Laʻau i totonu

Manaoga muamua mo le tausiga o se vaalele

Sansevieria, poʻo le sanseviera - o se vailaʻau e leai se mea e maua mai i le aiga e pei o Asparagus. Ua tupu i savannas ma subtropics o Aferika, Amerika ma Asia. E tusa ma le 60 ituaiga o lenei laau. E faʻafeiloaia se fugalaau i totonu mo le le faʻapitoa. Ona o ona foliga mai e masani lava ona faʻaaogaina i totonu o le fale.

E te iloa? Talu ai ona o ona laupepa, laititi ma le umi, o le gasevieria e tele lava ina taʻua o le "fusi uʻu". E lauiloa foi o "paʻu o le gata" po o le "gagana matai". I Iapani, ua taʻua o le "siʻusiʻu o le tai," ma i Turkey ua taʻua o le "pasha sword."

Tulaga lelei mo le tuputupu ae o Sansevia

O lenei laau e talafeagai mo le tuputupu ae e le gata o le au faifaatoʻaga amata, ae e oo lava ia i latou e le o ola mai soʻo se sui o le fugalaau, aua e taʻitaʻia ai ituaiga uma o le tumau. Ae o sanseviera e iai ona lava manaʻoga, ma ao le i totoina, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma mea faʻapitoa o lona galueaiina faʻatoaga.

Nofoaga ma moli

Talu ai o le fanau mai o Sansevieria e mauoa i le susulu o le la, e sili atu le tuʻuina mai o se malamalama susulu, se nofoaga o le a fetaui i soo se faamalama o lou fale. O le itu i saute sisifo poʻo le itu i saute sasaʻe e sili ona lelei.

O ituaiga sili ona manaia e manaomia ai le sili atu o le malamalama, ma i le loloto o le ata o le a maeʻa le lanu, e toetoe lava a leai se mea, ma o le a taofia le tuputupu ae. Ioe, o le a le mate le laau mai le le lava o le malamalama, ae o le a tupu atili ai le leaga.

O le nofo ai i se faamalama vevela i le itu i saute o le a le faʻaumatia ai fugalaau i totonu ole gasevieria, ae naʻo taimi e sili atu ona susulu itula e mafai ai, o le a avea ma faapaologa e tatau ai.

E taua! Afai e te le manaʻo e toto le laau i se tulaga, e manaʻomia ona e suiina i taimi uma.

Lave malulu ma le susu

O le vevela i le taumafanafana o le a fetaui ma soo se mea, e oo lava i le +30 ° C e le mafua ai le aʻasevieri. I le taumalulu, e mafai ona tumau i ni piriota pupuu i le +5 ° C, ae sili atu ona lelei pe a le pa'ū ifo le vevela i lalo ifo o le +16 ° C, ina ia le pala le aʻa.

Nai lo le vevela, e le manaʻomia le faʻaleleia, aemaise lava i le maualalo o le vevela. Ae mai lea taimi i lea taimi e tatau ona e fufuluina laulaau ma se omomi pamu mai le efuefu.

E faʻapefea ona tausia togalaau vao

O le tausiga o le sansevieriya i le fale e itiiti lava, ia mulimuli i tulafono faavae, ma o le a lagona e le laau le manaia tele.

E te iloa? O vailaʻau o le gaseesaia e maua ai le malosi ma le faigata, o le mea lea, na masani ona faʻaaoga e pei o nila mo le gramophone i luma atu. Ma i eria o Aferika Tutotonu, o lenei laau ua faʻaaogaina foi e fai ai ni maea malosi ma ni fusi lalaga.

O le a le faiga o le fafagaina o le "faga uʻu"

Mafaufauga - O se togalaau vevela, ma e le fautuaina e lolovaia. Watering sansevierii e tatau ona faʻaauau, ae faʻatulagaina.

I le tautotogo ma le taumafanafana - tasi taimi uma i le 5-7 aso (faʻaitiitia le tele o taimi i le timu), i le taimi lava e uma ai le eleele.

I le taumalulu - 1-2 taimi i le masina, o le aso pe a maeʻa le palapala. Suavai e talafeagai le timu, faʻafefe pe vavae ese i le vevela o le potu.

