Laʻau

Gloxinia - faʻalauteleina i le laʻau ma le suʻi i le fale

O le faʻalelei o totonu o gloxinia o le faʻaolaina o le fale, o lona toe gaosia e mafai ona faia i le fale, o se fugalaau lauiloa. O laʻau paʻu ma se mea e iloagofie ai fluff, o se uiga iloga o lenei sui o le fugalaau. O petals o fugalaau e pei o nifo e pei o nifo e sau i se paʻepaʻe mama e toetoe lava uliuli, ae o mataupu faavae mo le fausiaina o ituaiga eseese o gloxinia e tutusa uma lava.

Vaʻaia le gloxinia i le fale

Soo se tagata e amataina vine e mafai ona faia gloxinia i le fale, talu ai o se laau e le lelei. E le manaʻomia e le fugalaau le tausiga sili. Ona o lenei mea e na o le sailia pe faapefea ona faʻalauteleina le gloxinia, o le isi fugalaau matagofie e aliali mai i totonu o le fale.

Gloxinia Fugalaau

Ina ia mafai e se laau ona faʻafiafia le fale ma le matagofie o laʻau, e tatau ona faia ni tulaga lelei mo le tuputupu aʻe. E manaʻomia foi lenei mea mo vave ma sili atu le faamanuiaina o aʻa.

E pei o le gaioiga, e tatau ona totō le gloxinia i le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana. O lenei mea o le a faʻatagaina ai le totoina o aʻa e sili atu ona lelei seia oʻo mai le autumn, o le taimi lea e alu ai le fugalaau i totonu o se nofoaga malolo.

  • Malamalama

O le fugalaau e faʻapitoa, ae e le o lona uiga e mafai ona e tuʻuina se fagu laau i luga o le windowsill ma e le popole i ai. Faʻasaʻo le susulu o le la e mafai ona alu ai le mumu i luga o laʻau lanu o gloxinia. O le malamalama e tatau ona faataapeapeina, ma e fautuaina e filifili ni pupuni e faasaga i sisifo ma sasaʻe i totonu o le fale.

I le avea ai ma moli faʻaopoopo, e mafai ona e faʻaaogaina moli mumulu, e le mafai ona maua ai le mu. E ala i foliga o gloxinia, e mafai ona e filifili pe maua mai ai le malamalama tele pe leai foi. Afai o laulaau o lanu uliuli lanu meamata, o loʻo lelei mea uma.

Faʻalogo lelei!I le taumafanafana, o le umi o le ao o le ao e fesuiaʻi pe a ma le 12-13 itula, ma o le mea lea atonu o laulaau e amata lanu samasama i fugalaau, pito i lalo ma le lau. E taʻu mai ai e tele tele le malamalama mo le laau, ma o le mea lea e aoga ai le tuʻuina o le fugalaau i totonu o se paʻu.

Gloxinia i luga o le windowsill

  • Totogi

O le maualuga o le manava mo le gloxinia e 50%. O le tele o taimi, i totonu o fale e fesuisuiaʻi faataamilo i lenei vaega, ma o lea e le talafeagai ai le faia o nisi fuataga mo le faʻamamaina.

  • Lulu

O le vevela i totonu o se potu ma se fugalaau ola i le taimi mafanafana e tatau ona tusa ma +20 tikeri. Mai le laau lava ia, e mafai ona e fuafua pe lelei lelei ia tuutuuga.

I le maualuga o le vevela, o laʻau e amata ona tulaʻi mai, e pei o le suasusu o le suasusu i totonu o se laʻititi laʻititi. A leai, o laʻau e pau i lalo.

Taua!I le autumn, e amata le taimi o totoe, ma o lea e tatau ai ona faʻaititia le vevela i le +10 tikeri. O le mea moni, e le mafai e tagata ona ola i ia tulaga, o lona uiga e tatau ona e fesuisuiai le fugalaau e ala i le filifilia o se potu poʻo lalo ifo mo le taumalulu.

Sauniuniga mo le fausiaina

Aua e te manatu o lena tausiga faʻapitoa e manaʻomia naʻo na o laau tetele. Mo le gloxinia e fuga, e manaʻomia foi se mea lelei ma se mea lelei. E fuafua i le tele o vaega o meaʻai e ulu i aʻa, e ono lagona le fugalaau.

Auala e saunia ai le eleele

Gloxinia fugalaau - faʻaleleia i le fale

O le eleele mo le totoina o fugalaau e mafai ona faia tutoʻatasi pe faʻatau faʻatau faapitoa ile faleoloa. E fautuaina e filifili se mea e fai mo violet. Afai na filifili e faʻaaoga le fale, ona mafai lea e oe e ala i le faʻafefiloi o vaega nei:

  • 2 vaega o fanua laupepa;
  • 2 vaega o le peat;
  • 1 vaega perlite, vermiculite poʻo le oneone.

