Fua o le gaosiga

Le matagofie o lau lalelei i lau aoina - o se faʻailoga elisi matagofie

O Orchid ua leva ona maitauina io tatou tulaga, ma le tausiga lelei, o ituaiga eseese o ituaiga e le o ni mea mataga pe faafefeteina. Phalaenopsis O le matagofie e le lelei i le tausiga, e maua ai se lanu tele, o fugalaau manaia manaia e sili ona sili ona mataga - mai le auro i le piniki mumu.

O lanu o petals e ese le toʻa, filemu, pastel tones. I le ogatotonu o le fugalaau lava ia o loo i ai se elemene eleelea, lanu-lanu-o le faamau o loo i ai se leo lelei, ma o le lanu lanu lanu felanulanuaʻi e faaeseese ai le agavaivai o lenei orchidiga le masani ai.

O le a lenei mea totino?

O le Orchid of Beauty e patino lea i le aiga o Orchid anamua.. O se fugalaau o le ituaiga o epiphytes ma lithophytes, i le natura e ola ai i vaega papa, vaitafe o mauga, luga o laau ma suauu. Homeland - South Asia, Ausetalia.

Orchid Beauty - ituaiga o ituaiga o meaola eseese, tufatufa atu i le fugalaau fale, e mafai ona maua i togalaau aina ma greenhouses.

Faamatalaga ma foliga vaaia

Rosette lafoaʻi. O laulaau e lapopoa, faʻafiafiaga, mausali i le fausaga, susulu, manaia. Le lanu o laulaau e lanumeamata lanumeamata. Pipi uumi, e oo i le 50 - 60 cm le maualuga. O aʻa uila, o lala laau e ola mai i sinusina o laulaau. Faʻataʻitaʻituina faʻasolosolo, faʻapipiʻiina se lala paʻu.

O ituaiga o le Orchid e le lelei, e maua ai le tele, ma le manogi. O fugalaau e tele, e oo i le 7 - 8 cm le lautele. O lanu o fugalaau eseese, e faalagolago i le eseese, samasama, auro, fesuisuiai, lanu piniki ma lanu violē. Lanu vavalalata, susulu, mūmū, mago. E tusa ai ma le fausaga, o petals e mafai ona vevela, e faʻafefeteina, e susulu.

Talafaasolopito o

O faʻamatalaga muamua o meaola masani na faia i le 18 senituri e Carl Linnaeus i le tusi Plant Species. Mulimuli ane, na taʻua e K. Blume nei fugalaau matagofie na maua i le Malay Archipelago falenopsis, o lona uiga "pei o se pepe." I na aso, na taʻua ai fugalaau e pei o fugalaau faʻamaina, na na o totonu o le Royal Botanical Gardens na fafagaina ai. I le au faipisinisi faʻaonapo nei - o teuteuga teuteu o le tele o fale ma greenhouses.

Faʻaaliga manino

Beauty Orchid - fualaau suamalie, sili atu ona faigata ma le lelei. Faʻateleina faʻaleleia, faʻafetaui i tulaga o fale.

O le orchid, ma le tausiga lelei ma le faʻamalosi, e maua ai le tele o fugalaau ma fugalaau, o loʻo faʻaalia i le tele o le fugalaau umi.

Podoga ma a latou ata

Siaki i mea sili ona lauiloa Orchid Beauty ma vaai i le matagofie i le ata.

Auro

O le Orchid Golden e fiafia i le la ma le tele o vaiinu. Faʻailoga i lanu samasama susulu o fugalaau ma se paolo auro. O fugalaau e tele, e oo i le 8 - 9 cm le lautele. O laulaau lautele, lautele, mauoa lanumeamata.

Laʻau auro e ola i le 10 - 15 cm le uumi. Peduncles umi, 50 - 55 cm. Faʻateleina fuālaʻau.

