Faatoaga faatoaga

Le aano o manufasi sili, lauiloa i Rusia - Dorking

O se tasi o aano o aano o manu moa o Dorking. O nei moa na mafai ona maua le lauiloa tele i faifaatoaga a le aiga, ona o lo latou malosi tele, ma vave ona maua le mamafa o le mamafa.

O ia o le vao o Dorking na fafagaina e faifaatoaga Peretania ona o le sopoia o tagata Aboriginal faatasi ai ma na manulele na aumai i Peretania e Roma i le amataga o le seneturi 1 TA

O lenei ituaiga o moa na muamua taʻua. Roman Scientist Columella i le taimi o le nofoaiga a Julius Kaisara.

I lana galuega, na ia faamatalaina ai le vao o Dorking e pei o se manulele ma se tino tele ma le sikuea sikuea, ma se ulu tele ma se tamai laumei.

I Peretania, o lenei ituaiga o moa muamua na aliali muamua mai i le 1845 i se faaaliga o faatoaga e latalata i Dorking. Na o le 1874, na mafai ai e tagata tomai faapitoa Amerika ona aloaia aloaia le i ai o le ituaiga o Dorking.

I le taimi o le sopoia, na mananao ai le au faifaʻatasi e fatuina se fatu i le lumanaʻi lea e mafai vave ona maua ai le mamafa o le tino. E le gata i lea, o lenei ituaiga e tatau ona faigofie ona tumau i le le fiafia i le Igilisi, e masani ona maualuga le maualalo.

Mo nei faamoemoega, na ave manu felelei, ma sili atu ona tetee i tulaga o le tau i Peretania. O a latou kenera e fesoasoani i le taimi o Dorking i aso nei ina ia faigofie ona ola i tulaga uma. Ae o moa na faʻaulu mai mai le Emepaea o Roma, e vave ona latou maua le mamafa, ae, o le mea e leaga ai, latou te le maua aʻa i se tau le fiafia.

Ina ua mavae le tele o augatupulaga, sa pulea pea e le au Peretania le fatu lelei o moa, lea na mulimuli ane lauiloa o Dorking - i tua atu o le taulaga o le igoa lava e tasi.

Faʻailoga faʻamatalaga Talosaga

Mo Dorking, faʻatasi ai ma le laumei susulu, o loʻo faʻaalia e faailoga nei pito i fafo:

  • Ulu lapopoa ma se laulu lapoa ma lautele;
  • Paʻu laʻau lanu po o le selu e pei o le selu i totonu uma o roosters ma moa;
  • Se tamai puʻu, faʻapipiʻi laʻititi i lona faʻavae, ma se pito i luga o le pito i luga;
  • O lobes o le taliga e mumu sesega ma sina paolo paʻu e lata ane i le suʻega suʻega;
  • Pupu uila mumu;
  • Igoa mamafa ma le pupuu;
  • Pusa tele;
  • O le pito i tua o le manulele e alu sinamu i lalo o le siʻu;
  • Lotoa ma le lautele;
  • Paʻu lanu piniki paʻepaʻe poʻo le lanu paepae e lima lima tamatamailima.

Lanu lanu

Na aumaia e le au faʻatoʻa ni filifiliga mo lanu o lenei ituaiga. O le mea sili ona taatele o le paʻepaʻe, siliva-paʻepaʻe, lanu eseese, tagata Iapani, tagata auro ma taʻavale.

White birds maeʻa maeʻaeʻa paʻu paepae paʻepaʻe. Faatasi ai ma lenei mea e oʻo lava i sina mea itiiti i le lanu o le ituaiga e mafai ona faatagaina.

I le avea ai o se tulafono, o moa papaʻe ei ai le laʻititi laʻititi ona o le mea moni e le tele le mauaina o le mamafa. Ae mo uiga gaosia, o latou foi e maualalo. Ae ui i lea, o le Dorking paʻepaʻe eseese le fegalegaleaiga o le tino ma le maualuga o aano o manu.

Silver Grey Dorking Roosters ia i ai ni fulufulu siliva paʻepaʻe i luga o le ua ma tua. O o latou apaau e tutusa lava lanu, ae o se paʻu uliuli e sopoia i latou, ma sina lanu lanumeamata. O le pusa, o le suʻe ma le siʻusiʻu e faʻapouliuli.

