʻiina o se taʻiala ma taʻavale e fesoʻotaʻi atu i ai, poʻo le faʻapipiʻiina o se uaea ma faʻamaʻalo e faʻalagolago i ai.

O le faʻaaogaina o taʻiala ma taʻiala e mafai ai e oe ona faʻataʻamilo puipui, ma tuʻuina puipui puipui atoa, pe, i se isi itu, fatuina o se vevela matala

Afai e te fuafuaina e taofiofi le lalaga mama, e mafai ona sui ia maea i fagu uʻamea, ma ufiufi ma fusi ua vali i pupuni. Ina ia toso le tapoleni, e tatau lava ona e tuʻu ona pu i luga o faʻamau ma faʻamau i latou i fusi faʻatasi ma se faʻamau.