Laʻau

Faʻafefea ona mautinoa le fuga o le rimoni

Ua e matauina patino pe faapefea ona fuga mai le rimoni? E moni lava o se mea ofoofogia tele lea, e tusa lava pe o se laau totoga, o se laau umi i totonu o le togalaau poo se potu e pupuni i luga o le windowsill. O le anoanoai o fugalaau pupula susulu e fiafia ma mafua ai se faamemelo talafeagai.

Laʻau i logo

E le o se laina mai se fuaiupu, e le o se potu faitau a tamaiti, ae e masani ona taliaina ni faatusatusaga o ituaiga tolu o fugalaau rimoni ma mea faitino ia i tatou. O le tama fafine e foliga mai o le "mausali", e iai lona lautele ma o se mea tino.

O le fugalaau o le pomegranate e talitutusa lava ma se vaʻai.

O lona faʻamaufaʻailoga e faʻasaoina i luga o le rimoni pipi i se foliga o se "pale" laitiiti. Fugalaau fugalaau e umi-pistil - o le pistil o loʻo i luga o le maualuga o isi mea (umi, faʻapipiʻi). O loʻo faia i luga o paʻu o le tausaga talu ai. O le ovary e faʻateleina, faʻavae mai carpels fusi (4-8 vaega). I le taimi lava e tasi, o latou pito e faʻafefete i totonu, faia ni mea pueata poʻo ni mea e faʻaoga ai. I totonu o le rimoni papa, o nei potu e vavae ese mai le tasi i le isi e ala i se ata paʻepaʻe, ma totonu ua tumu i fatu.

Taavaletisi ma fatu fatu na fatuina mai carpels fused

O pusi o tane "logo" e vaʻaia, pistil-pistil - e pupuu le pistil, i lalo ifo o tua. O nei fugalaau e le mautonu ma, e ofo ai le lalolagi ma lo latou matagofie, pauu ese; faia i luga o paʻu o le tausaga oi ai nei. O le paleni i le va o le numera o tamaʻitaʻi ma alii kopi e faalagolago tele lava i le ituaiga. O se tasi o matafaioi e faia foi i tulaga tau le siosiomaga, tekinolosi tau faatoʻaga. O loʻo i ai foi se foliga tumau o le fugalaau, e foliga faigata e fuafua. O lona foliga e ese mai le logo ma le vavalo ua leva ona masani ai i tatou i le paʻu. O le umi o le pestle e fesuiaʻi foi. Ae, e tusa lava pe umi, e le o se mea moni o le a saisai le fetus. I se mea e seasea tupu, pe a fai o le granatine e ui i lea, ua i ai se foliga leaga.

Fugalaau rimoni male ma tama

Po o fugalaau pomegranate e lanu

O le lanu lanu o le fugalaau rimoni e gata i le mumu, fugalaau, paepae. Ae ui i lea, o le fuga o laau rimoni e matagofie tele - o le ata o le paolo, o le saturation o leo e maua ai le lagona o le manogi matagofie. Ae o loʻo i ai foʻi faʻamatalaga lanu eseese! Ma o le foliga o fugalaau e matua mataga lava i le taimi muamua e tilotilo ai e le mafai ona fuafua la latou mafutaga.

Faʻaaliga ata: fugalaau eseese

A fuga mai le rimoni ma pe aisea e faalagolago ai

O le rimoni na totoina ma se maa na fuga i le 3-4 tausaga, ma o le tipi i 2-3 tausaga. Faatasi ai ma le vave amata ona fuga, fugalaau, masani 1-2, pauu. I le fale, fuga o le pomegranate i ni seti se lua: o le taimi muamua ia Aperila-Me, le lona lua - i le amataga o Aokuso. Ma e ui lava o fugalaau fugalaau taʻitasi e na o le 3-4 aso, ae suia i le isi aso ma faapena foi i luga o le fale faʻatau. Seʻia oʻo i le masina o Setema, o le togavao e moni lava "fai" i fugalaau matagofie. Budding, fugalaau ma le faia o ovaries o se vaitafe faifai pea o mea tutupu. O le tala faʻailoga faiva o se laau o loʻo i ai ni pupula pupula, fugalaau pupula matagofie ma palealii fua, o loʻo sasaa ai vali i tafatafa ane.

O le pupuva o le rimoni pipi e talavou lava, ae o le fuainumera o fugalaau e ofoofogia

Fugalaau fulafula

Afai e fulafula le rimoni "i se isi itu sese" pe o le masani lava i luga o le tau, e ono sili atu ma le tasi le mafuaaga. O le a tatou iloiloina auiliiliga tulaga.

