Laʻau

Keranisi manogi - ituaiga eseese

E tatau ona maitauina ei ai ituaiga manogi o le geranium ma le pelargonium. O le eseesega mo le tagata faatau i le mea muamua, o le geraniums o togalaau e tele o togalaau aina, ma i tulaga o potu e toetoe lava o tuputupu ae pelargoniums. O isi o laau totō o le aiga Geranium e tasi, ma o nuʻu e masani ona fenumiai i latou, o le perangonium geraniums, ma le isi itu. I le avea ai o se vaega o lenei mea, o ituaiga uma o fugalaau i totonu o loʻo aofia ai i le vaega o le geranium o le a mafaufauina.

Keranisa manogi - o le a

E tusa ai ma le faʻavasegaga o meaola, geranium (lat. Geranium) o se meaola laʻau lelei, e manaʻomia ai eleele papago, o nisi taimi o le tau malulu-faigata. Laʻau o ni pama po o ni pama, i luga o petioles umi, e masani lava i le pubescence.

Saranisi manogi

O le lanu o fugalaau, e aofia ai le lima e taamilomilo i pito o petals, e sinasina, piniki, lanu viole, lanumoana. O paranesi e faʻalauteleina i luga pe o fugalaau fetolofi.

Geranium leaf

O le pelargonium manogi (lat. Pelargonium odorata) o se sui tutoatasi o le aiga o Geranium e iai se eseesega o chromosomal, e le pei o le geranium masani. O nei laau toto e fausia ai ni togavao mai le totōina o lala poo le paʻu (amene). O laulaʻau o laʻau mai fafo (ituaiga o zonal), faʻapea foʻi ma le paʻu lanu ma susulu (ituaiga ova).

Fugalaau e eseese uma-e lima-petalled, semi-double, lua, e foliga tutusa ma rosa (rosebund). O le lanu o petals e toetoe lava o, monophonic, two-color, multi-color, ae le lanumoana pe lanu viole.

Laʻau o le Ivy ua suia le pelargonium (ituaiga o Edinburgh)

Faamatalaga ma uiga o foliga vaaia

Odorous geranium - igoa tau fefaʻatauaʻiga. I luga o pine tau e mafai ai ona e vaʻavaʻai i upu: maʻa, manogi, manogi. O totoga o lenei vaega atonu e aofia i pelargoniums poʻo geraniums, ae e masani lava ona iloga i latou i fualaau faʻasalalau ma o se manogi susulu, manatuaina e lafoaʻi laʻau, na o le paʻi i ai.

O foliga lanu o le geraniums foliga ese. O latou laʻau e mafai ona faʻasalalau - malamalama po o le lanu uliuli, ma se mea e iloagofie i le ogatotonu o se laulau laulamu (zonal pelargonium), ae o ituaiga sili ona mataʻina ma le matala o laʻau ma fesuisuiai, faʻapipiʻi le tele o lanu i le taimi (yellow, green, pink, purple, etc.). d.).

Lelei pelargonium grade Lady Plymouth

Talafaasolopito o le amataga po o le filifilia

E tele ituaiga o geraniums (sili atu i le 400 ituaiga). E maua i le natura toetoe o le lalolagi atoa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i Eleni, o loʻo ola aʻe Pelargonium graveolens (geranium graveolens), lea sa avea ma tuaa mo ituaiga:

  • Grey Lady Plymouth,
  • O le paina,
  • Graveolens ma isi.

O le laʻau felafolafoaʻi ua lauiloa o Pelargonium graveolens cv "Bontrosai" (Bontrosai).

O nei mea uma o se matāʻupu faʻapitoa mo tagata faʻatoʻaga o loʻo faʻaalia i taimi uma mea tutupu fou.

Mo se faʻamatalaga! O mea manogi o le taimi nei o loʻo faʻaalia i le le mautonu, le mafiafia o le pale, mea manaia lelei ma le aoga aoga e faʻamalolo ai le ea i totonu o le fale, faʻafefe ese lago ma namu.

O se aganuu masani e fetaui lelei mo tagata e amataina le seleselega, ae i le faaopoopo atu i faamanuiaga, o loo i ai ni faʻailoga mo tagata o loʻo mafatia.

O le a le eseesega mai le pelargonium manogi

Ona o le tele o ituaiga eseese ma o latou tutusa, e mafai e se tagata taoto ona iloa le geranium mai le pelargonium i na o ni faailoga le tuusao, aua o loo i ai pea eseesega eseese.

