Eseese o kāpeti

O mea sili ona taua e uiga i le faʻatupulaʻia o le kapeti "Rinda"

Paina paepae "Rinda F1" - lauiloa tele i aso nei.

O le tausiga o le tino, fetuutuunai i tulaga eseese o fesuiaiga, puipuiga o maʻi ma meaola faalafua, o le tele o fua o le oloa aupito sili ona suamalie e maua ai le gaosia o fualaau faisua e le gata i fuafuaga o fale, ae mo faamoemoega faapisinisi foi.

Faʻaaliga

O ulu o lenei ituaiga o foliga lanu, o le fale, o le lanu enaena. O lau e manifinifi ae umi. O le fua lanu lanu o se ulu ulu o kapeti e eseese mai le fa i le ono kilokalama (e valu tausaga). E puupuu le 'au. O laʻau laʻau Cabbage e faʻaalia i se tofo suamalie. O le uiga iloga o le ituaiga o le leai lea o ni faʻalavelave i luga o le fualaau faisua i le taimi e matua ai, nofo umi i le palapala ma felauaiga.

Faʻamatalaga faʻapitoa

"Rinda F1" - o se aulelei o le vaeluaga o le vaitau o le au a Dutch. O le fua o le fualaau faisua e sau i le 95-105 aso talu ona toto fatu. Ulu ulu ulu Kapisi e fai ma filifiliga, toetoe tutusa i le lapoa ma le mamafa, i luga o le 'oti ua latou sinasina. O le vailaʻau e faʻatatau mo le taumafa fou, gaosiga ma le teuina (fa masina).

Siaki le lisi o ituaiga sili ona lelei o kāpeti paʻepaʻe, faʻapea foi ma le faitau e uiga i ituaiga "Megaton f1", "Meaalofa", "Aggressor", "Mamalu".

E faʻapefea ona totoina a latou lava fua

Pe a totoina ni fatu laau na oi latou lava, o aso e toto ai, o sauniuniga sauniuni, ma fatu fatu toto e manaomia.

Le taimi o le totoina o fatu

O fualaau o le vaeluaga o le vaitau e tuʻuina i le loloto o le 1-1.5 cm i le masina o Aperila. Ua manatu e tatau ona toto le fatu mo le 60-65 aso aʻo le i fuafuaina le totoina o fatu laau i le eleele.

Faʻafefe eleele

O le eleele talafeagai e mautinoa ai le tulaʻi mai o aʻa malolosi. O le eleele ua saunia e pei ona taua i lalo: ave se fasi pepa humus ma eleele suauʻu, faʻafefiloi lelei ma le faʻaopoopoga o le apa (tasi sipuni i le kilokalama o le eleele), o le faʻatauina o minerale ma se visepisi lelei, ua saunia le mea e maua ai.

E te iloa? O le upu "kapisi" e mafua mai i le Roma anamua "caputum" ("ulu"), lea e faamamafaina ai le uluai ituaiga o fualaau faisua.

Toto tuputupu aʻe

O fualaʻau ua ola i greenhouses poʻo le fale. I le avea ai ma fagu, e mafai ona e filifilia soʻo se filifiliga e te faʻaaogaina: se paleti po o se pusa, se ipu poʻo se kaseti. E i ai foi ni lauusiusi laiti mo tulaga o fale.

Aoao atili e uiga i le fatuina o kaseti: ituaiga, tulaga lelei ma le le lelei, filifiliga, faʻaaogaina.

Fatuina sauniuniga

O sauniuniga o fatu e aofia ai laasaga nei:

  1. Sook le fatu i se 3% masima vai mo le 5-8 minute mo le faʻavasegaina (o mea leaga o le a felelei, ma o le a nofo lelei tagata lelei i lalo).
  2. Taofi i le vai vevela (pe a ma le 50 tikeri) mo le 20-30 minute mo le faʻapalapala. I le taimi lava e tasi, e tatau ona maitauina le vevela, talu ai i le vevela o le itiiti ifo i le 48 ° C o le faagasologa o le gaosiga e leai, ma e sili atu ma le 50 ° C, ua leiloloa le fatuina o meaʻai fatu.
  3. Soak mo le 12 itula i le vai i le vevela o le potu e faatelevave ai le fatuina o fatu. Suavai e suia i le 4 itula.
  4. Soso suamalie fatu i le aso i le pito i lalo o le pusaaisa (1-2 ° C) mo le faʻamalosi.
  5. Le isi - faʻamago e aveese le taʻavale ma mafai ona totō.

