Laʻau

Dyschidia Rusia - Ovata, Miliona loto, Singularis ma Ruskolistaya

I totonu o vine ua ola i le fale, e tele mea e le masani ai ma ese. Ae o nai laau laiti e mafai ona tauva faʻatasi ma le faʻamatalaina.

Uiga o le Botanical

Dyschidia Russia (lat.dischidia ruscifolia) o se lalata tele, o lona atunuʻu o vao vaomatua o Initia, Polynesia ma Ausetalia. O le Liana e aʻafia i epiphytes, e fafaga i luga o le sua o laau totō e faʻapipiʻi ai. A o tuputupu ae i totonu o se fale, e tupu lelei i se paluga o le galu ma le paʻu pine.

Dyschidia Russia

E aofia i le aiga Lastovnie. O le laʻau e umi, vave-lanumeamata. E lua ituaiga laʻau. O le ituaiga muamua o ni itu faafeagai, e foliga tutusa ma se fatu ma se pito i luga. O le ituaiga lona lua o laulaau e foliga foliga tutusa i le niu, e oʻo ile 5 cm le umi. Fugalaau e le lanu, laiti, e piniki, paepae. O foliga vaaia o lianas e ono fesuisuiai e fuafua i le eseesega.

Tausia Tulaga

O lenei fale vevela e manaʻomia le tuʻuina atu o tulaga lelei mo le tuputupu ae masani. E taua tele le tausiga filifilia.

Lulu

Crassula ovata crassula ovata - o le a le fugalaau

O le Liana o se fualaau vevela. E gafatia le vevela lelei. Ae e le mafai ona talia se matāua i le vevela. O le vevela i totonu o le potu e le tatau ona i lalo ifo o le +18 ℃. I le vevela o le +25 i le +30 ℃, o le dyshidia o loʻo ola malosi.

Malamalama

E sili le fiafia i taimi uma i le la. I lenei tulaga, o la o le la e le tatau ona saʻo. E sili pe a faʻamaʻapeina le malamalama. O laʻau laʻau e faigofie ile mu, o le susulu o le la mo le mea e oso ai le manu.

Faʻasa

O le suavai e tatau ona faʻaleleia. E le tatau ona faʻamalo le eleele i taimi uma. E tatau ona faia le fufulu i le taimi lava e mamago ai le masini. I le taumafanafana e fafagaina i latou i le 3-4 taimi i le vaiaso. I le taumalulu, e tasi le vai inu i vaiaso taitasi.

Faamatalaga faaopoopo! E tatau ona mafanafana ma faʻafefe vai. E mafai foi ona faʻafeinu i le vai pe faʻaliliu le kiona sa tausia mo le 3 aso.

Lafoaia

O le fufuluina o meaʻai e masani lava ona faia i le vai e tasi e pei o le faʻaleleia. I le taumalulu ma le taumafanafana, e tatau ona faʻaauau pea le faʻaleleia, a itiiti ifo ma le fa taimi i le vaiaso.

Totogi

E pei lava o laau vevela uma, o le liana e fiafia i le maualuga o le vevela. O le tau maualalo e 40%. O le maualuga o le maualuga, o le lelei foi lea o le fugalaau o le a lagona. I le taumalulu, i tafatafa o le vine, e mafai ona e tuʻuina se ipu mafolafola susu ma faʻaopopo vai i ai.

Soo

O eleele mama ma suavai lelei e sili ona lelei mo le totoina. O le mamafa o eleele eleelea mo le totoina o vine e le talafeagai. I le avea ai o se faʻafefiloi eleele, e mafai ona e faʻaaogaina se mea e sui ai le vavae. E faʻapefea ona e saunia le eleele ia te oe lava:

  • sphagnum;
  • peat;
  • pepa palapala;
  • laʻau oneone;
  • malala.

O mea uma e manaʻomia e faʻafefiloi ina ia maua ai se eleele tutusa.

Laʻei pito sili

Tausia o Ovata dyshidia i le fale, faʻapea foʻi ma isi ituaiga, e aofia ai le faʻaaogaina o fomaʻi. Fertilizers e faʻaaogaina e pei o fugalaʻau mo mea e gaosi ai le suavai poʻo le teuteuina ma le faʻaaogaina o fualaau. E le sili atu i le lua i le masina le faʻaaogaina o fugalaau i le taimi o le tuputupu ae malosi o laʻau.

Faamatalaga faaopoopo! E le manaʻomia le faʻafefe o le laau. E tatau i le isi aʻa ma laei pito i luga.

