Faatoaga faatoaga

Auala e togafitia ai coccidiosis i moa

O tausaga uma lava, o moa e afaina mai i le tele o faʻamaʻi e mafua ai le tele o gau i le au faifaatoʻaga. O se tasi o maʻi taatele o coccidiosis. I a tatou tusiga o le a tatou talanoa e uiga i le mea o loʻo tupu i lenei maʻi, e uiga i ona uiga ma metotia o togafitiga.

O le a lenei maʻi

Coccidiosis - o se tasi o faʻamaʻi faʻamaʻi, lea e mafua ai meaola faigofie e tasi - eimeria. O le vaega o lo latou toe gaosia o le gaogao, aʻo faʻamaoni le faʻamaoni o le mucous membranes, o le a amata le gaioiga o le inflammatory ma amataina le toto toto. Ona o le mea moni o le faʻaleagaina faʻanatura o le mucous membranes e tupu ma ua faʻaitiitia le faʻamaʻi, o le gasegase e mafai ona faʻaosofia foliga o siama siama e pei o colibacillosis, salmonellosis ma clostridiosis.

E taua! I le taimi o togafitiga, o le fafagaina i le vailaʻau e tatau ona tuʻuina atu na o le tasi i le ao, ma o le aso e sosoo ai e te manaʻomia e saunia se paluga fou.

O meaola uma lava e mafai ona aʻafia i coccidiosis. Ae ui i lea, o le uiga o le parasites o le mafai lea ona faʻatalanoaina faapitoa i luga o le tasi meaola. Mo se faʻataʻitaʻiga, o coccidia, o aʻafiaga o mafuaʻaga o le faʻamaʻi i moa, e le mafai ona faʻaleleia kuki ma salu i totonu o le manava. Ona o le tele o le taimi o le nofoaga masani o le parasite o le siosiomaga i fafo, o loʻo i ai le teteʻe i le tele o aʻafiaga leaga, ma e matua faigata lava ona faʻaumatia. O Coccidia e iloga i le lelei o le fausiaina - i le pe tusa o le 7-10 aso, e tusa ma le 2 miliona tagata tupuga na gaosia e se tasi sela.

Mafuaaga

O faʻapogai autu o faʻamaʻi pipisi e aofia ai:

  • fafaga;
  • inu pusa;
  • fafagaina o otaota;
  • moega.

Matou te fautua e aʻoaʻo pe faʻapefea ona faia se pusa pusa ma se fafaga mo moa ma ou lava lima.

I mea faaleagaina, o le siama e vave ona faigofie, ma i lenei auala e mafai ona vave ulufale atu i le tino o le manulele. O le auala lenei o le ulu mai o siama e masani ona tupu. A oʻo mai manu felelei, e masani ona latou 'ai saʻo mai le eleele. O le mea lea, o loʻo i ai sina faʻavaveina o meaola ninii i totonu o le manava, lea e tupu ai le toe gaosia.

Ae ui i lea, e mafai ona faigata mea uma pe a nofo le paopao i totonu o le fale e tasi ma, e tusa ai, e 'ai mai le mea e tasi. I lenei tulaga, o le tele o taimi tatou te talanoa ai e uiga i faʻamaʻi pipisi, lea e matua faigata lava ona foia. I le lava lava mataupu faavae, e salalau le faamai i totonu o le vai.

O le tuʻuina atu o se punavai o siama e mafai ona mafaufauina pe a faʻamaʻi mai moa mai moa. Le lava o le seleselega tatau, ma e seasea ona suia le vaomago, e mafai ai ona vave faasalalau atu siama i isi laulau.

Aoao le matautia ma le auala e togafitia ai faʻamaʻi o moa e pei o colibacillosis, pasteurellosis, faʻamaʻi Newcastle.

Uluaʻi faailoga ma le faʻafitauli o le maʻi

E lua ituaiga o faʻamaʻi: gasegase ma le sologa lelei.