Ia mautinoa o le suāsusu e le sili atu le mamafa (aemaise lava ile malulu), ma e le mafai e le vai ona ulu atu i fafo. A uma mea uma, o mafuaaga nei e lafoaʻi ai le fivaesea ma laʻau e vaivai ma faʻavaivaia, aisea latou te lanu samasama ma pala ai i le faʻavae.

E faʻafia ma faʻafefea ona fafaga

I le taumalulu, o lenei laau e le manaʻomia le faʻaaogaina, ma mai i le tautotogo o le tautotogo seia oʻo i le tautoulu, e mafai ona faia le faʻamaʻi 1 taimi i le 2 - 4 vaiaso. Mo le faia o lenei mea, ia faʻaaoga fusi faʻamalosi mo cacti ma le suāsusu poʻo le masani ai faʻasusu.

E taua! Mo ituaiga faʻamaʻi lanu paʻu teuteu, o le vailaʻau (aemaise lava o vailaʻau faʻasaina) e tolu tolu. A leai, o le tele o le chlorophyll gaosia o le a faia ai lau lanu lanumeamata.

Faʻataʻotoina Vaʻaiga

Trimming procedure Sansevieri e faigofie lava. E ala i le matauina o le faʻavaega tatau, ona o le tele o le teuteuina e mafai ona taofia le tuputupu ae o se laau toto, aveese otaota tuai, leaga ua leiloloa o latou foliga teuteu, faʻapea foi ma le samasama ma le pala. Aua nei tipi le pito o lau.

Suiga ma le filifilia o eleele

Suʻega o Sansevieria e sili ona lelei i le tautotogo poʻo le amataga o le taumafanafana. O loʻo tuputupu ae lona tuputupu ae, o lea la o loʻo faʻasolosolo ai tamaʻitaʻi talavou uma i le 2 tausaga, matutua - 3.

O le faailo mo oe o le a avea ma aʻa e afua mai i le ulo. Filifili se pusa lapotopoto, mamafa, sili atu lautele ma papaʻu, aua o lenei laau toto ei ai lona aʻa malosi. E tatau ona avea ma se lelei lelei o alavai (vaʻaiga talafeagai, faʻalautele le omea).

Afai ua na o oe na e faatauina mai se fugalaau o le aiga, ona tatau loa lea ona aveese atoa le moega eleele, ona o le faleoloa o faleoloa e masani ona tumu i le peat ma ua pala. Tasi, asiasia aʻa mo le faaleagaina poʻo le pala.

Tuu le eleele i luga o le alavai (ia le itiiti ifo i le 1/3 le malosi). Malamalama, vave faʻamago ma meaai maualalo-meaai paleni o le a faia. E mafai ona e faʻaogaina mea faʻapitoa o le eleele mo cacti ma le soʻo, pe faʻafefiloi i le tutusa o oneone, oneone ma lau laufanua.

O le taimi nei e mafai ona e totoina se ata. Faʻasolo ifo i lalo o aʻa ma sasaa vai tele. A maeʻa le faʻavasegaga, e tatau ona nonoa i luga o laʻau meaʻai, aua o laʻau malosi e mafai ona sili atu, ma o le a faʻapalapala mai le ulo.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi le vaʻaia i le fale

E mafai ona toe gaosia e ala i le vaevaeina o le rhizome, laʻau po o le itu itu, faʻapea foʻi fatu.

A vaeluaina le rhizomes e vaeluaina i se manoa maamaa ina ia tofu vaega taitasi ma ona lava tulaga o le alualu i luma. E tofu fasi pepa taitasi i totonu o se isi ipu ma tuu i le vevela, faʻamautinoa le faʻafefeteina lelei.

A vaeluaina le pepa e tatau ona vaevaeina i ni vaega o le 4-5 cm le umi, ia taofi mau i luga o le ea ma tuu le pito i lalo o mea taitasi i le oneone (i le maualuga o le 45 °). Ma le isi, e tatau ona ufiufi vaega taʻitasi i se fagu poo se fagu ma tuu i se nofoaga mafanafana ma susulu e aunoa ma le susulu o le la.