Faamatalaga faaopoopo!O lenei fugalaau e le fiafia i mea o le apalai, ma o le mea lea e aoga ai le faaopoopo o le malala i le mea ua saunia, lea o le a le gata ina faatonutonuina ai le malosi o le eletise, ae e aofia ai foʻi le susu.

Faia o gloxinia muamua

Fugalaau Taligalaau

O le gafatia e filifilia e faʻatatau i le tele o le pulumu o le laau: o le lapoa o le ulo e tatau ona 3-4 cm le lautele. Aua nei filifili ni koneteina loloto.

Metotia e faʻalautele ai le gloxinia i le fale

Faʻamatalaga - tausia o fale, faʻaleleia e ala i laulaʻau ma meaʻai

E le o tagata uma e iloa le ala e faʻalauteleina ai le gloxinia, e ui lava e mafai ona faʻaaogaina soʻo se auala faʻaalia. E sili ona lelei le totoina o se fugalaau i togalaau, ae mafai foi ona totō fatu.

E faʻapefea ona tupu mai se laulaʻau

O le auala pito sili ona faigofie ma sili ona lauiloa e tupu ai le gloxinia i le fale o le fausiaina mai se laulaau. Amataina o fugalaau fugalaau atonu e le o nofouta i lenei metotia o le faʻaleleia o fugalaau, ae mo se fale fale o le mea sili lea ona saogalemu. O le mea lea, e aoga le aʻoaʻoina o le auala e faʻalautele ai le gloxinia ma se laulaau i le fale.

Laʻau e tatau ona ave i le tautotogo, talavou. E tele auala e faʻaleleia ai se fugalaau e faʻaaoga ai lenei metotia. E mafai ona e aʻafia laʻau ile vai. Ina ia faia lenei mea, e aoga le tuʻuina o mea uma i le atoa poʻo se vaega i le vai. E tatau ona suia le vai i aso taitasi mo le fou. A maeʻa foliga o aʻa, e mafai ona e totoina se totogo ile palapala.

Faʻalautele lela

Ae ui i lea, o aʻafiaga e mafai ona faʻafefe i le vai ma vave ona totoina i totonu o se meaʻai. Ina ia faia lenei mea, oti ese laupepa ina ia umi le umi o a latou petioles pe a ma le 2 cm. Mulimuli ane, ia faia e tusa ai ma le fuafuaga lenei:

  1. Fai ni alavai i totonu o ipu palasisi, faʻatumu le eleele ua saunia i totonu ma faʻamamaina.
  2. Le faʻaaogaina o se paʻu e faʻaaogaina ai le faʻaleleia o aʻafiaga (mo lenei faʻamoemoe, e masani ona faʻaaogaina Kornevin).
  3. Toto le laulaʻau ile palapala i le maualuga o le 45 tikeri, faʻalautele ile afa o le petiole.
  4. Ufiufi le atigipusa i se ata tifaga po o se tioata, tuu i se nofoaga mafanafana lea e le pa'ū ifo ai le maualuga o le malulu o le ea +18 tikeri.
  5. E tasi i le aso, e aoga le vaʻaina o se fale kesi fale, a ogo, e aoga le faʻamamaina o le eleele.

I luga o le lau, o le a amata ona fausia tamaiti i le tusa o le 1.5-2 masina. E mafai ona faʻaalia i soo se mea, e manaʻomia ona vaelua ma le totoa ma totō e maua aʻa i totonu o se koneteina.

Laasaga taʻitasi i le laasaga o se fugalaau i fatu

O le faʻapenaina o se fugalaau ma fatu e le faigofie. Gloxinia fatu e laʻititi lava, ma o lea e faigata ai ona filifili se mea totō totō. E taua le mulimuli i faatonuga taʻitasi ma lea laasaga mo lenei metotia o le totoina o laau:

  1. Saunia se pusa mo vavalaʻau muamua ma faʻatumu i le eleele.
  2. Faʻalautele fatu i le pito i luga o le meaʻai, taumafai e tufatufaina faʻamalosi.
  3. Salu i le vai mai se fagu pulu.
  4. Ufiufi i le tioata poʻo le polyethylene, tuʻu i se nofoaga mafanafana pe a oʻo i le maualuga o le vevela +22 tikeri.

2-3 vaiaso pe a uma ona totōina, e tatau ona aliali mai muamua elemene. Pe a aliali mai lau lau 2 i luga o le totogo, e tatau ona tafe i totonu o pusa eseese.

Fanauina o fatu

Laasaga o le faʻamalo totoga i lea laasaga

O le faʻamalieina o le gloxinia e ala i le vaevaeina o le mea faʻapipiʻi e faigofie lava, pe afai e tipi lelei. Ae ui i lea, e masani lava e masani ona le mafai e le au faifaatoaga ona taulimaina lenei galuega, ona o le mea e ono lamatia ai le fugalaau atoa.

