Laʻau

Rosa Perennial Blue - faʻamatalaga o le ituaiga

O Roses i luga e faʻaaogaina mo togalaau faʻasaina o le 'upega tafaʻilagi. O se tasi o ituaiga sili ona lelei o aganuu i lenei tulaga o le Perennial Blue, lea e mafai ona teuteuina le teritori ma ona lanu viole-lanu violē. Lalo o faʻamatalaga auʻiliʻili e uiga i le tuputupu ae o le tagata i le togalaau.

Rosa Perennial Blue - o le a le ituaiga ituaiga eseese

O le ituaiga o se mea gaosia mai tagata tomai faapitoa i le Igilisi. Na faalauiloaina le rose i luga i le 2003, ma ua i ai i le 2006 se faailoga i se tauvaga i Baden-Baden.

E faʻasoa tufuga lanu viole-lanu viole i le togalaau. O le rosa ua lauiloa i lalo o le tele o igoa: Perennial Blue, Mehblue, Mehv 9601.

Alʻa aʻe Rose Rose Aloaia Blue

Short description

Bushes e oʻo atu i le maualuga o le 2-3 m, e salalau atu i le 2 mita le lautele. O fugalaau e aofia ai le 5-10 fugalaau ua faia i luga o le ala. E leai ni laau talatala i luga o laʻau po o ni nai mea. I le faalauiloaina atoa, o le lapoa o le fuga e 3-4 cm. O fuga lauulu-lua o le lilac-purple e mumu ai le manogi manogi. O pasi e mafai ona faia i le foliga o se ala.

Mo faʻamatalaga! O le manogi o roses e manatu o se tasi o mea sili ona malosi e puipuia ai.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le lelei o le aʻei luga o le rose e aofia ai uiga nei:

  • mafai ona toe ola ola;
  • foliga teuteu;
  • lelei faʻamaʻi;
  • faigofie ona mamanu;
  • fetuutuunai i tulaga tau fesuiaiga i le lotoifale.

O mea le lelei e aofia ai le susunuina o fugalaau pe a faʻaalia i ave susulu o le la.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Laʻau faʻapitoa O le a foliga matagofie le totō o vao lanumoana. Pe a totoina laau toto latalata i le tasi, e mafai ona e faia se pa puipui. O se rosa o le a avea o se laina i luga o le ata, teuteu i tafatafa o poutu, koluma, laau, ma isi lagolago.

Faʻalogo lelei! O le masani masani o le aʻeina o rosa o le teuteuina o fao.

Prennial Blue i le mamanu o le laufanua

Fugalaau ola

E le faigata le tupu aʻe o se rosa teuteu, pe afai e te mulimulitai i tulafono o tekinolosi tau faʻatoaga. E sili atu ona lelei le faʻatau o laau i totonu o le vasega pepe o togalaau aina, i mea na gaosia ai mai le amataga le tausiga o le aganuu manaomia. A o leʻi faʻatau, e totoʻa ma le totoʻa totoga: e le tatau ona i ai ni faʻailoga o faʻamaʻi ma faʻamaʻi manu.

I le a le faiga e tulaʻi ai

Rose Rhapsody in Blue (Rhapsody in Blue) - o se faʻamatalaga o le eseese o laau

Tamaiti laiti 1-2 tausaga le matutua ua totoina i luga o le saite. E ola tutoʻatasi i latou mai faʻatau po o le faʻatauina i totonu o le nofoaga autu o togalaau, vasega pepe. O laau ola maloloina ma se aʻa pakiaka ua filifilia.

O le a le taimi e faia ai

O totogo e totoina i le tautotogo pe a maeʻa le taufaamatau o le kiona. O lenei vaitau e sili ona lelei mo laufanua malulu: e puleaina e togavao le fetuunaiga aʻo leʻi amataina le kiona. I nofoaga mafanafana, e mafai ona totoina le rosa i le tautoulu.

Filifiliga nofoa

Ramblers e atiina ae lelei i totonu o se vaega susulu e aunoa ma le afaina o matagi malulu. I le vevela vevela, e tatau ona ufiufi, a leai o le a mumu le gaʻo i lalo o le susulu o le la.

Faʻalogo lelei! E le mafai e Roses ona tetee atu i nofoaga maualuluga o le vai: o le aʻa e afaina i se maʻi afaina.

