Fua o le gaosiga

Ia faamasani i ituaiga sili ona lelei o arugula

Arugula o se aga masani lauiloa i salati i atunuu Metitirani ma suauu i Asia. O le tuputupu ae i totonu oo tatou avanoa, ua na o le mauaina o le malosi, ma o le maketi e le o mafai ona maua ai le eseesega eseese o ituaiga eseese, ae o le tele o ituaiga ituaiga o fefaatauaiga i totonu o aiga ma fafo e maua i le pisinisi. O le a tatou faʻamatala atili atu ituaiga sili ona lelei o arugula ma lona aiga, o vaega e lua.

Arugula: tasi le igoa - lua laau totō. Auala e iloa ai

Afai ua e maua le poto masani i le gaosiga o arugula, atonu ua e matauina o laau toto e tutupu mai fatu ma le igoa e tasi e mafai ona ese i foliga vaaia ma le tofo, pe o igoa eseese o laau e mafai ona maua i luga o le afifi e sosoo ma le igoa o le ituaiga. E ono tulai mai le le mautonu ma le foliga mai o le ata. O mea uma lava e faʻamatalaina faigofie: i lalo o le igoa "arugula" e lua aganuu e natia.

O le igoa faapisinisi na aumai ia i matou mai Italia o loo faaaogaina nei i fefaatauaiga (i faleoloa, i luga o le afifiina, i le faʻasalalauga), i totonu o failaʻau fualaau, i le kuka. I totonu o lomiga faʻavae faapitoa, o loʻo faʻaaogaina le isi igoa - Indow sowing campaign, poʻo le totoina o le miraka (mai le igoa Latina). O lenei laau e maua i le Indus genus o le aiga Cabbage ma o loʻo faʻaleleia.

E te iloa? O igoa e mafai ona e fetaui ai: agaka (Latina), salati rocket (English), anufe (Rusia), rauka (Siamani), Arugula (Amerika), rugola, rugetta (Italia), rocket (French), rocca (Eleni ).

Inda totō tausaga taʻitasi, faʻafefe, e oʻo atu i le maualuga o le 30-60 cm, o loʻo faʻaalia e laulaau lanu lanu lapopoʻa ma ona mataʻu. Inflorescence - o se pulumu umi e le masani ai. O fugalaau e mama, toetoe lava a paepae ma vela lanu viole, o nisi taimi e samasama pe kulimi. Laititi, lanu enaena lanu enaena, pei o le fatu sinapi, ua faatulaga i laina e lua i totonu o le 2-3 cm le umi.

Laʻau laʻau lauolaola - o se fale faʻapitoa o loʻo nofo ai 40-70 cm le maualuga, o le tino o Cabbage. O lenei tamai laau toto i totonu o lo tatou atunuu ua ola e pei o le laisisi laisua culture ma le igoa faapisinisi "Arugula Wild." O loʻo faʻaalia i laulaau laititi ma faʻalavelave tele. O fugalaau e samasama, ma le taimi - lanu moli. O fatu e laʻititi lava, pei o fatu poppy, tuʻu i totonu o laina e lua i le 2.5-4 cm le umi. E sili atu le manogi o greens nai lo Indo.

E taua! Pe a filifilia fatu, faʻalogo i igoa Latina. O le Eruca sativa o le fatu lea e totoina pe afaina. O le Diplotaxis tenuifolia o le lua-talo, lua-talo, poʻo le "wild arugula".

Indow lulu totoga

I le Setete Resitala o ituaiga laau toto e talafeagai mo le tufatufaina atu i Ukraine, e na o le 2 ituaiga ua uma ona faamauina, ae ui lava i lea, o fatu o le tele o ituaiga o ituaiga Rusia ma Europa e mafai ona maua i luga o le faʻatau. I totonu o Rusia, e 30 ituaiga ituaiga o meaola ua faamauina.

