Laʻau

Myrtle laau - tausi fale

O tamaitai Siamani e teuteuina i latou lava mai i le myrtle i le aso o le faafiafiaga, ua talitonu o le a fesoasoani lenei mea ina ia o gatasi ma fiafia le olaga faaleaiga. E le gata i lea, o se atinaʻe matagofie e tele mea aoga. Ia totoina i luga o lau windowsill soʻo se tasi e itiiti sona tomai mo le tausiga o laumei vevela.

Short description

I le vao, o le myrtle laau e ola i le Metitirani, na maua i Italia, Falani, Sepania. E fiafia i se vevela toʻafilemu e maua ai vailaau pupuu, o lea la i Rusia o loʻo masani ona faʻaleleia o se fale fale.

Myrtle laau - o se filifiliga lelei mo le ola i le fale

O se sui o le aiga o Myrtov atonu o se laau laʻau po o se laau pupuu. O le maualuga o le ogalaau e oʻo i le 0.7 mita, ae i le siosiomaga masani e ola e oʻo i le 5 mita.

Myrtle faʻaalia:

  • Vaʻavaʻai.
  • O laulaau e lanu meamata, ma lanu laiti. Latou te mauoa i gaʻo taua, o lea latou te maua ai se manogi matagofie.
  • O fugalaau e laiti, papaʻe. Aoina mai i ni faʻaletonu poʻo se tasi.
  • O fualaau lapotopoto o le myrtle e loloto le lanumoana. Fatu i totonu e mafai ona faʻaaoga mo le toe gaosia.

Faʻalogo lelei! I le fale, e mafai ona e tuputupu aʻe laurtle ma pei o le bonesai, ae e tatau ona e teuina e le aunoa.

E mafai ona e ola i le myrtle i le fale i luga o le windowsill, e le manaʻomia ai se poto vavalalata

Ituaiga eseese ma ituaiga

I le natura, e sili atu ma le 30 ituaiga o myrtle, o le tele oi latou e lauiloa mo le teuteu lelei, ua ola i greenhouses ma greenhouses. Ae mo togalaau fugalaau i totonu o le fale, o nisi e talafeagai.

O le faigofie e manatu o le myrtle e masani ai, matagofie, ae le faʻasalaga e tausi. E mafai foi ona e totoina ituaiga ituaiga i totonu o lou fale:

  • Kassandra (fugalaau eseese o myrtle), maualuga e oo i le mita. E fetaui lelei mo le au faifaatoaga e aunoa ma ni fanau ma ni fagafao, aua oona.
  • Hymen. Ua manatu o le tagata tausi paaga o le faatoa faaipoipo.
  • Communis. Mea teuteu eseese ma fugalaau lanu paʻepaʻe paʻepaʻe.
  • Vaʻaiga. Laʻau lalelei matagofie ma lanu lanu susulu.
  • Lemon E i ai sona manogi suamalie ma le le lelei.
  • Alhambra. Fuga i fugalaau paʻepaʻe paʻu i le tautotogo.
  • Tele-felafolafoaʻi. Lauiloa mo lona mafai ona fasi siama. E faʻamamaina le ea, o laulaau o lenei myrtle e faʻaaogaina e fai ma mea e le aoga i isi vailaʻau.

Soo se tasi o nei ituaiga o laau i saute e mafai ona ola tutoatasi.

Faʻalogo lelei! Faatasi ai ma ona aoga, o le lau o le myrtle e mafai ona mafua ai le vevela i nisi tagata, aua o loo aofia ai le tele o le suauu taua.

Myrtle laau: tausi fale

Myrtle laau - o le aoga o le myrtle i totonu o se fale mautotogi

Myrtle i totonu o se fagu o le a lagona tele pe afai e te fatuina ni tulaga talafeagai mo ia. O tulaga manaomia nei mo le tulaga saʻo:

  • Malamalama e lava, ae mai i le la e sili atu le lelei, e tatau ona fusi le fugalaau i le puipui.
  • E taua tele le puipuia o le myrtle laau mai faʻataʻitaʻiga, ae o le aʻafia o le ea fou o le a aoga ia te ia.

Myrtle e le lelei, ae tatau ona tupu i le tausisia o tulafono uma

Tulaga manaomia o le vevela

O se malo mai malo i saute e manaomia se mafanafana o le tau. I le taumalulu, ua lava lea e faatumauina ai le vevela i le 11 tikeri, talu ai ua malolo le laau. I le tau mafanafana, mo le tuputupu ae masani ma le faʻaleleia o le ola, o le faʻatagaga faatagaina e + 23 ... +25 tikeri.

