Laʻau

Laʻau moa: o le a, o mea lelei ma le faʻaleleia, laasaga i lea laasaga o le foafoaga ma togafitiga mulimuli ane

O se tasi o ituaiga o laʻau vao o Moorish. Aʻo leʻi faʻatau ni fatu, e tatau ona e iloa po o le a le mea o loʻo suitulaga ai, o le a le lelei ma le le lelei o ia. Faamasani oe lava i foliga o le totōina ma tausi ina ia e malamalama ai pe o lenei filifiliga e talafeagai mo le nofo ai i le taumafanafana.

O le a le vao vao

O le ituaiga Moorish, e le pei o le fola o le palapala ma isi, e faigofie ona tausia. O le laʻau lea i le tele o fugalaau (e oʻo i le 40 vaega) ma laau. O vaega e mafai ona aofia ai fatu o le sana, popopies, daisies, daisies, flax, calendula, ma isi. Laʻau o le tasi lanu lanu po o le motika e faʻaaoga.

E i ai lava ituaiga laʻau e suia lanu i le tele o taimi i le vaitau.

E mafai ona faʻatau faʻatauga vao laʻau vao i le toetoe o soʻo se faleoloa faapitoa, ae ia mautinoa ia matamata. ia aofia fugalaau talafeagai mo lau eria.

Pros and Cons of a Lawn Malu

O loʻo i ai tulaga lelei nei:

  • teuteu ma ituaiga lanu eseese;
  • maualuga malosi i le faamaloloina o le tagata lava ia;
  • maualalo mea e manaomia mo le meaʻai;
  • faigofie o tausiga;
  • leai se faigata i le toe faaleleia o nofoaga faaleagaina.

E le gata i lea, o lenei ituaiga o vao e iai mea leaga:

  • e mafai ona faʻaosoosoina ai se faʻafefe faʻafefe;
  • fuga e tosina ai iniseti i le fanua, e aofia ai toso;
  • leaga le tetee atu i mea leaga.

E pei ona manino, o le vao o Moorish e sili atu ona manuia nai lo le fa.

Ae ui i lea, o le i ai o allergies o se mafuaaga taua lea mo le teena.

Faʻavaeina o mea faʻafefiloi mo se vao vao

Mafaufau i fugalaau sili ona taatele ma le lelei mo le vao vao.

Poppy

O se tausaga faʻaletausaga poʻo le faʻalauiloaina o laau e fuga mai ile lua tausaga o Me. E tu i fafo ma le lanu mumu, mumu lanumumu. O fatu o loʻo i totonu o atigipusa, lea e maua ai fatuga fatu.

Ae, e tatau ona e iloa e le o ituaiga uma o poppy e mafai ona tupu. Mo se faʻataʻitaʻiga, e sili atu le fiafia o le faʻatoʻaga o le togalaau, o loʻo i ai le tele o ituaiga o tausaga taʻitasi, o fualaau momoe ma le pristle-bearing. O le mea lea, faʻaeteete pe a faʻatau ni faʻasalaga laʻau o loʻo aofia ai fatu papa.

Suauu totoa

E i ai ituaiga eseese ma tausaga taʻitasi e mafai ai ona totoina le tagata lava ia. O paʻu matala lanumoana e tafe. E le mautonu. O fugalaau e amata mai ia Iuni ia Setema.

Chamomile

E oʻo atu i le maualuga o le 0.9 m, o vave puaʻa e vave amata (i le faaiuga o Mati-Aperila) ma faʻaauau pea seia oʻo i le malulu.

Echinacea

O se vailaʻau faʻamalositino, o se mea faʻapitoa, mo se taimi umi e mataʻutia lava e oʻo lava ina vavae ese. Faʻapipiʻi mai le lanu piniki i le paolo mumu e foliga lelei i totonu o se faʻatoaga tetele. Fuga i le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana.

O le pollen Echinacea e mafai ona oso ai se allergy.