Lauina o fatu

E sili ona lelei le seleseleina i ni ipu eseese, ipu 5x5 cm le tele. I le taimi lava e tasi, o aʻa o le a maua se aofaiga lelei ma o le a le manua i le taimi o le gafa (o se auala agamalu). Afai e toto i totonu o se fata, o se atigipusa laupapa, a maeʻa le osofaʻi o tipu, e tosoina i fafo, ma tuʻu ai se vaega o le fatu e 2x2 cm. A maeʻa le lua vaiaso latou te faia togiina, o lona uiga, o totogo e totoina i poloka e le o nofoia e tusa ai ma le 3x3 cm polokalama. I le maeʻa ai o le afa masina, latou toe toso i totonu o koneteina eseese e faʻaleleia le mafai. Aʻo leʻi oʻo i suʻega taʻitasi, o vai e fafagaina ma le agaalofa.

Saili pe aisea e talafeagai ai mo le pikiina ma pe mafai ona tupu le kāpeti e aunoa ma se mea.

O koneteina e togafitia i se vaivaiga vaivai o le sulfate copper. Picks

Tuutuuga ma le tausiga o mea toto

O le Kapisi e fiafia i le malamalama, avanoa ma e masani ona faʻasusu. E le lava le filifilia o le nofoaga sili ona susulu i totonu o le kiona - e tatau ona faʻamalamalamaina atili i se moli mumusu e le itiiti ifo ma le 12 itula i le aso, ia maitauina ai le vevela: + 18 ... +20 ° C faataamilo i le uati ao lei tupu. Ona - mai le +15 i le +17 ° i le ao, ma i le po - 8 ... 10 ° O luga o le zero. O nei faʻaleleia e faʻamalosia ai fualaau ma puipuia ai le faʻalautele.

E tatau ona faʻaleleia le faʻatau, e le faʻatagaina uma le lafoaʻiina o le palapala ma le suavai. A sili atu le maualuga o le maualuga o le maualuga o le eleʻele o le a fesoasoani e faʻamaʻe le palapala.

E taua! Ia mautinoa e faʻafefe le laau aʻo leʻi laeiina, ina ia aua le mu ai aʻa o le ola o laau laiti.

Taimi muamua fafaga e sau i le vaiaso pe a uma le pikiina (i le lita o le vai, lua kalama o le suauʻu paluga ma le ammonium nitrate, e fa kalama o le superphosphate). O le lita o le tuufaatasiga e maua ai ua lava mo le 50-60 seedlings.

Le lua - e sau i le lua vaiaso mulimuli ane. Fafaga le mea lava lea e tasi, toe masalomia le aofaiga i le lita.

Tolu laei na faia i le lua aso ao le i taunuu i le eleele: o se lita o vai ua palu faatasi ma le 3 kalama o le ammonium nitrate, 5 kalama o le superphosphate, 8 kalama o fugalaau suamalie. O le fua o le potash e tulaʻi mo le lelei o aʻafiaga. E sili atu ona faigofie le sui o le mea o loʻo faia i laei ma le faʻalavelave faʻapitoa i le pepa ua maeʻa.

Faʻamaʻaina fatu

O le faʻamalosiina o laau e fesoasoani i le atinaʻeina o aʻa ma faafaigofie le ola o le laau i se nofoaga fou. Aua 10 aso ao le i taunuu i le eleele alu i le faagasologa o le faʻamalosi. O aso muamua e lua e tatalaina ai le ea fou mo le 3-4 itula. I nai aso na sosoo ai, o laʻau laiti e faʻaalia i le susulu o le la mo le lua itula, o se nofoaga talafeagai mo lenei mea o le a avea ma se avanoa, loggia. Ia mautinoa o le sun totogo e le mu ai lau laulaau. I le aso lona ono, fesiitai laau i luga o le faapaologa poʻo le laina tutusa ma faʻaitiitia le taimi o le fafaga, ma aʻo le i totoina, latou te suaina tele.