I le gasegase o le faʻamaʻi, o faʻamatalaga nei e matauina:

  • le atuatuvale o le manulele;
  • mativa le lelei;
  • fia inu pea;
  • fulu fulafula;
  • o le manulele e gatete pe a savali;
  • o le i ai o le manava manaia ma elemene o siaki, atonu e ono moli pe mumu.
O le i ai o le faamai e mafai ona fuafuaina i le tulaga o le taotoga - o le a tumau ma sus °. O le olaga faaletino e aafia i le matua o moa ma le ituaiga o eymeri na mafua ai le maʻi. O le tele lava o taimi, o le numera o le tino e teuina i se tulaga o le tele o pasene, ae i nisi tulaga e mafai ona 70-80%.

E masani ona feagai ma tagata faʻatau mea e pei o le manava ma anufe i moa. Saili po o le a le mafuaaga ma metotia o togafitiga o nei maʻi.

Faʻatasi ma le coccidiosis, o le moa e avea ma le faʻamalosi, e mafai ona maua le paʻu paʻu. O le maʻi faʻatasi ma le gau o le mamafa o manulele, faaitiitia i le gaosiga. O le mea masani, e le mafai e tagata faʻamaʻi ona maua le mamafa, e le popole i isi, sili atu meaʻai, e le tali atu i le faʻamalosia i le faʻaaogaina o vitamini ma isi mea faʻaopopo.

E te iloa? O moa moa e masani lava ona feaveaʻi fuamoa laiti, ma o mea tuai e feaveaʻi ni mea tetele. O le mea lea, o le faʻamatalaga o fuamoa laiti e sili atu ona leaga o se faʻasesega. Nai lo lena, latou te aofia ai meaʻai sili atu.

Faʻailoga

Mo suʻesuʻega e faʻavae i faʻamatalaga o falemaʻi, faʻamaumauga o le autopsy, faʻapea foi suʻesuʻega o mea faʻapipiʻi ma siaki mai le mucosa o le intestinal e faʻaaoga ai se microscope. Afai e maua le alocysts nofofua i le vaaiga, o le a le maua ai mafuaaga mo le faia o se mea e iloa ai, ona o le i ai pea o se vaega itiiti o le eimeria i totonu o le manava o le manulele o le a matauina pea.

Afai ei ai ni masalosaloga e uiga i le i ai o le coccidiosis fulufulu, e tatau ona i ai muamua faailoga e feutagai ai ma se fomai vailaau.

Auala e togafitia ai coccidiosis i moa

E tele auala e faʻafefe ai le faʻamaʻi: faatasi ai ma le fesoasoani o sauniuniga faʻapitoa ma metotia masani. Manatunatu ia i latou taʻitasi.

Saili po oa maʻi mama moa ma moa moa, pe faapefea ona iloa ma togafitia i latou.

Fualaau oona

Mo togafitiga togafitiga, o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina e faʻasaina ai le atinaʻeina o parasite e taatele. Matou te ofoina atu ia te oe se lisi o fualaau faasaina ma le togafitiga fautuaina.

  1. "Aotelega". O le fualaau faʻasoifua maloloina e 0.25 g i le 1 kg o le fafaga mo le 5-7 aso. Ina ia mafai ona taofia le fualaau e 125 mg i le 1 kilokalama o meaai. O Chicks e tuʻuina mai mai le fanau mai i le 17 vaiaso.
  2. Baycox. Faʻaaogā i le pepa faʻapitoa. O le tui o le 1 ml o le 2.5% o fualaau faʻasaina i le 1 lita o le vai. O lenei lapisi o le vai e tatau ona totoina i totonu o le 2 aso. Mo le faʻamoemoe o le faʻamalolo, i le 1 lita o le vai e tatau ai ona faʻaalu le 0.5 ml o le 2.5% o le sauniuni ma faʻafeinu le manulele i lea aso ma lea aso.
  3. "Sulfadimezin". Tuʻu atu se manulele maʻi ile fua o le 1 mg i le 1 kilokalama o meaʻai. O le togafitiga e 3 aso. Mo le puipuia e le faʻaaoga.
  4. "Faʻasalaga". Ina ia puipuia le 1.25 g o le vailaau faasaina e tatau ona fefiloi ma le 1 kilokalama o meaai, ma o le fualaau faasaina e 2.5 g. O le togafitiga e 7 aso.
  5. "Avatek 15% SS". Faʻafefiloi ma le fafaga ile 5 g i le 10 kilokalama o meaʻai. E fautuaina e tuʻuina atu vailaau mai le taimi o le fanau mai o le manulele ma taofi 5 aso aʻo leʻi fasia.