Matou te ofoina atu e matamata i le vitio e uiga i le Orchid Golden:

"Lauiloa"

Eseese o le fuga. O fugalaau e mamanuina, lanu viole-mumu, faailogaina i le faataapeapeina o laulaau i luga o pamu. O le aʻa e tupu aʻe i luga. Lafoaʻi malosi, lanu, mafiafia lanumeamata.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i le orchid matagofie:

"Wanda Blue"

O le maualuga o le aʻa e oʻo i le 60 cm. O lanu o fugalaau o le lilac pale. E ono totogo i ni nai taimi i le tausaga. Fuga o le Orchid Wanda Blue umi. O loʻo i ai ni aʻa malulu.

Matou te ofoina atu ia te oe e matamata i se vitio e uiga i foliga o le tuputupu ae o le Blue Orchid:

Fuga

O afea ma pe faʻafeafea?

O le lalelei o le orchid, ma le tausiga lelei, e susulu ile taʻi 2-3 taimi i le tausaga. Fugalaau e 2 - 3 masina. O fugalaau e lanu tele ma susulu.

I totonu o le fale e tele taimi e amataina ai le vaʻaiga i le faaiuga o le tautoulu.

Muamua ma pe a uma ona fuga

I le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu aʻe, o le tautotogo ma le taumafanafana e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa - tele le faʻaleleia, faʻaleleia faaopoopo, malamalama lelei. A maeʻa, e maua e le fugalaau le malosi, e ulu atu i le vaega o le malologa. I le taimi lava e maeʻa ai le fugalaau, e fautuaina e teuteuina le au lava ia - vavae.

O le tipi e tatau ona 2 cm le maualuga mai se paʻu moe. E fautuaina e togafitia le fatuga o ia lava i soʻo se tuputupu aʻe tuputupu aʻe (epin), lea e fesoasoani i le tuputupu ae o le fou o le gafa.

O le a le mea e fai pe afai o loʻo misi tumutumu?

Manua le saʻo - o le mafuaaga autu o le leai o se fua. Manaomia faapitoa le malosi - o se faʻaitiitia o le malulu o le ea i le 12-14 ° C. I le taimi lava e tasi, e tatau ona faʻaitiitia le faʻava. O le lagolagoina o sea pulega e tatau mo le 2 vaiaso. Mo le masani ai o le fugalaau i le po ma le vevela o le la e alu i le 7 - 8 ° С e manaʻomia foi.

Laasaga i lea laasaga taʻitasi

Filifilia se nofoaga

O le nofoaga sili i totonu o le falemautotogi e fau ai laau o le itu i sisifo ma sasaʻe.. I luga o le nofoaga i saute, e manaʻomia le puipuiga o le la i le ao - malamalama malulu. O ave avega e mafua ai le pala. I le taumalulu, e le manaʻomia le tuʻuina o ipu i le itu i matu. I luga o aso timuga, e tatau ai i le dosachivat laau ma moli faapitoa mo 3-4 itula i le aso.

Orchid Beauty e le taliaina toleniga malulu, pasi. E le tatau ona faʻapipiʻi pulu i vaʻavaʻa ma vaʻalele.

Faʻaleleia eleele ma fagu

Manaoga faʻatagaina mo le mea e sui ai - malamalama, vaʻaia, le mafai ona faʻaogaina le vai ma le ea. I totonu o le fale, o le sui e palu mai nai fasi paʻu, malala ma moa - sphagnum, i se fua faatatau o le 3: 3: 1. E manaʻomia le faʻaleleia ole alavai. O le tuufaatasiga o le alavai e aofia ai shells, pebbles, maa paʻu, filo filo, felafolafoaʻi.

O le i ai o alavai e puipuia ai le pala o aʻa, e fesoasoani i le atinaʻe atoatoa o aʻa.

O ipu e tatau ona manino ina ia maua ai e le aʻa se malamalama. E mafai ona faʻaaogā pusa tioata. Ia mautinoa ia faia ni alavai i itu o le ulo ma luga. E lelei foi le faʻaogaina o pusa totō ma ato o vine ma fafie - o mea lelei e maua ai le vevela, e faʻafefe ai le susu.

Lulu

I le taumafanafana, o le maualuga o le ea o le ea e 20 - 24 ° C. I le vevela, ma le susu atili, o le Orchid Beauty e mafai ona tulaʻi i le 30 ° C.