Filifilia a Ukrainian: Fomai Doctor ma Lupeta

I totonu o le 2008, na faʻaofiina ai le ituaiga muamua o Indau faʻatoʻaga i totonu o le Setete Setete o Vaomatua Vaʻalele talafeagai mo le tufatufa atu i Ukraine - o le Fomaʻi Fomaʻi na faia i le faʻataʻitaʻiga "Mayak" o le Institute of Vegetable Growing and Melon-Growing of the National Academy of Agrarian Sciences of Ukraine (Chernihiv region) penisina faʻamaonia faʻamaonia. O se ituaiga muamua lea o le vaomago, o pine muamua e aliali mai i le 5-6th aso, mai i le togi i le seleseleina e 27 aso. O le au e saʻo, ma e mafai ona pupuʻu le totō lelei. O se totogo e mafua mai ile vaivai o le anthocyanin. O lau laʻau e lautele le 6-10 cm ma le uumi o le 23-25 ​​cm, o le lauulu lanumeamata. I totonu o le laina e 5-7 laulau. O fugalaau e paʻepaʻe, ma o le vevela o le 2.2-2.5 cm ma vela violē. Le fua o le 1-1.3 kg / sq. O le ituaiga e talafeagai mo le galueaina o laau toto ma i lalo o tulaga o tekinolosi faʻainisinia. E fautuaina mo le faʻatinoga i atunuʻu uma o Iukureini.

I le 2014, o le ituaiga Lybed sa resitalaina e le kamupani Kiev "NK EL_T". Ole ituaiga muamua o laʻau o loʻo fiafia i le faʻatoʻaga muamua i totonu o le 20 aso i le maea ai o le germination. O le tuputupu aʻe o le vaitau e 95 aso. I totonu o le pitonuʻu e tusa ma le 10 laulaʻa lanu o lanu meamata e aunoa ma le gasologa o le gaosiga ma le vevela, e le faʻaseseina muamua pepa. O le avega masani o arugula Lybid e 2.5 kilokalama / sq. m O lenei ituaiga o uʻamea o loʻo faʻaalia i le maualuga o gaʻo ma le malosi e tetee ai. Vaʻaia o le arugula faʻatoʻateleina o le Iukureini e talafeagai mo le galueaina i totonu o le avanoa tatala ma tapuni.

Poker

O le ituaiga sili ona lauiloa o Indow o Poker, faamauina i le 2005 e le Institute Research for Vegetable Growing in Ground Protected (Moscow) ma le kamupani gaosia Gavrish. O nei ituaiga o Rusia muamua e taua mo le lelei o lona tofo ma ua fautuaina mo salakeke ma ipu pito i luga o aano o manufasi ma iʻa. Mai le totogo mai i le tipiina o le green e 20-25 aso. Laʻau faʻalaʻau o arugula "Poker" e oʻo i le maualuga o le 40-80 cm. O lanu lanumeamata malosi e fai ai le rosette 18-20 cm le maualuga. I totonu o se eleele puipuia eleele e aofia ai le 12 laupepa, i le eleele tatala - 20-28. Arugula Flower Poker - kulimi paʻu. O fua o le ituaiga o le 1-1.3 kg / sq. m. O le ituaiga e talafeagai mo le faʻatauina o le faʻatau i le taumafanafana.

E taua! O le seleselega Arugula e seleseleina aʻo leʻi fuga, ae mulimuli ane o lona tofo na pa'ū.

