Faʻatoʻa totoina laau toto

Tupulagaina pansies fatu fatu

Viola fugalaaulea e iloa e le toʻatele i lalo o le igoa "Pansies"e sili atu le matagofie pe afai e tupu mai i fatu, e mafai ona teuteu lau faapaologa po o se fasi fanua e maua ai sina tupe, aua o fatu o vaiola e sili ona taugofie pe a faatusatusa i fualaau toto.

Viola: Filifilia o Fatu mo le totoina

O nisi o fai togalaau ma fai togalaau e faitio faapea o le seleselega o le viole e le o ausia mea e faamoemoeina pe leai foi. Ae o le tele lava o mafuaʻaga o ia taunuuga e tatau ona sili atu le loloto nai lo le le lava o le fafagaina poʻo le le talafeagai o le tau.

O le faafitauli atoa lava e mafai ona taoto i fatuga muamua na le maua. Ma le isi, o le a matou faʻasoa atu ia te oe pe faʻafefea ona aloese mai le faatauina o mea e maua ai le maualalo maualalo:

  • Faatau fatu i le faleoloa i le vave e mafai ai. Aua nei faʻatuai seia oʻo i le taimi e itiiti ai le faʻaoga.
  • Fuafua mamao pe o fea o le ae totoina ai lau vailasi. O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe i le fuafuaina ma teu tupe. O le mea moni, ei ai se filifiliga pe a mafai ona faatauina fatu i se itu pe afai e manaʻomia ona seleseleina.
  • Vaʻai ma le faʻaeteete i le aso e muta ai, lea o loʻo lisiina i luga o le pusa. Ave i latou oe na totoe le sili atu ma le tasi le sapalai o le sapalai.
  • Aua e te alu e uiga i le mamanu mamanu. O le mamanu mamanu e le o uiga sili ona lelei, ma o le tau o ia ituaiga fatu e sili atu ona taugata.

I le taimi muamua, e mafai ona e mauaina na o ni nai lanu violetiti: lanu moana, lanu viole ma samasama. I aso nei, ua aumaia e le aufaifaʻatele le tele o lanu eseese.

O lea la e mafai ona e faʻatau ma faʻatau le viola mai le paʻepaʻe e toetoe lava uliuli. O ituaiga sili ona lauiloa e masani ona talafeagai mo le au faifaatoaga o mea nei:

  • Eseese mai le faasologa "Taavaletoso"amata vave ma fuga vave.
  • Eseese mai le faasologa "Hemalis"ua fetaui lelei mo le taumalulu ma maua ai le tele o lanu mai le paepae i le magenta.
  • TotoRococo"faatasi ai ma fugalaau fuga laau.
  • TotoSuia Surani"e ola i laau maualalo ma fugalaau tetele.
E taua! Ina ia mafai ona faʻatusatusa fatu e faʻatatau i uiga o loʻo faʻaalia i luga o afifi, e tatau ona faʻatau mai na o tagata faʻatau oloa faʻatau ma tagata gaosi oloa. I lenei tulaga, o le vaitau atoa o le viola o le a maua ai fugalaau.

O le a le taimi sili e lelei ai le totoina o pansies?

Viola e mafai ona avea ma se lua-tausaga poʻo se faʻatoʻaga faʻalauiloa. Soʻo se ituaiga ma ituaiga o viola e mafai ona faʻatupulaia e faʻaaogaina ai se tasi o fuafuaga e tolu. E faʻapefea ona totoina fatu o pansies, o le a tatou vaʻavaʻai atili.

Muamua auala - O lo o totoina ma le faʻatulagaina o le faʻatoʻaga i le tausaga na sosoo ai i le eleele. O le faʻavae masani lenei, lea e masani ona fautuaina i luga o pusa o fatulala. O le taua o lenei metotia e pei ona taua i lalo: o fatu e totoina i le eleele ia Aokuso poo Setema. Mo le autumn, e tupu mai le fugalaau, tuputupu ae malosi, ma ua i ai le taimi e fausia ai se aʻa malosi.

