Faatoaga faatoaga

O le a le mea e fafaga ai pepe laiti

Fafagaina o tamaʻi pepe i vaiaso muamua ina ua mavae le fanau mai o se mea faʻalavelave. I totonu o lenei tusiga o le a tatou faamatalaina pe faapefea ona lelei le faʻaleleia o le tausiga o tamaʻi pato, talanoa i le fafagaina o masaniga o moa i vaitausaga eseese.

Mafaufau foi pe o le a tonu le fafagaina o le pato i le fale mai aso muamua oo latou olaga.

Tuutuuga mo mataupu

O le autu autu i le fausiaina o pato pato i vaiaso muamua o le maualuga o le vevela o le vevela i totonu o siama o loo i ai le talavou. E tatau ona faatumauina le puleaina o le vevela i le vaitaimi o le mafanafana i totonu o le faatulagaga lenei: i le 1 i le 5 aso - 28-29 ° C, mai le 6 i le 10 aso - 25-27 ° C, mai le 11 i le 20 aso - 22-25 ° C, s 21 aso i le masina - 21-18 ° С. E taua tele le amataina o tagata tomai faapitoa i le faʻatoagaina o tamaʻi pepe i le fale ina ia malamalama, ina ia mafai ai e le moa ona atiina ae tatau, e taua tele le aloese mai fesuiaiga o le vevela i le po. Ia mautinoa o tagata lanu samasama latou te le faaputuputuina i le po, ae o loʻo tuʻuina i tafatafa o le mea vevela.

E tele foʻi le tele o galuega a le faʻafanua. I luga o le sikuea 1 sikuea o le fola o le fale e mafai ona e le sili atu ma le 40 ulu.

Mo vaʻa eleele, faʻaaoga togavao vao po o peʻa. E tatau ona faʻagogo le palapala ma e leai se mea e maua mai i le pefu ma le pefu. Fafasi le fola o sela i le oneone vevela, ona taoto lea o le vaovao 5-8 cm le mamafa. Fufulu le palapala i aso uma, faʻamama le palapala. Aveese mea e afaina ai pe faʻafefe ma faʻafefete i se mea fou. O le ea i totonu o le moa e tatau ona mama. Felaʻuaʻi solo le potu i taimi uma, ao aloese mai faʻataʻitaʻiga.

Mai le aso lona tolu ua mafai ona faʻamalolo mai moa mo le savali. I le taimi lava e tasi, o le vevela i fafo e le tatau ona laʻititi i le 15-18 ° C. Faʻatele le taimi o moa i luga o le savaliga savali. E oʻo i le 25 aso e tuʻu ai tamaiti e tafe le vai e le tatau.

Aoao e uiga i tuutuuga ma le taimi o le tuputupu aʻe o pato pato i totonu o se masini.
E tatau ona faʻataunuʻuina i taimi tatau. Mo le atinaʻe lelei o pato pato, e tatau ona tuʻuina atu ia i latou le susulu o le la. I le taimi lava e tasi, e tatau ona mafai e tamaʻi moa ona lafi i le paolo ina ia latou le mafatia mai le faʻalauteleina o le faʻaalia i le lā vevela.

Suavai i le inu pusa i totonu o le paolo, i soo se tulaga ae le o le la. E le gata i lea, o le vai e tatau ona fou ma mama. Puipuia moa mai le timu, aua e vave ona susu ma ono oti. Aua nei faatagaina tamaiti laiti e susu susu mai le sau ma le timu.

E taua! I le tulaga o le a susu mai moa mai le timu poʻo isi mafuaʻaga, fai ni laasaga e taʻalo ai le totoa ile malogo.

E faʻapefea ona aʻoaʻo tamaʻi pato e 'ai

E taua e le gata ina iloa le mea e fafaga ai tamaʻi pato i le fale, ae ia aʻoaʻo foi i latou e 'ai.