Sicily

O le vaeluagalemu o le vaitausaga Rusia ituaiga Sicily ua tusia i le resitala i le 2006 e le Kamupani Scientific-Production Company "Rusia Rusia". O lanu o lenei ituaiga o loʻo i ai le manogi lelei ma le manogi. E mafai ona 'aina laʻau i le 27-30 aso talu ona maeʻa. O le laau toto e 60 cm le maualuga. Feteʻenaʻi-faʻapipiʻi (aumai lauulu i lalo -6 ºС), ae le taliaina le vevela, ao timuga e amata ai le fana. O laʻau o arugula o le Sirilium e faʻamalosi, faʻasalaga solo, ma fugalaau e samasama-paʻepaʻe ma vela violē. O le gaosiga matagogo e 2.5 kilokalama / sq. m

E te iloa? Atonu o le arugula o loo taʻua i le mau o le Tusi Paia: "Ona alu atu ai lea o le tasi i le togalaau e piki fualaau faisua, ma ua ia maua ai se vao o le vao, ma maua mai ai fualaau aina ma ona ofu atoa; latou "(2 Tupu 4: 39-40).

Rococo

O le televise o le tupuaga Rusia o Rococo sa faamauina i le 2006 e le kamupani "Semko-Junior". O le ituaiga o le vave o le taumafa: gogo lauusiusi mo le 20-25 aso. E i ai sona tofo vevela ma se manogi malosi. O lau lanu lanumeamata o le laʻau laʻititi e fai siʻosiʻomaga i tafatafa o le pito, faʻapotopotoina i totonu o se soʻo e 12-18 cm ma maualuga le 20-25 g. O fugalaau e paʻepaʻe. Le fua o le lanumeamata - 1.6 kg / sq. m

Cosica

O le vaitau o le vaitau Corsica na fatuina e le kamupani Rusia suʻesuʻeina suʻesuʻega faasaienisi ma le kamupani Euro-kamupani i le 2006. Greenery e avea ma mea suamalie mo le 30-32 aso mai le germination. Ole laulaau ole laulaau o laulaau e oʻo ile maualuga e 62 cm. O laʻau lapopoa o loʻo i ai se lamolemole lanu, lanu lanumeamata ma se fusi faila ma se mata e le ogatasi. O fugalaau e paʻepaʻe ma se paʻi piniki. O le vailaʻau e puipuia i le malulu, ae le talia le lamala ma e saoasaoa i luga o aū.

E te iloa? "Eruca Sativa" ma le "Rock Rock" - o igoa o vaega musika.

Koltivata

Tusia ituaiga Koltivata na ulufale i le resitala i le 2015. O le vave ona matua: e mafai ona 'aina le greens mo le 20-25 aso. Laʻau lanu meamata lapopoa e matua malosi lava le fesuiaʻi ma fausia ai se rosette 10-15 cm le maualuga O fugalaau o le laau o kulimi. Le fua o le lanumeamata 2.4 kg / sq. m, o le tele o le laau - 40 g O lenei ituaiga o uʻamea o loʻo i ai se manogi malosi ma se manogi manogi-sinapi, o ona laʻau manogi e mauʻoa i suauu taua ma vailaʻau maloloina. O le ituaiga e talafeagai mo le galueaina i totonu o le avanoa ma le tapunia.

E te iloa? I le galuega a le tusitala Roma anamua o Pliny le Elder (1st senituri AD.) "Vailaau mai togalaau togalaau" e faatatau i le faamaloloina o meatotino e avea o se vaifofo, o se anti-parasitic agent, o se auala mo le paʻepaʻe paʻu.

Malamalama

O le tausaga o le vaitau o Indow Dovkina sa faamauina i le 2010 e le All-Russian Scientific Research Institute o le Vaomatua Industry ma le Kamupani faifaatoaga Poisk. O le lapisi maualuga, 18-20 cm le maualuga o le rosette e aofia ai laʻau lanumeamata lanumeamata o se ituaiga lyre ma se lamolemole lamolemole. O le fugalaau fiailoa e manaia ma vela vevela. Fua o le toto - 18-20 g O le fua o le lanumeamata - 1.7 kg / sq. O le vailaʻau e puipuia i le malulu, alofa i le susu, faʻasaoina lona tulaga lelei mo le umi ma amata le aū i le tuai.