Faʻamamafana ma fafaga

Myrtle o se aga masani o le susu, fausua le laau e tatau ona masani. I le tau mafanafana, e taua le aua le faʻatagaina le eleele e faʻamago. E lelei foi le tali a le laau i le susulu mai se pamu moli.

Faʻalogo lelei! Tapuni le vai e aofia ai le chlorine ma le lime e le talafeagai mo le faʻavaivai. E sili atu le faʻaaogaina o le timu poʻo le fagu. I tulaga ogaoga - vai vai tapunia, faʻapipiʻi mo le silia ma le 24 itula.

I le taumalulu, e seasea ona faasusuina, 1-2 taimi i le masina, pe a malo le palapala. E le fautuaina le laau ina ia totoina i totonu o se ulo e faʻaleleia ai le suavai, e manaʻomia tele le susu, o le mea lea e sili atu le lelei o le faʻaleleia.

Fafaga

O le mea lea e te manaʻomia e fafaga ai laʻurtle:

  • i le taumafanafana 2 taimi i le masina e faʻaaogaina ai faʻalavelave o minerale mo le fuga;
  • mo le fugaina - fugalaau fusia;
  • mo le tuputupu ae - o sauniuniga o loʻo i ai le vevela.

I le taumalulu, e le gaosia ai le fugalaau.

Vaitaimi

O le tausia o le myrtle i le taimi o le fugalaau e faigofie. Fautuaga autu:

  • Tuʻu le fugalaau ma le malamalama lelei ma le ea fou. E mafai ona e tuʻuina le fagu i luga o le faapaologa, puipuia mai le la.
  • O sauniuniga faʻapipiʻi o le a faʻateleina le fugalaau ma faʻateleina lona matagofie.
  • O le faifai pea o le faʻavaivai ma le susunuina o loʻo faʻalauteleina.

O le tausiga lelei ma le taimi talafeagai o laei pito i luga o le a fesoasoani e maua ai le olaola vave o le laau manogi o le Metitirani

Taimi malologa ma sauniuniga i le taumalulu

Aua o le laau e faia ai tulaga faapitoa: vevela - + 9 ... +11 tikeri, e tatau ona susulu le nofoaga. E faʻaititia le faʻaleleia i le 1-2 taimi i le masina ae na o le eleele vevela. Fertilizing o se fugalaau e le o manaʻomia. O le faʻaitiitia o le vevela ma le faʻamamaina e le o faʻataunuʻuina, ae le sologa lelei, ina ia mafai ai ona taofia le tele o popolega mo le laau.

Faʻalogo lelei! Myrtle laau e taumalulu mo le 3 tausaga mafanafana.

Trimming

Myrtle houseplant - tausi fale

Ina ia foliga mai o le laau o le myrtle e foliga matagofie, e taua le taina o le pale. O le taimi mo le faʻatinoga o le tautotogo po o le autumn, pe a maeʻa le fugalaau. O se faʻamatalaga lea e taʻu atu ai ia te oe pe faapefea ona fai se myrtle:

  • O le maualuga o le a maua ai le pale i se foliga faʻalelei.
  • E tatau ona taʻei le itu o le itu laau ina ia ausia le tulaga manaomia o le matagofie.

Aua le aveʻesea, o se numera tele o lālā pito i tua o le mafuaaga lea o le le lelei o le fuga. Fugalaau fugalaau leai se mea e fai ai.

Suiga

Tangerine laau - tausi fale

E mafai ona e "fesiitai" myrtle i totonu o se fagu fou mo mafuaaga nei:

  • Fou laau na faatoa faatauina i le faleoloa. E le mafai e le tagata fai togalaau ona mautinoa le lelei ma le saogalemu o le eleele, o lea e le tatau ona e lamatia ai.
  • Afai ua tupu se laau ma ua tumu i totonu o se fagu.
  • Pe a faʻafefeteina le eleele. Afai e le o le totoina, o le a pala o aʻa ma o le myrtle o le a fano.

Faʻalogo! O laau talavou ua toe totoina i tausaga taʻitasi, tagata matutua i le 4 tausaga.