Laʻau tele-faʻafefe

O se tausaga taʻitasi. Fugalaau e sau i le lagi, mumu, sinasina ma paʻepaʻe. I se liʻo, e oʻo atu i le 3 cm le taʻi.

Nemese

E tusa ma le 50 ituaiga taʻitasi ma faʻalauiloa ituaiga e aofia i le ituaiga. E fuga mai i le amataga o Iuni i le ogatotonu o Oketopa. O inflorescences o le lemon, snow-paʻepaʻe, lanu mumu ma le lanu violē. Le mautonu i le alu ese, ma faʻafeiloaʻi le maualalo o le vevela.

O le faʻafefiloi e aofia ai le naʻo fatu o le cereal, ae faʻapea foʻi ma pulu. Mo se faataitaiga, crocus, tulip poo daffodils.

Pe a fatuina se mutia i lalo o le paolo o laau, e fautuaina e filifili se kiona, trillium, vaʻa, kandyk, lilies, fugalaau paʻepaʻe, arizema, anemone, aronica, ma isi.

O le vao vao Moorish e le gata e tatau ona aofia ai fugalaau vao, ae faapena foi i se paluga o laau. E masani lava e aofia ai fatu lanumoana, fatu o Timoteo, ryegrass, ma laʻau mimiti. O le fua o lauʻau i fugalaau e 80:20 poʻo le 95: 5. O le aofaʻiga o tausaga taʻitasi ma tauvaga e manaʻomia ona fetuunai i se taimi talafeagai.

Ina ia mafai e le vao ona maua se foliga matagofie i le vaitau uma, e tatau ona e faʻapipiʻi saʻo mea totō e fuga i taimi eseese.

O fugalaau ma laau e filifili ai, o le tagata e ona le fanua e filifili, e faavae i luga o mea latou te fiafia i ai, manaoga mo le mutia ma le itulagi o le tuputupu aʻe.

DIY Lau laufanua laufanua i lea laasaga ma lea laasaga

E mafai ona faʻatau le paluga o fatu i le faleoloa pe saunia faʻapitoa. E pei ona taʻua muamua, o le mea sili e manatua o le fua o le mutia i fugalaau (fautuaina 80:20).

Ae peitai, afai e te manaʻo e faia le vao, e mafai ona e filifilia se vaega o le 20:70. Afai o le 20% o gaʻo o le cereal, 70% - 10 g o fatu e manaʻomia ile 1 sq.

O le luluina e tatau ona faia i le amataga o le tautotogo. Mo le ola lelei lelei ma le atinaʻeina o laau totō, e sili atu ona lelei le fatuina o se mutia i nofoaga o loʻo susulu lelei. O le eria e le tatau ona lapoa.

Laasaga taʻitasi i laasaga e fai ai se mutia. :

  1. Faʻamaʻoti le vaega ole mutia vao. Afai e tele naua, togafitia i le glyphosate (lapisi) 3-4 taimi. A mavae le 30 aso, aveese le pito i luga o le 8-10 cm.
  2. 8-10 aso aʻo lei luluina, eli i luga le eleele ile 25 cm. I le tutusa, faʻaopoopo mea faʻalaʻau, peʻa, oneone. Ae, e sili atu ona fai lenei mea i le tautoulu.
  3. Fatu se pupuʻu o le 3 ° e faʻafefe ai le tele o le vai. E mafai ona faia lenei mea i le faʻatulaga lelei o le faʻavaivai.
  4. Fua ma faʻamaonia le palapala. E fautuaina e faia lenei mea i se vaitau manino, mago.
  5. Savalivali i se rake e sulu i luga papa.
  6. Faʻafefiloi fatu i le oneone 1 i le 3 (i le 100 g fatu o le 0,0001 fatu) E mafai ona e luluina le mutia pe fai ni motu o fugalaau, pe a uma ona totō le mutia, ona totōina lea o laau totō. O le eleele mo le lūlūina e tatau ona faʻamalulu, sina susu ma e oʻo lava i.
  7. Faʻamuʻu le fatu i se rake 5 mm i luga o le eleele, savali i le paluga o le togalaau, ma faʻamalo le vai, ina ia le faʻaumatia ai mea totō e le malosi malosi.
  8. O lea, o pine uma e aliali mai i le taimi e tasi ma e oʻo lava, e aofia ai le lutrasil.