E amata ona fafagaina le moa mai le pipeti ma se vaivaiga vaivai o le pati. I le isi itu, i luga o se laupepa i se paolo lanumeamata, taofi se fuālaʻau suamalie mafiafia e faʻafefiloi ma soʻo se cereal. E mafai foi ona e tuʻuina meaai i totonu o se atigi pusa i lalo ma tuʻituʻi i lalo i lou tamatamailima - o manu felelei e amata faʻafouina gaoioiga.

O le aʻoaʻoina o moa e le masani ai e iloa ai le fafaga i le laasaga muamua e fesoasoani tele i le auala a le matua matua. Liligi le paluga o meaai i luga o tua o moa. Pe a paʻu ile eleele, o meaʻai e faʻataʻitaʻiina le gaioiga, lea e tosina ai pato pato ma faʻamalosia i latou e 'ai.

E te iloa? Ua iloa e tusa ai ma tulafono o le fisiki, o soʻo se leo e atagia i lalo o nisi tulaga. Ae ui i lea, e le lava le taua, o le nofoaafi e le o noatia i lenei tulafono, e leai se faʻalogo. Soo se mea e tafe ai lenei vai, e te le faʻalogoina se faʻalogo.
E aʻoaʻo tamaiti e tulituliloa meaai. O le aoga o lenei metotia e mafua mai i le mea moni o meaai, e tusa ai ma le suavai, e tatau ona siitia.

Fai le meaai

O le faia o se mea taumafa mo nai pepe pepe e le faigata tele. Peitai, mafaufau i nisi o nuances. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le a le mafuaʻaga ua faʻatūina ai le manulele, o le a le vave e te manaʻo e fafagaina ai. I le sauniuni foi o le taumafataga, ia maitau uiga o le pepe pepe.

O le ae fiafia - o le lauiloa aupito sili ona lauiloa o pato ma tulafono mo le fausiaina i le fale.

E oo i le 10 aso

O le 10 aso muamua o moa e tatau ona fafagaina i sina mea itiiti, ae tele, i taimi masani, a itiiti ifo ma le 8 taimi i le aso. O lea la, mafaufau pe faʻafefea ona fafaga faʻaipoipo o aso taʻitasi i le fale.

I le 10 aso muamua talu ona fanau mai, ia taulai atu i fualaʻau protein. Fafaga ia moa ma le kuka, fufulu ma moa fuamoa (moa po o le pato). Mo ni nai aso ma ni fuamoa, ia tuʻuina atu i tamaiti ni sana, e pei o le oatmeal ma le karite. Ona faaopoopo lea i le susu o meaai, cheese cheese (free-fat), kefir ma isi oloa susu. I luga o ulu taitasi, ia aofia ai i le taumafataga o le 5 g o le siʻi kuka.

Aua neʻi galo mai le aso lona 6 e faʻaopopo faʻasalaga o vitamini A ma le D i pusi mash. O lenei mea e saofaga i le atinaʻeina lelei o le faʻafefeteina ma le televave o tupe maua.

Meaʻai mo tamaʻi pepe laiti e oo atu i le 10 aso:

  • fatu saito - 15 g;
  • greens - 20 g;
  • uʻamea mumu - 3 g;
  • kalu le maualalo-gaʻo - 3 g;
  • saito o le saito - 5 g;
  • soya pi - 1 g;
  • otaota gaʻo kuka - 3 g;
  • penisina - 1 g;
  • ponaivi aano - 0.5 g;
  • fafaga fafasi - 0.2 g

10-20 aso

Le isi, mafaufau i mea e mafai ona e fafaga ai le pato pato 1-3 vaiaso o tausaga i le fale. Muamua, mai le aso lona 11 e tatau ona faʻaititia le numera o feedings. E tatau ona fafagaina Ducklings 4-5 taimi i le aso.