Spartak

O le ituaiga muamua lea na maua ai le tofo vevela na faʻaalia le faafetai i le "Sedeka" i le 2012. Greens na amataina le 24-28 aso. O le laau e oʻo atu i le maualuga o le 70 cm ma se vaega o le 20-25 g. O le rosette o laulaau e afa afa, o laulaau e lanu meamata, o le laʻititi i le lapopoa, o le lyrate i foliga ma le lamolemole. Fugalaau fugalaau. Le fua o le lanumeamata - 2.1 kg / sq. m

Victoria

Mid-season arugula Victoria na taloina i le ofisa o faatoaga "Sedeka" i le 2012. Greenery e suamalie i le 28-32 aso i le maea ai o le tulaʻi mai o tipu. O le laau e maualuga lona 70 cm ma o le telefoni 22-27 g. O le rosette o le semi-upega e aofia ai lamolemole lamolemole lamolemole o se ituaiga lyre ma se lanu lanu meamata. O fugalaau a Vitoria o le kulimi. O le ituaiga o loʻo faʻaalia i le gaosia o le 2.2 kilokalama / sq. m

Laʻau vaivai

I totonu o le Setete Resitala o ituaiga laau toto e talafeagai mo le tufatufa atu i Ukraine, e na o le tasi le ituaiga o laʻau e lua-taloina-e fiafia i ai - Gratia of Italian selection. O le ituaiga o Rusia e aofia ai ituaiga eseese e 13, e tolu na amataina i le 2017.

E taua! O laina lua-laina ma le laina lua-laina o igoa ia o se tasi o laau e mafai ona maua i le maketi o fatu. O le filifiliga muamua o loʻo lisiina i le Faʻamatalaga o Laʻau Maualuga o Ukraine, le lona lua na faʻaaogaina i le Rusia.

Rocket

O le kamupani a Moscow "LANS" na resitaraina le vaeluaga o le vaitausaga Rocket ituaiga i le 2006. E mafai ona 'aina' 'papaʻeta i le 28-30 aso. O le laʻau e tilotilo i luga o laʻau e oʻo atu i le maualuga e oʻo i le 60 cm ma o le mamafa o le 15-20 g. O laʻau laititi lauitiiti ei ai se lamolemole lamolemole, lauulu lanu meamata, o foliga tipi e nifo i le pito. O le fugalaau e mama samasama. Greens ei ai se manogi malosi ma se mea manogi gapi vaovao. O lona gaosiga e 1.5-2.5 kg / sq. m

E taua! O le lua-laina ebony euphoria, Taganskaya Semko, Solitaire ma Rocket eseese i le 2006-2007 na resitaraina i le Setete Resitara o Vavega Fausiaiga o le Malo o Rusia e pei o ituaiga o laau toto o le Indow. Ae ui i lea, ona o le suesuega a le Zh V. V. Kursheva i le 2009, na faasaʻo le mea sese. I aso nei, o le pepa o loʻo i ai le vaaiga saʻo - o se laʻau lua-laina lamolemole, ae i totonu o tusitusiga e le faʻapitoa ma le maketi o fatu o loʻo i ai pea le fenumiai.

Solitaire

Na amata mai i le 2007 le numera muamua o le vaomatua i le Scientific-Research Institute of Vegetable Growing of Ground Protected and the breeding company Gavrish ma e lauiloa tele. Solitaire o se ituaiga malulu e mafai ona malulu e mafai ona taumalulu i le malae vaʻai ma tuʻu ai gutu i le amataga o le tautotogo. O lona taimi matua e 25 aso. Ole lapisi ole laulaau o laulaau e maualuga lona 18-20 cm ma o le tele o le laau e 15-20 g. O laulaau e laʻititi le lapopoa ma ua i ai se lanu meamata ma le lyre ma le vaʻai i le pito. O fugalaau e samasama. O lanu e matua manogi ma maua ai le malosi o le kulimi-sinapi, o le fua o le fua e 1.4-1.6 kg / sq. m. E mafai ona tupu aʻe i se auala faimalaga i le taimi o le taumafanafana.