Ituaiga o geraniums - mea e tupu, ituaiga lauiloa

Pelargoniums e le o iai ma fugalaau lanu violē ma lanumoana, lanu uliuli. I le geraniums, e na o le 5 petelite fugalaau; i se faaopoopoga, e iai ituaiga eseese e leai ni fugalaau (leai ni fuga).

E le faia e Geranium se ampeli; o ona aʻa e masani lava ona taumafai e agai i luga. O le pelargonium e sili ona manaia e aunoa ma le tau i luga o laulaau, ma le faaluaina o fugalaau ma le totoina o ni pine tetele e tautau i lalo.

Faʻalogo! E le mafai ona laasia le pelargonium ma le geranium i le fale.

Keranisi ma le pelargonium: ituaiga ma ituaiga

I le faʻatau fua i falemaʻi faʻapitoa ma i le amateur collections, e mafai ona e mauaina le tele o ituaiga ituaiga o geraniums manogi. O ituaiga nei e iloga i le taʻiala o le suka.

Perongonium lemon

Geranium i le fale - o fea e sili ai le tuʻuina i totonu o se fale mautotogi, i totonu o se fagu fugalaau poo luga o se fagu,

O lenei igoa na tuuina atu i le tele o le pelargonium o loo faatusaina e ituaiga eseese, mo se faataitaiga, Pelargonium x species Grandeur Odorata Perfum, Mabel Gray.

O se mea masani o se pale umi (35-70 cm) e iai le fatu tele, e matua vevesi lava, e pisi tele lau lanu meamata, lau lanu o lemoni ma lapatai lima. O lea e manogi pei o lemongrass po o le pamu lemoni.

O le karaniki ma le manogi o lemoni e fuga mai ma le migao i mea e tutupu, e aofia ai le 3-15 alamago, e fuga mai i le 5-pupuʻu o se lanu piniki ma le lanu viole i luga o pulu e lua ma le paolo tutusa ma se pestle tele.

Mo se faʻamatalaga! E sili atu le atoatoa i le teuteuina e ala i le teuteuina; o le mea atoa, o le tausiga o geraniums lemoni e matua faigofie.

Lemon geranium

Pelargonium Candy Dancer

O le pelargonium manogi ma se manogi suamalie suamalie matagofie o le faʻafefiloi o lemoni ma le rose. O le ituaiga na fafagaina i le 2002.

O lau lanu lanumeamata e foliga mai e foliga mai e foliga mai o se laʻau o le vao. O laulaau e ufiufi i le vevela mafiafia, e osofia ai se manogi malosi pe a paʻi atu. O lenei geranium ma laʻau vane e 5-petal fugalaau, moli mālū po o le lilac.

Paʻu o le Pelargonium Candy Dancer

Pelargonium "Sukalati"

I le taimi nei, e leʻi mafai e faifaatoaga ona maua le pelargonium ma le manogi o sukalati, ae o le galuega e faʻaauau i lenei itu.

I se mea muamua lava, o le sukalati e faʻatasi ma le mint o laulaau o le Chocolate Peppermint ituaiga. O laʻau o lenei pelargonium e tele lava ina manatuaina o le maple foliga ma o loʻo i ai se lapoʻa lanu enaena lapopoa i le ogatotonu.

Perotini le sukalati keke

Pelargonium Ardwick Onamoni

O ituaiga ituaiga e maua mai le Pelargonium fragrans o se manogi manaia o le wormwood faatasi ai ma faamatalaga o le kinamona.

O laulaau e masani lava mo le pelargonium tupu, mataʻutia, moli lanumeamata, faʻasolosolo i tafatafa o le pito, faʻatasi ai ma se paʻu vevela, faʻapipiʻiina le pale o se paʻu vevela.

Eseese Ardwick Onamamoni

Pelargonium Alofa

O lau o lenei pelargonium ei ai le manogi o lemonimonimo. O latou lanu e fesuisuiai - e tuʻufaʻatasia ai le malamalama ma le lanumeamata vaega.

Fuga i tamai racemose inflorescences mai fugalaau piniki 5-petal. Ua faʻaloaloa le pale. Faʻaauau le faʻamalosi faʻatasi ma le teuteuina masani.