E faʻapefea ona saunia se fugalaau ma le palapala

O le 'upega tafaʻilagi e' eleʻele, pe a tatau ai, faʻafeiloaʻi i le eleele le vevela o meaʻai: lime, falaoamata o le dolomite. Afai o le eleele o le eleele, o le a faʻaitiitia i le peat. Ua faapuupuu le rosa i le 2-4 buds, o le aʻa o le tino ua oti i le 1 cm. O aʻa ua mamae i le taimi o femalagaaiga ua paʻu mo le 10-12 itula i le vai mafanafana.

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga

Ua totoina pasi pei ona taua i lalo:

  1. Tili lua i le lautele o le 70 cm, o le loloto o le 60 cm.
  2. I le pito i lalo e taatia ai se vaega o le tele o le oneone poʻo ni maʻa laʻitiiti.
  3. Ona fufuluina lea i eleele laulelei.
  4. Seti se fatu, moe i le palapala i luga ae o le ua.
  5. Fafatiina o le eleele, faʻafeinu.

Taua! Ina ia tumau pea le susu i le palapala, o le aʻa e liʻo.

O le nofoaga o tui e tanumia i le 10 cm

Tausiga o togalaau

E manaʻomia e Rosa le tausiga e le aunoa. E tatau ona fafagaina i lea taimi ma lea taimi, fafagaina, aveese le mutia e ola ile vao. O le mulilulu o le a fesoasoani e faatumauina ai le susu i le eleele. O le faʻaaogaina ma le faʻamamaina lelei o meaʻai e faia i le vaitau atoa.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

Rose Black Baccara (Black Baccara) - faamatalaga eseese

Ole taimi ole fafaga e faalagolago ile palapala. Lafu oneone papaʻu vave vave nai lo loam, o lea e sili atu ona faʻamaluluina. O le pito i luga o le eleele i le va o vai e tatau ona iai se taimi e faʻamago ai.

Faʻalogo lelei! E le tatau ona faʻafefe mai le luga: mai le fesoʻotaʻi faifaipea ma le susu i luga o laʻau, e mafai ona aʻafia le vao i maʻi faʻaleaga.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

O foliga matagofie o le aʻeeʻa Rose Perennial Blue e tele lava lona faalagolago i fua o le eleele. O tausaga taʻitasi ua uma ai le fanua, o lea e manaʻomia ai le fafaga faifaipea. I le tautotogo, e faʻaaogaina ai le faʻamalositisi oona, i le taumafanafana - o se tuufaatasiga tele o minerale. A maeʻa ona toto, e fafagaina le vao ma le paluka ma le fulufulu mo le faaputuina o fugalaau mo le tausaga e sosoo ai, faapea foi ma le taumalulu manuia.

Teuina ma le totoina

O tausaga taʻitasi latou te maua ai le mama ma teuteu teuteu. Ua soloia lala o maʻi i le gasologa o le vaitau. A maeʻa ona toto, ona vavae ese lea o puʻe, aveʻesea malosiaga e tatau ai mo le toe atinaʻeina o vao. Ua seleseleina pine i le tautotogo, ma ua faʻapuupuuina le paʻu.

Faʻalogo lelei! O le trimmer e tatau ona maamaʻa, faʻaogaina.

Rose laau e pei o se au

Vaega o le taumaluluina o se fugalaau

Ina ia faigofie le faigofie o le toleniina o le Blue Perennial Blue e faʻafefe ai le malulu o le taumalulu, e tele lava le susu i le maeʻa o le autumn. A oʻo ina amata ona pa'ū le vevela o le ea i mea laiti, o le vavao faʻavave, ma, pe a tatau ai, ia ufiufi. E le mafai ona faʻatino le faʻatinoga muamua ona o le taufaʻatau o le aʻa ma pana e tupu aʻe.

Fugalaau rosa

O inflorescences ua fausia uma i luga o weni laiti ma i luga o paranesi tuai. Talu ai ona o lenei uiga, ua ausia ai se ata o lanu mai le lanu-piniki i le lilac-violet. O fua o le rosa e fesuisuiaʻi, mai ia i latou e faigofie lava ona faia ni laʻau o faʻalapotopotoga eseese.

Vaitaimi o gaoioiga ma malologa

Rosa James Galway

O fualaau totogo e amata ia Me, ae o le vao e faapitoa le teuteuina ia Iulai.

Faʻalogo lelei! Ina ia maua se fugalaau e toetoe lava faifai pea, e tatau ona e togiina fua e amata ona magoto. Ma a maeʻa se malologa puupuu, ona amata ai lea o se galu fou o le fugalaau.

