Laʻau

Nepentes - tausi ma tausia se fugalaau i le fale

O Nepentes o se fugalaau mo i latou e fiafia i laau e le masani ai. O loʻo i ai le vaʻa igoa ma faila, ma latou faʻatusa lelei ia te ia. O uiga e iloagofie ai iniseti.

Nepentes - o le a lenei fugalaau fugalaau

Nepentes o se sui o le aiga Nepentov. O se togavao taufaasese. O nei mea e susunuina, o nisi taimi o vine mamago. E lua ituaiga o laulaau i luga o le laau: lapoa ma lapisi, faafetai lea e taua ai le "pitcar". Faatasi ai ma le fesoasoani a fugalaau e maua mai ai meaai mo ia lava - iniseti.

Nepentes - o se laau e le masani ai

E ese le tulaga o le laau - o ona lau laʻau lanu tetele e oʻo i le 30 cm le maualuga. I le faaopoopoga ia i latou, o loo i ai "meaola olaola" - o le pito o le laulaa ua liua i le gaogao papaʻu. Faatasi ai ma le fesoasoani a antennae, o se vaʻai o loʻo faʻapipiʻiina i le lau, lea e faʻaogaina ai le laau i iniseti.

Eseese o Nepentes

O le fugalaau o Nepentes e tele ituaiga. O i latou uma o loʻo lisiina i totonu o le Tusi Pulu Mumu pe ua taufaamatau i le faʻaumatia. I le taimi nei, o le ituaiga e aofia ai meaola: winged poʻo Alata nepentes, Raja nepentes, kapili a le Hukeriana, le pitern Nepentes ma Sanguine nepentes.

Nepentes lele

Nepentes Predator Plant - Fale tausi

Nepentes Alata poʻo winged Nepentes o se tasi lea o ituaiga o meaola. I le tuua o se mea e le lelei, e masani ona faʻaaogaina o se mataupu o se mea teuteu. I le fale, o le maualuga aupito maualuga e 2 m, i le siosiomaga masani - 4. E mafai ona susulu lauulu i le lanu, o laulaau e lanumeamata, e mafai ona mumu mumu mumu. O le tele o lapisi e eseese ile 20-25 cm.

Napente le vaʻa

O le laau e ola i se vaitau o le tau. Pitchers o "nifo" e potopoto i vaega. E i ai se tamai tapuni i luga aʻe o le sua. E fafagaina i luga o iniseti laiti, tele o namu ma lago. O mea e aofia ai e le lelei.

Nepentes Raja

Nepentes Raja o le ituaiga fugalaau sili ona tele. O ona lauʻau e mafai ona oʻo atu i le 6 m, ma pitchers sili atu i le 50 cm le umi. E i ai la latou enaena enaena, o nisi taimi e paʻu ai, e mafai ona sili atu i le lua lita o le vai. O le maualuga e tusa ma le 20 cm. E matua faigata lava i tulaga tuputupu ae, o lea e faigata ai ona taofia i le fale.

Faamatalaga faaopoopo! Nepentes Raja e mafai ona gaosia ai le loot. O le tele lava o taimi, e maua ai namu, talu ai latou te fesoasoani i le laau i le toe gaosia.

Nepentes Hookeriana

O Nepentes Hookeriana e fiafia i se tau malulu. I le fale, o le fugalaau ua tupu ae i terrarium. O Pitchers ei ai se lanu lanumeamata, e fua mai ituaiga eseese. I le amataga o le atinaʻe, e faigofie tele, o lea e manaʻomia ai le maualuga ma le vevela.

E faʻapefea ona tausi fale e leai ni fale i le fale

Bougainvillea - tausiga i fafo ma tausiga

O fualaau o le Nepentes e mafai ona tupu i le fale, ae mo lenei mea e tatau ona e suesue ma le totoʻa i foliga. O nisi ituaiga o meaola e le lelei ma talafeagai mo le tausiga o fale, ma o nisi e mafai ona atiae na o se natura natura.

Tuputupu ae i le fale

Malamalama ma le vevela

Le susulu o le la e manaomia. Malamalama talafeagai moli mo le 12 itula i le aso. O le i ai o le faʻamalosia o le ultraviolet e taua - 4 itula i le aso e lava mo le atinaʻe masani.