Varietal Pelargonium Alofa

Pelargonium Gemstone

O le vao faʻamalosi saʻo saʻo e oʻo i le 60 cm le maualuga.

O le fuga, e ese mai i isi mea manogi, e umi, o fugalaau e sili atu nai lo le mea masani ma vali i se lanu mumu lanu mumu.

Geranium Gourmet "Gourmet"

Gourmet variety o le geranium sili ona manogi ma le manogi o manogi: lemon, cinnamon, apu, Coca-Cola, moli (moli), nila, rosa.

O le maualuga e oʻo atu i le 60 cm le maualuga e lapoa tele, malosi tele, lanu lanumeamata o se lanu se tasi poʻo le lanu eseese, ma le tele o lanu o fugalaau - o se faʻafefiloi mai le lanu piniki i le galu loloto.

Tausia fale mo geraniums manogi

E tusa ai ma tagata e umia geraniums manogi, e itiiti ifo lo latou tausiga i le tausiga nai lo le pelargonium, e manatu o se tasi o fugalaau e sili ona matagofie i totonu. E lava le gauai atu i le togavao i le vaiaso e inu ai lona manogi manaia mo le tele o tausaga.

Malamalama ma le vevela

Pelargonium Tuscany ma ona ituaiga Edwards, Bernd ma isi

E pei o sui uma o le aiga o Geranium, pelargoniums manogi e fiafia tele i le susulu o le la. I luga o faamalama i saute, o le a sili atu ona loloto ma susulu o latou pale, ma i le paolo o le a faapouliuligia ma faalautele.

Faʻalogo! Afai e laitiiti tele le la, o fugalaau o le a le oʻo mai i le taumafanafana.

O le maualuga o le vevela i le taumafanafana o le +18 ... +24 ° С. I le taumalulu, e mafai ona e faʻaitiitia le vevela o le ea i +15 ° C, ae sili atu le lelei pe a leai se malamalama.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

E tatau ona faʻamauina pe a pala le eleele i totonu o le ulo i le 3-4 cm le loloto. Faʻataʻitaʻiina le faʻatulagaina o fuafuaga e fuafua i le taimi o le tausaga.

  • I le taumafanafana i le vevela, pe a tupu malosi le geranium, fuga, e tupu, e manaʻomia foi i le fausiaina o aso uma.
  • I le taumalulu, a toetoe lava a moe le laau, o le aʻa e susu malie le susu, e aoga le fafaina o ni nai taimi i le masina.

O le malūlū faatagaina o le ea e i ai i le lautele o le 40-80%, e le manaʻomia le suʻeina o laulaau i le vevela.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

E le talafeagai mo le eleele o le geranium: loma mamafa, chernozem e sili atu i humus poʻo humus. O latou aʻa e manaʻomia ai le faʻaogaina o le ea, o lona uiga e tatau ona lafoaʻi le manava o le eleele, manava, ma le taofia le susu mo le umi.

O le tali o le acid-base maualuga o le pH = 5.5-6.0. O nei faailoga o geraniums manogi ma pelargoniums e sili ona ola lelei.

O luga o laei e faia mai ia Aperila ia Oketopa ma se vaeluaga o le 2 vaiaso. Faʻaaogā naʻo mea faʻapitoa faʻamalosi faʻamalosi faʻamalosi, mo se faʻataʻitaʻiga, "Faʻatoʻaga mo le fugaina".

Fugalaau Taligalaau

O le geranium root system e sili atu nai lo le vaega eleele. O le loloto aupito maualuga e 25 cm. Ua filifilia le ipu mo le fatuina e le sili atu i le 9 inisi le lautele, ma faasolosolo malie le faateleina o le lapoa i le 1-1.5 cm i le ono masina mo le 2 tausaga muamua. I le tolu tausaga e mafai ona e faia e aunoa ma le toe gafa, ma mai le 4 tausaga e manaʻomia e le vao le toe toe faʻafouina.

O le tele o le pale e tele taimi e sili atu nai lo le tele o le ulo

Teuina ma le totoina

O le teuteuina o vao e faia i le tautotogo, i le afa muamua o Mati, pe a faateleina le ao. Aveese uma paleni paleni ma faʻaleagaina. Ua lava le tuua naʻo le 15 cm mai le pale mai le palapala, o lea e amata vave ona ola le laau.