O le mea lea, o tamaʻi talavou ua saunia mo le taumalulu. Ua amata ona fuga mai Viola i le ogatotonu o le tautotogo ia Aperila. Fugalaau e tumau seia oʻo i le malulu.

Lona lua auala - O le totoina lea o fatulala viola mo fatu laau ma le fuaina o lona fuga i le tausaga e tasi. E i ai le manatu sese e na o le lua tausaga talu ona totoina fatu. O lona fuga e mafai ona tupu i le taumafanafana muamua. E tatau ona e lulu muamua fatu - i le faaiuga o le taumalulu po o le amataga o le tautotogo.

E fautuaina e faʻaaoga le dosvetku. O le a fuga mai pansies i le masina lona tolu talu ona totoina, o lona uiga, ia Me poʻo Iuni, i le taimi e tasi pei o isi fuʻa. E mafai e Viola ona ola ma i le taimi o le taumafanafana.

Ina ia faia, e tatau ona e filifilia le nofoaga saʻo mo le tulaueleele: e aunoa ma le tu saʻo ma le vevela vevela. Ona sosoo ai lea, ma se fugalaau lanu meamata, o le a alu o ia mo le taumalulu ma toe totogo le isi tautotogo. Tupu mai fatu ua totōina i le tautotogo, o le viola e talafeagai mo le totoina o eleele lanu po o pusa pusa.

Tolu auala - lūlūina o fatu o le viola i le taumafanafana i le eleele avanoa ma le faʻamoemoe o lona fuga i le tausaga e tasi. O le luluina o fatu o pansies e mafai ona tu saʻo i le eleele ia Me ma Iuni. Ua afaina Viola ia Aokuso ma Setema. Viola laʻau mo le taumalulu ma fugalaau, ma i le amataga o le tautotogo ua amata ona toe fuga mai.

E te iloa? Na tuʻuina mai e tagata faʻatoʻa ituaiga ituaiga o violet e mafai ona fuga mai le tautotogo i le autumn. Mo i latou, na faʻapitoa ona atiaʻe faʻatekonolosi faʻaletausaga.

Saunia o le eleele mo le totoina

O fatu o le lumanaʻi o loʻo totoina i soo se tulaga talafeagai mo lenei: ipu, ato meaai, kaseti. Saunia se palapala vaʻavaʻavaʻavaʻavai ma le manavai lelei - ole mea taua tele lea mo le viola o le lumanaʻi, lea e matua aʻafia ona o le le lava o le susu ile eleele.

Ina ia mafai ona tatala e le viola fugalaau matagofie i le lumanaʻi, e tatau ona tupu mai fatu i totonu o sea palapala. O lenei paluga e mafai ona saunia tutoatasi e tusa ai ma le polokalame lenei: e tatau ona e ave le fanua lafulemu o le togalaau, peat, humus i se fua faatatau o le 2: 2: 1.

I le gafatia o le totoina o laau. E matua faigofie lava le totoina o fatu o pansies i fuamoa mumu lea o loʻo tuʻuina muamua i kaseti laupepa.

E te iloa? O fua o violets e matua taua lava. O le atigipusa e tolu laulau i le vaitau o le taumafa ua totoina i luga o le pedicel seia oʻo ina tele ni fatu. Ona tulaʻi ai lea, oso i luga, ma vomiting ese fatu e silia ma le lima mita le lautele ma le malosi tele.