Faamatalaga faaopoopo! O le a maua e le faʻavao o laau eletise le faigata ona ola i le vevela ma le isi itu. E tatau ona tausisia se faigamalo o le vevela. Aso e tatau ona mai le +15 i le +23 ℃, i le po - e le laʻititi ifo i le +13 ℃.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

O le tele o fugalaau e ola ma ola saʻo ma le maualuga o le 50-60%. Ae o nisi meaola e manaʻomia le maualuga o le faʻamamafana - mai le 80%. E tatau ona faʻaoga uma metotia o le faʻalauteleina o le manogi: faʻatau mea faʻatau, tuu se fugalaau i totonu o se pusa tioata, ma tuʻu vai i totonu o le ulo.

Mo le faʻavaivai, o le vai o le potu vevela poʻo le timu vai na totoe mo le aso e tasi. E tatau ona lafoaʻia le tele o vai. I le taumafanafana latou te fafe 2 taimi i le vaiaso, i le taumalulu ma le autumn - 1 taimi.

Auala e fafaga ai se laau

Nepentes o se laau iniseti. Mo le fafagaina, latou te lafoina se iniseti ola tasi i le masina. E mafai ona avea ma iniseti laiti laiti: lago, sē, faʻaaloalo. E na o le afa o laʻau e fafagaina, aua e le sili atu ma le lua iniseti e mafai ona galu i le masina. Ua sasaaina le suavai i le mea avanoa.

Taua! Meaʻai, e pei o fasi aano po o iʻa, e le tatau ona tuʻuina i se laau. E matua foliga mai o le a tafe mai le masima mai le vevela.

Suiga ma le tele o le fugalaau

E totoina le laau pe afai e tatau ai. O le mafuaaga mo lenei mea atonu o le fesuiaʻiina o aʻa, masini poo le le talafeagai o le fagu. Ina ia iloa pe manaʻomia e se laau se mea e faʻafeiloaʻi ai, latou te ave i fafo mai le ulo ma suʻe aʻa. Afai e maitauina le pala, e vavae ese aʻa, ma togafitiga maloloina e togafitia i le fiva.

Afai e lelei mea uma ma aʻa, ae manaʻomia e le laau se ipu e iai se lapoa lapoa, ua totoina le laau i totonu o se atigipusa e 15 cm le tele nai lo le muamua. A maeʻa le toe totoina, latou te le fafagaina le fugalaau mo le masina ma matau tulaga o tausiga.

Pusa tioata talafeagai

Fugalaau teuteuga ma le taumalulu malulu

E faigofie ona tausia le laau. Ua fautuaina le toto o le laau e fai i totonu, ona foliga mai lea e sili atu ona manaia ma matagofie. O le teuteuina e fesoasoani ai le toe totoina o laau. E sili atu ona lelei le tipiina i le tautotogo, ma e tatau ona totogo mo le taimi muamua pe a maeʻa le lau ono.

I le taumalulu ma le tautoulu, o se taimi faamalolo "taumalulu malulu" ua faʻatulagaina mo Nepentes. E faʻaitiitia le vai ma e le fafagaina. I le taumalulu o le taumalulu, e le mafai ona galo ni laulaau - o se faiga masani lea. I le tautotogo, e teuteuina laulaau ma toe faʻaauau tausiga masani. Ona fuga ai lea o le fugalaau ma atiina ae.

Faʻafefea ona faʻapena e Nepete

O le laau ua faʻaleleia i le tele o auala.

Fanauina o fatu

Cchiria orchid: tausia ma tausia i le fale

Tagata e le masani ona faʻalauiloaina e fatu, aua o se faʻafitauli le faʻatinoina o tulaga talafeagai. Ina ia faʻalauteleina se laau i lenei auala, e te manaʻomia ni fatu fou, e faigata ona oʻo i se faleoloa faapitoa.

Faamatalaga faaopoopo! I fale faʻapitoa, e faigata ona maua fatu fou. E tusa lava pe latou te ofoina atu e faʻatau mai, e le mafai ona faʻamaonia lo latou fou. O le au faʻatau e masani ona faʻatau atu fatu tuai i lalo o le faʻaogaina o mea fou.