Pe a sasaa vai i totonu o le apa. A maeʻa le 30-40 aso, o le taimi lava e amata ai ona vele ese le vavave ma faʻapipiʻi foliga, e mafai ona faʻaviliina i totonu o se atigi apa. O lenei metotia e le fetaui mo ituaiga o ituaiga eseese, talu ai ona o le auala lenei o le sosolo, ua leiloloa ai laʻau teuteu ma tutupu ai monotonous.

E mafai foi ona e vavaeese le gaioiga mai le ogaumu autu ma tuu i totonu o le vai. I le tusa o le masina, o aʻa o le a faia, ma e mafai ona totō le fatu i le eleele.

Afai i le faaiuga o le fugaina ua e vaaia i luga o le eleele latalata i le laau totō e pei o le otaota, ona e mafai lea aoina mai fatu ma lulu i le eleele. E le tatau le eletise. O le a aliali mai le lanu i totonu o le 10-15 aso. E mafai ona e faʻafefe i le 1 masina.

Masalo ono ono tulai mai ma faalavelave faalafua

E ono le iai ni faafitauli matuia ma le masani, ae o nisi faafitauli, e mafua ona o le le saʻo le tausiga, e mafai.

Afai ei ai ni mea pogisa i laulaauona foliga mai lea o oe faʻaalu i le fafaga i le maualalo o le vevela.

I lanu lanu samasama tele lava leai se malamalama po o se tamai ulo.

Afai e magumago le kulupu, mago ma sui lanu samasama, ona leai ai lea o se malamalama, ma le inu tele, ma le maualalo o mea oona.

O lau e vaivai ma punou i le afa - sili atu i ai latou faʻalautele i le sailiga o le malamalama ma latou le tausia a latou lava mamafa.

Aiseā ua i ai le siʻusiʻu pike lafoaʻi? Atonu o oe faagalo le vai mo se taimi umi.

Sansevière e mafai ona avea ma lanu samasama lanu samasama, ma luga o laulaau ma lanu paepae. O nei mea uma o faʻamaoniga apogaleveleve mite faʻamaʻi.

Ina ia faʻaumatia, e tatau ona e fufuluina pea laulaʻau ma se omomi pamu poʻo se faagasologa o se iniseti faapitoa. I le avea ai ma se mea e puipuia ai, ia faʻamamaina le ea i taimi uma.

Faʻataʻitaʻia le vaʻaigae faaalia ai i latou lava i foliga o lanu susulu i luga o laulaau ma le tele o meaʻai i le isi itu, e talafeagai le togafitia o le vailaʻau faʻatasi ai ma iniseti i le tele o taimi.

Afai o laulaau e lanu samasama ma mimilo, e pei o fugalaauatonu atonu Mealybore leaga. Faʻamama le manoa ma faʻafefiloi pepa ma se laʻau susū.. E mafai foi ona faʻaaogaina iniseti (faʻatasi ai ma se malosi malosi).

Faʻaaoga ma aoga aoga

"Schuchuch tail" e tamaoaiga i mea o loʻo galue malosi. O le mea pito sili ona taua mo vailaau faʻaonapo nei o le saponins.

E faʻaaogaina i le gaosiga o meaʻai, anti-inflammatory, choleretic, ma fualaau faʻatatau.

O saponini o loʻo i ai mea e faʻafefeteina ai ma o le mea lea e faʻaaoga ai i le gaosia o masini ma fasimoli vai.

I vailaau faʻasoifua maloloina, faʻaaogaina le togafitiga e togafitia ai le cystitis, otitis, fulafula o le tino, tipi ma isi manuaga o le paʻu.

Le fautuaina ao maitagae pei ona i ai i le laau mea o loʻo i ai amioga faalumaina.

E te iloa? Sansevera ua lesitalaina i totonu o se lisi o laau (tuufaatasia e le NASA) lea e mafai ona gaosia le oxide nitric ma formaldehyde.

O Sansevia o se laau e toetoe lava a le mafai ona faʻaumatiaina e le oti ma e le mago foi e aunoa ma le tuua mo le 1-2 vaiaso. E le gata i lea, o se foliga matagofie ma le tele o uiga lelei.