Laʻau

Hydrangea Dolly (Dolly) - faʻamatalaga ma le tausiga

O le pulou pulou o le panicle elly hydrangea e foliga matagofie i totonu o le lauusiusi o se togalaau po o se pusa. O le matagofie o le vao o le taulimaina o Dolly mo le tele o tausaga o le a avea o se teuteuga o soo se tulimanu o le fanua po o le togalaau. O laau toto e tutupu e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga. E uiga i foliga o le totoina, tausia, toe gaosia ma taimi o le tuputupu ae o le hydrangea Dolly i le tusiga o loʻo i lalo.

Faʻamatalaga o le hydrangea le saʻo

O le tele o fai togalaau i totonu o vaovao e fiafia e totoina le palatic hydrangea (Hydrangea Paniculata), lea e laititi ma matagofie, ma o se manogi manaia e tupu mai le afa lona lua o le taumafanafana i le malulu.

Panicle hydrangea leai

O Hydrangea na aumai i le 1820 mai Iapani. I Asia i sautesasae, e ola ae i se laau e oo i le 10 mita le maualuga. O lona filifiliga e faifai pea, e sili atu i le selau ituaiga. O se tasi o taunuuga talu ai nei o le galuega a le au faifaatoʻaga o le panic hydrangea Dolly, ua maofa i lona matagofie ma le le lelei.

E fuga fulafula ma matagofie

E faʻafefea ona fulafula le mū

Hydrangea Agaga e le Mavaaia (Invincibelle Spirit) - faʻamatalaga

O fualaau e lautele i se foliga o le pyramidal ma se togi alofilima 15-25 cm le uumi.ʻUa fuga mai le paʻepaʻe papaʻe i le pito i luga o le la, lanumeamata ma pupuʻu mamao, ona liu mama, ma ia Setema i pito i pouliuli.

I le amataga o le fugalaau, o le vao e foliga mai o se mea tatala, e peiseai o loo taamilo i paʻu. I laʻititi o loʻo i ai le tele o pupuʻu laiti e le mafaamatalaina le tele o se laititi.

Inflorescence

O le tele o taimi, e le sili atu i le 1.6 mita le tele o vao vao o Dolly.

Hydrangea Dolly totoina pe a uma ona faʻatau i totonu o le eleele

I le tautotogo ma le tautoulu, o le hydrangeas ua totoina i totonu o le laufanua, ma latalata i matu ae na o le tautotogo.

Hydrangea Summer Snow - faʻamatalaga

Mea e te manaʻomia mo le tulaʻi mai:

  • fuafua le taimi o le tulaueleele;
  • filifili se nofoaga mo se fatu laau ma eleele talafeagai;
  • saunia le eleele i nofoaga filifilia i luga o le 'upega tafaʻilagi (eli, filifilia vao, faʻamago, faaopoopo i ai mea e pala);
  • Faʻasaga le faʻatauina o le gaosiga o Dolly, fatuina ni aiaiga mo lona faʻasaoina seia totoina i le eleele;
  • saunia meafaigaluega, fugalaʻau, faapalaga, peʻa, oneone, vai mo le faʻavaivai.

Filifilia le nofoaga sili

Aʻo lei totoina le mea faʻapitoa i le eleele, e tatau ona e manatua e uiga i lona amataga Sasae ma tuʻuina atu se vaega malulu puipuia mai le matagi. I le vevela o le la, o le a mama laulaau, ma o mea laiti e laiti tele.

O le palapala e manaʻomia le susu, faʻaleleia, ulavale, vaʻaia (pH 5.5-6.5). O le a le fiafia o ia i le oneone oneone, e pei foi o le palapala ma le malogo.

Faʻalogo lelei! O Hydrangea Dolly e le taliaina le lamala, o le a le fuga i mea o loʻo i ai le lime i le palapala.

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

E tele ni pakete vai ua sasaa i totonu o le lautele (70 cm) e oo atu i le 35-50 cm le loloto i lalo o le Dolly hydrangea i se aso ae lei totoina e tafe le eleele i le susu.

I le taimi o le totoina, o eleele lafulemu, peʻa, faapalaga ma sina oneone e aumai i totonu o le vai sauni i le taimi o le totoina. Ua faaopoopo faʻamaʻi faʻasusu ma mineral (potassium sulfate, superphosphate, Urea).

