Laʻau

Cirrus asparagus - tausi fale

Cirrus asparagus e lauiloa i togalaau aina ma totonu o fugalaau i totonu. Ae maise lava o tagata fiafia o feng shui e alolofa ia te ia, o ē talitonu e mafai e le laau ona aveese uma malosi le malosi ma taofia ai le amataga o le atuatuvale.

O le a le foliga o Asparagus Cirrus, i le a le aiga

Asparagus Plumezus, poʻo le cirrus (Asparagus Plumosus) - o se togalaau faʻamaʻavale, e aofia ai le aiga Asparagus. E i ai se pale matagofie ma le tele o moli felafolafoaʻi. Foliage e aumai ai mea teuteu faʻapitoa, o tamai papatusi e faʻaitiitia ma faʻaalia i fua. Ona o ona foliga vaaia le masani ai, o le asparagus e taua tele o le "upega tafailagi".

O le Cirrus asparagus sa faaigoaina o le "upega tafaʻi" ona o le pale lush ma ni fasi ie

Mea masani masani

O ituaiga taatele ma taʻutaʻua o:

  • Meyer - o se laau mafolafola faʻatasi ma se pale paʻu;
  • Paʻu - tupu aʻe i foliga o se vine ma oʻo atu i le umi o le 5 mita;
  • O le Sprenger e maualalo le asparagus ma ona lala fetolofi umi ma faʻanoanoa ai mea laiti laiti.

Faamalologa meatotino

O mea e aofia ai elemene aoga i le asparagus e toetoe tutusa ma asparagus. Faʻatasi ai ma vailaʻau faʻaleagaina o ituaiga meaola o le cirrus:

  • faʻasaʻoina o le gastrointestinal tract;
  • afaina o le ulu i le migraine;
  • aveeseina o le tele o vai ma toxins mai le tino;
  • aveeseina o mea e le talafeagai.

Faʻamatalaga lata mai i le talafaasolopito o le faʻaaliga

O laʻau fagota i le natura e maua i le afu o Aferika. E pei o isi ituaiga o asparagus ma isi togalaau asparagus, na faʻatauvaʻaina i latou e tagata vailaʻau i Europa, mai le mea latou te salalau i le lalolagi atoa.

Vaega o tausiga o fugalaau i le fale

O se laau anamua i lona talafaasolopito ua mafai ona fetuunai i le tele o tulaga tau le siosiomaga, o lea e faigofie ai ona faatino le tausiga o le asparagus i le fale.

Lulu

Asparagus Meyer - Fale tausi

I le vaitau o le tuputupu ae, o le vevela sili ona lelei e 20-25 ℃. Aua le aloese mai lenei faiga vevela, a le o lea e ono maʻi le togavao. I le taumalulu, e manaʻomia le māmā - mai le 14 i le 17 i luga o le zero.

Faʻalogo lelei! Faʻafuaseʻi le suia o suiga o le vevela e le tatau ona faatagaina.

Malamalama

E sili ona lelei le tuʻuina o le fale i le fale i sisifo poʻo faʻasasaʻe sasaʻe, e pei o le laau e sili ona fiafia i ai le moli. I le taumafanafana, e aoga le tosoina o le fagu i luga o le auala, ae ia puipuia mai le la susulu.

Faʻasa

Asparagus o se fale e faʻaleleia le suavai, o le tele o taimi e faʻafeinu ai le vai. E masani lava ona faʻafeinu le fale i le 3-10 aso ile 7-10 aso. I le oʻo mai o aso vevela vevela, o le faʻateleina o le faʻasaina ua faʻateleina.

Lafoaia

E tatau ona faʻamalolo le vao, aemaise lava i taimi o mafanafana taumalulu ma aso vevela vevela. I le taumalulu, e sili atu ona lelei le fufuluina o le laau mai faʻamafanafana.

E manaʻomia lou suʻeina o le laau i taimi uma

Totogi

Mo le faʻaleleia masani o asparagus, e manaʻomia le maualuga o le faʻamamafana - ia le itiiti ifo i le 80%. O lenei faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma le tele o vaiinu, o le mea autu lea pe a tausia le vao i le fale.

Soo

Ina ia totoina se laau toto, e te manaʻomia se faʻafefiloi o eleele palapala, lea e sili ona faʻatau i faleoloa faapitoa. E mafai ona saunia i le fale e ala i le faʻafefiloi o palapala eleelea ma le humus ma le oneone.

Manatua! E mafai ona suia le Humus i le paʻu poʻo isi meaola.

Laʻei pito sili

O laei pito sili e faaluaina i le masina ma faʻamaʻi faʻamalosi e faʻamoemoeina mo togavao asparagus. I le taimi o le malologa, e le manaʻomia ona faʻamaʻaina le asparagus.

Vaega o tausiga o le taumalulu, taimi malolo

Asparagus - tausiga ile fale ma toe gaosia

I le latalata atu i le tautoulu, latou te faasolosolo lava ina amata ona faaitiitia le vevela ma faaitiitia ai le suavai. O le malamalama e tatau foi ona ufiufi, ma le pito i luga o le laei na maeʻa atoa.

O afea ma pe faapefea ona fuga

Asparagus - ituaiga ma tausi ile fale

Afai e te tausia lelei le asparagus Perist, ona tatau ai lea ona fuga mo le 6-8 tausaga o lona soifuaga.

Ituaiga fugalaau

O fugalaau paʻepaʻe laititi e faʻaputuina ai mea e tasi. O loʻo i luga o le pale o le vao.

Fugalaau fuga

O fugalaau e laʻititi tele - e le sili atu i le 1 centimita le lautele. E i ai foliga o fetu ma e aofia ai le 6-10 petals paʻepaʻe.