Afai e le seasea le vao, aua le faanatinati e lulu fatu. Laʻau totogo e tupu i taimi eseese. O lenei vaeluaga atonu e tusa ma se masina.

Matafaga laʻau Moorish

O le tausaga muamua e ese mai le tausiga o laʻau mai mea nei: o le mowing e faia ia Me, Iulai ma Setema i le 5-8 cm. Ia mautinoa e aoina le vao vao.

A oʻo ina matua le vao:

  • O le taimi muamua e tatau ona e lue ai le mutia i le faaiuga o Iuni ma amataga o Iulai, pe a uma le inisetiina o fugalaau tautotogo.
  • 2nd - ia Setema-Oketopa i le maeʻa o le vaitau vegetative o laau uma.

O nei vaitau taimi e lata mai, o le vao e vave ona ola e ono manaʻomia se lauulu i Aokuso. Afai o le a totogo le autumn, e oʻo mai ia Novema.

E tatau ona faia le moa i le maualuga o le 8-10 cm. Afai e le faʻapipiʻiina le moa vao i lenei maualuga, e tatau ona e lueina i se gaʻo po o se paʻu.

A maeʻa togafiti, e tatau ona aoina ma faʻamavaeina otaota laau e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi.

E taua le faʻaitiitia o vao i taimi talafeagai. E tatau ona faia lenei mea ma le lima, o le mea lea, e le fautuaina le faia o se laʻau tele tele.

2 vaiaso talu ona lūlū, e taua tele le suāsusu.

E faʻamamaina le eleele e ala i le fufuluina, i le tele o pasese, ina ia le faʻaumatia ia totogo na aliali mai. I le lumanai, o le a lava le timu masani. Ae ui i lea, i le taimi o le lamala, pe a mimiti le pito i lalo, e tatau ona e faʻafefe faʻavaivai le mutia i le vai mafanafana.

Laʻau i luga o le vao vao o loʻo ola lelei e aunoa ma le faʻaleleia. Ae peitai, afai latou te tuputupu ae lemu, o la latou lanu e lanu samasama, e fautuaina e faʻaaoga sina siʻosiʻomua. O le filifiliga aupito sili o le a avea ma faʻalavelave faʻafefiloi mo se vao laʻau e iai ni meaʻai i le taimi e tasi. E tatau ona amanaia e mafai ona fafagaina laau i le vaitau e sosoo ai pe a uma ona toto.

I le tausaga muamua, o le a na o se mea e afaina ai fualaʻau.

O se itu taua i le tausiga o le vao o Moorish o le eleele aeration (ventilation). E tatau ona faaleleia le fesuiaiga o kesi i le va o le ea ma le ea.

O le aano o le faʻataʻitaʻiga o le tuʻia o le palapala ma se masini, mea faʻapitoa poʻo isi masini faʻapitoa. Faafetai i le togafiti, e mafai ona aloese mai foliga vaaia o ni mea afu, ia puipuia ai aʻa, ia faaleleia le tafe o le okesene, vai ma meaʻai.

O le tau o le vao vao e tusa ma le 400-800 ru ma 1 kg. O se vao laʻau e talafeagai mo tagata e le tele se taimi e tausi ai laau totō e ola ai. O le a fetaui lelei i soʻo se faʻasologa o le laufanua, o le a fiafia ia te oe i lau vaitau mai le amataga o le tautotogo seia oʻo i le tautotogo. Ae peitai, e le talafeagai le tusia o se teritori o le fale i lenei auala pe afai e te maʻi i le lalelei o fugalaau ma iniseti. O lenei mea e mafai ona mafua ai se faʻalavelave sili atu o le faʻamaʻi.