Tausia i le taimi ma pe a uma le fuga

Afai e vevela le vevela ma vevela, o le vao e matua malulu. Pe a amata ona mou atu mea leaga, e tatau ona aveese. Afai e le faia lenei mea, ona amata lea ona fai ato ma fatu, ma o le a faʻapipiʻiina le fausiaina o fou fou. A maeʻa ona toto, e fafagaina le vao i fualaau faʻasamaʻi-phosphorus.

Blooming Rose Perennial Blue

O le a le mea e fai pe a le fuga

E faigata tele aʻafia o rosa ona o mafuaaga nei:

  • o le vao e laiti tele. I le tausaga o le totoina, atonu o le a amata ona fuga mai laau, ma afai e amata ona amata ona amataina, e sili atu ona aveeseina: o Roses e tatau ona muamua totoʻa, totoina le lanu meamata;
  • aafiaga o tulaga tau fetogi. I le vevela, vevela o le tau, aemaise lava i le leai o le susu, o loʻo i lalo o le eleele e leai se taimi e fuga ai e mafai ona tupu i le vao. O totogo e manaʻomia ona fafagaina ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le vaiaso;
  • o le aʻa ua matua loloto pe, i se isi itu, ua latalata tele i luga o le eleele. O le nofoaga o tui e tatau ona tanumia e le itiiti ifo i le 10 cm;
  • fuʻa e le teuteuina. A maeʻa le galu muamua o le fugalaau, o mea e tutupu i fasi 'apa ua fufulu, a le o lea e le mafai ona tupu le toe faʻafouina o pupuʻu;
  • Nofoaga talafeagai i fanua. E fiafia Roses i ave saʻo o le la i le taeao ma le afiafi. O paʻu e tatau ona paolo i le aoauli. Pe a totoina rosa i totonu o se mea malulu e paʻu i matagi malulu, o le a le faigofie ona fausiaina ia mea.

Faʻalogo lelei! A maeʻa ona suʻeina ma faasaʻo mea sese, e le o toe umi ona faamemelo lea o le fai togalaau i le lanu violē-lanu violē o rosa.

Fugalaau fugalaau

E mafai e se fai togalaau ona totoina se rose i luga o lana togalaau i le tele o auala: e ala i le faapipiiina, faapipii, vaevaeina o le togavao, faataatia. I le auala mulimuli, e matua faigofie lava ona faʻalauteleina le aganuʻu ona o ni uumi uumi e faigofie ona sosolo ile eleele.

O le tele o taimi, e faʻalauiloaina ai se rosa i le tautotogo. O lenei vaitau e lelei aua o tamaʻi vao e lava le taimi e faʻaleleia ai aʻo lumanaʻi le tau malulu. O le rosa e tupu i totonu o le koneteina e mafai ona totō i luga o le 'upega tafaʻilagi i soo se taimi faatasi ai ma se fasi fanua.

Faʻapupulaina o rosa e ala i le faataatiaina e faapenei:

  1. Fai se togavao e faʻatusatusa i le vao.
  2. Ua faʻamalūlūina, o loʻo taatia ai le pito i lalo o rosa.
  3. Faʻailoaina, ufiufi ile eleele.

I le tau mafanafana, o le nofoaga e fesootaʻi atu ai le fana ma le eleele e faʻamaʻaina, o le eleele e tatalaina i ona tafatafa, ma aveeseina vao. A totogo ma ola malosi mai le taotoga, e vavae ese mai le tina ma totoina i se nofoaga tumau.

Taua! E le mafai ona e faʻaaogaina le tele o laupepa mo le faʻaleleia mai se tasi laau, a leai o le a faʻavaivaia, o le a faʻaitiitia le puipuiga.

Faʻafouina o le aʻeina o rosa e taoto

<

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

O aʻafiaga o roses e iai le puipuiga lelei, e seasea aafia i faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi. E mafai ona tupu lenei mea ona o eleele ua afaina, le lava pe, i se isi itu, soona inu tele. Pe a maua mai faʻamaʻi, o le vao e lūlūina i le filogides. Iniseti leaga e lafoina i iniseti.

Laʻau maualuga e sili atu le lelei nai lo isi ituaiga aganuu. E mafai ona faʻaogaina mo le totoina o le togalaau, totoina i tafatafa o lagolago, arbors, faʻapipiʻi le faitotoa. O le rose lea o le Perennial Bleu, o lona lilac-purple violē e mafai ona teuteuina soo se nofoaga i le lotoifale.