Filifiliga faanatura

Fugalaau fuga i le taimi o le fugalaau, ma matua malosi lava. O le laau lava ia e filifili pe fia fugalaau e mafai ona tu ai ina ia mafai ona taofia le vaivai. O se faiga masani lenei mo laau fua uma. Manatua ia blizzards mai petals o apple, cherries poʻo apricots. Afai o lau ituaiga o rimoni e fua mai, e matua le mafaamatalaina le fugalaau malosi. Ma 'aua neʻi galo o le tele o tamaʻitaʻi e faʻataʻitaʻiina le pau - fugalaau leai.

O laʻu tama teine ​​ua leva ona 4 tausaga. Na te le fuga tele. I le taimi lava e tasi e 3-4 fugalaau. O le tausaga lenei, o ona lālā na faʻamaualugaina i foliga e pei o fuga vine. Ae paga lea, na te leʻi faalauteleina. Ava e tusa ma le lua vaetolu. Ae o mea uma e totoe e sili atu nai lo mea masani - sili atu ma le lua fugalaau fugalaau i le taimi e tasi.

sinichka Ekaterina

//forum.homecitrus.ru/topic/16202-granat-makhrovyj/page-4

Maʻi ma iniseti

O popolega mamafa e mafua mai i le "fuga" i le muamua galu o le fuga, atonu o le taunuuga lea o le maʻi:

  • paʻu paʻu - laʻau ma fugalaau e ufiufi i se paʻu paʻepaʻe; o fualaau mo togafitiga o Fundazole;
  • uliuli le pala - o le toilalo e le gata e le gata i le fuga o fugalaau, ae faapea foi ma le faamamaina o le pa laau; mo togafitiga e faʻaaoga ai le fungicide funimide Topsin M;
  • phomosis, lea e mate ai lala o le skeletal, o fusi i le kesi paʻu le pito i lalo o le tipu; o le laau e vaivai, fugalaau fugalaau e mamaʻi; aveese le faafitauli i le fesoasoani a le fungicide Horus.

E suʻesuʻeina foi le laau mo le faaleagaina o iniseti. Whiteflies e taatele i laau o fale. Latou te pipii mau i laulaau, suʻi suamalie. O le mumu mimiti mumu e mafua ai le faaleagaina o fugalaau, ovaries ma fualaau 'aina, e' aina ai meaʻai suamalie. Faʻaaogaina le iniseti e faʻaaoga i luga o le paʻu, o le taofiofi o le moa e faʻatinoina i nisi o vaega faatasi ai ma le fesoasoani a le Inra-vir, Fitoverm sauniuniga e tusa ai ma faatonuga.

Suavai le lava

I le taimi o le fuga, e masani ona faʻaalia e le au faipisinisi. O lenei mea e sili ona mamafa i luga o le laau ma faʻamalosi ai e faʻaauau le faʻatinoina o le polokalame o le olaga. Afai e te le malamalama i le natura o le mataupu, e mafai ona e faʻamago le laau ina ia le gata ina paʻu fugalaau. O laʻau o le a leai se mea e maua mai (elasticity) ma o le a mamae le laau. O le faʻaaoga lelei o le faiga o le faʻamamaina e le fautuaina, aua o sea ituaiga aafiaga e oʻo mai i le taimi. E na o le tatau lava ona faʻaititia le vaega masani o le vai ma mataʻituina lelei le tali a le laau.

Toe faafoi fulufulu

O le autu e talafeagai mo rimoni ua tupu i le malae avanoa. O fulu malulu e afaina uma mo le laau atoa ma mo fugalaau fugalaau. Afai e ola pea le rimoni pe a maeʻa le malosi o le majeure, ona tolopo lea o le fugalaau seia oʻo i le isi vaitau, pe o le a tuai ma e le ofoofogia.

Laititi maualalo

O se laau e mau tumau i totonu o le togalaau, pe ua siitia atu i le ea mai le potu, e manaʻomia le susulu o le la mo le 8 itula i le aso. I le paolo, e le oti rimoni, ae o le a musu e fuga.

Le paleina o le pale

O se aganuu le fausia o se pale rimoni i le faaiuga o Fepuari - amataga o Mati, ma o lenei faiga e sili atu le manaia i le natura:

  • aveese lala ola i totonu o le pale, mago ma vaivai;
  • O pupuuga o le tausaga talu ai ua faapuupuuina e le 1/3 po o le 1/4, o lenei mea e faaosofia ai le laulauina o le lanu ma vave ona tupu aʻe.