O elemene o lenei lanu e faʻaalia i fulufulu-fulufulu ma le mane lava e tasi i fasi paʻu uliuli, lea e liua i le siliva-fulufulu mamoe i tua o le manulele. O le siʻusiʻu o moa ua i ai se lanu enaena uliuli i fafo o fulufulu ma o le tino uliuli i totonu.

Motley Dorking e toetoe lava a eseese lanu. E le gata i lea, o lenei lanu o fulufulumanu ma maua ai moa, ma roosters. Le foliga o le selu i totonu o sea Dorking pinkish.

Iapani Iloaina, maua mai e tagata tomai faapitoa i Asia, ei ai se lanu samasama. Ae ui i lea, ei ai fulufulu uliuli i luga o le fatafata, vae pito i lalo ma le siʻusiʻu o roosters. Chickens e lanu enaena.

Roosters Golden Dorking maua se pusa uliuli, susulu ma siʻusiʻu. O fulufulu mumu e manino le iloa i le ua, tua ma lalo ifo. O moa a Golden Dorking e leai ni fulufulu mumu. Nai lo lena, o fulufulu paʻu paʻepaʻe ma manulele uliuli e ufiufi ai le tua.

Togatogo Manua o loʻo faʻaalia i le mumu mumu ma lanu paʻepaʻe e le o iai i luga o vae uliuli ma le fatafata. I nei vaega o le tino, o manulele e paʻepaʻe tele.

Faʻapitoa

O le sini autū o moa taʻitasi e faʻatoʻaga - sili atu gaosiga o manu. O le mea lenei e vaʻaia ai le ituaiga o Dorking.

O pou o lenei ituaiga o tino e matua tele lava le tino lea e faigofie ona tatalia se mamafa tele o maso. E le gata i lea, o Dorkings ua lauiloa mo a latou meaʻai maualuga, lea e manaia tele ma tofo.

E le gata i lea, o moa o Dorking breth e lelei le tumau, lea e mafai ai ona latou faʻafitia le tau. O le mafuaaga lea e masani ai ona faia e le au faifaatoʻaga o loʻo nonofo i tulaga leaga o Dorkings.

O le tele o faifaatoaga e fiafia i le saoasaoa o le tuputupu ae o moa, lea e matua faateleina ai le gaosiga o aano o manu. Ae ui i lea, e na o le lelei o taumafa a le tupulaga e mafai ona faia.

Initaneti ma faʻatoʻaga

O le taimi lava lea e tatau ai ona ou fai atu e le tatau i faifaatoaga ona amata le togi. O lenei ituaiga o moa e matua faigata tele i tuutuuga o le taofia, ma e manaʻomia foi togafitiga faʻaeteete. A leai, o manu felelei uma lava e mafai ona oti pe o le a maua le lapisi lemu.

Muamua, e tatau i le faifaatoʻaga ona fai faʻalogo i le setete o le lafu matua - o lenei faaupuga e faatatau i le aofaʻi o moa ma moa matutua. O fuamoa uma na tuʻuina e moa ua filifilia mo le faʻavela.

I le taimi o le filifilia o fuamoa e manaʻomia ona gauai atu i le setete o moa matutua. O le mea moni, o manulele vaivai ma mamai o le a le mafai ona tuʻuina atu se fanau malosi ma lapoa. O le mafuaʻaga lea e tatau ai ona aveʻesea mai le lafu manu uma o loʻo faʻamaʻi ma vaivai.

Ole laʻasaga sili ona lelei o moa ma le meaʻai i le lafu a matua i le taimi o le faʻatauina o fuamoa o le 100 poula mo le sefulu ma le lua o roosters. O lenei fua faatatau e le tatau ona tuʻuina pe faʻateleina, pe a fai o se fuainumera itiiti o fuamoa faʻamafanafana o le ai ai i le faapipii.