Tekinolosi o le totoina o viola (pansies)

Muamua filifiliga O le luluina o se masaniga ma le faʻaaogaina i le eleele. E tusa ai ma lenei polokalame, ua manatu e tupu mai le viola i le pogisa. O le mea lea, e masani lava, o fatu o le viola ua tanumia i le eleele. Afai e te manaʻo e faia mea uma e tusa ai ma lenei polokalame, ona faʻaauau lea:

  1. Saunia le eleele ma se limatusi i le loloto o le afa centimita. O le mamao i le va oi latou e tatau ona tasi le centimita.
  2. I totonu o togalaau faʻapipiʻi le fatu ma le tutusa tutusa o le lua senitimita, ia sosolo i lalo. Vai le fatu ile vai.
  3. Ufiufi le atigipusa i le totoina o ata tifaga ina ia mafai ai ona fatu se masini mimiti.
  4. Tatala le mini-greenhouse faalua i le aso mo le sefulu minute. O lea o le a faʻaaogaina le eleele. A le o lea, o le eleele palapala luga e mafai ona faʻalelei.
  5. Tuu totoa i se nofoaga mafanafana ma le vevela pe a ma le 25 ° C. Manatua o le moliuila e le taua mo le vaiola seʻia oʻo mai ona uluaʻi fuʻa. E mafai foi ona e tuʻuina le fagu i totonu o se faleoloa pogisa poo luga o le windowsill i le itu la.

Lua filifiliga lauiloa i totonu o faifaatoaga ma e le aofia ai le faʻaleleia i le eleele. I lenei tulaga, e sili atu ona televave le tele o pamu, aua latou te le manaʻomia le faʻaaogaina o le malosi i luga o le palapala. Ae o le taimi taua e tasi: o le viola, e ala i lona natura, ua tupu i le taimi pogisa, o le mea lea, a uma ona lūlūina, e tatau ona ave ia pusa fatu i se mea pogisa. O le totoina o fatu o pansies e faapenei:

  1. Faʻamama le palapala i le vai mafanafana e tusa ma le 35 ° C.
  2. I luga o le fogaeleele, ia taoto fatu i totonu o le lua sikimita.
  3. Ufiufi le atigipusa i mea manino ma faʻaauau le ea i le ea.
  4. Tuu fatu i se nofoaga mafanafana pe na o le ufiufi foi i le pepa.

E taua! E tatau ona manatuaina o le tele o le va i le va o fatu, o le mea mulimuli ane o le a manaʻomia ai se togi.

Tolu tulaga o se koluse i le va o le lua muamua. E faʻapefea ona totoina le vavalaina o laau toto ma lenei filifiliga "vavalalata"? Ua faia lenei mea e pei ona taua i lalo:

  1. Suia fatu, e pei ona i ai muamua.
  2. Fafasa i luga o le palapala poʻo le oneone, o le mea moni e tasi le centimita.
  3. Vai vai uma.
  4. Ufiufi le atigipusa i mea manino ma le ea i taimi uma.
  5. Tuu i se nofoaga mafanafana. Aua le popole i le moli, e le afaina.

E te iloa? O Vafiti o fugalaau sili ona fiafia i ai le Farani Fafine Josephine, o le na faaipoipo ia Napoleon Bonaparte. E le gata i lea, latou te fiafia i le lauiloa lauiloa, faapea foi mai Falani, Sarah Bernard. Na faamemeloina i latou e le gagana Siamani atamai o Goethe ma le Russian Russian Turgenev.

Faʻafefea ona fatuina ni tulaga sili ona lelei mo le alualu i luma alualu i luma

Viola - o le fugalaau e le lelei i le tausiga, o le mea muamua o le totoina mai fatu e naʻo le fesili pe a toto. O fatu o Viola e mafai ona toto i taimi eseese e filifili mai ai. O mea uma lava o le a faalagolago i le taimi tonu e te manaʻomia ai e fuga.

Muamua mea uma e mafai ona totoina ia Fepuari. O le laasaga muamua o le totoina o fatu o le tuʻuina atu lea ia i latou o tulaga mafanafana. I lenei tulaga, o le lūlūina o fatu e tatau ona naʻo totonu o eleele faʻamalo. O le pusa ua filifilia mo le totoina e tatau ona faatumulia i le muaʻi faʻamaʻaina ma le susu.

Superphosphate po o le ammonium nitrate e mafai ona faʻaaogaina e pei o le faʻamala.