O le gaioiga e faia e faʻaleleia ai le eleele mafana e ala i le faʻavaivai ma faʻalautele le maualuga o le ulo. Faʻaauau le faʻalauteleina o ituaiga meaola eseese e na o le 1 le taimi i le tausaga - i le masina o Mati.

Faʻaputuga o laau totō

E manaʻomia tele le susulu o le la e faʻapupulaina ai le garanium inflorescences. Afai o le fagu o loʻo tu i le faamalama i matu i le ogatotonu o le latitudes, ona tupu ai lea o le fugalaau e le tupu. O le taimi sili ona lelei o le ao o le ao e 14 itula.

  • Vaitaimi o gaoioiga ma malologa

Geranium e mafai ona fuga i le tausaga atoa i luma o le 14 itula o le ao. I le leai o se malamalama, o fugalaau muamua e fuga mai ia Aperila, ma mulimuli ia Oketopa.

  • Ituaiga ma foliga o fugalaau

O le masani masani o le fusi mo geraniums manogi o se 5-petal. O nisi o vailaʻau o le pelargonium fugalaau faʻalua ma le lua-faalua fugalaau. O le inflorescence o le faamalu i ituaiga eseese e aofia ai le 3-25 buds.

Fugalaau fugalaau garanium - e le o le mea autu

Auala e fuga ai se fugalaau pe a sili ona lelei

O ituaiga uma o geraniums manogi e faigofie lava ona faʻaleleia, o le mea lea, o faafitauli ogaoga ma le vao, e sili atu ona faigofie le aveʻesea ma aʻa.

  • Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

E mafai ona ave ni taʻavale i soo se taimi mai ia Aperila ia Oketopa. E tele taimi e faia ai le vaʻaia ia Mati i le taimi e tasi e pei o le teuteuina. E tatau ona teuina i le ea se vaʻa tele e 4 itula e faʻamago ai le tipi. Ona vave totoina lea i totonu o se fagu pe tuu i totonu o se ipu malamalama i vai.

Faʻalogo lelei! O le taina i le palapala ma le vai e tupu i le tutusa o le manuia ma le saoasaoa, ae le o ituaiga uma e mafai ona aʻafia i le vai.

Faʻasaga seia oʻo mai aʻa i luga o le 'au, e naʻo le maeʻa lava ona faʻamamaina le palapala, pe a fai o le mea leaga e pala. Mo le puleaina e aoga le faʻaaogaina o se fagu manino.

  • Fanauina o fatu

Geraniums e mafai ona toe gaosia e ala i fatu, lea e tatalaina ai avanoa mo le felafoaʻi. O le luluina o loʻo faia ia Mati-Aperila. O le vaitaimi o le germination e oʻo atu i le 2 vaiaso.

Fualaau aina i le laasaga 3-4 o nei laulaau. Ona tatau lea ona tausia i latou o ni tagata matutua. E taua le aua neʻi faʻafefeina i le suāvai, talu ai o meaola uma lava e gauai i ai.

  • Vaeluaina o le vao

O togavao tuai e mafai ona vaevaeina i ni vaega, vavaeʻesea taʻitasi ma ni aʻa. A o lei totoina, alu e malogo mo le tele o itula, faʻapipiʻi pepa i le koala.

O le metotia e lelei mo ituaiga umi ma ola vave.

Tuputupu ae tuputupu aʻe, faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Geranium e mafai ona aʻafia i faʻalavelave masani i totonu o le fale: thrips, aphids, moli vaʻaia, atigi iniseti. E mafai ona latou afaina tele i fugalaau. Afai e iloa faailoga, e tatau ona togafitia le laau ma Fitoverm poo Aktara.

O faʻamaʻi faʻafuaseʻi e aʻafia ai geraniums ma faʻatinoga faʻatoʻaga lelei. Rot o loʻo faʻamaonia ai le soliga o le faiga faʻavaivai. Lanu samasama o laulaʻau e mafai ona taʻu mai ai se mu o aʻa ma fugalaʻau, ma le maalili ma le toso. Pe a pa'ū le vevela o le ea i +10 ° C, e tele ituaiga meaola e le toe tupu ae mafai ona oti.

E le faigata tele le tupu o geranium faʻamalosi i lau windowsill. E mafai ona faʻatau faʻatau i faleoloa faʻapitoa, mai le aoina mai ma luga ole Initaneti. O le manogi le matagofie o laau o le a avea ma se teuteuga o soo se fale.