O pusa ua faʻapipiʻi i luga o le omea susu, o ipu fagu vai e tuʻu i autafa o ipu. O le pulumuina o pateni e manaʻomia.

Pe a faʻafefeteina laʻau ua mamae, o le fugalaau e faʻavaivai. I le autumn ma le taumalulu, faʻaitiitia le vevela o mea o loʻo i ai. I le taimi o le malologa, o le fugalaau e manaʻomia ai le ea malulu, 12 - 14 ° C.

Mātauina le vevela o le vevela o le 3 - 4 ° C.

Totogi

Faʻamamaga o le ea ma meaʻai - o tulaga talafeagai mo le Beauty Orchid. Vaega o le suavai - 30 - 60%, e fuafua i le vaitau. I le vevela, e tatau ona faʻaleleia le faʻafefeteina e ala ile totoina o lau. E le gata i lea, o le fugalaau e sili i le taʻele ma le faʻamafanafana. O nei togafitiga vai e faaitiitia ai le mamafa i totonu o laulaau lau.

Faʻaauau pea le potu, o le faʻamafanafanaina o le mafanafana o le ea e mafua ai foliga vaaia o siama faʻamaʻi.

Malamalama

E tatau ona susulu le malamalama, ae faʻafefe, mamao, vaivai.. Faʻasalaina le susulu o le la i vaʻaia o tropical. Talu ai ona o le leai o se malamalama, o laulaau ua liu pale ma faʻaloloa. Mai le vevela o le la i luga o laulaau e foliga mai.

Faʻasa

Suavai mo le faʻavaivai e tatau ona mafanafana, mama, ma faʻamalolo.

I le taumafanafana e faʻafefe le fugalaau i le 2-3 taimi i le vaiaso. Aua neʻi faʻatagaina le eleele e faʻamago. I le taumalulu, o le suavai e vaivai, ua lava lea e faʻamamaina ai le eleele eleele 1 le taimi i le 2 vaiaso ma lona faʻamago atoatoa.

E mafai ona e faʻafeinu i le tele o auala.:

  • Ua sasaaina le vai i totonu o le apa.
  • E faʻaaogaina se faʻavevela mafanafana.
  • Metotia faʻaofuofu - tuʻuina ipu i totonu o se pusa i vai mo le 20 minute. O le isi, e tatau ona e tuʻuina atu le vai tele e faʻafefe, e faʻapipiʻi ipu i nofoaga papago, ina ia le aʻafia aʻa.

Laʻei pito sili

Faʻamuʻu le meaʻai mai le tautotogo i le autumn. E tatau ona mulimuli mulimuli i faatonuga ma faifaʻailoga. E masani ona faʻaaogaina fualaʻau faʻapitoa mo mea faʻapitoa.

Nai lo le faʻaaogaina o le faʻamalolo, e mafai ona e suia le pito i luga o le meaʻai.

Nitrogen supplements e faʻaaoga i le amataga o le tautotogo mo le tupu aʻe o gaʻo ma lau. I le tau vevela, e sili ona lelei le faʻaaogaina o paluga ma phosphate fertilizers i le fua o le 1 g o le fualaʻau i le 1 lita o le vai. E fautuaina ina ia faʻaputuina luga o laʻei ma faʻavaivai.

Suiga

Fugalaau e vave ona totoina, 1 taimi i le 3 - 4 tausaga. O le faʻaaogaina i tulaga fou e mafai ona tiga.

O se fugalaau e tatau ona suia pe afai:

  • O le meaʻai o loʻo i ai se manogi manogi, ua amata ona pala.
  • Ua tutupu aʻa, ua amata ona laiti le ulo.
  • E i ai faailo o aʻa ma mafua ai le maʻi.

Pe a faʻavasegaina, o mea uma o le soʻo o loʻo faʻafefiloi, o le palapala o le a vevela mo le faʻapalaina, faʻamamaina. E tatau ona faia le toe faʻaleleia pe a uma le fuga..

O mea leaga, o aʻa i lalo o le gaosiga e manaʻomia le tagofia lelei.