E mafai ona maua ni fatu oe lava. Mo lenei mea, o tane ma fafine o loʻo totōina. Faʻamafanaina i latou ma lago ma le ogatotonu mo le fausiaina o le fomaʻi. Talu ai e le tau fuga mai le fale, o le toe gaosia i lenei auala e le o se filifiliga sili ona vave.

O fatu fou e totoina i ni koneteina laiti. Latou te ola i le maualuga maualuga o le suasusu e oo atu i le 100% ma i se nofoaga susulu. Afai e saʻo mea uma, o uluaʻi iuga e mafai ona vaaia pe a mavae ni nai masina.

Apical cuttings

E selesele selesele i le tautotogo, aʻo faʻaaoga le pito i luga. I le amataga, ua tuʻuina le 'afa mo le afa itula i se vaifofo faapitoa. O le faʻaleleia o loʻo faia i le gaʻo susu sphagnum. O se faagasologa umi lenei ma e manaʻomia ai se tausiga faapitoa. Lafoaʻiga e puipuia mai le malamalama saʻo. Lua vaiaso mulimuli ane na sosolo atu ia Zircon. Afai na leiloloa lona lanu, ua le manuia le faagasologa, ma afai e leiloa, na manuia.

Faʻalogo lelei! E aliali aʻa i totonu o nai masina. A maeʻa ni nai masina, ona totoina lea o le fatu, ma o le isi gafa e sosoo ai e le itiiti ifo ma le tausaga mulimuli ane.

Faʻapenaina o Nepentes e ala i le vaʻaia

Vaalele i luga o le ea

Ua aveeseina se paʻu pusi ma o se vaega o le vine ua pipiʻi i le meaʻai. A mavae ni nai masina, o le a aliaʻe aʻa. O le taoto e tuʻuina i totonu o se ipu e tasi.

Lafoaʻiina o aʻa

E faʻaaogaina le metotia pe a suia le fugalaau matutua. O le vailaʻau o le predator Nepentes ua siitia atu i se fagu vai ma ua faʻamamaina aʻa. Faʻaaogā meafaigaluega, vavae ese le vaega mai le laau ma le aʻa ma totō le fale e pei ona faʻamatalaina.

Vaitaimi le olaga

E le sili atu i le tasi ma le afa tausaga le ola o le laau (e tusa ai ma tusitaiala). I le faʻatinoga, ma le tausiga lelei, e mafai ona ola le fugalaau i le tolu tausaga.

O Nepentes e fuga mai pe faʻafia ona tupu lenei mea

O lenei laau e seasea fuga i le fale. Afai e tupu lenei mea, o fugalaau fugalaau e faʻapipiʻiina i totonu o faʻafitauli. O le mafuaaga o le inosia e le iniseti o le laau i ni aofaiga e pei o le natura masani.

Predator tuputupu aʻe faafitauli, faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi

O faafitauli tuputupu ae e tulai mai ona o le le talafeagai o tausiga. O lenei laau e maua ai ni meaola faalafua, talu ai o Nepentes o se togavao. O faʻamaʻi faʻapitoa:

  • Fungal. E ono oʻo mai i mea sese i le faʻamamaina ma le maualuga o le toʻasā. E mafai ona iai ni meaola i laulaau. Fungicides fesoasoani i togafitiga.
  • O le le lava o le moli e taʻitaʻia ai faʻamaʻi pipisi.
  • Laʻau mūmū o se faailoga o le le lava o le susu i le potu.
  • Afai e mumu laula, e susulu le la i luga ia i latou, ma o le faailoga lea o le la.
  • Lanu samasama o se faailoga o le le lelei o meaai.

Taua! O faʻamaʻi e mafua mai i le le lelei o togafitiga. E taua tele le mataʻituina o lona tulaga ma sina nai suiga i laulaʻau ma fugalaau.

O faʻamaʻi o le mafuaʻaga autu lea o le oti

<

Nepentes o le a avea ma fale matagofie fale mo tagata fiafia i fugalaau ese. O le tausiga o le aiga o Nepentes e le faigofie, ae afai e faia saʻo, o le a leai ni faafitauli i le tuputupu ae, ma o le a fiafia le laau i le tagata e ona foliga tulagaese.