E taua! I le pogisa ma le susu, o le ono mafai ona tupu aʻe le faʻamaʻi, o lea e tatau ona e mautinoa o le hen house e vave ona vevela ma e le vevela tele.

Fofo faʻapitoa

Matou te ofoina atu e faamasani i ni auala lauiloa e taulimaina ai le faamaʻi.

  1. Le faʻaaogaina o iodine. Iodine i le tulaga o se vaifofo e fautuaina e tuʻuina atu aʻo leʻi faia le taeao. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻavaivai i le vai i le faʻatonuina o le 0.01%. O fua mai le fanau mai i le 40 aso o le 2 ml i le manu, 40-60th day - 5 ml.
  2. Faaaogaina o le sulfur. I le fafagaina i aso uma, faaopoopo le 2% sulfur. Fafagaina e faia mo le maualuga o le 2 vaiaso; pe afai o le taimi ua atofaina e sili atu, e mafai ona tupu ai ricket.
  3. Faaaogaina Osarola. Ua faʻamavae le vailaau i totonu o le fafaga ma tuʻuina atu i moa e tusa ai ma le fuafuaina: 10 g mo le 1 kg o le mamafa o manu. O le fualaau e mafua ai le vaevaeina i le 2 taimi ma tuʻuina i le aso atoa. O le togafitiga e 5 aso. A maeʻa lena, e tatau ona e faia se malologa mo le 3 aso ma toe fai le vasega 4 taimi.

O se itu taua o le tausisia o le ola maloloina o moa o meaai lelei ia o moa.

Fuafuaga puipui

Ina ia puipuia le manulele mai coccidiosis, e tatau ona e mulimuli i nei taʻiala:

  • E faalua i le vaiaso e tatau ai ona faʻamamaina mea inu, faga fafaga, moega, puipui ma le fola o le moa moa;
  • A uma ona fafagaina e tatau ona tatau ona aveese meaʻai mai le fafaga;
  • tasi i le vaiaso e sili atu ona faʻamamaina le teritori mo le savali;
  • e taua le toe faʻaleleia o le manulele o vaitausaga eseese, e pei ona faamatalaina i le i ai o eseesega faʻamaʻi;
  • filifili meaai ma se pasene maualuga o vitamini ma minerale e mautinoa ai le fausia ma le tausiga o le puipuiga o manulele;
  • tuu se pusa i totonu o le falemoa o le ai ai ni iliili, maʻa maʻa, penisina ma masima.
  • Vaʻaia vave le manulele, faia lana tui i luga o le fautuaga a le fomaʻi.
E te iloa? O se moa o le a le tuʻuina se fuamoa i le pogisa. E tusa lava pe ua oʻo i le taimi e faʻatauina ai, o le a ia faʻatali mo le vaveao po o le aofia ai o le moli faʻamalama.
O Coccidiosis o se maʻi sili ona matautia, ma e tatau ona faia mea uma ina ia taofia ai lona ulu atu i totonu o le moa. Manatua o le mulimuli i fautuaga i auala e puipuia ai maʻi, e mafai ona e aloese mai le oti o manulele.

Vitio: auala e togafitia ai coccidiosis i moa

Togafitiga o togafitiga

O se auala lelei e faʻamaʻi ai le ea i luma o se manulele o siato iodine. E taua le matauina o le sao saʻo. O le siaki o le Iodine e masani lava ona fuafua mo se tele o avanoa; o faatoaga moa, faatoaga puaa, ma fale teu oloa e galulue faatasi ma i latou. I totonu o se tamai faatoaga, e mafai foi ona faʻaaogaina siaki, ae tatau ona i ai ni fua saʻo e mafai ona mamafa i le gram latalata.
FarmPromVet
//forum.pticevod.com/kokcidioz-kur-lechenie-i-dezinfekciya-t495.html#p10803