O le potu e ola ai moa e tatau ona lelei le faʻaleleia. Afai e tapunia le potu, e mafai e maʻi moa ona maʻi faʻatasi ma le tele o faʻamaʻi pipisi e aafia ai le setete o le pipii. Ma le mafuaʻaga o le faʻamaʻi i Dorking e mafai ona susu, o lea e tatau ai ona suia e le aunoa.
O se matafaioi faapitoa i le anotusi o le Taaloga a Dorking meaʻai talafeagai a tagata matutua ma tamaʻi manu. E tatau ona paleni, a leai o le leai o se elemene o le a aafia ai le soifua maloloina o le manulele.

I le taimi o le tuʻuina o fuamoa, e tatau ona avatu i le Dorkings meaʻai e maua i vitamini ma elemene e faʻamalosi ai le atigi fuamoa. O lapisi ma se atigi gutu e sili atu ona faigofie ma e le o nutililiiina i moa.

O le isi lauiloa lauiloa o moa ua fafaga mo aano o manu fasi o le Cornish. Saili po o a latou mea lelei!

E te moemiti i le faʻamalosia faʻavae o se fale tumaoti? A maea ona faitau lenei miti o le a latalata atili!

Mai lea taimi i lea taimi e tatau ona tuiina le lafu matua. 5 vaiaso ao le i faʻamaonia le tui puipui o fuamoa i le encephalitis manu. O lenei faʻamaʻi e mafai ona mafua ai le oti o le lafu atoa, o lea la e tatau ona matua taua nei tui. E fautuaina foi le faia o se auiliiliga o le salmonella pullorum ma maua ai le bronchitis inoculation.

Afai e maʻi le chicken Dorching, e le tatau ona tuʻuina atu i ai vailaau, aua o le a aafia ai le soifua maloloina o moa. E tatau ona vaʻaia ina ia le aʻafia ai tagata ola maloloina.

Tausia le talavou

E tatau i le faifaatoʻaga ona gauai atu i le tulaga o moa.

O ē sili atu ona vaivai, oe maʻi ma e sili atu le manaomia ona vave teenaina ina ia latou le faʻaumatia le tupulaga fou o Dorking i le lumanaʻi. E moni lava lenei mea mo moa ma pito i lalo, vae piʻopiʻo, vavae matala, lanu paʻepaʻe.

Mo le tupu lelei o moa taitasi e tatau ona mataʻituina le tulaga lelei o le vevela ile fale olemoa. Afai o vevela e vevela, ona latou o ese mai le mea vevela, pe a malulu, ona sui ai lea. Afai o le vevela i totonu o le falemoa e sili ona lelei, o loʻo tau lemu tamaiti laiti, faʻalemu ma le toʻa ma taumafai e tilotilo le tasi i le isi.

Ina ia siakiina le tulaga o le moa, e mafai ona e faʻaaogaina se maʻisama masani. Ua faaofiina i totonu o le malo mo ni nai minute. I se tulaga maloloina, o le mumu o le moa e 40 tikeri, ae ao faasolosolo, ua suia lenei fuainumera.

E toʻatele le au faifaatoʻaga latou te iloa o le vevelaina o moa e matua mataʻutia lava i suiga o le faʻamamafana i totonu o le moa. E mafai ona mafua ai le oti, i totonu o le potu e ola ai le autalavou, e tatau ona e tautau se mea e maua ai le maualuga, lea e fuafua ai le maualuga o le ea. E mafai foi ona e siakiina e le aunoa ia otaota: e tatau ona mama ma mama.

Mo manulele matutua

E tatau i tagata faifaatoʻaga uma ona saunia tamaiti laiti mo le faʻaumua ao leʻi oʻo i luma. O lenei faagasologa e amata i le aso e 105 o le soifuaga o moa.

E tatau ona lelei le mamafa o le faʻavae i le lumanai, a leai o lona gaosiga o le a pa'ū tele. E oʻo lava i le paʻu o le mamafa o le 5% e ono aʻafia ai le fuainumera o fuamoa o loʻo faʻatulagaina i le tausaga.

E tutusa foi le faaaogaina i le mamafa. O moa lapoa e amata ona tamoe vave, lea e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le tino o Dorking. Ona o le leai o se mamafa po o lona lalaga, o lea e masani ai ona mafaufau le au faifaatoaga i le Dorkings e malamalama i le vave ona maua o le tino.