O le pulou ua fausia i totonu o le lua mai le eleele lafulemu, faʻamamaina. O aʻa o se fatu laau e seleseleina sina mea itiiti ma sili atu i le lima paipa o tumutumu o loo totoe i luga o laau mama. I luga o le komi e tufatufa tutusa aʻa o le fatu ma fufuluina i se paluga palapala. E le tatau ona loloto le ū o le ua, e tatau ai ona tumau pea ona o gatasi ma le eleele.

Pe a totoina, o loʻo faʻapipiʻi le palapala i lalo o le hydrangea, faʻapipiʻi ma sasaa tele.

Mo faʻamatalaga! O le mulimulitaʻi i se paʻu o le paʻu pine, o peʻa poʻo pine o le pine o le a taofia ai le eleele mo se taimi umi.

Mulch vao

O le mamao i le va o laau uumi e tatau ona 150 cm. O le aʻa o le laau ua salalau i le pito i luga ma e oʻo lava i fafo o le pale. O le fuga o se laau faafetai tele e mafai i le tausaga muamua, ae mo le hydrangea e sili atu le aveeseina o muamua sima e faʻamalosi ma atiina ae ai faʻaoga uma o le laau. I le popofou, o laʻau talavou e totoina lemu, e puipuia ma ufitia.

Tofiga

Laʻau teuteu matagofie o le Hydrangea Dolly e faʻalauteleina le vegetatively, aʻo taofi pea uiga o loʻo i totonu o le tina. E i ai auala eseese: faʻalauteleina e ala i le vavaeina, tupu mai i le tuʻuina, vaeluaina o le vao.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Hydrangea Tulaga Ese (Tulaga Ese) pe tulaga ese - faʻamatalaga

O le aofai o Dolly hydrangea ua faʻapupulaina e ala i le tipi. Mo le faʻaleleia, faʻapipiʻi (10 cm) e faʻaaogaina mo le taina o laau i le amataga o le tautotogo ma le fa poʻo le sili atu foi o alavai. O le laʻau e tu i le 2 aso i se fofo o le aʻa o le faʻalauiloa o le maualalo o le faʻamasinoga ma tuu i totonu o le eleele lafulemu ma le faapalaga, faʻafefete i le oneone. 2-3 cm faʻalauteleina le tipi i totonu o se moli, masini eletise ma le peat, ma tuʻu ai se mamao e 3-5 cm i le va oi latou.

O loʻo ufiufi mai le la ma mea e leʻi faʻaaogaina ma faʻafeinu. O le peʻa e faʻateleina le tuputupu aʻe o le aʻa, o lea la pe a maeʻa le 3-4 vaiaso o aʻafiaga o hydrangea e aʻa, e aveeseina le vevela pe a maeʻa le vevela. Faatasi ai ma le tausiga lelei, o le tele o siaki afu e oʻo atu i le 100%.

Faʻalogo lelei! E mafai ona seleseleina ao le i fuga (i le masina o Iuni) ma i le taimi o fuʻa (i le ogatotonu o Iulai) mai pitonuu laʻitiiti-tetele. Mo le taumalulu, e ufiufiina ai lala laau mama i lala laʻau.

Tuputupu ae mai le taoto

E mafai ona e faʻapipiʻiina le laau ma le taoto. Sola ese mai se vaomatua matua e amata ona totoina i le nofoaga o aʻa i le lumanai. Ona latou punou ifo lea i le togavao i le eleele (20 cm le loloto), faʻapipiʻi ia laulau ma se lauulu ma fufulu i le palapala. Paʻu moe moe, tuʻu se vaega o le faʻatalanoaga e le faʻafefete. I tafatafa o le tootoo, e mafai ona nonoa le pale i se pine mo lona tulaga. E manaʻomia le faʻamamaina o nei palapala, ma le tuputupu aʻe o le tuputupu aʻe e vavae ese mulimuli ane.

Bush division

O le Hydrangea Dolly e mafai ona gaosi pe a vaevae le vao. I le tautotogo (aʻo leʻi ola le taamilosaga) pe i le tautoulu (ao lei leva ona lūlū le palapala), ua toe eli le togavao. E vaevaeina i ni vaega se tele ina ia maua ai fatuga fatugaʻo ma le 5-6 aʻa i luga o mea taʻitasi. Tagata fai-faifaatoaga e vavae ese vaega o vao mo le fausiaina, e aunoa ma le eliina o le togavao, lea o le a faaauau pea ona tupu.

Tausiga

Faʻataʻamuʻu le vaʻaiga Faʻasolo lelei ma fuga o Dolly ma le lava susu, susulu o le la, laʻei pito i luga, ma e na ona manaʻomia ona teuteu.

