Laʻau

Euphorbia alba - faʻamatalaga ma le tausiga ile fale

White-veined Euphorbia o se tagata e nofo i totonu o le vaega laiti. Ua manatu Madagascar o lona natura masani. Ae ui i lea, soo se tasi lava e mafai ona totoina a latou lava vaomatua - o le fugalaau e malosi aʻa i le fale. I lenei tulaga, e aoga le suʻesuʻe muamua pe faapefea ona tausia lelei.

O le a le mea e foliga foliga mai e paʻepaʻe-euphorbia euphorbia, o le a le aiga

O le Euphorbia e paʻepaʻe papaʻe o le aiga Euphorbia. E i ai isi igoa mo lenei laau-manoa manuki ma le euphorbia.

I le faaopoopo atu i lenei ituaiga, o le aiga e tusa ma le 2,000 isi ituaiga eseese e eseese i le tele ma foliga vaaia. O se uiga taatele o le i ai o le sua manogi, lea e mafai ona vaaia i le nofoaga o le gau o laulaʻau ma le ogalaau. O lenei paʻepaʻe paʻepaʻe e aofia ai mea oona e mafua ai le mumu.

Euphorbia paʻepaʻe

O le mea e maua mai i le 'au talavou e vaivai ma tino, ae i le aluga o taimi e amata ona faʻamalosi. E taua le faamamafaina o se isi mea: i le pito i lalo, o le mafiafia o le ogalaau e itiiti ifo i le pito i luga. E le gata i lea, o loo ufiufi ai i ona ivi. O laupepa e aliali mai i luga o le ogalaau, ae o le faasolosolosolo malie lava e pau i lalo. O lenei mea e maua ai le fugalaau o se ata foliga tutusa i pama.

Faamatalaga faaopoopo! O laulaʻau lamolemole ma lamolemole o loʻo faʻapipiʻi i luga o le ogalaau e faʻaaoga ai se uumi umi. I luga o le lanu lanu meamata o le lau laulaau, o se mamanu o vela papaʻe e mafai ona iloa. O le mafuaaga lenei mo le faʻaalia o le igoa.

Mea masani masani

O le tele o ituaiga o le aiga Euphorbia e maualuga le manaomia i totonu o faifaatoaga. I luga o lenei lisi: Foxtail (poo le Akalif's euphorbia), ulu o le malie, o le euphorbia Mila, multiflorous, ma le tirukalli.

Faamalologa meatotino

E ui lava i le i ai o mea oona, e masani ona faʻaaogaina se tagata paʻepaʻe paʻepaʻe e fai ma fofo faʻapitoa mo le palapalā, maʻi pipili, ma maʻi eseese o le manava ma le fatu. O le togafitiga a le tagata lava ia ma lenei laau e malosi e le fautuaina. Muamua e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi. O le a ia tuʻuina atu fautuaga e faʻavae i le fua o le faʻaleagaina ma le manuia.

E uiga i le talafaasolopito o foliga vaaia

E tusa ai ma le tala, o le euphorbia o lona igoa (euphorbia) e fai ma sui o Dr. Euphorb. O lenei alii na avea o se tagata vailaau mo le pule o Numadi Yubu II. Na ia faʻaaogaina le euphorbia mo togafitiga o le tele o faamai.

Vaega o tausiga o fugalaau i le fale

O le mea lautele, o ituaiga ituaiga o Euphorbia e le manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa, e ui i lea, e aoga tele le suʻesuʻeina o le fausiaina ma le fafagaina o mea aʻo lumanaʻi. I lenei tulaga, o le fugalaau o le a fiafia pea i le tele o lauusiusi.

Lulu

O le Euphorbia room - paʻu paʻepaʻe, uila ma isi meaola

Euphorbia o se laau toto. E sili ona lelei i le vevela i le va o le 18-25 ℃ i luga o le zero. Ae ui i lea, o le vevela vevela i le +15 ℃ o le a le afaina tele. I le leai o se vevela (i le 12-14 ℃), e amataina e le laau se taimi malolo.

Taua! O faʻataʻitaʻiga leaga e afaina ai le tulaga o le potu pama.

Malamalama

O lenei ituaiga talitonuga fiafia e fiafia i le malamalama, o le mafuaaga lea ua fautuaina ai fai togalaau i masina o le taumafanafana e ave le fugalaau i luga o le faapaologa po o le faapaologa. I le aoauli, e tatau ona lafoai le sunbathing, aua o le mea lea e mafai ona mafua ai mumu laulaʻau.

O se fagu e iai se laau e mafai ona tuʻuina i luga o le windowsill, ae afai o le pupuni e feagai ma le itu i matu, ona manaʻomia lea o le malamalama mai se punavai.