E taua! O nisi taimi e fesuisuiaʻi e le faifaatoaga falaoa i pato. O ia fafaga e sese. O lenei oloa e mafai ona oʻo atu ai i ni mea e le manaʻomia i le manava o moa, lea e ono oʻo atu ai i le oti.
Fafaga ia moa ma le aʻa ma le pateta. Faʻasoa foi i le mash massage i luga o le faavae o fatu saito po o le pala. Faʻafefiloi mea faʻafefiloi i luga o le susu. O le mea e tupu ai le mea e le tatau ona pipii, pasi pe tele. I le taimi foi o lenei vaitau tuputupu ae, amata ona aoaoina ia moa i meaai lanu meamata. Laau fou fou ua gaogao lelei mo lenei faamoemoe. Tipi muamua vao ma muamua atu ma faaopoopo atu i fuamoa po o le siʻi kuka.

Seia vagana ua 20 aso le matua o le moa, aveese otaota mai le karite ma le oatmeal.

Faamasani ia oe lava ma sui o le pato ole fanau e pei o le mulard, o le Bashkir, o le Star 53 broiler duck, Peck ducks, ma le blue blueness.
O le tuufaatasiga o le faʻafefiloi uma o faʻatoʻaga tuʻufaʻatasi (mo le 100 g o meaʻai):

20-30 aso

Mai le 20 aso i le matua o le tasi le masina, mulimuli i le fafagaina faatolu.

  • saito - 47 g;
  • sana - 10 g;
  • karite - 15 g;
  • 'aiga o le sunflower - 9 g;
  • fufuga o le fefete - 7 g;
  • shells, penisina - 2 g;
  • masima - 0.1 g
O le taimi lava e 20 aso le matua o au puaa, fafagaina i latou mai otaota, togalaau ma fualaau faisua. O le fefete i le taumafataga a pepe pato ua manatu o se elemene taua.

Faʻafoe foi mea taumafa, e pei o le oneone, shellfish ma le iliili. O Chicks e tatau ona i ai i taimi uma i latou.

Faʻamatalaga paleni fafaga mo tamaʻi pato 3-4 vaiaso o tausaga:

  • saito - 49 g;
  • sana - 10 g;
  • karite - 16.5 g;
  • 'aiga o le sunflower - 7 g;
  • fufuga o le fefete - 4 g;
  • iʻaʻai - 7 g;
  • mutia - 4 g;
  • shells, penisina - 1.4 g;
  • masima - 0.1 g

Meaʻai taumafa o meaʻai a manu

E ui lava i le mea moni o loo i ai tala masani e uiga i pato omnivorous, e tatau ona faʻafetaui vave le fafagaina o aano o manufasi ma aʻafiaga uma. O le soifua maloloina ma le gaosia o lafumanu i le lumanaʻi o le a faʻalagolago i le faamaoni o le fafagaina o meaola laiti.

O le a aoga ia te oe le aoao e uiga i tulafono o le fafagaina o musk ducks.
Pe a gaʻo i le mash susu, ia mautinoa ia 'ai e moa uma le fafaga i le taimi, a leai, o le a faʻafefiloi ma faʻafefiloi le faʻafefiloi o meaʻai. Meaʻai vevela, i se isi itu, e tatau ona tuʻuina atu i se mea e sili atu.

O le faʻaaogaina o aisa po o karite i fatten little ducklings, sift grains in addition. Ona sosolo lea o le kisi falaoa ma faaopoopo i le paluga o fatu. Faʻaopopo meaʻai susu i le fafaga i se fuga ua maeʻa. O susu susu (aemaise lava i totonu o le fale) e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le gastrointestinal tract pe avea ma puna o maʻi matautia.

E te iloa? E sili atu le atamai o Ducklings nai lo mea na tatou mafaufauina. O saienitisi mai le Iunivesite o Oxford Anton Martinu ma Alex Kaselnik na faʻaalia le faʻaogaina o le faila o le taulasea ona o se taunuuga o le suʻega. Na tofotofoina pepe manuʻa fananau mai o latou gafatia mo mafaufauga le mautonu.
E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tausiga o pepe pepe faatoa fananau mai o le taimi pito sili lea ona faigata i le fausiaina o lenei manulele. Ae ui i lea, o le fafaga lelei ma le tausiga lelei, o le manulele o le a maloloina ma vave maua le mamafa tatau.