Puleaina o pest

Auala e taulimaina ai le leaga o le fale

O le mea e sili ona matautia o meaʻai o le fatu o le falala i le taimi e teuina ai. E fafaga i luga o karite, araisa, saito, buckwheat, sana ma pasta. E mafai e le vaʻaiga ona tupu i le tele o le leiloa o fatu o fatuga o fatu. E manatu le au faifaatoaga o ona foliga e leai se mea na o se faalavelave, aua o lenei tamai pusi e ono mafua ai le afaina o le seleselega. O le mea lea, i lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i auala e taulimaina ai le vevela i fatu.

O le a se mea e foliga i ai le ata o le falesa

Papatusi Granary - O se iniseti o le laititi laʻititi (4 mm), lanu enaena, toetoe lava uliuli, ma se tino vavalalata ma apaʻau. E mafua mai i le faasologa o pipi.

E masani ona aʻafia fua o fualaau aina: ounu, Colorado potato beetle, earwig, paluga eleele, slugs, mole rat, cockchafer, aphid, faʻavao, uaea.

Iniseti ma maua lona igoa ona o le foliga masani o le ulu. I le faaiuga o lana vaega taua, o loʻo i ai ni mea e fai ai gutu, ma le fesoasoani lea e faʻafeiloai ai le alofilima i totonu o vaega vaivai o le saito.

E te iloa? E ui u falaoamata o saito o loʻo i ai apaʻau, e le o faʻafetaui mo vaʻa. Iniseti e alu mamao atu i le fesoasoani a se tagata: luga o vaʻa uta, taavale, nofoaafi ma le tele o saito.

Faʻafouina ma le taamilosaga o le olaga

I le taimi mafanafana, e amata ai le toe gaosia o le pipi. Faatasi ai ma le fesoasoani o se faʻamatalaga lamolemole, o le fafine e goto i totonu o pupu o saito ma tuʻu ai se fuamoa iina. A maeʻa lena mea, o le meaʻai e fai i le falaoamata e tapunia le va. O le mea lea, o fatuga na pisia o loʻo pisia i fafo. E mafai ona iloga naʻo pe a lafoina fatu i totonu o le vai: o mea ia ua uma ona folasia ai le alova, o le a tulaʻi, ma o le a sosolo atoa i lalo. E le gata i lea, i le taimi o le asiasiga, e mafai ona e vaʻaia o le fatu ua faaleagaina ua paʻu le lanu.

E taua! Mo le tausaga e tasi, faʻatasi ai ma tulaga talafeagai e teu ai mo se faʻatoaga o le faatoaga, o le vailaau o le vane e tuʻuina atu i le 2-4 tupulaga.

E mafai e le tasi tamaitai ona tuʻuina le 150-300 fuamoa. O tamaitai e ola 3-4 masina, alii - 5 masina. O le vaitaimi o le atinaʻe o larvae o le 3-6 vaiaso, faʻalagolago i le vevela ma le susu. I le vevela o le +4 ° C, o le a le toe faʻaauau pea, ma i le -5 ° C latou te mate ai. Liliu mai le ulu i le kilipa e oo i le 3-5 mm le umi. I le maeʻa o le 8-22 aso, o fusi ua uma ona faia e sosolo mai i fafo mai le fale ma alu i fafo.

O le a le leaga e leaga ai le meaʻai

O le anufe o le granary e ola i le 200-250 aso, mo le tasi aso e mafai ona faaleagaina e oo i le 0.67 mg o saito. O le alova e mafai ona faʻaumatia i le 11-14 mg o saito i le aso, aʻo sasaina mai totonu. O le mea lea, o se numera tele o iniseti e mafai ona faʻaumatia le tele o volumes o le fua.

O oloa faaleagaina ua le o toe faʻaaogaina ma ua le mafai ai ona latou faʻaleleia.