Faʻaopoopoga fuafuaga:

  1. Mo le faʻamavaeina o le mea tuai, ua tuʻuina le fagu i le vai mo le 5 minute.
  2. Aveese ma le faaeteete le fugalaau mai le fagu tuai, (fusi le fugalaau i lalo o le rosette ma lau).
  3. Faatasi ai ma se naifi mama, pala ma aʻagogogogo ua oti.
  4. O keke ua ufiufi i le koale paluʻu poʻo le kanamoni, ua faʻamalulu le aʻa mo le 50 minute.
  5. O le alavai ma le afa o le meaʻai e sasaaina i le pito i lalo o le ipu ua togafitia.
  6. Ua faatofuina le fugalaau, o le aʻa o loo tufatufa lelei i luga o le fogaeleele.
  7. O le eleele e faʻafefete i itu e faʻalelei le fugalaau.
  8. Ua tumu le ulo i se paluga, e le tatau ona afaina.

Aua nei faʻatumu le aʻa aʻa, aloese mai le fafaga mo 3-5 aso.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i le gaosiga o le tochidiga:

Faʻafefea ona faateleina?

E tatau ona faia le toe gaosia pe'ā uma ona fuga, aʻo tausia pea le fou o fua o fuālaʻau. Faʻaaogaina faʻamalosi e ala i le vaevaega o le auala sili ona saogalemu i le fale.

O fuga a matua e tatau ona maloloina, tagata matutua, e iai lau lapopoa ma se aʻa e lelei ona atiaʻe.

Faʻatinoina o taualumaga:

  1. Faatasi ai ma se meafaigaluega mamā, o le faʻaogaina o mea e faia i luga o le puipui ma le isi itu, i le tulaga o le moe.
  2. O vaega e faia i le malala.
  3. O vaega taitasi e tatau ona i ai lau ma se vaega o aʻa.
  4. O vaega taʻitasi e totoina i totonu o se atigi pusa poʻo se meaʻai e maua ai le meaʻai.
  5. E taofi le faʻamauina mo le 3 aso.
  6. Malamalama mama, faasalalauina.

O nisi taimi e fuga ai le fugalaau i luga o le puipui, o le mea e tupu mai ai isi tupuga - o tamaiti. O le totogo ma laulaʻau ma aʻa e vaeluaina i ni nai potopotoga eseese mo le tuputupu ae.

Aʻo lei totoina, e fautuaina le faʻaleleia o totogo i totonu o se vaifofo ma le homone tuputupu aʻe. (aʻa), lea e fesoasoani i le vave faʻasolosolo.

Maʻi ma faʻamaʻi

  • O faʻamaʻi faʻamaʻi e faigata ona togafitia. Ole siama e afaina ai laulaʻau ma fugalaau. E tatau ona aveese le fagu mai fugalaau maloloina.
  • O le togafitiga faʻatasi ai ma iniseti e mafai ona laveaʻi mai faʻamaʻi siama o le aʻa ma le aʻa o le aʻa, e tatau ona suia le sui, e tatau ona toe totoina le fugalaau.
  • Mai le vevela ma le malulu malulu e aliali mai - fuga lauulu, avanoa i laulaau. E tatau ona taofi le faʻafeinu, sui le pito i luga o le palapala, faʻagasolo laulaʻau ma laʻau.
  • I le vevela e ono foliga mai o le apogaleveleve. E mafai ona e faʻaaogaina se vevela vevela, faʻapipiʻi acaricides (fitoverm poʻo actophyte). O le faʻataʻitaʻiga e toe faia pe a uma le 7 aso.
  • Faʻaleagaina le pala i togafitiga faanatinati, faʻamaina lelei o aʻa. O le aʻa atoa lava e togafitia i se fofo autu.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i faʻamaʻi faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi:

Faaiuga

Ina ia mafai ona tupu se matagofie o le Orchid, e tatau i se tasi ona tausisi i tulafono faavae: saʻo ma taofiofi i le faasusu, susulu, laei. O le fugalaau manaia e manaʻomia ai togafitiga faʻaeteete