Afai e leai se talitonuga o le tagata ia te ia lava, ua fautuaina e filifili se isi metotia o le gaosia o le gloxinia, mo se faataitaiga, i le laulaau. Ae peitaʻi, afai e te manaʻo e faʻaaoga lenei metotia, e tatau ona e faia mea nei:

  1. E tatau ona e filifilia na ituaiga o fatu e sili atu ma le 6 cm le sili atu. Pe tusa ma le 3 togi e tatau ona i luga ia i latou.
  2. Faʻaaoga meafaigaluega, faʻamalosi pe a manaʻomia.
  3. Otioti le pipi i ni nai vaega ina ia tasi le fatuga i luga o tufatufaga taitasi.
  4. Vaʻaia fasi meaʻai ma lanu meamata poʻo le manava, faʻagogo.
  5. Faʻamamaina vaega faʻamago ma se vaega itiiti o le togalaau.
  6. Tuu le alavai ma le mea i le pito i lalo o pusa.
  7. Faʻalu le eleele ma totō le laau ina ia mafai ai e pupu ona i luga o le eleele.

E le talafeagai le vai delenki i taimi uma. Mo le faʻamamaina o le eleele, ua fautuaina e faʻaaogaina se auala faʻafeinu eseese: e fautuaina ipu e tuʻu i totonu o le vai. Aʻo faʻatumuina uma e le aʻa le koneteina, e tatau ona totoina laau i totonu o ipu taʻitasi.

Tubing division division

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

O le totōina o laulaʻau e faigofie e pei o le totoina o gloxinia ma se lau. Mo lenei mea, e aoga le faʻaaogaina o tipi o laʻau laititi. E fautuaina e totoina i totonu o fualaau mama, ma faʻaopopo se aofaiga talafeagai o mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae i le palapala.

A maeʻa ona tupu mai, e tatau ona siitia atu i se nofoaga susulu ma faʻaleleia pea le meaʻai mai le pulu moli.

Faamatalaga faaopoopo!Ina ia tipi le gloxinia, e sili atu le aoina o mea e totoina ai le maualuga, lea e te manaʻomia e vavae ese ai le veto tutotonu ma se petiole mai le lau.

Faʻafefea ona faʻapipiʻiina se puipui

O lenei metotia o le totoina o laau e le talafeagai mo ituaiga uma o gloxinia. E na o ni ituaiga faigofie e fautuaina e fai ma faʻatoʻaga. O le taualumaga e faapenei:

  • E tatau ona tipi i lalo ni gafa i se umi e le sili atu i le 7 cm.
  • E mafai ona mauaa i le vai ma le palapala.

Mo le aʻa i totonu o le vai, e manaʻomia le sasaa pe tusa o le 1 cm le vai i le pito i lalo o le tioata, tuʻu le puipui i totonu o le ipu. Pe a totoina i le palapala, e manaʻomia le ufiufi o le atigipusa i pepa alumini ma maua fualaau aina i le lua masina talu ona totoina.

Faʻasologa o le pipi

E faʻapefea ona tausia le totogo

Fatuga o le gloxinia i le fale - auala ma le taimi e lulu ai

E tatau ona fai le faʻataʻoto aʻo amata ona vele le palapala. O le totoina o ipu e tatau ona i ai ni alavai e aveese ai le tele o le susu. Ole vai e le tatau ona paʻu i totonu o koneteina, talu ai i totonu ole eleele o aʻa o le a pala vave nai lo le tupu.

Faamatalaga faaopoopo!Afai o lago e aliali mai i luga o ipu, e tatau ona amata ona liliu i le fumigator e fefefe ai.

O le pito i luga o le faʻaogaina o le maualalo o le faʻatoga e faʻaaogaina i le 2 masina talu ona maeʻa. O lenei faiga e fautuaina i le afiafi po o se aso puaoa.

Faʻasalaga gaosia mea sese

O le toe gaosia o le gloxinia o se faiga faigofie, ae i nisi tulaga atonu e tulai mai ni faafitauli pe afai e le o mulimuli mai ni fautuaga mo le aʻafia ma le tausiga o totogo.

Faʻasaina le faʻafefeteina, o sina vaega o moli, o le maualalo o le vevela, o aʻa e mafai ona pala. E mafai foi ona tupu se mea talitutusa ia i latou ona o siama i meaola ninii. O laʻau atonu e amata ona mamae pe afai latou te le lava le susu, ae o le mea lava e tasi e mafai ona tupu ona o le tele o mea.

E tele auala e faʻalauteleina ai le gloxinia, lea e filifili ai mo tagata taitoatasi e totōina. O le faigofie ma le saogalemu mo le laau o se metotia o le fafagaina o se laulaau.