Apple laau

Faamaumauga o le manuia o le galueaina o le apu o le apple "Royalties"

Ina ua e filifili e faʻamamaina lau togalaau togalaau, e tatau ona e gauai atu i le apple apple decorative "Royalties". O lenei laau matagofie e le totoina mo le lelei o fualaau suamalie, ae na o lona lanu lanu ma foliga matagofie.

O Apple "Royalties" e masani ona masani i totonu o le aai i tulaga o le maualuga o le eleelea ma le eleelea o le gaosiga, o le mea lea o se teuteuga masani i le fausaga o fale i paka, sikuea ma ala.

I lenei tusiga e uiga i le apu "Royalty" o le ae maua ai se faʻamatalaga o le laau ma se ata o le faagasologa o le totoina o fatu.

Faamatalaga o le apple decorative

Oloa Apple "Royal" - o se tamai laau, o lona maualuga e seasea ausia le 8 mita. I le leai o ni teuteuga teuteu o lala, o le a tupu le pale, e foliga mai o se polo le lelei.

O laulaau e lanu, lanu mumu-lanu violē, e oʻo i le 12 cm le umi. O le "Royal" e fuga mai i le lanu enaena, e faatusatusa e nisi faifaatoaga i le sakura japona mo lenei mea. O nisi taimi o le laau e avea ma foliga o se laau.

E taua! E oo atu ia Setema, o vine lanu violisa e aliali i luga o lala o le apu. E le mafai ona latou. Ae ui i lea, o loʻo i ai tagata atamamai e kukaina meaʻai manogi mai ia i latou.

Auala e filifili ai pe a faʻatau

I le filifili ai e faʻatau mai laau o lenei laau teuteu, e tatau ona e gauai atu i le rhizome. E le tatau ona faaleagaina ma mamago aʻa.

A uma, o aʻafia ma aʻa malolosi e faʻapupulaina ai avanoa o lau laau o le a aʻa ma o le a fiafia i le mata i luga o le togalaau togalaau. Ma le isi, e tatau ona e suʻesuʻeina le aʻa o le laau - e le tatau ona i ai ni aʻa ma tuputupu aʻe.

Le lanu o le aʻa i lalo o le paʻu e tatau ona lanu meamata. E le o fautuaina foi e le au fai togalaau togafiti le faatauina o laau totő ma lau laau matutua.

Atonu o le ae fiafia pe faʻapefea ona totoina se laʻau teuteu matagofie o Nedzwiecki

Totoina o laau o le apu teuteu

I le avea ai o se tulafono, pe a uma ona oʻo i le matua o le lua laau talavou ua saunia lelei mo le totoina.

Talosaga sili ona lelei mo le tulaueleele

O le totoina o laau toto "Royalties" e tatau ona i ai i le tautoulu - seia oo i le ogatotonu o Oketopa poo le tautotogo - seia oo i le faaiuga o Aperila, i lalo ifo o le leai o se kiona.

I le tulaga o le totoina o laau i le tautoulu, e tatau ona manatuaina o le laau talavou e manaomia se taimi e maua ai aʻa ao lei amata le malulu malulu, o lea e sili ai ona fai muamua.

E te iloa? I tala anamua a le Old Slavic, o le apu na taʻua o se faʻaipoipoga. Aʻo le i faia le faafiafiaga, sa fai o ia ma lipine lanu ma laʻei. Ina ua maea le faaipoipoga, sa natia o ia i se mea lilo.

Filifiliga ma le sauniuniga o le 'upega tafaʻilagi

Ina ia ola lelei se laau ola maloloina ma lelei, e tatau ona faia se auala talafeagai i le filifiliga o le totōina o fatu laau. Mo le tuputupu aʻe tuputupu aʻe, "Royalties" e sili atu avanoa avanoa lelei.

O le eleele e le tatau ona matutu pe faʻafefe. Malamalama malamalama ma le lafulafu oneone ole eleele ua manatu o le eleele sili ona lelei mo le totoina. E le tatau ona i ai le mea e tupu ai le otaota, le maʻa, ma le vavalalata o le vai.

E tatau ona faʻaleleia muamua le nofoaga e tulaʻi ai - ia le itiiti ifo ma le vaiaso e eli ai se lua i lalo o le laau.

Totoina sauniuniga

E taua tele le sauniuni o fatuga aʻo lei totoina - e fautuaina e le fai togalaau le faʻaitiitia o aʻa o le laau i totonu o se fagu vai ma alu mo le po.

Afai e tatau ona feaveaʻi le fatu, e tatau ona e afifi aʻa i se susu susu ma tuu i totonu o se taga palasitika. O lenei mea o le a fesoasoani e taofia ai le susu i aʻa.

E le gata i lea, nai lo le vai mo le taele paʻu, e mafai ona e faʻaaogaina se ufiufi oneone: i totonu o se atigi pusa vai, ua tumu le palapala (e aoga tele) ma faʻavevelaina i se seti o kirimi kirimigi (e le o le mafiafia), ma o le fatuga e totoe i lenei fofo i le po.

