Laʻau

Ixora fugalaau - faʻamatalaga o le laau, totoina ma tausi

Soo se tagata fugalaau e masani ona vaai i lenei laau na vave ona alofa i ona uiga le masani ai. Ixora - o se fugalaau e paʻepaʻe paʻepaʻe pe sinasina-e sinasina, e faʻapipii i lau paʻu lanu e foliga manaia. Ma faafetai i lona manogi manogi, e masani ona faʻaaoga e teuteu ai togalaau aina.

Faamatalaga o le Botanical

Ixora o se faʻatoaga o le aiga o Marenova. O se tamai togavao o loʻo i ai le lanu lanumeamata lanumeamata po o ni laʻau faʻamalosi. E aofia i le inflorescences le tele o fugalaau fugalaau eseese. O le vao e susulu i le fale i taimi eseese, e fuafua i tuutuuga o le galue ma le tausiga.

Lulu Mumu Ixora

I le teritori o Rusia, e lua ituaiga o ixora na faasalalauina: Javanese ma mumu lanumumu. Muamua na maua i le teritori o le motu o Java i le 1846. O le fanau mai o le lona lua o Initia.

Faamatalaga faaopoopo! O Ixora o lona suafa e faʻaaloalogia ai le atua o le ituaiga o le itumalo.

Meaola ma ituaiga lauiloa

Fugalaau ofusa - faʻamatalaga o le laau, totoina ma tausi i le togalaau

I le aofaiga atoa e sili atu i le 400 ituaiga o ixor. Faʻatoʻa faʻailoa e le au faʻatoʻa ni ituaiga o ituaiga e mafai ona ola i le fale.

  • Lulu mumu

Laʻau e oʻo atu i le maualuga o le 130 cm. E tele fugalaau e fai ai se laʻau o le beige, piniki, paʻepaʻe poʻo le mumu. O laulaau e matagofie, lapotopoto.

O le togavao e amata ona fuga mai ia Aperila ma faaiuina ia Setema.

  • Javanese

Ixora Javanica, e pei ona valaʻauina o ia, e faʻafiafiaina i fuga lanumumu moli moli. O laulaau e vaivai, tusi i pito. E mafai ona ola e oʻo i le 130 cm.

Ixora bicolor Javanica fuga lelei

  • Saina

O le togavao, e oʻo atu i se maualuga e le sili atu ma le 100 cm. O laulaau e lanumeamata lanumeamata, spiky. Fugalaau e mafai ona papaʻe, piniki pe samasama.

  • Karmazinovaya

Karmazin Ixora o se ituaiga J2 i le faʻavasegaina o meaola faʻatasi ma ni laʻau uumi, ovale. E tupu i le 100 cm le maualuga.

Mo se faʻamatalaga! Fugalaau e aliali mai ia Me ma maua ai se lanu mumu sesega.

Fafaga le fugalaau o Xora i le fale

Faʻapitoa fugalaau fugalaau: faʻamatalaga ma le tausiga

Ixora o se laau faʻasaina e manaʻomia ona tuʻuina atu tausiga talafeagai. Naʻo le tulaga lenei, o le a vaʻaia e le ana fugalaau matagofie.

Saina Ixora fugalaau

Lulu ma moli

E te manaʻomia le totoina o se fugalaau ina ia maua ai se aofaʻiga talafeagai o le faʻalauiloaina o le malamalama. O le alofa-ixor alofa i le taumafanafana e sili atu ona alu i luga o le faapaleni. Na te manaʻomia se vevela o + 16 ... +25 ° C.

I totonu o se potu sili atu ona lelei le tuʻuina i luga o pupuni faamalama e faasaga i sisifo poʻo le itu i sasae o le fale.

Taua! I le taumalulu, e manaʻomia le tuʻuina atu o moli faaopoopo.

Faʻasalaina ma faʻaleleia

I le taimi o le fuga, e tatau ona faʻauuina le vaomatua ia le itiiti ifo i le 3 taimi i le vaiaso. O le eleele e tatau ona susu, ae e le tatau ona faʻavaivai le vai.

I aso vevela o aso vevela, e fautuaina e sulu le Xor mai le pamu moli.

O le suavai i totonu o le potu e tupu ai le fugalaau e tatau ona itiiti ifo i le 60%. O se tamai fata vai fautuaina i talaane o le ulo.

Sola ma le totoina

Mo le totoina ma le totoina o laau totő, e tatau ona filifili le vaʻavaʻa, sina palapala eleʻele. E mafai ona faia mai peat, turf, humus ma oneone. Ia mautinoa e faʻapipiʻi se alavai faʻavai i le pito i lalo o le ulo.

E mafai ona e faʻapipiʻi le fale i le amataga o le tautotogo. O faʻataʻitaʻiga talavou e manaʻomia se faʻatausaga taʻitasi. E manaʻomia e tagata matutua ona suʻeina ile 2-3 tausaga.

Taua! Pe a faʻapipiʻi le laau, e tatau ona tuʻuina atu ai se alavai maualuga - e tusa ma le 7 cm.

Laʻei pito sili ma teuteu

I le taimi o le fuga, e faalua ona fafagaina le vao i le masina. I le taumalulu ma le autumn, e tasi i le 30 aso uma lava.

E fautuaina le faʻaaogaina o minerale maʻa mo vaomatua i totonu ole fale - e mafai ona e faʻatau i latou ile fale teu togalaau.

I le faaiuga o le vaitau o le fugalaau, e tatau ona teuteuina le ixor. O lenei mea e aveeseina uma ai mago mamago. Afai e le faia lea mea, o le a faʻaitiitia le faʻafiafiaina. I le faaopoopo atu i ai, o le fugalaau o le a faʻaalu le malosi i le lagolagoina o vaega ua solo.

Tofiga

Spirea Grefshame - faʻamatalaga, totoina ma le tausiga
<

E mafai ona e totoina se laau fou e ala i le auala e tipi ai. E mafai ona seleseleina mea totino i soo se taimi o le tausaga.

Karmazinova Ixora e matagofie tele

<

O le laau tipi ua tuu i totonu o se ipu malamalama ma vai mafanafana ma ufiufi i mea manino. A mavae le 3 vaiaso, o le a aliaʻe aʻa muamua.

A maeʻa le latou tuputupu ae, ona faʻafefe lea o le fatu i se paluga oneone ma mo le taimi muamua e ufiufi ai i se ata tifaga.

Atonu e ono tutupu ni faafitauli

E masani lava, e fesili le au fai togalaau pe aisea e paʻu ai enaena i luga o le ixor. O le tele o taimi e mafua mai i le le talafeagai lelei. O lau e mafai ona mago ma enaena ma faafitauli nei:

  • le lava le suavai;
  • tuusaʻo saʻo i le la;
  • leai se aoga o le eleele.

O le laau atonu e faʻagesegese i le tuputupu aʻe pe tuʻu le fuga pe a le lava le faʻamalosi.

E masani lava, o le ixor e mafai ona pisia i le chlorosis. E mafua lenei ona o le leai o se mea i totonu o le palapala poʻo le faʻavaivai i vai malulu. E le gata i lea, faatasi ai ma le le talafeagai, tausiga o le apogaleveleve, aphids po o iniseti e ono aliali i luga o lau o le fugalaau. E mafai ona e faʻaumatia latou i le fesoasoani a iniseti.

E ui lava i faigata i le tuputupu ae ma le popole, ma e tatau ona e maua se fale e le masani ai ma susulu i totonu. Ixora e le masani ona maua i Rusia, ae o le mauaina vave o le lauiloa.