Afai e te solia le tulafono ma amata ona mimilo le pale lanumeamata, o le a le faʻaaogaina. O le tele o fugalaau e faia i luga o tumutumu, lea (lala) o le a vavaeina i le sailiga o se maota matagofie (foliga). Ae maʻeu le tele o le malosi o le a faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o le fana-toefuataiga mai le laau! I le vaitau o le vavao, naʻo paʻu na faia i le pito i lalo o le ogalaau ua vavaeina. O se faʻataʻitaʻiga autu e faia ile 5 tausaga uma: latou te tipiina le pusa tuai, toe sui i se talavou malosi, tuʻu le pale i le foliga manaʻomia - faʻapitoa poʻo le lautele.

O le paletini keke e fausia ai soo se foliga

Faʻasaʻo maualalo

O le malulu o le fale i totonu o le fale e aʻafia ai aʻafia. Le faʻamamaina o le ea:

  • felafolafoaʻi laʻau i le tele o taimi i le aso ma le maualuga o le vai 3-4 ° C mafanafana nai lo le ea; e manaʻomia ina ia aua nei pau i luga o fugalaau - pe a faʻagogo, o laulaua e alu ese mai le paʻu o le fugalaau;
  • ia piki i luga se paluga o tuaoi ma lau laʻau lapopoa (sili atu i luga o le laupepa, o le sili atu o le susu e faʻaalu - faʻavaomalo masani);
  • o le ipu ma le rimoni ua tuʻuina i totonu o se ipu ua tumu i le susu susu, o le pito i lalo o le ipu e tatau ona i luga o le uamea lautele, e le o fesoʻotaʻi ma vai.

Faʻatau fua

Afai e le totogo le rimoni i lalo o soʻo se tulaga, e faapipiiina i luga se sifa na aumai mai se faʻamataʻitaʻi fua.

Auala e faʻaleleia ai le fugalaau

O le tele o fuālaʻau e tuʻuina atu e nisi o mea taufaatoaga, ae le o le faʻalagolago i fualaau faʻasaina ma se vaʻaiga vavalalata.

Fertilizers

E faʻapefea ona le manatua e le tasi le laei sili e maua ai le malosi i le rimoni ma faʻalauteleina le fugalaau. O loʻo faia mai ia Mati ia Aokuso, 10-15 aso uma.

A o faʻaaogaina faʻamalositino:

  • mullein solution i se fua faatatau o le 1:15;
  • 1 g o le nitrogen + 1.2 g o le superphosphate + 0.5 g o fugalaau palu i le 1 lita o le vai.

Soo

E leai se taua tele mo rimoni ile totonu o le faʻafefiloi palapala. Ina ia maua se moli ma meaʻai paleni e alu ai le palapala ma le laulaʻau, humus. O le filo tuai, o le oneone ma le ponaivi e faaaoga e avea ma faʻaopoopoga aoga. O le masani faʻaleleia o le eleʻele eleʻele e mafai ona suia ai le susu o le povi. Mo le totoina o laau toto, o le tuufaatasiga o le mea e sui ai ua suia laitiiti: eleʻele-turf + compost + eleele laʻau (3: 2: 1) faatasi ai ma le faaopoopoina o le oneone ma le falala (i le 50 ma le 25 g mo le 10 kilokalama o le vaega).

Suiga

Mo rimoni, o le gaosiga o le togavao i lalo ifo o le 3 tausaga le matutua e faia. Ona faʻafiafiaina lea o le laau e pei o le ufiufiina e aʻa o se coma. O le fagu fou, ioe, e tatau ona sili atu le lautele (2-3 cm) nai lo le muamua. Ae sili atu le fuga o le pomegranate i "tulaga faigata." O le mea lea, o se potoa loloto e tatau ona vaʻaia tele ina ia fuga le laau nai lo gaʻo.

Faʻaaogaina o le Bud

E foliga mai e foliga mai, o le mea tonu lava lea o uluai pulupulu o le ola o se rimoni latou te tipi ese, ma puipuia ai i latou mai le fuga. O lenei metotia e fesoasoani i tama talavou e maua ai le malosi ma o le a sili atu le tele o fugalaau i le isi vaitau.

Malologa

E manaomia e le rimoni se malologa lelei, lea, i le ala, fuga i le isi vaitau e faalagolago. O le pamekaraneta o loʻo i totonu o se nofoaga manaia ma le malulu o +16 ° C i le +10 ° C. E faʻaititia le faʻaleleia e oʻo atu i le 1 le taimi i le 10 aso mo rimoni 4-5 tausaga ma 1 le taimi i le masina mo tagata matutua.