Filifiliga eleele

O le ki i le manuia o totonu o le laau e ola ae o se fanua lelei mo myrtle: o le a le ituaiga eleele e manaomia, ua uma ona faʻapipiʻiina e le au faifaatoaga fugalaau. E manaʻomia le palapala faʻamalosi, faʻaleleia. E faʻatagaina e faʻatau se masini tapena pe faʻafefiloi oe lava ia. Faataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga: vavao, humus, peʻa ma le oneone i se fua faatatau o le 2: 2: 1: 1. Perlite, meataalo piliki, ma tamai tamaʻi pele e talafeagai mo le alavai.

Afai e te le galo e uiga i tulafono o le totoina, o le a mautinoa lava e faʻafetai le fugalaau i fugalaau matagofie ma se manogi manogi

Manaomia o le meaʻai

Myrtle i le fale o le a lagona le toʻa i totonu o se tamai fagu. O lona lautele e tatau ona lava e fetaui ma le aʻa, ae le tele. O le mea e mafai ona avea ma se mea, ae o le sili ona mataʻina o le a vaai le myrtle i totonu o le ipu.

Faʻalogo lelei! Tuu se ipu i le myrtle e tatau ona i le itu i sisifo poʻo le itu i sasae.

Tusi lesona

O se faʻataʻitaʻiga taʻitasi i lea laasaga o le faagasologa o le gaioiga:

  1. Vai le fale i le aso.
  2. Maua lemu le laau, uu i luga o le ogalaau ma lagolago le pale.
  3. Taumafai e faʻamamā aʻa mai le eleele, faʻamalosi, aveese faʻamaʻi.
  4. Liligi le suavai i totonu o le ulo, ona fai lea o le mea e sui ai.
  5. Tuu le fatu i le ogatotonu o le pusa.
  6. Fafasi i le palapala.
  7. Toto lelei.
  8. Tele le suavai.

Faʻalogo lelei! O le ua aʻa e tatau ona i luga o le laina eleele.

Faʻatonuina filifiliga

E lua auala lauiloa e faʻaaogaina - fatu ma tipi.

Fatu

Lava le umi ma faigata. Ua tuu fatu i totonu o se atigipusa ma se mea e aofia ai vaega tutusa o oneone ma peʻa. Faʻasusu tele. Salu i le pito i luga o le eleele e tasi, ma ufiufi i le tioata.

O fatu Myrtle e mafai ona maua mai fua

O se atigipusa e iai fatu e tuʻuina i se mea malulu (vevela - e le maualuga atu nai lo +18 tikeri). Air i aso uma, vai - pe a manaʻomia.

Faʻalogo lelei! O le auala e le na o le uumi, ae mafai foi ona mafua ai le leiloloa o tala eseese.

Laʻau

O se auala sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga. O le sauniuniga o le vavaeina o loʻo faia i le faaiuga o le taumalulu poʻo le ogatotonu o le taumafanafana. E seleseleina tamaʻi tama mai le tina tina i le umi o le 7-19 cm, ua aveese laulaau.

E togafitia i latou ma Epin, totō ile eleele ma susu. Mo le faia o se faʻaaogaina o le greenhouse, ia aofia ai se pET PET i luga. A mavae le 3 vaiaso, o le a tupu.

Popula ma faʻamaʻi faʻamaʻi

O totonu o le myrtle e le lelei, ae o nisi faʻamaʻi ma iniseti e mafai ona afaina ai le laau. E taua le matauina o le faafitauli i le taimi ma fai taga.

Laʻau amata amata ona faʻagogo ma pauu pe a leai se malamalama, soliga o le faʻavainuina o taimi, palauʻu eleele, le lelei o le vai i lona fatuga. E tatau ona e tausia lelei le laau ma e faigofie ona aloese mai lenei faafitauli. Faatasi ai ma le tele o le moli, o laulaau e lanu samasama ma e leiloa la latou luster.

Taua! Afai e te tuʻuina le eleʻele tino maeʻa, o le a faʻaumatia e le laau uma laʻau ma faʻafouina lona manaia o le a faigata tele.

O meaʻai faʻamaʻi: aphids, mealybugs, iniseti iniseti, thrips. E aveeseina ma le lima, pe afai e tele iniseti, latou te faʻaaogaina iniseti. Mo le puipuia, o laulaau o loʻo faʻamamaina i le tapaa paʻu.

E pei o le myrtle manogi lea e lagona lelei i totonu o taulaga. O i latou e fausiaina lenei malolo mai Metitirani, ia maitauina o le ea i totonu o le potu e mama, ma o faʻamaʻi pipisi e asia le aiga e le tele lava taimi.