Milkweed Lighting

Faʻasa

E manaʻomia e White-eared Euphorbia le tele o vai inu masani. E taua tele le mataʻituina o le vevela ile masina vevela vevela. I le taimi lava lea e tasi, o loʻo faʻamauina ai nisi o tuʻutuʻuga:

  • E le tatau ona faʻamago atoa le eleʻele eleʻele, aua o le a afaina tele ai le tulaga o le aʻa.
  • O le tele o le faʻaleleia o vai e fuafua e ave i ai le mafaufau i le vevela ma le vevela. O faailoga o le a avea ma tagata taitoatasi. O le mea autu lava o le a oʻo i le isi vaiinu e sosoo ai, o le pito i luga o le palapala e iai le taimi e faʻamago ese ai.
  • O le vai faʻaaoga e malu i le vevela o le potu.
  • A uma le faʻamaʻa, e tatau ona aveʻese uma le susu mai le pani. Afai e le faia lenei mea, o aʻa o le a amata ona pala.

Lafoaia

E le manaʻomia le sosolo o le pamu moli, aua e aafia ai le masini. E mafai ona aveese le efuefu mai laulaau laʻau ma se pulumu vaivai po o se omomi malogo.

Totogi

O lenei laau e faʻafelelei ai le ea i totonu - o le maualuga o le maualuga o le 40-50%. E sili atu le mamafa o nei faailoilo e le fautuaina.

Soo

O le elemene o le palapala e tatau ona latalata i le le mautonu. Mo le totoina, e mafai ona e faʻatau eleele faʻapitoa lea e fetaui lelei mo suauu.

E mafai foi ona e saunia le eleele ia oe lava. O lenei mea e manaʻomia ai ni vaega i vaega tutusa: oneone faʻamaʻapoʻa, tamai laumei mo alavai, peʻa ma eleele fola.

Laʻei pito sili

I le vaitau o le alualu i luma (mai le amataga po o le ogatotonu o Mati), e manaomia e le euphorbia le fafagaina masani. O fua o meaʻai e faʻatautaia mo cacti ma soʻo se mea talafeagai lelei mo lenei faʻamoemoe.

Faʻalogo lelei! Faʻamuʻi le eleele i le 2-3 vaiaso. I le taimi lava e tasi, e faʻaaoga atili ai le faʻamaʻiina i le tautotogo. I le taumafanafana, e mafai ona faʻaitiitia i le tasi i le 3-4 vaiaso.

Vaega o le taumalulu i le taimi o malologa

Fualaau o le Euphorbia Mile - auala e tausi ai i le fale

I le taumalulu-taumalulu (mai ia Oketopa ia Aperila), o le fugalaau e malolo. A o faagasolo nei masina, e le manaʻomia le tausiga faapitoa o le pama o le fale - ua lava lea e faʻaitiitia ai le suāsusu ma mumusu e fafaga.

O afea ma pe faapefea ona fuga

Faʻasoa lelei, e tupu pea le laau. O fugalaau malukoedo o lenei ituaiga e leai se mea sili ona teuteu. Mulimuli ane, i le mea o fugalaau, o pusa fatu ua faia, lea e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le pama o le fale.

Ituaiga fugalaau

Chlorophytum crested - faʻamatalaga ma le tausiga i le fale

O fugalaau o le laau o loʻo i luga o se ogalaau matamata latalata i le ape. O le latalata ia i latou o ni petiles o lau. O fugalaau e laiti, o la latou fuainumera e masani ona tapulaa.

Manatua! O le sosogi e sosolo i se paʻepaʻe paʻepaʻe e matua vaivai lava, o lea e faigata ai i se tagata ona lagona.

Milkweed Bloom

Fugalaau fuga

I foliga, o fugalaau o lenei talitonuga e ese mai fugalaau o le tele o laau teuteu. O le mea lea, o le faʻamautuina o sikula maʻaleʻale e faʻapipiʻi i le ogalaau. I le ogatotonu o fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe, o loʻo faʻalauiloa mai filo mai se mamao.

Vaitaimi

E masani ona fuga le laau i le taumafanafana, ae ui i lea, o foliga mai o fugalaau i le tautoulu e mafai foi.

Teuteu

O fugalaau fugalaau faʻapitoa e tele ni mea e manaʻomia pe a manaʻomia le teuteuina o le fuphorbia fugalaau paʻepaʻe:

  1. Afai e maualuga tele le vavao ma e tatau ona faʻaitiitia le tuputupu ae.
  2. Afai o le pala (poʻo le tele o fuālāʻau) ua faʻaleagaina ma e manaʻomia ona fetuutuunai o latou foliga.
  3. Afai o le fugalaau e aofia ai le tasi ogalaau ma e tatau ona e faʻafouina le faʻalautele.

Mo le teuteuina, tautotogo po o le mafanafana e sili ona lelei. E taua le faʻaaogaina o se naifi malosi, aʻo leʻi togafitia i le ava malosi. O le kulimi suamalie o loʻo aliali mai i se tipi fou ua aveeseina i le vai. Ina ia puipuia le pala, o lenei nofoaga e togafitia i le koale.