Vaʻaia fafo

I le CIS muamua, na o Georgia, Abkhazia, Armenia, Azerbaijan, Uzbekistan ma Tajikistan e mafai ona mitamita i togalaau pomegranate. O le tau o nei itulagi e fetaui ma le laau vevela ma le mafai. I totonu o taulaga o loʻo i luga o auala tetele ma i totonu o faʻatoʻaga o togalaau, e faʻaaogaina ai ituaiga terry teuteu. Fugalaau teuteu, e pei o se tulafono, e lapoa - 50-55 cm le umi ma se limite e oʻo i le 83 cm (!).

O le pamekalama e amata ona ola ia Mati, ma o le tele o le vaitau o le fugalaau e amata ia Me ma tumau seia oʻo i le faaiuga o Aukuso. Ina ia mafai ona fuga lelei le laau i le eleele tatala, o le taulai faapitoa e totogi i le faasusu. E le tatau ona lolovaia pe faʻagogo le eleele. I lenei tulaga, e faigata ona faʻafitia le aoga o le faʻavaivai:

  • o le tele o taimi e maua ai le suavai ma le tele o vai e faʻatonutonu e se taimi;
  • faʻaauau le faʻaleleia o le ea.

O le mulching layer i le aʻa o le puipuia o aʻa mai le faʻamamaina ma le faʻafefe. I le taimi o le tuputupu ae, o se laau ua 10 tausaga le matua e fafagaina i le gaʻo. O laau talavou e faʻaaogaina i faʻamaʻi faʻamalosi i le masina o Mati, Me, Iulai. O le teuteuina o loʻo faia ia Novema ma le faʻamoemoega o le malamalama atili ma le faʻaleleia o le ea.

O le pamekaisa i luga o le laufanua e mafai ona ola i la tatou vaega (Belgorod region - pasi) e tusa ai ma le mataupu faavae o le aofia o vine, ae o le tapulaa autu e le o le kiona, ae o le malulu o le tautotogo. E taua tele le tatalaina o le pulu "i luga" poʻo se mea "pe a uma" aso malolo o Me (pe a maeʻa le matagi matagi) ma vave faʻafefea i le vai, aemaise lava pe a vevela le tau. Ma suʻesuʻe ma le totoa le tau ia Me, afai e paʻu le vevela i le po, e tatau ona e ufiufi i luga i luga.

Shebekino Vladimir

//forum.homecitrus.ru/topic/16203-granat-v-otkrytom-grunte/

O le tuputupu ae o rimoni e feteenai ma tulafono i le "le mautonu" o le climatic zone mo ia, o le ae ono faamaonia ia te oe lava e leai se mea faigata. Ae o laau e pei o lenei freethinking? E ui lava o le rimoni e mafai ona ola i se paʻu o le vevela i le -20 ° C, e tatau ona malupuipuia mo le taumalulu poʻo le fausiaina o se kiona. O le faʻaaogaina o uluaʻi ituaiga o fualaau 'eseʻese (vave Nikitsky, Nyutinsky, Chernomorsky) o le a maua ai avanoa sili atu e fiafia ai e ola ma maua ai rimoni.

Mo le atinaʻe masani ma le fuaina, o se maualuga o le malosi o le vevela e tatau ai, ae o le vevela i le ogatotonu o Rusia e le lava mo ia. Ma faʻatasi ai ma se malulu malulu, e mafai ona tupu, ae tutusa uma lava e tatau ai ona mafaufau pe faʻapefea ona faʻalautele le vaitau o le tuputupu ae, ma mo lenei mea e tatau ai ona puipui se fale lauʻeleʻele. Mo le tusa ma le 10 tausaga i le taimi nei, o le tele o togalaau o rimoni sa ola aʻe i le eleele avanoa ma fale mo le taumalulu, ae leai se tasi oi latou ua fuga, e ui lava o le taumalulu masani lava. Ma e leai se tasi oi latou na maliu.

VVB Bushnev Vladimir

//forum.homecitrus.ru/topic/16203-granat-v-otkrytom-grunte/

Vitio: falemalulu mo le taumalulu

O le tele o mea taua e taua mo le fuga o le rimoni i luga o le eleele ma i le fale: ituaiga, tekinolosi tau faʻatoaga, ma puipuiga mai faʻamaʻi. I itulagi e leai ni mea e le mafaamatalaina, o le rimoni e manaʻomia le malutaga.