Taganskaya Semko

O le uluai vasega o Taganskaya Semko na faamauina i le 2006 e le kamupani "Semko-Junior". Greens e mafai ona taumafa i le 20-25 aso pe a maeʻa ona totogo. O le rosette o le rose-15-20 cm le maualuga ma e 20-25 g ma e aofia ai lau lanu lanumeamata lanumeamata ma se lamolemole lamolemole ma nifo i tafatafa o le pito. O le fugalaau e mama samasama. Greens ei ai se manogi malosi ma se tofo vevela. O lona fua o le 1.3-1.5 kg / sq. m

E te iloa? I punaoa mai fafo e mafai ona e maua ai igoa nei e lua o le lua: o le laumei lagoʻa umi (papa o le paʻu o le papa), papata vao, laʻau oneone, Lincoln vao vao, papa papaʻe (papa papae); vao Italian arugula, sylvetta arugula.

Euphoria

Sa resitaraina i le 2007 e le Faʻalapotopotoga Suesueina Faʻasaienisi Faʻasaienisi-Rusia uma a le Faʻatoʻaga. O le Euphoria o se fua o le matua: 35-40 aso e pasi mai germination e faʻaaoga. O le laau e puipuia i le malulu ma le lamala, ei ai le maualuga o le 23-25 ​​cm ma le mamafa o le 30-40 g. O le rosette o laulaau e toʻagaina. Mafiafia, o laʻau laʻau-laʻau lanu meamata lanu lanu meamata, o fugalaau e samasama. Le fua o le lanumeamata - 3.2 kg / sq. m

Cupid's Arrows

O le ogatotonu o le vaitau o le filifilia o Rusia o loʻo tusia i le tusi resitala o ituaiga i le 2011 e le Agrofirm "Poisk". O le laau e tumau lona uiga tau pisinisi mo se taimi umi, ua aliali mai ua tuai. 35-38 aso e pasi mai germination i le malosi. O le laau toto e oʻo i le 20-25 cm le maualuga. Pauna - 35-38 g O le lau o laulaau e afa-totoina, ma o laulaau e masani, laʻau-mata, lanumeamata. O fugalaau e samasama. Le fua o le lauusiusi - 2.6-2.8 kg / sq. m

E te iloa? O le vaega o tusitusiga anamua i luga o vailaau faafomai "Trotula", na fausia i le taulaga Italia i le taulaga o Salerno i le seneturi lona 12, o loo taua ai tupe mai le rocket rock i le dysentery ma faatasi ai ma le uaina i faamaʻi o fafine.

Olivetta

O lenei uluai ituaiga o ituaiga filifilia Rusia na faʻaalia i le 2011 faafetai i le kamupani "Semko-Junior". "Arugula Afe" O Olivet o loʻo tuputupu ae vave: e mafai ona faʻamalo le greens i le 20-25 aso. E oʻo atu i le 20-25 cm le maualuga, o le tele o le laau e 20-25 g. O laulaʻau malosi e faʻamalosia e maua ai le tofo ma le manogi malosi. Olivet fugalaau e mama lanu samasama, o fatu e mama, enaena. O le fua o le lanumeamata e 1.3-1.5 kg / sq. m I ni nai tausaga talu ai, o le arugula o se mea ofoofogia, ae o le taimi nei o loo i ai fatu o le tele o ituaiga eseese o loʻo faʻatau, ma o lenei lisi o le a faʻapupulaina aʻo gaosia galuega ma faʻalauteleina le maketi. Afai e te naunau i le faʻatupulaia o se aganuu fou mo oe lava, pe o oe o se tagata o le au, o le a mautinoa lava e te maua se ituaiga o mea o le a valaʻau atu ia te oe.