Suiga

E le fiafia Liana i le gaoioi masani, e na o le mulimuli lava o le mea na tupu. O afea e te manaʻomia ai se faʻaopoopoga:

  • i le maeʻa ai o le faʻatauina o ni meaola i le faleoloa
  • pe a fai o le ipu ua faaleagaina pe laitiiti foi;
  • pe a faʻaumatia le eleele (faʻapena ona faia i tausaga uma e lua);
  • parasite na afaina i le palapala pe na maʻi le fale.
Hoya Kerry - tausi fale

O le taimi aupito sili mo le totoina o le tautotogo. E le tatau ona faʻaoga tele le ulo, ae le o se mea itiiti.

Faʻalogo! Aʻo leʻi toe faʻavasegaina, o loʻo aʻafia le aʻa i se vaivaiga vaivai o le potassium.

Pe a fuga

Azarina - tausiga ma le totoina o vaʻa

E leai se taimi faapitoa e tupu ai le tupu. E mafai ona totogo Liana i le amataga o le tautotogo ma le tautotogo. I se tulaga e le masani ai, e mafai ona oʻo mai ata i le taumalulu. O fuga e tupu i le tausaga. Fugalaau e tuua toatasi ma aoina i ni mea laiti laiti. O petals e masani ona paʻepaʻe, piniki pe mumu.

Fugalaau fuga

E faapefea ona fua

E lua auala e fai ai le Liana - vavae ma fatu. O le tele o faifaatoaga e sili le fiafia e tupu le dyshidia mai mea e fai.

Fatu

E mafai ona faʻatauina ni fatu i se faleoloa e teu ai togalaau, pe faʻaputuina mai i le fale. A uma ona tupu, e fai se tamai atigipusa, i totonu ole fatu o loʻo iai fatu.

Faʻamasinoga faʻalelei:

  1. Faafefiloi paʻu ma oneone, faʻaleleia lelei le palapala.
  2. Toto fatu ina ia lava le avanoa i le va oi latou.
  3. Ona fufuluina lea i le peat.
  4. Ufiufi le atigipusa ma le polyethylene, tuu i se nofoaga mafanafana ina ia vave ona tupu fatu.
  5. Seiloga e tupu mai le totogo, e mafai ona tu le pusa i le susulu o le la.
  6. O aso uma lava, e tatau ona aveese le ata mo le 30 minute e faʻamalosi ai le palapala.

A uma ona totogo fatu, ona aveese lea o le ata, ma faamama le pusa i se nofoaga ma le malamalama. Ua totoina i totonu o ipu ina ua uma ona iai ni laulaau atoatoa.

Taua! O le faagasologa atoa o le totoina o fatu mai fatu e tusa ma le 3 masina.

Laʻau

E faʻafefea ona faʻalautele le fale i le fale:

  • E pei o le seleselega, e faʻaaogaina ai weni laititi, mai le 8 i le 10 cm le umi.
  • O le pito pito i lalo e tipi i le maualuga o le 45 tikeri.
  • Ona lafoina ai lea o le sisi i totonu o le malala ma o le avea ma se tagata galue malosi (Kornevin, acidic succinic acid).
  • Faʻalu le eleele aʻo lei totoina le va.
  • A maeʻa ona totoina laau i le eleele ma ufiufi i se pulou tioata.
  • O le koneteina o loʻo tuʻuina i se nofoaga lanu.

I aso uma mo le 30 minute ua aveese le pulou. E le gata i lea, e le tatau ona faʻamalo le palapala. O le taʻavale e tusa ma le 1.5 masina.

Faʻamatalaga ono tutupu

E le masani ona sologa lelei mea e tutupu ai. E tele taimi e iai se faʻafitauli e pei o mea faʻamaʻi. Afai e te le amataina se taua ma i latou i le taimi, o le a mate le fale.

Pests

O le Liana e afaina i ituaiga meaola e lua - mealybug ma spider mite. Mealybug e afaina ai vaega uma o le laau. O le faailoga muamua o lenei iniseti o se paʻu paʻepaʻe.

O se faailoga o se apogaleveleve mite o le foliga mai o se upega uila i luga o le laupepa. Togi o le laʻititi laʻitiiti, e oʻo atu i le 1 mm le umi. Le togafitiga o iniseti e fesoasoani e tetee atu i nei mea faʻavevela. Afai e manaʻomia, e tatau ona faia ni vailaʻau.