Polokalame puipuia

Talu ai e faigata tele ona faʻamalo ese le vevela i fatu, e sili atu le tatau ona faʻaauau puipuiga faʻapitoa:

  • Aʻo leʻi momoe i ni pini faʻapitoa e teu ai, e tatau ona faʻamamāina le saito ma le pala le mama;
  • fatu o vaitau eseese o le faʻapotopotoga ma le susu e tatau ona teuina eseese;
  • E tatau ona faʻamamaina lelei pusa o faʻatoʻaga o fatuga ma meaʻai muamua aʻo leʻi faʻaaogaina.
  • manaʻomia le mataʻituina o le susu i le taimi o le teuina o fatu; i le taimi e teu ai taimi uumi, e tatau ona 2-4%;
  • ia mautinoa e faʻaumatia fatu sa faaleagaina.
E taua! Iloiloina o le seleselega mo le faʻamaʻiina e se fagu vailaau e tatau ona faia i masina taʻitasi i le taumalulu ma 2 taimi i le vaiaso i le taumafanafana.
I le avea ai o se puipuiga, e tatau i se tagata ona matauina le mama i fale e teu ai fale ma fale teu oloa, ia faʻaaogaina i le fesoasoani o le kemisi (gas disinsection, aerosols, ma isi mea) ma faʻamalo.

Metotia o le tagofiaina o le vane

E matua faigata lava ona faʻaumatia se meaola i totonu o fale teu oloa, aua e faigata ona faʻamaonia: o le iniseti o loʻo i totonu o nofoaga faigata ma i totonu o le saito. O le a fesoasoani e faʻaumatia faʻataʻitaʻiga o le fanua, e pei ona taua i lalo:

  • Lagoina o fatu i -10 ° C. I le taimi lava e tasi e tatau ai ona mataʻituina le maʻemaʻe ma le faʻaleleia o le potu. I lenei tulaga, o le a faʻaleagaina meaola faalafua ona o le maualalo o le vevela, lea latou te le taliaina.
  • Faatasi ai ma le fesoasoani o tapenaga o sauniuniga ma le aveeseina o le faapaologa i luga o sieve ma pu. O le faʻaleleia o le seleselega ei ai lona aʻafiaga i le tulaga o le pest ma faʻaititia ai lona numera.
O le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina ua avea ma auala aoga o le faʻaumatia o iniseti. O loʻo i ai se fuainumera o vailaʻau e mafai ona gaosia le fua mai le meaʻai: mo se faʻataʻitaʻiga, "Aktellik", "Arrivo", "Karate" poʻo le "Fufanon".
E te iloa? Faʻasalaga e na o faʻapotopotoga faʻapitoa e faia, e faatagaina tagata i totonu o le faleoloa pe a maeʻa maeʻaeʻa. O nei sauniuniga o le a fesoasoani i le faʻaumatia atoa o pest, ae o loʻo i ai foi a latou pasa - pe a uma ona latou gaosia le fua e le mafai ona iloa mo se taimi umi lava.
E toʻatele o loʻo feagai ma le faʻafitauli o le fale gaosi vine, e le gata i fale teu oloa ma faletupe. O faʻalavelave faʻafuaseʻi e oʻo i luga i totonu o se fale, ma, i le avea ai o se tulafono, e taumafai tagata e faʻaumatia i latou i le fesoasoani a ituaiga uma metotia a tagata:

  • o le vao e toe faʻafefeteina le lauloni ma ona paʻu, tuʻu i totonu o se atigipusa ma falala;
  • e te manaʻomia le teuina o fatulaʻau i totonu o fagu faʻamaufaʻailoga faʻamaufaʻailoga poʻo ipu;
  • O oloa afaina e tatau ona lafoai ona ua le toe talafeagai mo meaai.
  • o loʻo latou gaosia laupepa i se fofo-faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • bay leaves ma lavender, tuʻu i luga o fata, faʻafefe ai iniseti ma le manogi.

Aua e te faia ni lapoa tetele o pata ma pasta. E tusa lava pe e te faʻatau fatu i totonu o taga, e mafai ona faigofie ona faʻaogaina le iniseti e ala i le afifiina ma o totonu i totonu. Parn bevil, po o le elefane e mafai ona mafua ai le tele o le faaleagaina o le seleselega, lea e teuina i totonu o faleteuoloa ma faletalimalo. Ae o loʻo i ai lava auala e faʻafefe ai ma aumaia ni taunuuga lelei.