A o le totoina se fatu laau o se laau teuteu i le eleele, e tatau ona asiasia mo mea leaga - i aʻa po o lala. O lala ua faaleagaina poʻo aʻa e tatau ona teuteuina.

Laasaga i lea laasaga taʻitasi ma le totoina o fatu

Mo le lumanaʻi o le laau, e tatau ona eliina se lua e le itiiti ifo i le 50 cm le loloto. E mafai foi ona faaopoopo i lalo o le lua le palapala ma le eleele e fefiloi ma le oneone, ma e mafai foi ona faaopoopo laulaau tuai.

O lenei faʻafefiloi eleele e tatau ona sasaa i ni nai lita o vai. Ma le isi, ia seti le fatu i totonu o le lua. E taua tele pe a totoina e le faaleagaina le aʻa. O aʻa e tatau ona faʻasaʻo saʻo ao lei moe.

Toe sasaa i luga ni nai lita o vai. I le mafau- fau e toto ni laau, e taua tele le faatumauina o se mamao o le 5-6 mita i le va o toga toto.

E te iloa? O le a muamua le laau o le apu ese ma le ese i tafatafa o le barberry, lilac ma le laufanua. Mo le talaaga i lalo, peonies, irises po o daisies ua totoina.

E faʻapefea ona tausia se apu matagofie

Totoina o Apple "Royals", e tatau ona gauai faapitoa i le tausiga o ia. E taua foi le fatuina o tulaga lelei mo le alualu i luma vave.

Faʻasalaga, veleina, faʻamalo

Manaomia le tele o vaiinu i le taimi o le totoina o vai - a itiiti ifo ma le 5 lita. O le isi taimi e tatau ai ona e inu se laau talavou i le 2-3 aso, ona tasi lea i le vaiaso. Pe a faʻamūina le mea autu - e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le vai i le rhizome.

Toto ma veleina e tatau ona faia i le taimi lava e uma ai le fafaga.

E taua! O le aʻa o le apu e masani lava ona i luga o le fogaeleele. Ina ia aloese mai manuʻa i le mamanu veleina ma palapala palapala e tatau ona faia ma le faʻaeteete.

O le matafaioi a mulch

I le tausiga o teuteu teuteu o le "Royalties" o mulching o le palapala o le a sili ona aoga. O loʻo ufiufi ai mea palapala o meaola ma mea e le o ola.

O mea sili ona taatele masani mo le mulch o le paʻu o laau coniferous ma le vao. O Mulch o le a fesoasoani e tausia le susu ile taimi vevela, aʻo puipuia aʻa o le laau mai le vevela.

O le a fesoasoani foi e taofi le tuputupu ae o vao ma faʻaitiitia ai faʻamaʻi. Ma, e le itiiti, o le a atili ai ona teuteuina lau togalaau.

Faʻatauga

Mo le faʻaleleia atili o le vaʻaiga, e mafai ona e faia ni mea faʻasusu ma mea faʻamalosi. E tatau ona faia lenei mea i le amataga o le tautotogo aʻo lei tupu le laʻau o apu. Fertilizer, faʻapea foʻi le vevela o le palapala ma le vai e tatau ona mulumulu le eleele.

Paʻu ma le faapaleina o le pale

Faʻafetai i le matagofie ma le faʻatusatusaina o le pale, e mafai e le laau ona fai e aunoa ma le teuteu teuteu. Ae ui i lea, e manaʻomia le toe faʻafouina o le laau ma teuteu ma faʻamaina lala.

A maeʻa ona teuteu, ona toe faʻaleleia lea o lālā, lea e mafai ai e oe ona fai soo le pale, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fatuina ni ata sili ona faigata.

Pest ma faʻamaʻi faʻamaʻi

O se nofoaga faapitoa i le tausiga o lenei ituaiga o le pulea o manu. Ina ia aloese mai faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi, e tatau ona togafitia se laau taʻitasi i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi amataina le faʻamalosi.

Mo laau aʻau teuteu, pei o isi fualaau aina suamalie, o faʻamaʻi e faʻaalia i le paʻu, paʻu palapala ma le kanesa uliuli. E faʻataunuʻuina le faʻaogaina o faʻamaʻi pipisi i le faʻatautaia ia i latou - "Topaz" ma le "Skor".

Mo le puipuia, e tatau ona e fufuluina laau i punavai uma.

E taua! O fofo fofo o le a fesoasoani i le faateleina o le tetee o le laau i meaola faalafua ma faamaʻi. "Zircon" ma "Ecoberin".

Ina ua uma ona faitau le tusiga e uiga i laau apu o le "Royalties", na e iloaina o le totoina ma le tausia lelei oi latou e le ese tele mai le totoina o togalaau aina. O le a latou teuteu lau togalaau, ma fugalaau susulu ma lau lauusiusi o le a fesoasoani i le tuʻuina o faʻasalalauga talafeagai i lau laufanua laufanua.