E faaopoopo atu i meaola faalafua, o isi faafitauli e ono tulai mai. Mo se faʻataʻitaʻiga. E susunuina mumu i luga o laʻau pe afai o loʻo tu le ulo i le la susulu. Faatasi ai ma le tele o vai inu, o le a amata ona pala le tino o le misela.

Faʻalogo lelei! Ona o le le lava o le susu pe afai o le potu ua matua matutu, o le a pau le ea.

Mea masani masani

O ituaiga sili ona lelei mo le faʻasao mo le ola i le fale.

Ovoid (Ovata)

O se mea iloga o le eseesega o le Ovata e le o le uumi, piniki piniki o pu. O lau o le ituaiga o Ovata dyschidia e lapotopoto, e tu i lalo o veins vevela. O lau laititi e ese i le lanu piniki, lea e faasolosolo malie lava e avea ma lanumeamata.

Numera

Dischidia Nummularia o se tasi lea o ituaiga sili ona lauiloa mo le ola i le fale. E masani lava ona tupu e pei o se ampel laau i fugalaau fugalaau. Laulaʻau e tautau i lalo, tupu e oʻo i le 1.5 mita le uumi. O fasipepa e laiti, lapotopoto. E pei o siliva. O le fugalaau e mafai ona tupu e pei o se vine, pe afai e te faʻapipiʻi se lagolago lata ane.

Nummularia Dyschidia

Ruskolistnaya (Russia variegata)

Ruskolistny dyschidia i le umi e tupu mai i le 50 i le 150 cm O le vaitau o le vavalalata e tumau i le tausaga atoa. Fugalaau paʻepaʻe. Laititi, e lima-faʻanoanoa. Fufulu ese se manogi vaivai o le meli. O se uiga masani o lenei ituaiga o laʻau laiti e pei o se tupe siliva. O le mea e fiafia i ai e fiafia e tupu le dyshidia i luga o le malamalama, sina palapala eleʻele ma suavai lelei.

Faamatalaga faaopoopo! O lenei ituaiga e taʻua foi o le dyshidia Million loto.

Faʻailoga

O lenei ituaiga e ese mai i isi ituaiga i le tele o aʻa malulu. O le laʻau o le oval, e foliga mai, ona o le mea na maua ai e le laau lenei igoa. O lefolafola laulaʻau o se moli lanumeamata lanumeamata. Crohn e faʻatusatusa. Pink po o fugalaau fugalaau. E pei o tamai mamoe.

Laʻau Apple

O Apple leaf dischidia na maua lona igoa ona o foliga o laulaau. O pepa e pei o se apu lanumeamata. O nisi taimi o le laulau laulau o se paʻu maamora.

Vidalia

O le igoa lona lua mo le dyshidia o Vidal. Laʻau ola le lelei. O laʻau e umi, mafiafia. O loʻo ufiufiina i ni ituaiga se lua o laupepa i le umi atoa. O le ituaiga muamua o lanu lanumeamata lanumeamata. O le ituaiga lona lua e i ai ni mea laiti laiti, o totonu o ia vai e iai vai. Faalua i le tausaga, fugalaau puaʻa piniki i luga o le laau.

Hirsuta

O Hysut's dyshidia o se tasi o mea sili ona vaivai ma sili ona le masani ai. E lapotopoto ia pepa, e tusi le pito i luga. O le togalaau e le gata o le lanumeamata, ae o le paʻu foi ma se lanu siliva. O le laupepa lafola o le falemaʻi. Inflorescences e faʻapitoa, e pei o le lua. Petals faʻamaʻaina le lanu o le uaina.

Raffleza

Dischidia Rafflesiana e umi lava ona ola i luga o pine e oʻo atu i le 5 mita. O le tele o lanu paʻepaʻe paʻepaʻe e faia i luga o pu taʻitasi. I luga o le laʻau o loʻo i ai laʻau o ituaiga e lua - o se tasi o le ogatotonu e foliga mai ma le lona lua o mea laiti, e lapotopoto uma.

Singularis

Dischidia Singularis e iloga i pine uumi. Dyshidia Singularis ma laʻau lanu, lanu meamata i lanu paʻepaʻe i totonu o le laulau.

Dyshidia Singularis

<

O Dyschidia ua matagofie ona tusia i totonu o totonu. O le mea sili aoga - o le laau e le lelei i le tausiga. Faʻafetai i le liana, e mafai ona e faaopoopoina se vaomatua vaomatua i le fale o le taulaga.