O laau toto e toetoe lava a le iloa

Vaitaimi

O le togavao e amata ona fuga i le tau faaiuiuga o Mei poo le oʻo mai o le taumafanafana. O lenei faagasologa e amata mai i le 2 vaiaso i le 1.5 masina, e fuafua i tuutuuga o le taofia.

Suiga i le tausiga o le fugalaau

I le vaitau o le fugalaau, e tatau ona e taumafai e aua nei faʻalavelaveina le togavao e le talafeagai. Laʻei pito i luga faʻatasi ai ma fualaau oona e aʻafia ai le kulimi e taofi atoa.

Teuteu

O le faaleagaina o le laau e fausia ai se pale e le tatau, e mafai ona faatupuina ai le taofi i le atinaʻeina o aʻa. Na o na mamago mamago e tatau ona aveeseina.

E faapefea ona tupu ituaiga asparagus

Cirrus asparagus e mafai ona toe gaosia i le tele o auala: i fatu, vavae, ma vaevaega o le vao.

Fatuina fatu

Mo le lūlūina, e sili atu le lelei le faʻatau faʻatau laau mai se tagata faʻatuatuaina. O fatu taitasi e tanumia i totonu o se meaʻai suamalie. E fautuaina le faʻatinoga i le faaiuga o Ianuari poʻo Fepuari. O se atigipusa o loʻo totōina laau i totonu o se nofoaga susulu ma ufiufi i pepa. I le gasologa o le tuputupu ae, e masani lava ona felafoaʻi ma faʻafefeteina le toto.

Faʻasogaina o ni afifi

Le auala sili ona lauiloa ma faigofie ona faʻaaogaina o le toe gaosia. I le tautotogo, e seleseleina le itiiti ifo ma le 8 simita le umi mai i lala matuia. Ona tanu ai lea oi latou i se mea susu poʻo se oneone. O le pusa o loʻo i ai le fasi pepa e tatau ona tuʻuina i se mea malamalama i le vevela o le 20 i le 25 ℃ luga aʻe o le zero.

O le vavaega o le srub o se isi auala masani e gaosia ai.

Isi filifiliga

E mafai ona faʻaleleia le asparagus e ala i le vaevaeina o le vao vao. O le faʻatinoga e faʻatinoina ma le faʻapipiʻi talafeagai. O le asparagus e toso mai i fafo o le ulo ma vaevaeina ma le faʻaeteete i ni vaega tutusa, ia totō taitasi ua totoina i totonu o pusa eseese.

Suiga

E tatau ona toe totoina se togavao pe afai e matua tatau lava, aua e tali atu i se faiga faapena. E naʻo le taimi e tupu mai ai faʻamaʻi pipisi, pe a tupu mai le togavao ma pe a tupu le aʻa, o le mea e mafua ai le suia o le gafatia e tupu ai.

E taua le iloa! E fautuaina le suʻeina o le laau e ala i le faʻaaogaina.

O faʻafitauli faʻafitauli i le tuputupu aʻe ma faʻamaʻi

Afai e te tausia lelei asparagus, ona oʻo ai lea e le mafua ai le faʻalavelave ma e le maʻi.

Faʻatoʻa vaʻavaʻai mata ma lau

O le pau o laʻau e seasea ona popole i fualaau, peitaʻi, afai e tupu se faʻafitauli, ona le lava lea o le ea i totonu o le potu.

Lea lanu paʻu

O le suavaia o le vao e mafua ona o le leai o se moli ma le faʻamafanafanaina. E tatau ona fafagaina le eleele e faʻaalu i minerale, aemaise lava i le vaitau o le tuputupu ae.

O faʻamalosi e faʻamago i luga o laʻau

O le faʻagogoina o pito o laʻau e mafua ona o le malulu ma le faʻaalia o nisi faʻamaʻi pipisi o loʻo suʻeina le sua mai fatu.

Faʻalogo lelei! E taua le faia pea o se asiasiga vaaia o le vao mo le i ai o iniseti parasite.

Lafoaʻi paʻu laʻau maualalo

O lenei faafitauli o le mea pito sili ona matautia o mea uma o loʻo i luga, i le leai o togafitiga, e mafai ona mate le vao. O laʻau pito i lalo ma le paʻu ua paʻu ona o le tele o le inu ma le foliga mai o le pala.

Pests

I nisi o meaola faalafua, o faafitauli e masani ona mafua ai:

  • vaʻavave mite;
  • aphids;
  • faʻasolosolo.

E tatau ona togafitia le taʻavale i vailaʻau, ae o le asparagus e faʻaleagaina ai nisi o na mea. O le mea lea, e sili ona aoga le amata togafitiga i le taimi muamua o faʻaaliga o meaola faalafua.

Manatua! E aoga le fufulu masani o le togavao i totonu o le fagu.

Isi faafitauli

E masani ona maua e le asparagus se fua samasama, lea e faʻaalia ai le faateleina o le vevela ma le faʻalauteleina o le faʻagaga i le susulu o le la.

Faailoga ma talitonuga taufaasese

Cirrus asparagus e lauiloa i aoaoga a Feng Shui, e tusa ai ma le fugalaau e mafai ona aveesea uma le malosi mai le fale. E talitonuina e aumaia ai le filemu ma le toafilemu, e puipuia ai feeseeseaiga i aiga.

Ae afai o le laau e mate tele - o lona uiga o se faailoga leaga lea, o lona uiga o le maliu lata mai o se tasi o aiga ma uo a lē e ona le togavao.

Cirrus asparagus o se laau vevela tele ua leva ona malaga atu i fale ma fale e fai ma fale. E faigofie le tausiga o laau, faʻaleleia ma faʻapipiʻi. E tele togafitiga faafomaʻi.