Faʻalautele fatu i totonu o se atigipusa ma faʻamamaina ile pulumu. A maeʻa le tulaʻele, faʻapipiʻi le ata cellophane, fatuina o se vailaʻau, ma tuʻu i se nofoaga malulu i le vevela pe a ma le 22 ° C mo le vaiaso.

E te iloa? I Roma anamua, sa i ai pati i aso faamanatu uma. Latina o fai mai "i le viola esse", o lona uiga moni o le "ia taoto i luga o violet", o le fiafia lea.

Tulafono mo le tausiga o tipu

E pei ona matou fai mai, o fatu o le viola, e tusa ai ma o latou natura, latou te maua mai ai vine sili ona lelei i le pogisa. Mataʻituina le maualuga o le palapala ile eleele ma faʻafefe lemu, ina ia aua le faʻaleagaina totogo. O afea e fufulu ai le viola pe a uma le faʻamaʻi?

I le vaiaso mulimuli ane, o fatu e tatau ona tuʻuina atu muamua wana. Pe a aliali mai lau muamua, ua mafai ona faia lenei faiga. E matua le faigata lava, o le mea autu o le taofia le mamao i le va o vaovao o le 5-6 centimita. O loʻo mulimuli mai i se tausiga talitutusa: suamalie palapala, fafagaina faʻamaʻi faʻasamaʻi, o se nofoaga malulu ma pouliuli.

O le laei pito sili e sili ona lelei i le aso lona fitu pe a uma ona piki, ma e tatau ona faia lenei mea i aso uma e sefulu. "Organic" ma "minerale" e manaʻomia ona suia i le va o latou lava. Ia taofiofia pea le palapala.

E taua! Aloese mai le susu, aua o aʻa e amata ona pala. O se taunuuga o lenei mea, o se "lanu uliuli" ua faia, ma o au galuega uma o le a le aoga. O le mea lea e sili ona leaga le afaina o fatu. Afai e te matauina le foliga mai o lanu paʻepaʻe e mulimuli ane liu enaena ma pala, ona tatau lea ona aveese le laau mai isi. E tatau foi ona e faʻaitiitia le faʻamago ma faʻagogo le palapala palapala.

O afea e mafai ai ona ou totoina se soli i luga o eleele tatala ma pe faapefea ona faia

A maeʻa le totoina o pansies i le manaʻomia o le matua ma le tele, o le taimi e "tuʻu ai i le olaga matua." O le a le taimi e totoina ai le soli o laau totō i le eleele tatala? Ioe, e sili atu le faia o lenei mea i le faaiuga o le tautotogo, i le amataga o le taumafanafana.

I lalo o le lagi, e mafai ona totoina fugalaau i nofoaga la, o le a sili atu ona matagofie, sili atu ma sili atu. Ae e ui i lea, o nisi ituaiga e masani ona sili atu i le penumbra, ma o nei fiafiaga ei ai o latou lelei. I ia tulaga, e fufulu faalua le umi o fuga o le viola i le taimi, na o ona fugalaau e itiiti lona taua i latou na totoina i lalo o le la.

E taua le tausia o pulu na totōina ile laufanua faʻapea ma le taimi e fai ai fatuga mai fatu. Fafagaina o le viola e tatau ona i ai le ammonium nitrate ma se vaeluaga o le lua vaiaso.

E taua! E mafai ona afaina tele lenei laau ile manua fou.
IA oʻo mai uluaʻi fulufulu, e mafai ona ufiufi pansies i vaovao, sawdust poʻo lapnik. Afai e lava le kiona ua pau, ona mafai lea ona e tanumia laau i totonu.

I le tulaga o gutu malulu, e sili atu le aua le lamatia, ae vave ona eli le paʻu ma ufiufi i se nofoaga vevela, mo se faataitaiga, i totonu o se faletaavale, otaota poʻo fale koli. I le noatia ma le fai fuafua i fautuaga uma mo le tausiga, o le viola e sili atu nai lo le tasi o le a fiafia i ona tagata ona o fugalaau matagofie.