E faʻapena ona faʻaleleia le euphorbia e paʻepaʻe

E lua auala e toto ai se fale fou:

  • toso - i lenei tulaga, e tatau ona e tipi le siama mai se fugalaau matutua;
  • toto fatu.

Fatuina fatu

E mafai ona faʻatauina ni fatu i faleoloa faapitoa o fugalaau. O se isi auala e aoina ai fatu mai le milipolo e sui ai fugalaau. A o lei totoina, e tatau ona tuu i se siosiomaga malie mo se taimi.

O le isi laasaga o le totoina o le susu muamua na saunia. Ina ia faia lenei mea, ia faia sina mea itiiti i le eleele ile centimita ma tuu se fatu i totonu.

Faʻamatalaga taua! Ia faʻalautele atili le mea e totoina ai, e le tatau, e pei ona i ai i lenei tulaga, o le taimi faʻavavevave o le a faateleina.

I le taimi lava e uma ai ona totōina, e ufiufi le eleele i se ata tifaga seʻi oʻo mai pulapula lanumeamata. Vaitaimi, o le ata tifaga o le a siʻitia, faʻapipiʻiina ma faʻamalosia. A maeʻa le 10-12 aso, o le a amata ona tupu fua.

Faʻasogaina o ni afifi

Afai e faia se faaiuga e faʻaleleia le euphorbia e ala i le tipi, ona tatau lea ona faia lenei galuega i le amataga o le taumafanafana:

  1. Filifili se ata talafeagai. E tatau ona avea lenei mea ma pu malosi o le itiiti ifo i le 12-15 cm le umi.
  2. O vai uma e aliali i luga o le tipi ua fufuluina i le vai.
  3. O fasi keke e togafitia i le malala. O le vaeluaga o le fana e totoe mo le 1-2 aso.
  4. Ua tuʻuina le 'ava saunia i totonu o le palapala ma faʻafefe faʻapena i palapala. E sili atu le faʻapipiʻi o le paʻu paʻu paʻu luga ma tuʻu le fagu i se nofoaga mafanafana.

Suiga

Afai e tatau ai, e mafai ona totoina le laau i tausaga taʻitasi. I lenei tulaga, e tatau ona siaki po oa tulaga o aʻa. Afai ua matua tele, ona tatau lea ona sili atu le lapoa o le fagu fou nai lo le muamua.

O faʻafitauli faʻafitauli i le tuputupu aʻe ma faʻamaʻi

Paʻepaʻe paʻepaʻe paepae, pe a alu i le fale, tupu ma faʻateleina le lelei. Ae ui i lea, o loʻo i ai nisi faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi pipisi e faʻalavelave ai le tulaga o le laau ma mafai ai ona oti.

Faʻatoʻa vaʻavaʻai mata ma lau

Fai mai nisi o fai togalaau pe aisea ua amata ai ona paʻu laulaau. O lenei mea moni e mafai ona taʻu mai le le lava o le malamalama. E lua auala e faʻaleleia ai lenei mea. O le fugalaau e latalata atu i le faamalama. Afai e le mafai, faʻaaoga se moli.

Lea lanu paʻu

O le paolo malulu o laulaau ma le faʻaalia o pale i luga o le laulau laʻau e mafai ona faʻaalia ai le solia o le faʻafeinuina o le vai poʻo le faʻamalamalama le talafeagai.

O faʻamalosi e faʻamago i luga o laʻau

A oʻo mai fautuaga matagogo, faʻalogo i le faigamalo o le vevela. Masalo o loʻo fuga le fuga i le maalili a le maalili pe tu i totonu o vili.

Lafoaʻi paʻu laʻau maualalo

O le tele o taimi, o lau laititi pito i lalo o le militeli e amata ona liu samasama ma pauu pe a pala le aʻa. Ina ia siakiina, o le fugalaau e aveeseina mai le ulo ma aʻa na suʻeina. Afai e manaʻomia, e fufulu le aʻa ma faʻaaogaina vaega ua faaleagaina.

Milkyed aphids

<

Pests

O nisi o faʻamaʻi pipisi masani o:

  • paʻepaʻe;
  • vaʻavave mite;
  • mealybug;
  • aphids.

E mafai ona e faʻaumatia latou i le fesoasoani a iniseti.

Filifilia se nofoaga e faʻapipiʻi ai se ipu o le mafaufau e amanaʻia fautuaga a le au fai togalaau. O lenei fugalaau e le fautuaina e teuina i totonu o le potumoe. O loʻo i ai se manatu e aʻafia le malosi. E sili ona lelei le faʻapipiʻiina o le pama i totonu o le potu, le umukuka. I lenei tulaga, o le a aumaia le manuia ma le mautu i le fale.