E taua! O foliga vaaia o laupepa 6-8 i le kapeti tipu e faailoa mai ai le avanoa ma le tatau ai o le gaosiga i totonu o eleele matala.

Suʻeina o laau i luga o eleele

I le 30-45 aso i le maeʻa ai o le totoina o laau toto e fuafua e totō i se nofoaga tumau. O le tele o ulu o kapisi e tatau ona tutusa ma le masani ole 3-4 laau ile mita sikuea. Lafoaia laau toto tipolo saunia i le tautoulu. Latou teliina le eleele ma faʻaaogaina e faʻavaivai (0.5 kilokalama o falaoamata falaoamata i sikuea mita). Faʻafeiloaʻi i le fua o le 1 pakete mo sikuea taʻitasi. m

A uma ona totō fatu, e faʻamamaina le vaega ma togafitia i se vaovao e puipuia ai le tupu o vao.

Faitau foi e uiga i ituaiga ituaiga herbicides e puipuia ai laau mai vao leaga.

O vailaau sili ona lelei o ituaiga kāpeti laiti (e aofia ai le Rinda F1) o kukama, zucchini, squash, pumpkin, vave pateta, legumes, kāloti ma laʻau. E le taliaina le alu mai i tua o se fasi uʻamea ma faalua i le laina i le nofoaga e tasi.

Tausiga Tausi

Maua se seleselega lelei o le a fesoasoani i le faʻaleleia o timuga, faʻaleleia lelei o le vaomatua, tatalaina ma le tumutumu o laau laiti. Faamolemole ia matau o le Rinda F1 e manaʻomia faapitoa le malamalama. O le ata lafoia o laau o le ai ai se aafiaga leaga i le fausiaina o le ulu.

E te iloa? I fanua o Prussia i Sasae, o le a tupu tele ai ulu uluʻau, soli lalo o le eleele pe a mavae le afaina, ma tuu se maa lapoa lata ane.

Faʻasa

O le pusa o le vaitau o le vaitau o le "Rinda F1" e fiafia i ai tele le faamamaina o le timuga. E faʻaauau ona faia masani i aso uma 3-4 aso i le fua faatatau o le 8-10 lita o le vai i sikuea mita. m. E manaʻomia le faʻaleleia o le voluma i le 12-14 lita i le sikuea mita. m, ae o le vai e itiiti ifo, i aso uma 7-9.

Siaki le fautuaga i le filifilia o sprinklers mo le fausiaina o le togalaau.

Faʻaleleia eleele

Lafoaia o le eleele i le loloto o le 8-10 cm e faʻatino pe a maeʻa ona faʻavaivai. E lua faalua ona faia le mauga i le taimi o le tuputupu ae. O le mea muamua e faia i le 10-15 aso pe a uma ona tulaʻi ile eleele mo puipuiga faaopoopo ma fesoasoani i se fatu vaivai. O le lona lua e gaosia pe a maeʻa le 35-40 aso mo le tuputupu ae malosi ma le sao saʻo o le ulu ole kapisi. O Spud e tatau ona i ai i se aso filemu e aunoa ma se timu, i le taimi lava e tasi e aveeseina vao vao.

Laʻei pito sili

O le uluai fafagaina ua fuafua mo le tuputupu ae o le lauusiusi ma ua faia i le lua vaiaso mulimuli ane totoina i le eleele. E tuʻuina atu i le vailaʻau faʻasaina (pei o se faʻataʻitaʻiga, 30 kalama o le Uurea e faʻamalosia i se pakete vai). O laau taʻitasi e manaʻomia le 0.5 lita o le faʻamalo.