Blooming Hydrangea Dolly

Tulaga faʻatau

Faʻasalaga o Dolly e manaʻomia tele 2 taimi i le masina, ma i le vevela o le tau 2 taimi i le vaiaso. Manaomia mo le 1 mita o le eleele e oo atu i le 30 lita o le vai faataamilo i le togavao, e mafai ona e faaopoopo i ai le palatini poo le faʻafefete.

E tatau ona aloese se lauʻeleʻele matutu i tafatafa o le togavao, pe a uma ona susu, tatala le pito i luga ma aveese vao.

Laʻei pito sili

Mo le tuputupu ae lelei ma le fua o Dolly hydrangea, e tatau ona fafaga, aemaise lava i le taimi o le tuputupu ae. Afai e le lava le fafagaina, ona faia ai lea o ni mea laiti.

E fautuaina le suia o ituaiga o fugalaau faʻaaoga pe a fafaga tasi i le 10 aso. O le faʻaaogaina o le manure ma le minerale o le nitrogen, potassium ma le fulukalama o le a aoga mo Dolly hydrangea.

I aso muamua o le taumafanafana, faia le uluai talosaga, ma faia le laei lona lua pe a uma le 2 vaiaso. O lenei laʻei pito i luga e lava lea aʻo leʻi oʻo ile malulu malulu. Afai e laʻititi le vao, ona faʻaaoga pea lea o le fomaʻi, ae aunoa ma le aofia ai o le vevela.

E tasi le 2 vaiaso i le taimi e faʻainu ai, o le faʻafefeteina o mullein e aoga (1 lita o le faʻafefete e faʻafefe i le 10 lita o le vai). Ua saunia muamua (ua sasaaina se pakete o le sua i le 3 lita o le vai ma ua tauanau mo aso e tolu).

Taua! I le faaiuga o le taumafanafana, ua taofia le fafaga.

Vaega o le tausiga i le vaitaimi o le vavao

O le teuteuina o le vavao o le vao i luma o le fugalaau o le ai ai sona aoga aoga i lona matagofie ma le umi. Ua vavae ese uma lava le vaʻavaʻava.

I le taimi o le fausiaina o inflorescences, o le faʻaaogaina o le fugalaʻau e faʻaoga 2 taimi ma se malologa o le 14-15 aso. I le taimi o le vavao, e tatau ona faʻafeinu vai masani i le togavao.

Mo faʻamatalaga! O le taimi sili mo le manuia o le taina o tipi o Dolly hydrangea o le vaitau o le fugalaau.

Blooming Hydrangea Dolly

Vaega o le tausiga ile malologa

I le tautotogo o le tautotogo, latou te faʻamamaina le vao o Dolly o le vao mai vine tuai ma tio. Tipi le vao i luma o le tafe o le sua. Afai ua e tuai, ona faia lea o le teuteuina i le vaitaimi ole fuga o lau pepa.

Mo faʻamatalaga! Ina ia fausia foliga o le togavao i pine malolosi taʻitasi, o le pito i luga e vavae ese i le 3-5 paipa o tumutumu. I le taufaaiuiuga o le autumn, na latou tipiina ai foi vao.

Sauniga o le taumalulu

A o leʻi oʻo i le taumalulu, latou te tipi ese uma meaʻai ma isi vaiti, ma tuʻu ai lala sili ona malolosi i luga o le vao. A o leʻi amataina le malulu o le tau, o le tele o vai inu e faia e puipuia ai le aʻa mai le maleisa. A maeʻa lenei, o le laau o le spud.

O laau laiti o Dolly e tatau ona puipuia mai le malulu. O aʻa, o le vaega sili ona taua ma le vaivai o le laau, o loʻo faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete i se mea malulu o le faʻamalo mai le peat, moa lapisi po o lau vevela. O le malosi o le vevela o le ituaiga e maualuga (e oʻo i le -29 ° C), ae o loʻo i totonu o vao matutua, e sili atu le saunia o talavou mo le taumalulu, e ufiufi mai itu uma ina ia le afaina ai le malulu o Dolly.

Pe o le leai foi o le totoina o lenei laau i luga o lana togafiti, e filifili ai e tagata taʻitoʻatasi taitasi mo ia lava. Ae, afai e te totoina ni laʻau matagofie, faʻavao vao ma faigofie faʻaleleia auala, aiseā e te le taumafai ai? E le gata i lea, o le tausiga o lenei ituaiga e le faigata e pei ona faamatalaina i luga.