O le lafu matua lelei o le lafu manu lea e faʻatasi ai tama ma matua i le taimi lava e tasi. Ina ua mavae lena, o le Dorking talavou e tasi i totonu o le potu e tasi. I lenei tulaga, o le roosters o le muamua lea o le a fesiitai i se moa fou moa, ao latou faʻagesegese ona faʻaaogaina e suia ai le tulaga.

E le gata i lea, o Dorking roosters e mafai ona aveesea le mamafa, o lona uiga o le tele o fafaga e tatau ona faateleina e le 10 g i le tagata lava ia. Afai e mulimulitaʻia uma faatonuga, o le a maua e lē e ona le lafu mamoe sili ona maualuga ma le maualuga le gaioiga.

Uiga

O le mamafa o le mamafa o Dorking roosters e mai i le 3.5 i le 4.5 kilokalama, ma o le hens mai le 2.5 i le 3.5 kilokalama. I le averesi, o moa taitasi a lenei ituaiga e mafai ona ave mai le 120 i le 140 fuamoa i le tausaga. I le taimi lava e tasi, o le mamafa o le mamafa o fuamoa taitasi ei ai se atigi paʻepaʻe papaʻe e le sili atu i le 66 g.

Toa pepe, pei o se tulafono, faia se galuega lelei., e pei ona i ai se latou atinaʻe lelei. O le mafuaaga lena e matua faateleina ai le olaola o moa.

Ae e manaʻomia e le faifaatoʻaga ona gauai atu i tulaga o moa, ona latou te le taliaina toleniga maualuga. O le faateleina o le soifua maloloina i le va o tamaʻi talavou e mafai ona faʻaleagaina le aofai o le gaosiga faaletausaga o aano o manu ma fuamoa a lē e ona le lafu mamoe.

O fea e faʻatau ai i Rusia?

  • O le faatoaga tele o moa LLC "Hatchery"O loʻo i totonu o le aai o Chekhov, Moscou. E maua e moa uma isi togafitiga o vailaʻau ma tui puipui. Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le moa moa, asiasi i le inkubatoriy.ru pe valaau +7 (495) 229-89-35.
  • Ltd "Corundum"o le fafagaina o moa feʻaveaʻi i le taulaga o Orenburg. E mafai ona e faitau e uiga i tau ma faʻatau faʻatau auiliiliga i luga o le website //inkubator56.ru/ poʻo le valaau +7 (353) 299-14-02.

Analogs

E sili atu ona faigofie le tausia o moa. Cochinquin. Latou te lelei mo le amataina o faifaatoʻaga, ona e matua le lelei lava i latou i meaʻai ma mea e aofia ai.

O pepe o lenei ituaiga o gaogao e gaogao lelei ma e le manaʻomia se savaliga umi i luga o le 'upega tafaʻilagi, o lea e fetaui lelei mo i latou o loʻo i ai ni mea totino patino. E tusa ai ma le lelei o aano o aano o manu fasi e mafai ona maua e ala i le tuputupu aʻe o Cochinquins, e le o lalo ifo o le aano o manu.

O le faʻamamaina o le Cellar e talafeagai mo i latou o le a faʻaaogaina mo le faamoemoe o le teuina o meaai.

Ae ina ia mafai ai ona e faʻamamaina le faavae i ou lava lima, o le a e manaʻomia nisi meafaigaluega. Ma o le a tonu le mea o tusia iinei.

O le isi Talosaga analog e mafai ona taʻua o le fomaʻi Brama. E tele, sili atu ona umi, ae e le lelei.

O fua o lenei ituaiga o laʻau e sili ona lelei, o le mea lea e le tatau ai ona tulai mai faafitauli i le tuputupu aʻe o tamaʻi talavou. Le maualuga o aano o aano o manu i le moa Brama e maualuga, e manaia ma manaia le tofo.

Faaiuga

Chickens breeding Denting is a good option for a experienced and confident chickening breeder. O le tausiga lelei ma le tausiga o lenei ituaiga o moa e mafai ai e le faifaatoʻaga ona maua ni meaʻai maualuga, ma maua ai se tupe maua tele.