O le taimi mo le isi fagaga e sau i le 14 aso. Filifili fugafuga sili ona lelei i le phosphate-potash (ulutala o loʻo faʻaauau pea). O le tuufaatasiga e mafai ona faapenei: afa le lita o mullein e fefiloi ma se pakete vai, faʻamalosi i aso e lua. Laʻau taʻitasi e fafaga se lita o le tali e maua ai. O le tuufaatasiga o laei e mafai ona fesuisuiaʻi e tusa ai ma lau faitalia ma fuafuaga o loʻo i ai nei a le faʻatoʻaga. E tatau ona faia le taualumaga i se ao puaoa pe tuai i le afiafi pe a uma ona faʻamafa.

O le taimi o le seleselega e oʻo mai ia Aokuso-Setema, e mafai ona e faʻamoemoe e tusa ma le 8-10 kilokalama i le sikuea mita.

Aoao atili e uiga i le tausiga o kapeti pe a uma ona totoina ile laufanua.

Malosiaga ma vaivaiga

I le iloaina o tulaga lelei ma le le lelei o soo se fualaau aina, e mafai ona e faʻaaogaina le malamalama ina ia maua ai le maualuga o gaioiga, puipuia ai faigata o le galueaina, puipuia faʻamaʻi, faʻaleleia le faʻaaliaina o fualaau faʻatoʻaga. O le lelei o le ituaiga "Rinda F1" e aofia ai:

  • maualuga fua;
  • leai o le eleele ma le tau;
  • tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua;
  • o le leai o ni tafe i ulu, tofo lelei;
  • maualuga maualuga o le feaveaiga.

E manaia le faitau e uiga i aoga o le kapisi paʻepaʻe.

I mea le lelei tatou te faamatalaina:

  • maualalo le malulu o le lamala;
  • faateleina manaoga mo le susulu o le la.

Vitio: Iloiloga o le pusa kabeina

Faatalanoaga fai togalaau e uiga i kapisi "Rinda"

Mo ni nai tausaga, e faaopoopo atu i ituaiga fou, sa ou totoina mo le salting Rindu, ma mo meaai, o le averesi o Tinā o le tama. Rinda e le tuuina mai se ulu tele o kapeti, ae e suamalie ma e taoto i le fogafale lalo seia oo ia Me; o laulaau e mama, e talafeagai lelei mo kilila.
Tikhonovna
//www.forumhouse.ru/threads/12329/page-7

O le tausaga na teʻa na latou totoina ai ituaiga e lua o kāpeti "Rinda" ma "Sugar Loaf". "Rindu" o le a le totoina ni mea e tele, aua ua uma ona taʻe, ma ua aina ona slugs.
Oussov
//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?p=414951&sid=dd41b661bae953041ddde571a5f46284#p414951

Sa ou taumafai ituaiga eseese o kāpeti paʻepaʻe: SB-3, Megaton, Tinā o le tina, Rinda F1, ma le isi. E sili ona fiafia i le Rinda F1 (faasologa Dutch) ma mai le amataga o Nozomi F1 (faʻasologa Iapani). E sili atu le aua nei ave a tatou fatu o fatuga o nei fatu, e le tupu mai ia te aʻu (Altai fatu, Eurosemen). Ou te ola ae i totonu o se pusa: lua ogalaau i luga o le eleele ma i luga o ogalaau se atigipusa ma le eleele togalaau. Lanu 5-6 lita fagu vai mo taui faʻaoloa. Aʻo leʻi tupu mai pine, pe a manaia, e tapunia le pusa i luga ma tioata. I le po, ou te tapunia le lua o agrylo matua (spunboard).
krv
//dacha.wcb.ru/index.php?s=6d1bc1b3185e2fa763acf22c25c085ef&showtopic=49975&view=findpost&p=1002612

O le lelei o lenei ituaiga o kāpeti e sili atu nai lo le le lelei, lea e avea ma taʻutaʻua ma i ai le manaʻoga. O le iloaina o uiga o loʻo tutupu i luga o le totoina o fatu, saunia o le eleele mo le luluina, fafagaina ma le fausiaina o laau, e mafai ona e maua ai le seleselega maualuga.